Idézet: lewisfm - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 13:51
Sziasztok!
Nekem egy Fujitsu Siemens Pa1538 (Turion X2, 1GB Ram, 120 GB HDD, Wifi, NVidia 7400) laptopom van, s van pár apróbb gondom vele, talán tudnátok segíteni:
1.
WinXP Home, magyar operációsrendszerrel használom (ez van hozzá) és amikor készenléti módba kapcsol a VGA, akkor néha nem jön vissza a kép, ha megnyomok egy billentyűt, csak akkor, ha lehajtom a gép fedelét, teljesen készenlétbe kapcsol a gép, majd amikor felnyitom a kijelző, akkor minden szépen visszajön.
Van, amikor hetekig sem csinálja, máskor naponta többször is. Még az XP szűz korában is csinálta.
2.
Pocsék a touchpad-ja. Egyszerűen olybá tűnik, mintha össze-vissza akarna menni a kurzor, s csak elvétve úgy, mint ahogy én akarom. Megjegyezném, hogy a munkahelyemen amikor bemegyek, majd távozom újlenyomtolvasót kéne használni, de nálam az se működik. Ezért az egész cégnél csak nekem nem kell blokkolni. Azonban pl.eddig minden HP vagy Dell gép touchpad-ja jól működött nálam is. A gép egyébként külső egérrel jól működik. Valahogy rá lehet bírni a touchpad-t jobb működésre?
3. A teljesítmény kapcsoló gombja hol érzéketlen, hol úgy működik, mintha beragadna. Ez így pocsék, semmit nem ér. Ráadásul úgy tűnik, mintha nem is csinálna semmilyen teljesítményszabályozást.
(A hozzá adott program+driver persze telepítve van és az AMD proci driver is)
Ha valakinek bármelyikre probléma megoldására van ötlete, kérem írjon.
U.I.:
Valahol olvastam, hogy a gép hasán lévő ventilátor takarólemeze eltávolítható, s így a gép jobban érzi magát. Ez igaz, vagy baromság. Gondolom egy porszűrő betétet azért a helyére kell tenni.
Előre is kösz a válaszokat, s ha lehet privátba is:
lewisfm@freemail.hu
1. Rémlik hogy nálam is előfordult már, de azert nem egy túl gyakori jelenség. Mondjuk legtöbbször Vistát használok, lehet, hogy csak XP alatt jelentkezik a dolog.
2. Csatlakozom az előttem szólóhoz, hasznalj egeret. Ezzel együtt sosem árt a legfrisebb drivert használni a touchpadhez sem:
http://www.synaptics...pport/drive.cfm
3. A teljesítmény kapcsoló gomb csak akkor fog működni, ha a hozzá tartozó power manager programot letöltöd a FuSi oldaláról, felinstallálod, és fut is, tehát látod az ikonját a tálcán (nekem XP alatt voltak gondjaim az automatikus indulással, általában nem töltötte be a progit). Ha mindez megvan, akkor egyrészt a tálcán látsz is visszajelzést arról, ha ki/be kapcsolod a silent mode-ot, masreszt ténylegesen lekorlátozza a CPU-t 800Mhz -re. Mást egyébként nem csinál szerintem, szoval ugy egyebkent tul sok ertelme nincs.
Én eltávolítottam a venti takarólemezét, nem tudom h jobban érzi e magát a gép, mert előtte nem csináltam terheléses tesztet, viszont en biztos vagyok benne h nem javit a hűtés hatásfokán ha egy lemezzel elzárjuk a friss, hűvös levegő útját a hűtőrendszer felé... Porszűrőt meg nem raktam a helyére, majd ha nagyon porosodik, 1 évben egyszer leveszem azt a műanyag fedlapot, és kifújom a port belőle.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz