HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 21:49

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:56

Hali!

A 1538asba lévő Geforce Go 7400as van, aminek van saját 128MB fedélzeti memóriája!!! Plusz ezt a saját 128at ki tudja bőviteni max 512re ugy hogy a rendszermemóriábol elveszi a szükséges mennyiséget. Sztem ezt ő csinálja automatikusan ha szükség van az extra memóriára. Nem tom lehet-e a driver-rel piszkálni. Neked az az nvidia driver van fenn ami a fusi oldalán van vagy sikerült ujabbat felraknod?

Egyébként mire kéne töb videomemória? Valami játék nem fut elég jól?

Üdv Neurot!

Hello!

Hát Obliviont elindítottam, és alt+tab-bal kiléptem majd megnéztem hogy mennyi ram van, és egy gigát írt ki, szóval nem foglalta le automatikusan sztem. Vagy nem tudom.
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#702 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 11:30

Idézet: netmesterke - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 17:00

Milyen ramod van, és mennyi? Nekem 2500-at ért el a gépem (Amilo M 1450G)?

Ami alapból a gépbe volt. 2x512MB Hyundai DDR2-533

Ha jól emlékszem olvastam valami olyasmit hogy ezek a Turion X2-esek fejletebb memóriavezérlővel vannak ellátva és igy gyorsabban elérik a DDR2-es memóriákat mint elődeik vagy valami ilyesmi (sztem ez is számit). Remélem nem mondtam hülyeséget.
http://www.online_penz.extra.hu
Ingyenes Internetes Pénzkeresési Lehetőségek.

#703 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 11:36

Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 21:49

Hello!

Hát Obliviont elindítottam, és alt+tab-bal kiléptem majd megnéztem hogy mennyi ram van, és egy gigát írt ki, szóval nem foglalta le automatikusan sztem. Vagy nem tudom.

Hmm érdekes. Lehet elég neki a dedikált 128 :)

1giga szabad memóriát irt?

Nekem most csak firefox meg everest megy és az everest ezt irja:

Fizikai memória
Összes 1022 MB
Használt 394 MB
Szabad 628 MB
Kihasználtság 39 %

Javaslom nézd meg nálad mit mond az everest. Én most hébe hóba a gothic 3-al játszogatok nekem majdnem mediumon jol fut. Lehet feldúrom az Obliviont is csak sajna kevés az időm játékra...

#704 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 12:02

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 11:36

Hmm érdekes. Lehet elég neki a dedikált 128 :)

1giga szabad memóriát irt?

Nekem most csak firefox meg everest megy és az everest ezt irja:

Fizikai memória    
Összes    1022 MB
Használt    394 MB
Szabad    628 MB
Kihasználtság    39 %

Javaslom nézd meg nálad mit mond az everest. Én most hébe hóba a gothic 3-al játszogatok nekem majdnem mediumon jol fut. Lehet feldúrom az Obliviont is csak sajna kevés az időm játékra...

Én írtam rosszul, nem a szabad memória egy giga, hanem amit a sajátgépnél ír ki, ha jobb gombbal rákattintok, hogy tulajdonságok. Haveromnak olyan a videókártyája a laptopban, hogy nincs saját mem-je, és ő ha játszik, akkor itt csak 384 megabájt ramot ír ki az 512 helyett, mivel 128-at levett a videókártyának, és ez zavar engem, hogy nálam ugyanúgy egy gigát ír ki, pedig 384 megát le kellene foglalnia. Gothic 3 mediumon? Uh :) . Kifogom próbálni! De oblivion sajna lowon megy 800x600-ban :mad: . Nem értem. Rossz driver lenne fent? Azt raktam fel, amit adtak hozzá cd-n.

#705 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 12. 17:42

Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 12:02

...nálam ugyanúgy egy gigát ír ki, pedig 384 megát le kellene foglalnia.

Miért is kéne lefoglalnia??? :think:
A Gef 7400 rendelkezik 128 MB dedikált, saját memóriával! A rendszertől tudtommal csak akkor nyúl le, ha égető szüksége van rá. Elvileg az Oblivion 800*600 medium beállításokkal nem eszik meg 128 mega vramot, így nem is kell a rendszeréhez nyúlnia. Szerintem semmi baj nincs nálad...

