HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:27

Sokszor mondtam, hogy a CloneCD/DVD, Alcohol, BlindWrite stb. nagyon bele tudnak tenyerelni a levesbe.  :(

#2002 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:50

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 16:27

Sokszor mondtam, hogy a CloneCD/DVD, Alcohol, BlindWrite stb. nagyon bele tudnak tenyerelni a levesbe.  :(

Na igen,de a 2.4.3.1.-es verzió eddig nem kavart be,gondoltam frissítek... :rolleyes: hát nem jött be :(
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#2003 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 07:46

Idézet: fferi - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 15:50

Na igen,de a 2.4.3.1.-es verzió eddig nem kavart be,gondoltam frissítek... :rolleyes: hát nem jött be :(

Nekem mindig fent van a legújabb CloneDVD 2, soha nem volt gondom vele. Persze nem is írok vele, talán ha egy lemezt próbáltam eddig. DVD Decrypter/ImgBurn megtette, megteszi ezt tökéletesen. :up:

#2004 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 10:01

Lehet, hogy furán néztek rám: ki használ CDRwin progit íráshoz? Ezzel az íróval...
Nekem ugyanis nem megy az írás. Felismeri mint írót, képfájlt be is hozza, ám ha az írásra kattintok,
akkor leáll  a következő hibával. Akármilyen cd-t teszek be, ezt írja ki. Amúgy más íróprogrammal
simán kiírja a cue/bin párost. Csak a CDrWin nem működik. Pedig elméletben kellene.

Csatolt fájl:

#2005 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:42

PPeter és a többiek segítségét kérem.

Van egy Pio109 dvd íróm, ami mindeddig teljesen jól ment, nem rontott lemezt - és nem volt semmi gondja a 80 eres kábellel, olvasni jól olvas, miegymás.

De a múlt héten vettem 10db Verbatim dvd-r 8x lemezt. Számtekboltban vettem, a gyártó azonosító CMC MAG (tovább nem emlékszem, egyszer néztem csak meg).

Én nem szoktam 4x-esnél gyorsabban írni, így ezeket is így kezdtem.  6-ból négyet szó nélkül megírt, 2-nél már a legelején cd írás hiba üzenetet ad. De nem ír rá. 6.6.0.16 néróval írtam volna, XP alatt.
Az írón az eredeti 1.17-es firmware van. A dvd-k szitázása elég fehéres, a korábbi verbatim lemezeimnél jóval világosabb. Ezt a két lemezt akkor is kidobja, ha aznap az lenne az első írása (vagyis nem meleg), de akkor is, ha a 3. zsinórban.

Kérdés: hibás-hamis széria (az előbb olvastam a cikket újra, de a lemezek otthon vannak jelenleg) - vagy az író firmware-ét frissítsem? (az író még garis)

:offtopic:
Azért gondolok a firmware-re, mert  barátom LG írója nem akarta a legutóbb beszerzett Arita 8x-R lemezeit írni. Utánanéztünk a hivatalos firmware-nek, mert már korábban megcsinálta a gyári cseréjét másikra és a legutolsó hivatalossal rendben megírta (valszeg nemhivatalos volt rajta eddig).

#2006 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:09

Idézet: Dark - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 9:42

Kérdés: hibás-hamis széria (az előbb olvastam a cikket újra, de a lemezek otthon vannak jelenleg) - vagy az író firmware-ét frissítsem? (az író még garis)

Szerintem mindenképpen frissítsd először az író firmware-jét.
Egyébként nálam 1.58 fw van,és ugyancsak nero 6.6.0.16-al a CMC MAG AE 1 lemezt 4x-esen gyönyörűen megírta,viszont ha 6x vagy 8x sebességet próbáltam,akkor ugyanazt csinálta mint nálad,"cd-írás hibát" dobott a nero.(egyébként a 12x-es írást is felajánlotta)Az LG viszont gond nélkül írta 4x-esen,és 8x-osan is.
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#2007 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 06. 02:02

Nem tudja valaki valahonnan, hogy lesz-e 8.58 firmware ?

