HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:20

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 17:17

Az akksi időt kb alapjáraton értsd 2 órának! Ha játszol, vagy esetleg wifi is megy, akkor jócskán rövidebb (főleg játéknál), ami a nagyobb terhelésnek/energiafelvételnek tudható be... Én speciel a Pa1538-cal játszani csakis hálózatra (konnektor :D ) csatlakozva játszom. Úgy elég sokáig birja :Đ . Wifi-n netezve eddig egyszer próbáltam akksival, kb. 1,5 óra (+/- 10 perc) alatt merült le.

El kell döntened nagyobb kakaó (Pa1538- GF7400 dedikált memóriával), vagy több tartalék (Pa1536- +40gb vinyó, kisebb energiaigényű de gyengébb x1400) kell, azaz játszani vagy netezni fogsz többet... Én mindenképp a Pa1538-at ajánlom, ha intel mániád van csak akkor az 1536-ot.  :Đ
Ja és utóbbi videokártyája a rendszer memóriát eszi, mig a 7400 saját 128 mb-val él, amit 512-ig bővíthet a rendszerből.

Szerk.: A wifi kártyákkal sokaknál szokott gond lenni (IRQ19 ütközés a videokártyával), gondoltam jobb ha ezt is tudod. Ennek ellenére csak ajánlani tudom őket, és asszem már bios frissítéssel ez is megoldódik...

Csak annyit, hogy az X1400 is rendelkezik dedikált memóriával, valamint
vista alatt nem ütközik a wifi és a vga. (Pi1536-ra gondoltam...)
FS PI1536 - Core2350 - 1GB - 100GB - X1400

#1102 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 18:38

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 19:25

Másik gép: nem vennék semmiképp amd-s laptopot, de akinek az van vagy asztaliban van amd,
az biztos azt ajánlaná. Én mindig szívtam az amd-vel.

Mit lehet "szívni" az AMD vel? A hiba ilyenkor általában a felhasználóban van...
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1103 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 18:39

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 15:17

Szerk.: A wifi kártyákkal sokaknál szokott gond lenni (IRQ19 ütközés a videokártyával), gondoltam jobb ha ezt is tudod. Ennek ellenére csak ajánlani tudom őket, és asszem már bios frissítéssel ez is megoldódik...

En frissítettem a biost, de azóta is volt már, hogy csinálta.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1104 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 20:43

Dávid1969: Bocsánat, összekevertem egy másik ati-val (valószínű az x1100-al  :D ), köszi a javítást, bár ettől még gyengébb marad a kártya...

NightLord: Én is frissítettem bios-t, és az eszközkezelőben láttam az ütközést, de mostanában lan-on netezek vele, és nem próbáltam ki... :)

#1105 Felhasználó inaktív   Rootwin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 21. 16:17

Sziasztok, nemrég vettem egy amilo pa 2510-est, egy gondom van vele, hogy nem műxik xp alatt a videokari (vistával még nem próbáltam), pedig az összes driverrel kipróbáltam. Ezenkívül, még problémám van a wifivel plussz egy sm buszvezérlővel és egy pci vezérlővel. Ha tudtok légyszi segítsetek, mert ha nem muszáj akkor nem vennék vistát!

Amik nem működnek: Atheros AR5006X wirless network adapter
                              videóvezérlő: ati radeon x1200
                              PCI vezérlő
                              SM buszvezérlő

Ha valakinek van ilyen ill. tud hozzá drivert, az legyen szíves linkeljen nekem!!! Előre is köszi!

#1106 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 14:51

Sziasztok!

Nekem egy Fujitsu Siemens Pa1538 (Turion X2, 1GB Ram, 120 GB HDD, Wifi, NVidia 7400) laptopom van, s van pár apróbb gondom vele, talán tudnátok segíteni:

1.
WinXP Home, magyar operációsrendszerrel használom (ez van hozzá) és amikor készenléti módba kapcsol a VGA, akkor néha nem jön vissza a kép, ha megnyomok egy billentyűt, csak akkor, ha lehajtom a gép fedelét, teljesen készenlétbe kapcsol a gép, majd amikor felnyitom a kijelző, akkor minden szépen visszajön.
Van, amikor hetekig sem csinálja, máskor naponta többször is. Még az XP szűz korában is csinálta.

