HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 07. 21:52

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 18:09

én is így tolom... Bmf-nik (nappali) + meló ... ez van.

-C0pp3rM!n3-

és ehhez még hozzá lehet adni a diákhitelt is (ami, persze nem kötelező, de van rá lehetőség)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#342 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 22:16

Az akkor igaz, hogy első éveseknek még nincs tandíj és hogy az azévi teljesitménye szerint lesz aztán jövő éven besorolva a KT vagy az ÁF csoportba?

Érdekelne még, hogy hol lehet igényelni a diákhitelt...

Meg még van ez a diákmunka. Ha már Budapestet veszem alapul, ott milyen helyekre van "toborzás" meg lehetőség úgy konkrétan?

Köszi a válaszokat!

#343 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 22:18

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 18:13

Tudnátok adni egy pár jó tippet, már ami a munkahelyeket illeti?

Sok céghez keresnek diákokat heti 2-3 napra, többé-kevésbé szakmai céllal :) Elmész állásbörzékre, böngészed a netet és találsz.

#344 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 22:20

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 22:16

Az akkor igaz, hogy első éveseknek még nincs tandíj és hogy az azévi teljesitménye szerint lesz aztán jövő éven besorolva a KT vagy az ÁF csoportba?

Meg még van ez a diákmunka. Ha már Budapestet veszem alapul, ott milyen helyekre van "toborzás" meg lehetőség úgy konkrétan?

Köszi a válaszokat!

Nem tudom, hogy neked nem magyar allampolgarkent jatszik-e a diakhitel :think:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#345 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 22:24

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 21:16

Idézet

Emellett nemcsak magyar állampolgárok, illetve menekültek, letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezők igényelhetnek diákhitelt, hanem azok a nálunk tanuló külföldi hallgatók is, akik valamelyik EGT-tagország állampolgárai, ha Magyarországon munkaviszonyban állnak, egyéni vagy társas vállalkozók, avagy önfoglalkoztatók.

Ha megfelelsz ezeknek a kritériumoknak akkor kaphatsz, egyébként nem.

#346 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 22:50

Amúgy nem szivesen hagyatkoznák, még ha lehetne se. Nem szeretnék már idő előtt eladósodni. Tudom, hogy a diákhitelnél ez máshogy van, de akkor is. Számomra a kölcsön az kölcsön. Inkább keritek egy alkalmi munkahelyet vagy még azon gondolkoztam, amit többen is ajánlottak, hogy korrepetálni másokat. Mivel az itteni gimis 4.-es tananyag megegyezik a Magyarországbeli fősulis 1.-s tananyaggal, akár hasznot is húzhatnák belőle (csúnyán kifejezve), mivel aránylag elég jól megy a matek.

#347 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 23:21

Valoban maskepp van. Szarabbak a kondiciok :D

A koreppel meg nincsen gond, ha korrekten csinalod, es van aki hajlando erte penzt adni. Mondjuk egy koliban valoszinu nem lesz ezzel nagy sikered, ott azert eleg jol szokott menni az egyutt tanulas (bar ezt is sulija vallogatja)

ezt az egyeloseget meg ne vedd biztosra, azt is iskolaja valogatja :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#348 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 03:52

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 22:50

Mivel az itteni gimis 4.-es tananyag megegyezik a Magyarországbeli fősulis 1.-s tananyaggal...

Ebben ne légy olyan biztos... Hidd el, hogy itt is vannak jó sulik, és sok mindent tanítanak negyedikben. De ettől függetlenül az első év a felsőoktatásban elég gáz tud lenni...
Jómagam pl. matekos osztályba jártam (heti nyolc-kilenc matekóra, szerinted mikor értük el a "simások" tananyagának a "végét"? :) ), egész jó suli (mondjuk 10-es skálán 7,5), s mégis néztem elsőben nagyokat. De hát tanulni kell, és nincs gond. ;)

Szerk: ja igen, a hitel. Hát nagyon jó ötlet volt a pályakezdők eladósítására, az biztos... Értem én, h van, akinek létfontosságú. De ha lehet, törekedj rá, hogy ne nagyon legyen az...

