HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   csabyka76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 17:34

Sziasztok

Vettünk egy Amilo 1705-ös gépet a következő a probléma.A problémám az, hogy akár hányszor készenlétbe akarom rakni a gépet legyen szó arról, hogy lecsukom a tetejét, vagy eltelt az az idő, hogy bekapcsol a készenlét, akkor beugrik egy kék halál és újra indul a gép.Ez annyiszor játszódik le, ahányszor készenlétbe lépne a gép.A rendszer megszakításvezérlő ami sárga felkiáltójeles bíztos ez a hiba oka.Felraktam xp professional-t,Home-ot de mindíg ugyanaz a hiba.Egy régebbi hozzászólásban valaki azt írta a modem driver a hibás,de szerintem nem mivel ahogy felteszem a rendszert a modem még nincs telepítve és a hiba már rögtön ott van.Ha valaki tud megoldást légyszi válaszoljon vagy mit tudunk csinálni service vagy vissza a boltba.

#1402 Felhasználó inaktív   mazsofila 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 11:52

Sziasztok,

En teljesen uj vagyok itt es a forumozas vilagaban, de a segitsegetekre lenne szuksegem...van egy 4 eves Fujitsu Siemens Amilo K7600 laptop-om, amit szeretnek eladni. A kerdesem az lenne, hogy szerintetek erdemes-e es ha igen, akkor hol tudok ezzel probalkozni!? Illetve tud-e valaki saccolni neki egy arat a leirtak alapjan? Persze lehet, hogy sokat kerek hirtelen... :)

Amit most hirtelen tudok rola, hogy az aksija egyaltalan nem mukodik es egy par hete elkezdett lefagyogatni kb. 4-5 orankent...nem tudom ennek mi lehet az oka!? Amugy csak otthoni hasznalatban volt es megkimelt allapotban van.
Ha tovabbi infora van szuksegetek szoljatok es keresem rola az adatokat.

Koszonom elore is a segitsegeteket! :)

#1403 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 04. 13:02

Üdv újoncok! :)

Zsolesz2113:
Én ott alaplapi hibára tippelek (hangsúlyozom TIPPELEK) -> szerviz/gari

csabyka76:
Első lépésben mondjuk MemTest-et futtatnék (bár hibás rammal a telepítő sem szokott hibátlanul futni)!

mazsofila:
K7600 típust nem láttam a FUSI oldalán, nem véletlen K7610 a típus (Sempron proci, VIA- alaplap, 512 ram)? Akksi nélkül elég necces lehet a biznisz, de próbáld meg itt a Bolhapiac-os szekcióban, ProHardver-en (vagy egyéb helyen) apróhirdetéssel... Árat nem tudok mondani. :)

Egyelőre ennyi! Már szúrta a szemem, hogy senki nem válaszolt...  :Đ

#1404 Felhasználó inaktív   mazsofila 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 13:27

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 13:02

Üdv újoncok! :)

Zsolesz2113:
Én ott alaplapi hibára tippelek (hangsúlyozom TIPPELEK) -> szerviz/gari

csabyka76:
Első lépésben mondjuk MemTest-et futtatnék (bár hibás rammal a telepítő sem szokott hibátlanul futni)!

mazsofila:
K7600 típust nem láttam a FUSI oldalán, nem véletlen K7610 a típus (Sempron proci, VIA- alaplap, 512 ram)? Akksi nélkül elég necces lehet a biznisz, de próbáld meg itt a Bolhapiac-os szekcióban, ProHardver-en (vagy egyéb helyen) apróhirdetéssel... Árat nem tudok mondani. :)

Egyelőre ennyi! Már szúrta a szemem, hogy senki nem válaszolt...  :Đ

Sziasztok,

Fuu, nagyon szepen koszonom a gyors valaszokat, tippeket es egyaltalan a reagalast.

Kozben jutott eszembe, hogy kb. 1 eve az alapja cserelve lett, mert lehalt szegeny...azt hittem mindenem odaveszett...deh vegul sikerult megmenekiteni a dolgokat...bar hianyosan az teny...valami memoria resz serult meg akkor benne es emiatt a windowst el sem tudtam inditani...deh akkor ezek szerint megint az vacakol? Marmint az alaplap...es ez az MemTest micsoda? Szivesen lefuttatom rajta elso korben, ha segitetek hogy hol es mit kell csinalnom pontosan!?