Egyébként én is most állok noti vásárlás előtt és én is a notebook.hu-nál néztem ki a Pa1538Lx jelű Fujitsu-Siemens-t. Esetleg valaki tudna "szakértői" véleményt adni róla? :D  Megéri-e, vagy keressek másikat? :think:  Persze az ára nekem a plafon, ennyiért nem nagyon kapok jobb teljesítményt laptopban...

#706 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 18:45

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 17:42

A Gef 7400 rendelkezik 128 MB dedikált, saját memóriával! A rendszertől tudtommal csak akkor nyúl le, ha égető szüksége van rá. Elvileg az Oblivion 800*600 medium beállításokkal nem eszik meg 128 mega vramot, így nem is kell a rendszeréhez nyúlnia. Szerintem semmi baj nincs nálad...

Egyébként én is most állok noti vásárlás előtt és én is a notebook.hu-nál néztem ki a Pa1538Lx jelű Fujitsu-Siemens-t. Esetleg valaki tudna "szakértői" véleményt adni róla? :D  Megéri-e, vagy keressek másikat? :think:  Persze az ára nekem a plafon, ennyiért nem nagyon kapok jobb teljesítményt laptopban...

Na felhúztam Oblivionban mindent. 1280x800, meg minden high, és minden on, szóval full :) . És nyomtam egy ctrl+alt+del-t és fizikai memóriánál az volt az összesnél hogy 1 giga, meg a sajátgépnél is. Szóval nemtom. Nektek milyen driver van fent???

#707 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 20:16

Elindítottam a 3dmark05 regisztrálatlan verzióját, tehát alapbeállításokkal fut, és a legelső teszt akadozik, 9-11 fps között megy. Nektek hogy fut? Vagy ennyit tud a gép?

Előre is köszönöm a válaszokat! :respect:

Szerkesztette: Messiiah 2007. 03. 12. 20:16 -kor

#708 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 20:47

Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 18:45

...És nyomtam egy ctrl+alt+del-t és fizikai memóriánál az volt az összesnél hogy 1 giga, meg a sajátgépnél is.

A Fizikai memória (K) keretben a Rendelkezésre álló  sorban lévő érték a lényeg. De mivel a programok maguk is foglalnak le memóriát nem csak a grafikai adatok tárolására, ezért ezekre (Ctrl+Alt+Del) az értékekre nem lehet hagyatkozni az adott témában. Esetleg a képernyő tulajdonságai-nál a videokártya driver oldalán lehet vmi info futás közben a felhasznált memóriáról...

#709 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 21:52

Találtam egy ilyen honlapot, ami kiírja hogy hogyan fut a megadott játék a gépeden, úgy hogy megnézi a géped hardverét. Leteszteltem az oblivionra: http://people.inf.el...u/messiah/1.JPG . Elvileg jóval a recommended felett vagyok, mégis 800x600-ban mindent levéve is akad egy nagyon kicsit. Ha feljebb veszem a grafikát akkor pedig nagyon akad, játszhatatlan szinte.
Kipróbáltam a Hitman: Blood money-t is, arra is kábé ilyen eredmény jött, és az is akadozik. Nem értem. :confused:

#710 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 08:17

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 17:42

Hello!

Én február 5-én vettem ugyanott ugyanilyen notebookot. Én teljesen elégedett vagyok vele. Egyedül az akkumlátor elég gyenge. Meg nekem tapipad is csak a türhető kategóriába van más gyártóknál jobb, de mivel főképp ugyis egeret használok ez lényegtelen amikor meg akksirol vonaton megy akkor kibirom tapipadot. Szerintem ennyi pénzért nagyobb teljesítményű gépet nem kapsz. Legalábbis én 1 hónapja nagyon körülnéztem a piacon és nem találtam. Megjegyzem nekem a laptop.hu nem adott a géphez driver cd-t csak az linux cd volt a dobozba semmilyen más lemez nem volt. Igy a netröl kellett leszednem a drivereket (fusi honlapjárol). Ha ilyet veszel érdemes előre leszedni a drivereket és kiirni egy cd-re. Játékok jól futnak. Egyszerre sok programod megy akkor se akad be a gép csak ritkán. Szal én eddigi tapasztalataim alapján azt mondom megéri annyi pénzért. Igaz most még gyüjtök a garancia bővítésre biztos ami biztos alapon mert szerintem az 1 év elég kevés.