Munka: diákmunka diákszövetkezeteknél, illetve ha már lehúztál kis időt a tanulással és nem vagy full kezdő, akkor szakmai gyakorlat egy cégnél. Előbbiben sok csicska meló (pl. árufeltöltés Tescoban, vagy pénztáros  :cool:  ), és nem is az a kimondottan jól fizető dolog (mivel ugye a diákszövetkezet is leemeli a maga "kis" hasznát). De pl elsősként pénzhez jutni nem olyan rossz.
Utóbbi esetben ált. pár nap egy héten, egész normális pénzért egy cégnél - ami akár neves cég is lehet. Nézegetni kell neten különböző cégek honlapjait, feliratkozni a suli karrierirodájának levlistájára, állásbörzéken kérdezgetni és ami tetszik, oda önéletrajzot küldeni. Ha beválsz, akkor utólag ott is maradhatsz teljes állásra, több ilyen példa is volt már ismerőseim között.
Végül a korrep. Hát inkább másodiktól jön szóba a dolog, ha már átlátod a tananyagot, s ugye akkor jönnek első félévre az alattad lévő elsősök. Ha _jól_ tanítasz, híred is megy. Egész jól ki lehet vele húzni, barátnőm 3-4 évig ebből élt. Persze nála a matek szigorlatra felkészítés vitte a pálmát. :)  Amúgy komolyan, néha csak néztem, hogy mi pénzeket el tudnak kérni az ilyesmiért a plakátokon hirdetők.

Szerkesztette: Misi_D 2008. 01. 08. 04:12 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#349 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 08:35

Idézet: Capri - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 22:18

Sok céghez keresnek diákokat heti 2-3 napra, többé-kevésbé szakmai céllal :) Elmész állásbörzékre, böngészed a netet és találsz.

pöstön, vidékon sokkalta szarabb a helyzet ilyen téren.

amugy sincs munka, diakmunkabol (ami meg raadasul a normalisabb kategoria) még kevesebb...

ugy konnyu ha vannak ismerosei az embernek a megfelelo helyeken.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#350 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 09:04

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 21:43

Csatlakozom (bár az egyetem már múlt idő), kivitelezhető. :up:

Én is így csináltam 4. félévtől a BMF-NIK-en. Megoldható volt (bár jeles tanuló fősulin soha sem voltam :D)

#351 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:28

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 9:35

pöstön, vidékon sokkalta szarabb a helyzet ilyen téren.

amugy sincs munka, diakmunkabol (ami meg raadasul a normalisabb kategoria) még kevesebb...

ugy konnyu ha vannak ismerosei az embernek a megfelelo helyeken.

nem diákmunka - ha másod/harmadéves vagy, simán el lehet kezdeni dolgozni mint gyakornok vagy mint részmunkaidős ... én spec harmadik félév után álltam neki dolgozni mint gyakornok, aztán nyáron ugyanott teljes munkaidőben, szeptembertől pedig megint részmunkaidőben (amennyit el tudok vállalni a fősuli mellett).

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2008. 01. 08. 17:28 -kor

#352 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:53

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 3:52

Ebben ne légy olyan biztos... Hidd el, hogy itt is vannak jó sulik, és sok mindent tanítanak negyedikben. De ettől függetlenül az első év a felsőoktatásban elég gáz tud lenni...
Jómagam pl. matekos osztályba jártam (heti nyolc-kilenc matekóra, szerinted mikor értük el a "simások" tananyagának a "végét"? :) ), egész jó suli (mondjuk 10-es skálán 7,5), s mégis néztem elsőben nagyokat. De hát tanulni kell, és nincs gond. ;)

Ne érts félre, nem úgy értettem a gondolatot...  :)
Én úgy tudom, hogy minálunk annyiban más az oktatási rendszer meg a tananyag (s ez egész Szlovákiára vonatkozik), hogy aki aztán elmegy Magyarországra tanulni, azt veszi ismét, mert a magyar oktatás is máshogy van kidolgozva. Ezért mondja nekünk mindig a matek tanárunk, hogy aki Magyarországra megy fősulira, annak jóval könnyebb lesz már a matek első éven (utána már nem biztos). Meg jó különbség az is, hogy itt a legjobb osztályzat 1-es, míg nálatok az 5-ös.