#2008 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 08:29

Idézet: fferi - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 9:09

Szerintem mindenképpen frissítsd először az író firmware-jét.
Egyébként nálam 1.58 fw van,és ugyancsak nero 6.6.0.16-al a CMC MAG AE 1 lemezt 4x-esen gyönyörűen megírta,viszont ha 6x vagy 8x sebességet próbáltam,akkor ugyanazt csinálta mint nálad,"cd-írás hibát" dobott a nero.(egyébként a 12x-es írást is felajánlotta)Az LG viszont gond nélkül írta 4x-esen,és 8x-osan is.

A frissítést tegnap este megcsináltam, de már nem kezdtem el írni.

A lemez nem hamis, néztem a szélét, az élét, a szitázást. Azonosítója CMC MAG.AE1

Talán ma este eljutok oda, hogy írjak egy ilyen lemezt.

#2009 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:20

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Ma cseréltek nekem egy Pio 108-at 109-re a szervízben. És azt szeretném megkérdezni, hogy ezeket az írókat midet egytől egyik ugyanazal a firmware-rel dobták ki, vagy ahogy jöttek az újabb firmwarek. akkor azokat tették már beléjük?

A másik kérdésem, hogy valahogy ki lehetne olvasni a berendezésbőúl, az esetleg megírt lemezek számát? Ugyanis az a ganyúm, hogy a kicserélt író az nem új, hanem használt! Több helyen is karcos, az alja a széleinél, ott ahol csúszik azon a kis 2-3mm-es peremen azon simán látszik, hogy karcos. Tálca bezáródásakro szó szerint ZÖRÖG!!!!! Másnak is zörög a tálca bezáródásakor?  :think:

:(

p T.F.

#2010 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:53

Illetve mégegy kérdésem lenne! Egy gyári firmware-nek régiókódot kell tartalmaznia? vagynem?  :think:

#2011 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:56

Asszem holnap viszem vissza az üzletbe az írót. A DVD író gyártási időpontja 2005 február. A Firmware Verzió 1.57 és REGION FREE! Mindenki tudja, hogy magyarországon a régiókód az 2. A Firware dátuma 2005.07.05. Külseje rettentően karcos, mint írtam az elején, ezért fogtam gyanút. A tálca behúzásakor Zörögnek/keregnek az alkatrészek, amint amikor valami kimozdul a helyéből...

Fel is hívtam az üzletet, ahol vetteem, és elmondtam nekik mindezt. Utáne beszéltem egy ügyvéd ismerősömmel, de természetesen szóltam az üzletben a telefont felvevő kollegának is erről. Holnap beszélek az üzletvezetővel, és délután visszaviszem az írót, és ha bnizony nem kapok egy rendeset, akkor megteszem a szükséges lépéseket!  :(

Járt már valaki így?  :confused: Vagy csak engem Sz*p*t a világ?  :(

Szerkesztette: Tomi Filth 2005. 12. 07. 20:56 -kor

#2012 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 04:34

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 21:56

Asszem holnap viszem vissza az üzletbe az írót. A DVD író gyártási időpontja 2005 február. A Firmware Verzió 1.57 és REGION FREE! Mindenki tudja, hogy magyarországon a régiókód az 2. A Firware dátuma 2005.07.05. Külseje rettentően karcos, mint írtam az elején, ezért fogtam gyanút. A tálca behúzásakor Zörögnek/keregnek az alkatrészek, amint amikor valami kimozdul a helyéből...

Fel is hívtam az üzletet, ahol vetteem, és elmondtam nekik mindezt. Utáne beszéltem egy ügyvéd ismerősömmel, de természetesen szóltam az üzletben a telefont felvevő kollegának is erről. Holnap beszélek az üzletvezetővel, és délután visszaviszem az írót, és ha bnizony nem kapok egy rendeset, akkor megteszem a szükséges lépéseket!  :(

Járt már valaki így?  :confused: Vagy csak engem Sz*p*t a világ?  :(

Még nem jártam így, igaz a 108-asom az első DVD-íróm, előtte egy Plextor PX4824 CD-karcolót használtam. Már az is furcsa volt számomra a beszámolódat olvasva, hogy nem 110-est kaptál  :confused:  Ragaszkodj a Pio110-hez! Persze újhoz...

Szerkesztette: multibit 2005. 12. 08. 04:36 -kor

#2013 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 07:55

Idézet: multibit - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 4:34

Még nem jártam így, igaz a 108-asom az első DVD-íróm, előtte egy Plextor PX4824 CD-karcolót használtam. Már az is furcsa volt számomra a beszámolódat olvasva, hogy nem 110-est kaptál  :confused:  Ragaszkodj a Pio110-hez! Persze újhoz...

Ragszkodni fogok a 110-hez, de legszívesebben a pénzemet kérném vissza, és soha többet felé sem nézek az üzletnek!  :( Egyébként 110-est ígértek, amikor leadtam szervizelni a 108-asat.

Egyébként meg, miután nem jelentkeztek, én hívtam fel őket 2 hét után. és akkor azt mondta az egyik, hogy csere lehetséges 109-re, ráfizetéssel.  :eek: Már itt éreztem, hogy ez nem fog simán menni!  :(

#2014 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 16:18

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 8:55

Ragszkodni fogok a 110-hez, de legszívesebben a pénzemet kérném vissza, és soha többet felé sem nézek az üzletnek!  :( Egyébként 110-est ígértek, amikor leadtam szervizelni a 108-asat.

Egyébként meg, miután nem jelentkeztek, én hívtam fel őket 2 hét után. és akkor azt mondta az egyik, hogy csere lehetséges 109-re, ráfizetéssel.  :eek: Már itt éreztem, hogy ez nem fog simán menni!  :(

A ráfizetést felejtsék el. Ha ragaszkodnak a ráfizetéshez, akkor kérjed vissza az eredeti termék vételárát, amit kifizettél nekik annó.

Nem értem én ezeket a boltosokat. Nem, hogy örülnének, hogy az ember elvisz egy másik típust ugyanolyan árban, mint a régi eszközt vette (mert ugye a mostani árak már alacsonyabbak és nem adják vissza a különbséget) még szeretnék, ha a vevő ráfizetne egy keveset. Ez nevetséges.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#2015 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 22:42

Idézet: sohta - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 16:18

A ráfizetést felejtsék el. Ha ragaszkodnak a ráfizetéshez, akkor kérjed vissza az eredeti termék vételárát, amit kifizettél nekik annó.

Nem értem én ezeket a boltosokat. Nem, hogy örülnének, hogy az ember elvisz egy másik típust ugyanolyan árban, mint a régi eszközt vette (mert ugye a mostani árak már alacsonyabbak és nem adják vissza a különbséget) még szeretnék, ha a vevő ráfizetne egy keveset. Ez nevetséges.

Visszavittem, és kicserélték. Rendes volt a szervizes, saját felelősségére, mert látta, hogy tényleg le volt strapálva...  :rolleyes:

De nem 110-et kaptam, így eladom, meghirdetem a bolhán.

p T.F.

#2016 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 08:58

Hát nem tudtam hamarabb válaszolni.

A kapott meghajtód sumák volt, az enyém is 2005. februári gyártású, gyárilag az 1.17-es firmware volt rajta, de ahogy gyártották őket, úgy tudom mindig a frissebb firm volt rajta. Amúgy zörgős az ajtó-nyitás csukás - és a meghajtó alapból nem régiómentes.
De mindezen túl vagy, nem tudom mit kaptál érte, de a 109 sem rossz, nekem legalábbis problémamentes.

Amúgy a firmware frissítés óta szó nélkül megírja a korábban említett CMC MAG.AE1-es gyártókódú Verbatim lemezeket.  :cool:

#2017 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 11:44

Idézet: Dark - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 8:58

Hát nem tudtam hamarabb válaszolni.

A kapott meghajtód sumák volt, az enyém is 2005. februári gyártású, gyárilag az 1.17-es firmware volt rajta, de ahogy gyártották őket, úgy tudom mindig a frissebb firm volt rajta. Amúgy zörgős az ajtó-nyitás csukás - és a meghajtó alapból nem régiómentes.
De mindezen túl vagy, nem tudom mit kaptál érte, de a 109 sem rossz, nekem legalábbis problémamentes.