Messiiah:

3dMark05-öt én is hamarosan felteszem aztán leirom mit alkotott.
Supreme Commandert próbálta már valaki hogy hogy fut?

#711 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 18:52

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 8:17

Messiiah:

3dMark05-öt én is hamarosan felteszem aztán leirom mit alkotott.
Supreme Commandert próbálta már valaki hogy hogy fut?

Hello!

Már próbáltam, hát full grafikán akad az is. De ilyen medium és low között megy teljesen jól. 1280x800-ban persze. Várom a 3dmark2005 eredményt :) .

#712 Felhasználó inaktív   Ipomo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 00:03

Sziasztok!

Én decemberben vettem a Pa 1538-asomat, és nekem is feltűnt hogy az akku elég keveset bír. Az elején még 2 és fél óra volt, most már csak 1óra 45 perc körül van. Kicsit aggaszt a dolog, mert azért még elég új.

A másik: nem tudom, hogy normális-e, de nekem valami kattogni szokott a gépben. Van, hogy elkezdi, és percenként kattan egyet fél órán keresztül. Utána megint minden rendben. Tudna valaki segíteni, hogy mi ez?

#713 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 00:03

Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 18:52

Hello!

Már próbáltam, hát full grafikán akad az is. De ilyen medium és low között megy teljesen jól. 1280x800-ban persze. Várom a 3dmark2005 eredményt :) .

Hi!

Én a regisztrált 3dmark 2005öt futtatam(1.3.0). Azon minden tesztet bepipáltam ezen kivül annyit változtattam hogy 1024x768at felvettem 1280x800. Hát igen olyan 6-7fps volt az átlag... Ennyit bír a gép.

3DMark Score                   1660 3DMarks Game Tests
GT1 - Return To Proxycon 7,3 FPS       Game Tests
GT2 - Firefly Forest               5,1 FPS     Game Tests
GT3 - Canyon Flight             7,9 FPS   Game Tests
CPU Score                     4783 CPUMarks CPU Tests
CPU Test 1                         2,3 FPS           CPU Tests
CPU Test 2                         4,5 FPS         CPU Tests
Fill Rate - Single-Texturing 850,9 MTexels/s Feature Tests
Fill Rate - Multi-Texturing   1798,7 MTexels/s Feature Tests
Pixel Shader                         43,9 FPS Feature Tests
Vertex Shader - Simple         15,0 MVertices/s Feature Tests
Vertex Shader - Complex       18,3 MVertices/s Feature Tests
8 Triangles                           1,6 MTriangles/s Batch Size Tests
32 Triangles                           5,6 MTriangles/s Batch Size Tests
128 Triangles                     15,1 MTriangles/s Batch Size Tests
512 Triangles                     31,1 MTriangles/s Batch Size Tests
2048 Triangles                       39,4 MTriangles/s Batch Size Tests
32768 Triangles              45,7 MTriangles/s Batch Size Tests

#714 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:15

Idézet: Ipomo - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 0:03

A másik: nem tudom, hogy normális-e, de nekem valami kattogni szokott a gépben. Van, hogy elkezdi, és percenként kattan egyet fél órán keresztül. Utána megint minden rendben. Tudna valaki segíteni, hogy mi ez?

Szerintem ez biztos nem normális. Az enyémben semmilyen kattogás nincs. Ha nem fúj a ventiláttor akkor semmilyen zajt nem ad ki a gép.

Sajnos nem tudom mitöl lehet. Próbáld megállapitan hogy pontosan honnan jön a kattogás.
Lehet mg kéne nézetned a szervízzel...

#715 Felhasználó inaktív   Ipomo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 16:48

Van egy olyan sejtésem, hogy a merevlemezzel van baj, mert a bal oldaláról jön a kattogás, ott meg ugye az van. Először azt gondoltam normális, hogy ezt csinálja, de most már kicsit zavar a dolog. Asszem megnézetem, mielőtt más tüneteket is produkál...

#716 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 17:02

Így van. Nekem is így kezdődött, néha "csippant" a merevlemez, aztán bad sectoros lett, garanciában cserélték. Nézz SMART értékeket.

#717 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 22:51

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 0:03

Hi!

Én a regisztrált 3dmark 2005öt futtatam(1.3.0). Azon minden tesztet bepipáltam ezen kivül annyit változtattam hogy 1024x768at felvettem 1280x800. Hát igen olyan 6-7fps volt az átlag... Ennyit bír a gép.

Nekem csak regisztrálatlan van, lefutattom azt, aztán elmondom az eredményt. De most go home, majd vasárnap leszek. Jó pihenést mindenkinek! :smoker:  :D Ja meg kipróbálom Gothic III-at is! :)

Szerkesztette: Messiiah 2007. 03. 14. 22:53 -kor

#718 Felhasználó inaktív   hujci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 09:11

Idézet: Neurot - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 17:40

Sziasztok látom sok embernek baja van 1538as wlannal. Sztem nekem müködik, windows xp professional (eredeti) alatt.

http://support.fujitsu-siemens.com/com/sup...?LNG=EN&ID=3524

Én innen szedtem le az összes drivert mert a suttyó laptop.hu nem adott hozzá driver cd-t és mindet kézzel raktam fel.

A problémás wlan driver. A fusi honlapján 2 wlanos is van. Én ezt szedtem le(a másikat nem probáltam):
WN6301A miniCard WLAN IEEE802.11 b/g        | 23.03.2006    | 0,26 MB

Kicsomagoltam a zip fájlt  majd bementem az eszközkezelőbe ott az ismeretlenek között volt egy ethernet vezérlő erre jobb gomb és menüböl ha jol emlékszem illesztrő program frissitése vagy telepítése vagy valami ilyesmi van ott. Aztán a felugro ablakba mondod neki hogy te szeretnéd kiválasztani listából és megadod neki azt a mappát ahová a letöltött zip fájlt kicsomagoltad.

Gondolom azzal mindenki tisztába, hogy a wlan csak akkor lát valamit ha nincs letiltva (engedélyezve van) és ténylegesen ott azon a helyen van vezetéknélküli hálózat. Tehát csak ugy kertedben nem fogsz semmit látni akkor se ha jó driver.

Az én kérdésem a 1538as akksija. Akinek 1538asa van annak mennyit bír az akksi??

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

nekem is ilyen laptopom van mint ebben a cikkben és az érdekelne, hogy a dvd íróhoz is kell e valami driver?? mert Neroval még egy cdt sem sikerült megírnom és nem tudom hogy valami driver hiba van e vagy valami más. nektet megy??

#719 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 18:19

Idézet: hujci - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 9:11

nekem is ilyen laptopom van mint ebben a cikkben és az érdekelne, hogy a dvd íróhoz is kell e valami driver?? mert Neroval még egy cdt sem sikerült megírnom és nem tudom hogy valami driver hiba van e vagy valami más. nektet megy??

A dvd íróhoz nem kell driver. Nekem tökéletesen megy dvd/cd irás neroval. Eddig kb 10dvdt és 2cdt irtam a notebookal. Nekem 7.5.9es Nerom van. Te melyikkel próbáltad?
Illetve mielőtt kezded az irást az előtte lévő ablakba nézd meg hogy az aktuális írónál ez van-e:
D: Optiarc DVD RW AD-7540A
[Meghajtó természetesen lehet más betü is.]

#720 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 12:45

Sziasztok!

3dmark2005 alapbeállítással: 1990 pont, cpu-ra meg asszem kb. 4300. Gothic III 1280x800-ban még lowon is akadt egy kicsit :mad:

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.