HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   HUNTER-mobile 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 22:36

Idézet: tnm - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:10

lassan kezdem azt hinni, hogy én vagyok negatív hatással a wlan modulokra....

szal: azt hiszem nem csak egyszerűen a gyengébb teljesítmény volt az oka, hogy az egyetemen olyan nehézkesen tudtam csatlakozni a netre

mint kiderült, itthon is hasonló a helyzet (azonban hétfőig a netszolgáltató is jelentős problémákkal küzdött, ezért ez nem tünt fel -nem próbált senki netezni itthon)

szal alig-alig sikerül csatlakoznia, általában csak akkor, ha 5 méteren belül van a routertől (de van, hogy 20 centiről se sikerül)

szétszedtem a csatolt képen látható, hogy mi tűnt (tűnik) nem helyénvalónak
de ennyire nem értek az elektronikáhaz, tudja valaki, hogy mi is az a nagy ezüst téglatest? és hogy lehet-e okozója a fent írt problémáknak

20-30 perc alatt egyébként fel is melegszik (az az ezüst valami), de annyire forró nem lesz, hogy ne tudnám rajta tartani a kezem

:)
Az a "nagy ezüst izé" az a wlan kártya rádiótuner része. A hibát bármi okozhatja, lehet haldoklik a wlan kártya, legbölcsebb dolog ha beviszed a szervízbe, mert ezeket szerelni képtelenség, ott is csak modulárisan cserélgetik az alkatrészeket.

#1162 Felhasználó inaktív   Xmodule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 05:14

Nekem ilyen WXGA kijekzőm van tehát olyan mintha ilyen "üveg" lenne. Akinek ilyen van az mivel szokta tisztitani a kijelzőt? Csak mert már tiszta por meg néhol ujjlenyomatok is vannak rajta:)
Fujitsu Siemens Amilo La1703.AMD Athlon 64 X2 3500+ Dual-Core Processor TK-53, 15.4" WXGA, HDD:160GB, RAM:1024MB DDRII, DVD Dual Layer RW, WLAN, 2xUSB 2.0, LAN.

#1163 Felhasználó inaktív   Xmodule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 05:23

Ma van az első nap, hogy aksirol megy a gép. Eddig mindig cska hálózatról használtam. A következő lenne a problémám. Többen is említettétek, hogy 2 -2,5 órát bir az akksi. Nekem akkor valami nem jó. 100% on bekapcsoltam a gépet és kb 8 perc használat alatt már most 58perc van hátra a lemerülésig.Mellékeltem képet is. Ja! Azt megjegyzem, hogy a képernyőről legjobban le van véve a fényerősség. Mit lehet ilyenkor tenni?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Xmodule 2007. 10. 04. 05:24 -kor

Fujitsu Siemens Amilo La1703.AMD Athlon 64 X2 3500+ Dual-Core Processor TK-53, 15.4" WXGA, HDD:160GB, RAM:1024MB DDRII, DVD Dual Layer RW, WLAN, 2xUSB 2.0, LAN.

#1164 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 04. 07:08

Idézet: Xmodule - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 5:14

Nekem ilyen WXGA kijekzőm van tehát olyan mintha ilyen "üveg" lenne. Akinek ilyen van az mivel szokta tisztitani a kijelzőt? Csak mert már tiszta por meg néhol ujjlenyomatok is vannak rajta:)

A Wxga a felbontásra utal (wide). Az "üveges kijelző" az a GlareType és én vizes papírzsepivel szoktam takarítani. Persze előtte alaposan lefújom róla a port.

#1165 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 07:10

Idézet: Xmodule - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 5:23

Ma van az első nap, hogy aksirol megy a gép. Eddig mindig cska hálózatról használtam. A következő lenne a problémám. Többen is említettétek, hogy 2 -2,5 órát bir az akksi. Nekem akkor valami nem jó. 100% on bekapcsoltam a gépet és kb 8 perc használat alatt már most 58perc van hátra a lemerülésig.Mellékeltem képet is. Ja! Azt megjegyzem, hogy a képernyőről legjobban le van véve a fényerősség. Mit lehet ilyenkor tenni?

Hagyd a fenébe ezt az Intel CPU-ra való vackot! Használd az RMClock-ot!
Ha a procid állandóan 1,6 GHz-en megy, ne is várj 2 órás akku időt.

#1166 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 07:11

Idézet: Xmodule - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 6:14

A monitor boritasa és a felbontas (WXGA) között nincs összefügges, kevered a szezont a fazonnal. (a wxga csak azt jelenti, hogy 1280×800-as felbontasa van) bovebben itt
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1167 Felhasználó inaktív   Xmodule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 07:26

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 7:11

A monitor boritasa és a felbontas (WXGA) között nincs összefügges, kevered a szezont a fazonnal. (a wxga csak azt jelenti, hogy 1280×800-as felbontasa van) bovebben itt

Ja értem. Köszi a felvilágosítást. De akkor mi a neve ennek az "üveg" szerű kijelzőnek?

#1168 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 08:18

Idézet: Xmodule - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 5:23

Ha jól sejtem a BIOS-od 1.1D :think: , ami nekem is alapból rajta volt és szintén max 1 óra volt. Ekkor bementem a szervizbe, ők be akarták vizsgálni (1-2 hét). Erre megkérdeztem, hogy BIOS frissítés jár-e garivesztéssel, mert azt hallottam, van hogy a BIOS rosszul érzékeli a töltöttséget. A válasz NEM volt, így nem hagytam ott. Majd frissítettem az ujabb BIOS-ra (jelenleg 1.1I asszem), és láss csodát: kis winamp meg szövegszerk mellett (vagy netezés) 1,5-2 órás akksiidő...

A válasz tehát a Te problémádra rőviden: Frissíts BIOS-t!  :D Sok sikert!

#1169 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 08:23

Idézet: Xmodule - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 8:26

Ja értem. Köszi a felvilágosítást. De akkor mi a neve ennek az "üveg" szerű kijelzőnek?

link

de a wikis linken is le van irva, csak olvasni kene...

#1170 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 04. 08:27

Idézet: Xmodule - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 8:26

Glaretype, CrystalBrite. Ki mivel védjegyesztette be.
Make love not Wor.

#1171 Felhasználó inaktív   Xmodule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 12:31

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 8:18

Ha jól sejtem a BIOS-od 1.1D :think: , ami nekem is alapból rajta volt és szintén max 1 óra volt. Ekkor bementem a szervizbe, ők be akarták vizsgálni (1-2 hét). Erre megkérdeztem, hogy BIOS frissítés jár-e garivesztéssel, mert azt hallottam, van hogy a BIOS rosszul érzékeli a töltöttséget. A válasz NEM volt, így nem hagytam ott. Majd frissítettem az ujabb BIOS-ra (jelenleg 1.1I asszem), és láss csodát: kis winamp meg szövegszerk mellett (vagy netezés) 1,5-2 órás akksiidő...

A válasz tehát a Te problémádra rőviden: Frissíts BIOS-t!  :D Sok sikert!

Köszi az öletet. Azt esetleg le tudnád nekem írní, hogy is kell a BIOS -t frissiteni? Vagy, hogy te, hogy csináltad?Köszi.

#1172 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 12:43

van szep kattintgatos progi ha jol emlekszem, letöltöd, megnezi, hogy jo e a gep, frissit, es kesz.

#1173 Felhasználó inaktív   Xmodule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 12:49

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 12:43

van szep kattintgatos progi ha jol emlekszem, letöltöd, megnezi, hogy jo e a gep, frissit, es kesz.

hol?ha egy linket tudnál adni azt megköszönném.nézelődtem a siemens honlapján ahonnan a drivereket szedtem le de ott sokféle bios van.nem tudom melyiket kell leszedni vagy hogy mit kell vele csinálni.asztali pc-men már csináltam bios frissitést de ott csak egyféle képpen lehetett.