Amúgy a firmware frissítés óta szó nélkül megírja a korábban említett CMC MAG.AE1-es gyártókódú Verbatim lemezeket.  :cool:

Igen, egy másik 109-et kaptam érte. De ez már úgy látszik, hogy jó. Hétvégén megírk én is vele 2 lemezt, meg a firwaret is sztem felteszem akkor, mert ha minden igaz, akkor verba CMC lemez lesz sztem.  :up:

#2018 Felhasználó inaktív   UKW 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:00

Hali !

Pio 109-esem van, és érdekes a probléma.

ha a NERO speedteszttel csinálok adatlemezt, azt tökéletesen megcsinálja, és bármikor olvasási tesztet csinálok, az elejétől a végéig tökéletesen olvassa, semmi megtorpanás.

Ha video vagy egyéb adat dvd-t írok NERO-val vagy DvdDecrypterrel és a NERO speedteszttel visszaolvasom kb a felétől az olvasás megtorpan, és egész 1X esig visszaesik.

Miért tűnik minden tökéletesnek a speedteszttel generált adatlemezzel??????

#2019 Felhasználó inaktív   x-not 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 00:54

Sziasztok!
Szóval van nekem egy ilyen DVR-109-es dvd íróm.
És van egy SIN_CITY.ISO fájl amit ki szeretnék írni
Neroba bemegyek, burn image,fájl kilelölés.DVD+RW-t berakom, majd 4x-esen burn és elkezdi írni.
elmegy 100%ig majd elkezd valami generating High... valami ilyesmit irni,az meg megáll kb 5%nál,és kiírja,hogy Burn process failed at 4x.
DVD-t berakom ,persze nem lehet elindítani a filmet.
Amúgy egy TDK DVD+RW-t raktam be.
Megpróbáltam úgyanezt 2,4x sebességen, az eredmény ugyanez volt, csak 2x anyit kellett rá várni :confused:
A firmwaret frissítve van a legújabbra.

Tudna valaki tanácsot adni,hogy mit tegyek?Vegyek új DVD írót?(mellesleg nemrég vettem,néhányszor használtam csak)
Esetleg ne a Nero-t használjam?

Előre is köszi  :eek:
//ha a szüleidnek nem voltak gyerekei,nagy valószínüséggel neked sem lesznek//

#2020 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 08:28

Idézet: x-not - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 1:54

Sziasztok!
Szóval van nekem egy ilyen DVR-109-es dvd íróm.
És van egy SIN_CITY.ISO fájl amit ki szeretnék írni
Neroba bemegyek, burn image,fájl kilelölés.DVD+RW-t berakom, majd 4x-esen burn és elkezdi írni.
elmegy 100%ig majd elkezd valami generating High... valami ilyesmit irni,az meg megáll kb 5%nál,és kiírja,hogy Burn process failed at 4x.
DVD-t berakom ,persze nem lehet elindítani a filmet.
Amúgy egy TDK DVD+RW-t raktam be.
Megpróbáltam úgyanezt 2,4x sebességen, az eredmény ugyanez volt, csak 2x anyit kellett rá várni :confused:
A firmwaret frissítve van a legújabbra.

Tudna valaki tanácsot adni,hogy mit tegyek?Vegyek új DVD írót?(mellesleg nemrég vettem,néhányszor használtam csak)
Esetleg ne a Nero-t használjam?

Előre is köszi  :eek:

Mi a MID-je a lemeznek ?PHILIPS 041 ?
Ugyanis szerény tapasztalataim szerint a PIO nem komálja ezt a típusú lemezt egyik firmware-el sem :(
Sőt !Korábbi firmware-ekkel (most az 1.58-as van fenn) fel sem ismerte a lemezt !
Az lenne a tanácsom hogy másfajta újraírható lemezt használj,pl.:FUJIFILM DVD+RW  ;)

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.