2.
Pocsék a touchpad-ja. Egyszerűen olybá tűnik, mintha össze-vissza akarna menni a kurzor, s csak elvétve úgy, mint ahogy én akarom. Megjegyezném, hogy a munkahelyemen amikor bemegyek, majd távozom újlenyomtolvasót kéne használni, de nálam az se működik. Ezért az egész cégnél csak nekem nem kell blokkolni. Azonban pl.eddig minden HP vagy Dell gép touchpad-ja jól működött nálam is. A gép egyébként külső egérrel jól működik. Valahogy rá lehet bírni a touchpad-t jobb működésre?

3. A teljesítmény kapcsoló gombja hol érzéketlen, hol úgy működik, mintha beragadna. Ez így pocsék, semmit nem ér. Ráadásul úgy tűnik, mintha nem is csinálna semmilyen teljesítményszabályozást.
(A hozzá adott program+driver persze telepítve van és az AMD proci driver is)

Ha valakinek bármelyikre probléma megoldására van ötlete, kérem írjon.

U.I.:
Valahol olvastam, hogy a gép hasán lévő ventilátor takarólemeze eltávolítható, s így a gép jobban érzi magát. Ez igaz, vagy baromság. Gondolom egy porszűrő betétet azért a helyére kell tenni.

Előre is kösz a válaszokat, s ha lehet privátba is:
lewisfm@freemail.hu

#1107 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 16:48

Idézet

1. WinXP Home, magyar operációsrendszerrel használom (ez van hozzá) és amikor készenléti módba kapcsol a VGA, akkor néha nem jön vissza a kép, ha megnyomok egy billentyűt, csak akkor, ha lehajtom a gép fedelét, teljesen készenlétbe kapcsol a gép, majd amikor felnyitom a kijelző, akkor minden szépen visszajön. Van, amikor hetekig sem csinálja, máskor naponta többször is. Még az XP szűz korában is csinálta.

Nekem is pontosan ezt csinálja, hogy miért, én sem tudom.

Idézet

2. Pocsék a touchpad-ja.

Dettó. Ezért használom kizárólag egérrel.

Idézet

3. A teljesítmény kapcsoló gombja hol érzéketlen, hol úgy működik, mintha beragadna. Ez így pocsék, semmit nem ér. Ráadásul úgy tűnik, mintha nem is csinálna semmilyen teljesítményszabályozást.

Érdemes lenne megvizsgálni a BIOS verziószámát. Eredetileg az enyém is sokat tekerte a ventit és melegedett is rendesen, de az új BIOS segített rajta.
Ám az igazi megoldást az RMClock beüzemelése és állandó használata jelentette.

#1108 Felhasználó inaktív   Max86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 23:43

Szevasztok! pontosan 2 kérdésem lenne!
1: Amilo pa 1538 AMD Turion 64 x2 nos a picike igen gyorsan fel megy 70 °C ra ez normális?Mert nekem igen magasnak tünik!(de ehez ti sztem jobban értetek:)
2: geforce go 7400 is videocard!És vista csak 3.3 as re értékelte ez jo v rossz?Azt irja a Pc Wozard 2007-es progi Texture Memory 381 oké biztos én hiszek neki!Nos  mohaa airborne ugy akad alacsonyon és 800x600 on mint a huzat!

Xal ha vmejik kérdében tudtok vmi segitséget nyujtani nagyon hálás lennék nagy segítség lenne ez nekem!
Elöre is köszönöm!

Cscs

#1109 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 07:02

Idézet: Max86 - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 23:43

1: Amilo pa 1538 AMD Turion 64 x2 nos a picike igen gyorsan fel megy 70 °C ra ez normális?Mert nekem igen magasnak tünik!(de ehez ti sztem jobban értetek:)
2: geforce go 7400 is videocard!És vista csak 3.3 as re értékelte ez jo v rossz?Azt irja a Pc Wozard 2007-es progi Texture Memory 381 oké biztos én hiszek neki!Nos  mohaa airborne ugy akad alacsonyon és 800x600 on mint a huzat!

Xal ha vmejik kérdében tudtok vmi segitséget nyujtani nagyon hálás lennék nagy segítség lenne ez nekem!
Elöre is köszönöm!

Cscs

Visszaolvasni pár postot, azt már nem.  :omg:

#1110 Felhasználó inaktív   Meiser 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 07:19

Idézet: Max86 - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 23:43

Elöre is köszönöm!

Cscs

Hi!

Nem olyan rossz az a 7400-as videokártya, persze nem felsőkategóriás. Airborne nálam is akad, gyakorlatilag a legkisebb beállításokkal is játszhatatlan. Habár szerintem ez alapjában véve nem a videokártya miatt van, hanem az 1,6-os processzor a ludas, legalább 3,0-as kéne az Airborne-nak.