#353 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:03

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 17:53

Ne érts félre, nem úgy értettem a gondolatot...  :)
Én úgy tudom, hogy minálunk annyiban más az oktatási rendszer meg a tananyag (s ez egész Szlovákiára vonatkozik), hogy aki aztán elmegy Magyarországra tanulni, azt veszi ismét, mert a magyar oktatás is máshogy van kidolgozva. Ezért mondja nekünk mindig a matek tanárunk, hogy aki Magyarországra megy fősulira, annak jóval könnyebb lesz már a matek első éven (utána már nem biztos). Meg jó különbség az is, hogy itt a legjobb osztályzat 1-es, míg nálatok az 5-ös.

A könnyebb csak annyit jelent, hogy bizonyos megközelítésben elölről, az alapoktól kezdenek oktatni. De a tempó elég gyors, hamar újat fogsz látni. Nálunk is sokan estek ebbe a csapdába, hogy első 2-3 héten szinte nem is volt új anyag, aztán be sem jártak, mert úgy sem mondanak újat, meg azt már megtanították, meg tudom... Aztán a kb 800 főből 350-en vették fel újra az analízist...  :Đ  (Közgáz - 5 éve.)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#354 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:08

sokaig itt is forditva voltak a jegyek.

nem is oly rég változtatták meg.

#355 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:09

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 17:28

nem diákmunka - ha másod/harmadéves vagy, simán el lehet kezdeni dolgozni mint gyakornok vagy mint részmunkaidős ... én spec harmadik félév után álltam neki dolgozni mint gyakornok, aztán nyáron ugyanott teljes munkaidőben, szeptembertől pedig megint részmunkaidőben (amennyit el tudok vállalni a fősuli mellett).

-C0pp3rM!n3-

nade pesten.

Szombathelyen pl. 8 oras rendes munkat is k. nehez talalni, nem olyat ami részmunkaidos, meg diakmunkat.

#356 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:10

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 18:03

A könnyebb csak annyit jelent, hogy bizonyos megközelítésben elölről, az alapoktól kezdenek oktatni. De a tempó elég gyors, hamar újat fogsz látni. Nálunk is sokan estek ebbe a csapdába, hogy első 2-3 héten szinte nem is volt új anyag, aztán be sem jártak, mert úgy sem mondanak újat, meg azt már megtanították, meg tudom... Aztán a kb 800 főből 350-en vették fel újra az analízist...  :Đ  (Közgáz - 5 éve.)

Nahát igen... Néztem most nemrég (3-4 napja) egy videót, amin a fősuli első szemeszterének matematika tananyagát magyarázzák. És ez teljesen alapoktól volt, ahogy azt mi csináltuk még szeptemberben órán. Azt persze tudom, hogy a tempó az lényegesen gyorsabb egy felsőoktatásban mint gimiben és persze nem szabad semmiféleképpen lazsálni, mert abból semmi jó nem származik... már ami a jegyeket illeti. Hallottam olyanról, hogy Csehországban info szakon 1. félév végén 80% bukott... Úgyhogy már csak az ilyen hirek hallatán is érdemes rákapcsolni.  :up:  ;)

#357 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:12

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 18:08

sokaig itt is forditva voltak a jegyek.

nem is oly rég változtatták meg.

Szinte még emlékszem rá. :D Gondolom teis. :Đ

#358 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa