HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 28. 15:48

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 21:15

Ezen oldal alapján sincs ilyen sípjel.  :confused:
Sőt a google-s találatokon sincs ilyen.
Biztos ilyet pittyeg?

Biztos, hiszek a fülemnek  :Đ (És fél napig hallgattam ezt :( )

Biost frissítettem miután sikerült bebootolni vele, és azóta is megy hibátlanul. Asszem ez marad X-akta...

#442 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 16:11

Idézet: yoonder - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 11:57

Sziasztok!

Akadt egy kis billentyűzet problémám... Tegnap nem előre megfontolt szándékkal, kapott szegényem egy kis kólát :). Azóta pár gomb nem akar működni. Amúgy egy fujitsu gépem van. Nincs vkinek vmi tippje, h mit tudok kezdeni vele? Szervízbe vhogy nincs kedvem vinni, mert kicsit messze lenne.
új notebook bill kb mennyi lehet  :confused:

Clevo-hoz láttam 12 ezerért. FuSi-hoz még nem láttam. Notebook barkács topicban lehet tudnak mondani boltot, vagy a szervizes is.

sunone:
Nekem amióta megvettem notit, azóta 75°C-t mutatnak a programok a processzorhőmérsékletére, Akárhogy terhelem nem változik az érték.

Lazarevics:
X-akta ja, tekintve, hogy elvileg nincs olyan pittyegés mégis ilyet adott, szóval valami ott nagyon nem volt rendben a biosban.

#443 Felhasználó inaktív   Kamyz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 21:49

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 20:06

Gépfüggő, de tuningolni nem nagyon érdemes notikat, ilyen kis ventillátorok mellett nem érdemes.
2 GHz szerintem bőven elég a notinak. Enyém dinamikusan változtatja az órajelet, most 600 MHz, teljes terhelésnél 1.8 GHz.
Itt topicban volt mind AMD, mind INTEL processzorállító, ami a terheléshez állítja a megfelelő teljesítményt.

jó, akkor csak azt mondja meg valaki az AMD mobile sempron 3000+-nak 2000mhz-en mi az ideális VID értéke.

Right Mack CPU clock utility V1.4-gyel be lehet állitani a min/max FID-et (ez a szorzó), és a min/max VID-et is (ezt csak sejtem mi lehet)...

#444 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:54

Emberek!

Közvetlenül a magyar FS forgalmazó/atyaisten/árúfelelős embernek/cégnek akarok írni...
Ki intézi ezt idehaza?
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#445 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:22

Idézet: Papa - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:54

Emberek!

Közvetlenül a magyar FS forgalmazó/atyaisten/árúfelelős embernek/cégnek akarok írni...
Ki intézi ezt idehaza?

H. R. :Đ :nevet2: :lol:
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#446 Felhasználó inaktív   jani78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:28

Idézet: Janeee - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 11:17

A billentyűzetet ki kell szedni, azt 1 csavar fogja! És a bill alatt található egy fedél, ott asszem 3 vagy 4 csavart ki kell csavarni, és úgy hozzá tudsz férni a venitlátorhoz és a RAMokhoz!

http://ricsa.atw.hu/l7300.jpg

Remélem tudtam segíteni!!

üdv

a bill. fölötti panelt egy laposcsavarhúzóval kipattintod a bill. felől középen. nem törik el, nem kell félned. utána értelemszerűen!

sok sikert!

#447 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:33

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:22

H. R. :Đ :nevet2: :lol:

Nem vicc B+, mert az FS egy tetves nulla cég itt.

Az FS.hu minden második lapja error 404, egy szaros email címet nem lehet megtudni, és nem lehet egy retkes FS emberrel sem beszélni...
Kicsit ki vagyok rájuk borulva, hogy 400K-t akarok költeni, és le se szarják a fejem... AZ VAN.

Szerkesztette: Papa 2006. 05. 15. 15:34 -kor

#448 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:45

Idézet: Papa - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:33

Nem vicc B+, mert az FS egy tetves nulla cég itt.

Az FS.hu minden második lapja error 404, egy szaros email címet nem lehet megtudni, és nem lehet egy retkes FS emberrel sem beszélni...
Kicsit ki vagyok rájuk borulva, hogy 400K-t akarok költeni, és le se szarják a fejem... AZ VAN.

Mit vártál kis hazánktól úgy mégis? :(
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#449 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 16:10

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:45

Mit vártál kis hazánktól úgy mégis? :(

Ennél többet.

#450 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 15:12

Tudja valaki hogy egy L7310 -es notiba hol van belul a wifi antenna?
Marmint melyik reszen? Ki lehetne valahogy vezetni?
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#451 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 15:17

A notebook.hu levette az összes használható (turion) FS-t a kínálatról, 'szal FS-t nem kell venni.

#452 Felhasználó inaktív   jani78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:21

Idézet: Papa - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:10

Ennél többet.

Ha eseteleg a fujitsu-siemens.com címet próbálnád talán akkor nem szidnád az FS-t!
Nem ártana előbb tájékozódni.!!!!

#453 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:28

Idézet: jani78 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 8:21

Ha eseteleg a fujitsu-siemens.com címet próbálnád talán akkor nem szidnád az FS-t!
Nem ártana előbb tájékozódni.!!!!

Nevetséges az egész support itthon az FS-nél.  Egyszerűen vicc.

#454 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 08:34

Én is a német weblapon rendeltem meg a FS notim. Futárszolgálattal jött meg. Sajnos két billentyű nem működött, úgyhogy el kellett vinnem a magyar képviselethez a Bécsi útra. 15 perc várakozás után végeztem  is, úgyhogy nekem nem volt velük bajom.

#455 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 09:25

Idézet: Papa - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 16:17

A notebook.hu levette az összes használható (turion) FS-t a kínálatról, 'szal FS-t nem kell venni.

Ez igy, ebben a formában nem igaz!

Azt én mindig is utáltam, hogy egy árlistában olyan tételek szerepelnek, amelyekről az adott bolt biztosan tudja, hogy nem tudja szállítani!

Az a mai gyakorlatban "megszokott", hogy néhány nagyker árlistára alapozva (gyakorlatilag azt lemásolva) üzemeltetnek klf számítástechnikai cégeket, illetve újabban webáruházakat.

A másik oldal:

Azok a hülye vevők, akik nem a legolcsóbbat próbálják megvenni pl. notebook-ból (nem tellik rá mindenkinek évente lecserélni), hanem próbálnak valamilyen kompromisszumot kötni/találni az ár/szolgáltatás/érték nevű dzsungelben.

Tehát próbálnak olyat venni, amelyik energia takarákosabb procival, ha lehet az átlagnál erősebb VGA-val vannak szerelve.

Ha valaki folyamatosan böngészi mind az árlistákat, mind a fórumokat, mert szeretne a közeljövőben venni egyet, akkor azt látja/tapasztalja, hogy a Turionos, X700 -as notebook-ok az összes cég kínálatában erősen megcsappantak (gyakorlatilag eltüntek).

üdv. outsiheder

#456 Felhasználó inaktív   galbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 00:05

Tud valaki olyan web címet , ahol ellenőrizhetem a szériaszám alapján hogy lopott vagy sem a vennikívánt notebook .Előre is köszönöm a válaszokat .

#457 Felhasználó inaktív   llgyuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 23:22

112    ;)

#458 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 07:17

Idézet: galbi - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 1:05

Tud valaki olyan web címet , ahol ellenőrizhetem a szériaszám alapján hogy lopott vagy sem a vennikívánt notebook .Előre is köszönöm a válaszokat .

Mivel a FuSi-k nem tartalmaznak olyan security chipet, mint az IBM T sorozat, illetve jellemzően csak 1 év gari van rá, így szerintem a te szemszögedből irreleváns, hogy lopott-e vagy sem.

#459 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 07:34

Egyébként nem tudom, hogy vagytok vele, az én fusim (M7405) elég zajos, még irodai felhasználás mellett is gyakran és hosszan ment a ventillátor. Aztán tegnap olvagattam mindenfelé, és rájöttem, hogy a Centrino Hardware Control nevű csodát a monitorozáson kívül másra is lehet használni, méghozzá jól underclockolni a CPU-t. Az én gépemben egy 1500 MHz-es Dothan van, ami a speedsteppel 600 és 1500 MHz között változtatja az órajelét, illetve alapból 0,988 és 1,276 V között változtatja a feszültségét, azonban nem kell neki ennyi feszkó a stabil működéshez! A fent említett cuccal be lehet állítani, hogy mekkora szerzó esetén mekkora feszt adjon a procinak, amit 600 és 1500 Mhz között lineárian elosztottam 0,7 és 0,988 V között. Azóta a notebook-om ventije egyetlenegyzer zúgott föl :)

A beállítáok után egyébként a program minden szorzóbeállításnál csinál 30 sec stabilitási tesztet egy 100%-os prociloaddal, és ha fagy a gép, akkor feljebb kell rakni a feszültséget. Érdemes kipróbálni, ha titeket is zavar a venti hangja. Károsodni az alacsonyabb fesztől nem károsodik a proci, illetve a ventillátor is ugyanakkor kapcsol be (adott hőfokon), a trükk az, hogy az alacsonyabb fesz miatt ezt a hőfokot jóval nehezebben éri el a notesz.

A beállítás egyébként igazán komoly, teljesítményigényes alkalmazásokkal (játékok, grafikus programok) nem volt tesztelve, mivel én alapvetően alacsony teljesítményigényű dolgokat haználok, mondhatni irodai felhasználó vagyok (web, ssh, irc, rdp, icq, msn, office dógok), a legnagyobb terhelést a dvd írás vagy a filmnézés adja. Aki sok játékot vagy 100-as loadot okozó alkalmazást használ, annak nyilván érdemes egy komolyabb tesztet futtatni a gépen, illetve a nagy load miatt lehet, hogy nem fog annyit számítani az underclocking, mivel 1V környékén már elég sokat megy a venti.

Sok sikert :)

#460 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 09:11

Hi All!

Nem igazán FS, de notebook-hoz kapcsolódó kérdéseim lennének.
Szeretnék venni egy gépet, amit elsődlegesen netezéshez használnék. Ez azt is jelenti, hogy menne éjszaka is folyamatosan, ami miatt csendes üzemre lenne szükség.
Kellene egy hordozható gép is. Jó lenne ha a két gép egy lenne!

A kérdés csak az, hogy mennyire tesz jót egy notinak (illetve az akksinak) ha állandóan megy. Ez ugye azt jelenti, hogy állandóan töltőn van! Vagy nem? Amúgy mennyi ideig bírja egy átlagos akksi?

Remélem nem túl OFF. A válaszokat előre is köszi!

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.