#1111 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 20:18

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 16:48

...

tapipad egy fos, ez tény =>egér

az a powermanagement meg úgy működtethető, hogy az ember nyomja tartja a gombot (ettől vadul elkezd váltogatni a két állapot között) ,és hát... van 50% esélyed jókor felengedni:)

más:
ugy nekem ki lett cserélve a wlan (egeret fagyasztő atheros helyett lett a sis chip-es Fu-Si), namármost: vagy tavaly óta lett gyengébb a wi-fi jel a BME I epületének egyes előadóiban [eddig itt néztem: IB025, IB026] -erőssen kétlem, hogy ez lenne a helyzet- vagy ez a kártya sokkal -értsd: k*rva sokkal- kisebb teljesítményű (konkrétan 90 percben sikerült kábé 10 percet netezni, és az is siralmas volt); közben mellettem valaki wow-ozott...

szal siralmas, hogy nem futja nekik egy használható wi-fi modulra...
(otthon persze 15-20 méterre a routertől nincs semmi probléma, csak ettől még nem lettem túl mobil :( )

#1112 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 07:24

egy atheros nem egy kategoria egy sis-es wifivel.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1113 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 07:27

Idézet: tnm - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 20:18

az a powermanagement meg úgy működtethető, hogy az ember nyomja tartja a gombot (ettől vadul elkezd váltogatni a két állapot között) ,és hát... van 50% esélyed jókor felengedni:)

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?

#1114 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:46

Idézet: lewisfm - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 13:51

Sziasztok!

Nekem egy Fujitsu Siemens Pa1538 (Turion X2, 1GB Ram, 120 GB HDD, Wifi, NVidia 7400) laptopom van, s van pár apróbb gondom vele, talán tudnátok segíteni:

1.
WinXP Home, magyar operációsrendszerrel használom (ez van hozzá) és amikor készenléti módba kapcsol a VGA, akkor néha nem jön vissza a kép, ha megnyomok egy billentyűt, csak akkor, ha lehajtom a gép fedelét, teljesen készenlétbe kapcsol a gép, majd amikor felnyitom a kijelző, akkor minden szépen visszajön.
Van, amikor hetekig sem csinálja, máskor naponta többször is. Még az XP szűz korában is csinálta.

2.
Pocsék a touchpad-ja. Egyszerűen olybá tűnik, mintha össze-vissza akarna menni a kurzor, s csak elvétve úgy, mint ahogy én akarom. Megjegyezném, hogy a munkahelyemen amikor bemegyek, majd távozom újlenyomtolvasót kéne használni, de nálam az se működik. Ezért az egész cégnél csak nekem nem kell blokkolni. Azonban pl.eddig minden HP vagy Dell gép touchpad-ja jól működött nálam is. A gép egyébként külső egérrel jól működik. Valahogy rá lehet bírni a touchpad-t jobb működésre?

(A hozzá adott program+driver persze telepítve van és az AMD proci driver is)

Ha valakinek bármelyikre probléma megoldására van ötlete, kérem írjon.

U.I.:
Valahol olvastam, hogy a gép hasán lévő ventilátor takarólemeze eltávolítható, s így a gép jobban érzi magát. Ez igaz, vagy baromság. Gondolom egy porszűrő betétet azért a helyére kell tenni.

Előre is kösz a válaszokat, s ha lehet privátba is:
lewisfm@freemail.hu

1. Rémlik hogy nálam is előfordult már, de azert nem egy túl gyakori jelenség. Mondjuk legtöbbször Vistát használok, lehet, hogy csak XP alatt jelentkezik a dolog.

2. Csatlakozom az előttem szólóhoz, hasznalj egeret. Ezzel együtt sosem árt a legfrisebb drivert használni a touchpadhez sem: http://www.synaptics...pport/drive.cfm

3. A teljesítmény kapcsoló gomb csak akkor fog működni, ha a hozzá tartozó power manager programot letöltöd a FuSi oldaláról, felinstallálod, és fut is, tehát látod az ikonját a tálcán (nekem XP alatt voltak gondjaim az automatikus indulással, általában nem töltötte be a progit). Ha mindez megvan, akkor egyrészt a tálcán látsz is visszajelzést arról, ha ki/be kapcsolod a silent mode-ot, masreszt ténylegesen lekorlátozza a CPU-t 800Mhz -re. Mást egyébként nem csinál szerintem, szoval ugy egyebkent tul sok ertelme nincs.