Koszi! :)

#1405 Felhasználó inaktív   Zsolesz2113 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 17:38

Hali  szóval gari nincs a szerviz meg alaplap hibát mondott amúgy én is erre tippeltem de, inkább a procciban bíztam de, hát sebaj javítatásához kéne alaplap nem tudtok nekem valami korrekt boltot vagy személyt aki nem 80e akar megvágni?? Üdv.:Zsolt

#1406 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 19:13

mazsofila:
A MemTest86 egy memóriatesztelő progi. Legegyszerűbb használata:
1. Letöltöd EZT
2. Kicsomagolod az ISO-t, és kiírod egy CDRW-re.
3. Bootolsz róla és hagyod futni legalább 1x 100%-ig. (Nem a résztesztet, hanem a teljes tesztet = kb 10 részteszt, ez kb 30-60 perc)
4. Ha hiba van a rammal akkor az alsó táblázatban elkezdi sorolni...
PS.: Ha egyszer lefutott, automatikusan újratesztel. Ekkor ESC-el szakítsd meg...

Célszerű egy másikat (MemTest86+ - igen, hasonló a neve :) ) is lefuttatni, de ha már az első is dob hibát, akkor tuti gáz van a rammal. MemTest86+ LINK

Zsolesz2113:
A hozzád legközelebb lévő FUSI partner szervíz biztos tud hozatni gyári lapot. Árat ne is kérdezz... Ha meg nem, akkor írj a FUSI-nak, hogy mi legyen. : :Đ

Bye

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 03. 04. 19:14 -kor

#1407 Felhasználó inaktív   mazsofila 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 19:27

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 19:13

mazsofila:
A MemTest86 egy memóriatesztelő progi. Legegyszerűbb használata:
1. Letöltöd EZT
2. Kicsomagolod az ISO-t, és kiírod egy CDRW-re.
3. Bootolsz róla és hagyod futni legalább 1x 100%-ig. (Nem a résztesztet, hanem a teljes tesztet = kb 10 részteszt, ez kb 30-60 perc)
4. Ha hiba van a rammal akkor az alsó táblázatban elkezdi sorolni...
PS.: Ha egyszer lefutott, automatikusan újratesztel. Ekkor ESC-el szakítsd meg...

Célszerű egy másikat (MemTest86+ - igen, hasonló a neve :) ) is lefuttatni, de ha már az első is dob hibát, akkor tuti gáz van a rammal. MemTest86+ LINK

Zsolesz2113:
A hozzád legközelebb lévő FUSI partner szervíz biztos tud hozatni gyári lapot. Árat ne is kérdezz... Ha meg nem, akkor írj a FUSI-nak, hogy mi legyen. : :Đ

Bye

Uh...király...nagyszerű...köszönöm szépen. Ki fogom próbálni - remélem nem rontok el vele semmit - és jelezni fogom hogy ment. Addig is minden jót! :)

#1408 Felhasználó inaktív   csabyka76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:30

Helló

Köszönöm a választ a problémámra a modem driver-el volt gondom.A megoldás xp reborn final ezt feltettem a telepítettem a pár hiányzó eszközt és lássanak csodát minden tökéletesen müködik,bár a rendszer megszakításvezérlő még mindíg felkiálltójeles,de gondot nem okoz.
Köszönet mindenkinek,ha tudok segíteni hasonló sorstársaknak írjatok.

#1409 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:47

Idézet: csabyka76 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:30

A megoldás xp reborn final

Na, ez az amikor sosem lesz belőle jó oprenszer, összevissza kókűnyolt, warezolt szar, legtöbbször legalább beépített jelszóloopókkal, így ha Te elfeleded az MSN-ed jelszavát, akkor legalább pár embernek a net túlvégén biztos meg van :-)
Make love not Wor.

#1410 Felhasználó inaktív   csabyka76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 17:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:47

Na, ez az amikor sosem lesz belőle jó oprenszer, összevissza kókűnyolt, warezolt szar, legtöbbször legalább beépített jelszóloopókkal, így ha Te elfeleded az MSN-ed jelszavát, akkor legalább pár embernek a net túlvégén biztos meg van :-)

Lehetséges.A gépet csak internetre és munkára fogják használni.Az első ilyen oprendszert tettem fel mindíg tiszta xp-t teszek a gépekre,de mindeggyik beadta a kulcsot.Msn-t pedíg nem használunk az összes számítógépen ahol láttam kegyetlenül lefogta az egész gépet.Inkább skype.

#1411 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 17:36

Idézet: csabyka76 - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 17:34

Lehetséges.A gépet csak internetre és munkára fogják használni.

Munkára meg pláne illene rendeset. De sebaj, így ha a munka bankolást jelent, akkor annak a cuccait lopják el, meg a skype jelszavát, előfordulhat bármi, a hülyeségedhez meg külön gratulálok.
Make love not Wor.

#1412 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:29

Idézet: csabyka76 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:30

Köszönöm a választ a problémámra a modem driver-el volt gondom.

1, és miért nem tiltod le a modemet a biosban, vagy a windowsban?  :think:
2, vagy adsz neki másik IRQ-t?

Szerkesztette: Thoty 2008. 03. 08. 21:32 -kor

+

#1413 Felhasználó inaktív   imi68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:19

Sziasztok.
Új vagyok itt. Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy L1310G laptopom, ha kihuzom a tápkábelt nem vált át akksi üzemmódra hanem elsötétül a kijelző . Ha csak akksival kapcsolom be, bejön az XP logó és utána semmi. Tápról müködik rendesen. Mi lehet a gond, akksi vagy érintkezés baja van ? Elöre is köszi. ;)

#1414 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:24

Idézet: imi68 - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:19

L1310G laptopom, ha kihuzom a tápkábelt nem vált át akksi üzemmódra hanem elsötétül a kijelző . Ha csak akksival kapcsolom be, bejön az XP logó és utána semmi. Tápról müködik rendesen.

Atól függ mennyire sötétül el, mert akku üzemmódban alapban kisebb a fényerő. Persze ha egyből teljesen kikapcsol, az már baj.

Amikor jön az XP logó, akkor ahogy sejtem ki is kapcsol egyből. Így gyenge az akku, megdöglött, esetleg nem tölti fel rendesen.
Make love not Wor.

#1415 Felhasználó inaktív   imi68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:24

Atól függ mennyire sötétül el, mert akku üzemmódban alapban kisebb a fényerő. Persze ha egyből teljesen kikapcsol, az már baj.

Amikor jön az XP logó, akkor ahogy sejtem ki is kapcsol egyből. Így gyenge az akku, megdöglött, esetleg nem tölti fel rendesen.

Kikapcsolni a gép nem kapcsol, mert világit a zöld led. Bekapcsolásnál is bejön egy darabig , megjelenik az XP logo és ahogy toltené be szintén semmi. De itt is világit folyamatosan a zöld led.

#1416 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 13:52

Én arra tippelnék, hogy a majdnem halott akku miatt a betöltést sem tudja befejezni a gép, és sleep módba kerül. Ha van rá lehetőséged, ki kéne próbálni a gépedet egy másik akkuval, illetve az akkut egy másik gépben.

#1417 Felhasználó inaktív   imi68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 14:11

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:52

Én arra tippelnék, hogy a majdnem halott akku miatt a betöltést sem tudja befejezni a gép, és sleep módba kerül. Ha van rá lehetőséged, ki kéne próbálni a gépedet egy másik akkuval, illetve az akkut egy másik gépben.

:respect: Köszi. Mivel még garanciális beviszem servicébe, remélem csak akksi baja van és nem kell ott hagyni.

#1418 Felhasználó inaktív   Gaides 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 16:02

Idézet: csabyka76 - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 17:34

Sziasztok

Vettünk egy Amilo 1705-ös gépet a következő a probléma.A problémám az, hogy akár hányszor készenlétbe akarom rakni a gépet legyen szó arról, hogy lecsukom a tetejét, vagy eltelt az az idő, hogy bekapcsol a készenlét, akkor beugrik egy kék halál és újra indul a gép.Ez annyiszor játszódik le, ahányszor készenlétbe lépne a gép.A rendszer megszakításvezérlő ami sárga felkiáltójeles bíztos ez a hiba oka.Felraktam xp professional-t,Home-ot de mindíg ugyanaz a hiba.Egy régebbi hozzászólásban valaki azt írta a modem driver a hibás,de szerintem nem mivel ahogy felteszem a rendszert a modem még nincs telepítve és a hiba már rögtön ott van.Ha valaki tud megoldást légyszi válaszoljon vagy mit tudunk csinálni service vagy vissza a boltba.

Sziasztok

Nekem ebben az esetben segített az, hogy az XP eszközkezelőjében letiltottam a modemet, mint ahogy azt fentebb Thoty is tanácsolta....

#1419 Felhasználó inaktív   tygger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 11:59

sziasztok,

egy kérdésem lenne. van egy használt notebookom, amit szeretnék elpasszolni. sztetek mennyit érhet (azon kívül, h nem sokat)?

fujitsu-siemens amilo m7440, ezüst
intel pentium 1.6 ghz
512 mb ram
128 mb integrált videó
dvd rw
60 gb hdd
wlan
4 in 1 kártyaolvasó
win xp home

ezek lennének az alapparaméterek. hm?

köszi!

#1420 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 14:03

Üdv!
UP a topiknak + 1 kérdés:
FUSI Amilo PA 1538: Volt már olyan valakinél, aki ilyet birtokol, hogy a wifi kártya egyszerűen eltűnik a hálózati csatolók közül??? (Atheros...) :reklamacio:  :think:
Most tervezem újratelepíteni a Windows-t, remélem nincs hardveres hiba és a telepítés után menni fog...

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.