#1174 Felhasználó inaktív   Xmodule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 13:11

közben sikerült a biost frissitenem.kiváncsi vagyok, hogy igy majd tovább birja e az aksi vagy sem.most még az RMClock nevü progihoz keresek valami beállitást hogyan mit kell.esetleg ha valakinek van kedve közben leírni azt szívesen elolvasnám.:)

#1175 Felhasználó inaktív   Xmodule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 14:07

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:39

Én linuxot használok, ott kapásból leveszi 800MHz-re, és beállítástól függően vagy 800-on is tartja, vagy feljebb kapcsol -5 lépésben- ha kell a kakaó.

Hello.Te melyik linuxot használod? Köszi.

#1176 Felhasználó inaktív   subalive 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 14:16

Hali mindenkinek!

Kb 1 hete vok tulajdonosa egy amilo li 1705-ös laptopnak. A problémám az, hogy akár hányszor készenlétbe akarom rakni a gépet(legyen szó arról, hogy lecsukom a tetejét, vagy eltelt az az idő, hogy bekapcsol a készenlét), akkor beugrik 1 kék felület és újra indul a gép.Ez annyiszor játszódik le, ahányszor készenlétbe lépne a gép. Próbáltam a windowst újra telepítei, de akkor is ezt csinálta. A windoes xp prof.+sp2.A hiba amit kiír: A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.->Ezzel a problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, nagyon hálás lennék, ha találnátok valami megoldást! Üdv: subalive

#1177 Felhasználó inaktív   HUNTER-mobile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 20:37

Akinek megvan az ati catalyst MOBILITY driver 7.8-as verziója, nem csak a driver, hanem a catalyst-os komplett pack, azt kérem küldje már át nekem, vagy ha valaki tud linket, az is jó lenne. A full verzió kell, tehát ami 30-40MB. Köszi!

#1178 Felhasználó inaktív   HUNTER-mobile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 20:40

Idézet: HUNTER-mobile - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 20:37

Akinek megvan az ati catalyst MOBILITY driver 7.8-as verziója, nem csak a driver, hanem a catalyst-os komplett pack, azt kérem küldje már át nekem, vagy ha valaki tud linket, az is jó lenne. A full verzió kell, tehát ami 30-40MB. Köszi!

Az a gond hogy az ati oldaláról a full 7.8-ast már nem tudom letölteni, csak az új 7.9-est.
Tehát az kellene, amit kb egy hónapja lehetett letölteni az ati oldaláról.

#1179 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 08:43

Idézet: subalive - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 14:16

Hali mindenkinek!

Kb 1 hete vok tulajdonosa egy amilo li 1705-ös laptopnak. A problémám az, hogy akár hányszor készenlétbe akarom rakni a gépet(legyen szó arról, hogy lecsukom a tetejét, vagy eltelt az az idő, hogy bekapcsol a készenlét), akkor beugrik 1 kék felület és újra indul a gép.Ez annyiszor játszódik le, ahányszor készenlétbe lépne a gép. Próbáltam a windowst újra telepítei, de akkor is ezt csinálta. A windoes xp prof.+sp2.A hiba amit kiír: A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.->Ezzel a problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, nagyon hálás lennék, ha találnátok valami megoldást! Üdv: subalive

Haliho!

Nos én is eme Notebook tulajdonosa vagyok, kb. másfél hónapja vettem de azért már van egy-két tapasztalatom vele, így ezért is merek írni neked. A kékhalálos dolgot, nos a modem driver okozta nekem, szóval szerintem neked is ez lehet a probléma. Beletelt nekem is egy kis időbe míg rájöttem erre, de végülis nem raktam fel ezt a progit s ennek ellenére is kitünően mükődik a gép, már nem megy kékhalálba s rendesen lerakja magát készenlétbe. Nekem még a hanggal is voltak problémáim, de kiderült hogy hibás volt a driver a viaarena oldalán, azóta leszedtem a legfrisebbet onnan (mert kijavították) s már azzal sincs gond! Szóval szerintem neked is a modem driverrel lesz gond, el kell távolítani vagy újrarakni a rendszert úgy hogy azt nem teszed fel! :p

#1180 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 07:49

:up:
Hogy lássák.