Én eltávolítottam a venti takarólemezét, nem tudom h jobban érzi e magát a gép, mert előtte nem csináltam terheléses tesztet, viszont en biztos vagyok benne h nem javit a hűtés hatásfokán ha egy lemezzel elzárjuk a friss, hűvös levegő útját a hűtőrendszer felé... Porszűrőt meg nem raktam a helyére, majd ha nagyon porosodik, 1 évben egyszer leveszem azt a műanyag fedlapot, és kifújom a port belőle.

#1115 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:51

Idézet: Max86 - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 22:43

Eltávolított ventillátor takarólemezzel, 0,9V -ra csökkentett feszültséggel, mindkét processzormagot 100%-ra terhelve 64fok a maximum. Ugyanez az alap, 1,075V-os feszültségen 72-74 fok.

Szóval a kérdésedre a válasz az, hogy normális igen, ha rendesen megterhelnéd a procit, menne az feljebb is. Egyébként 90-100 fok körülig simán bírja szerintem a proci, max neked kellemetlen, hogy forró a ház, meg jön ki jobb oldalt a sok forró levegő az egeret tartó kezedre : )

#1116 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 14:46

Valaki tud olyat mondani nekem, hogyan lehet a leghatékonyabbá tennia POwer-safe gombot (az amivellehetcsökkenteni a venti zajt is)
Olyat szeretnék, hogy ha bekapcsolom, akkor vegye le a CPU-t amennyire lehet, a GPU-t é minden egyéb beállítást, amivel akkut lehet spórolni. Ha nincs belapcsolva akkor meg menjen minden mint a szél...
De ettőla gombtól függjön a dolog, ne attól, hogy töltőn van vagy sem...
Ötlet? (lyeneket nem lehet állítania pow. magaer programban...)

(nightLord sztem te vagy itt a szakember ebből a szempontból. Le is írtad amit akartam, de én nem akarom, hogy a gép állítgassa a GPU és CPU teljesítményt(nekem ez eddig sok akavart okozott) hanem azt akarom hogy agy minden legyen battery safe módba, vagyminden MAX teljesítmányen.. majd én megmondom neki mikor mit szeretnék.. ÉS ezzel az agey goombbal lehetne váltani ..)

#1117 Felhasználó inaktív   tomekk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 17:19

erről valakinek vélemény,tapasztalat?

Fujitsu Siemens amilo Li1718
1Gb memória
160 GB SATA háttértár
DVD-RW
WLAN
Ati X200 (up to 256MB shared) VGA
Core Duo T2350 (1,86GHz) CPU
Vista Basic
185000HUF

amire használnám: zene hallgatás, filmek, guitarPro, net, office programok,

#1118 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 19:46

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 13:51

Eltávolított ventillátor takarólemezzel, 0,9V -ra csökkentett feszültséggel, mindkét processzormagot 100%-ra terhelve 64fok a maximum. Ugyanez az alap, 1,075V-os feszültségen 72-74 fok.

Nálam 0.950V feszültséggel, 50 perces 100% CPU terhelés (filmátkódolás) tartósan 58 fokon tartotta a CPU-t. A gépházon fizikai beavatkozást nem végeztem (a venti takarólemeze is helyén van) egyedül az egész gép valagát emeltem meg egy 7-8 mm magas dobozkával. Azaz a gép nem fekszik az asztalon.
Ha csak fórumot olvasok (800 MHz, 0.700V) van, hogy fél óráig sem pörög fel a venti.
Nagyon szeresse ezt a gépet!  :respect:

#1119 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 19:50

Idézet: djadji - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 14:46

Valaki tud olyat mondani nekem, hogyan lehet a leghatékonyabbá tennia POwer-safe gombot

Eddigi tapasztalatom szerint az RMClock a leghatékonyabb power optimizer. Viszont nem tudja szabályozni a GPU-t. És nem tudok olyanról sem, hogy gombnyomásra váltana a profilok között. Az ingyenes változata legalábbis nem tudja. A fizetős (15 €) változat már tud elindított programok alapján power profilt váltani.

#1120 Felhasználó inaktív   owens 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 10:54

akinek nincs kedve amilo li 1705 drivereket keresgetni.... mellesleg aki megveszi az feltöltheti :D

http://www.shareit.com/product.html?cart=1...uctid=300178574

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.