HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   Laxxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 13. 09:24

Idézet: Laxxon - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 18:07

Sziasztok.

Úgy néz ki megadta magát A Pioneer 109 - es íróm  
Nem hajlandó DVD-r-t írni, ugyanakkor az újraírható DVD-t pedig megírja, létezik ilyen ?
A hiba a következő:
Elkezdi az írást, felpörgeti a lemezt,Néróban megjelenik, bevezetés írása.

Érdekes jószág ez a 109-es  :D . Végül is rájöttem, hogy ha 4*-es sebességgel írom a lemezeket, nem rontja el őket a bevezetésnél.Próbáltam TDK-16*, Verbatim 16*, minuszos lemezzel, sőt van még kb 20-30 db 8* os TDK lemezem amiből régebben már pár százat megírtam 6* os sebességgel, Na már azt sem hajlandó pörkölni hatszoros sebességgel, 4* es sebességgel viszont hibátlan.  :think:
Marad a 4*- es DVD írás  ;)  És a nemértem  :Đ

üdv.

#2082 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 09:40

Idézet: Laxxon - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 8:24

Érdekes jószág ez a 109-es  :D . Végül is rájöttem, hogy ha 4*-es sebességgel írom a lemezeket, nem rontja el őket a bevezetésnél.Próbáltam TDK-16*, Verbatim 16*, minuszos lemezzel, sőt van még kb 20-30 db 8* os TDK lemezem amiből régebben már pár százat megírtam 6* os sebességgel, Na már azt sem hajlandó pörkölni hatszoros sebességgel, 4* es sebességgel viszont hibátlan.  :think:
Marad a 4*- es DVD írás  ;)  És a nemértem  :Đ

üdv.

Én már nagyon megbántam,hogy ilyen írót vettem. Kezdetben nem sok gond volt vele, ám mostanában gyakran ront dvd-t, pedig 8x a max írás Verbatim 16x-s lemezre. Rettenetesen nagyot csalódtam benne. A következő íróm LG lesz. Minden ismerősömnek az van, jók, nem háklisak semmire, nem mint a Pioneer. Szóval soha többé ilyen márkájú író. ha lenne több pénzem, akkor Plextor.
(Ja hozzáteszem, nem sok dvd-t írtam meg vele, vagyis a hibák nem ez miatt vannak.)

Szerkesztette: SzaSza 2006. 11. 14. 09:41 -kor

#2083 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:38

Felhozom már a topic-ot. :) Na nem azért, mert bármi baj lenne az írómmal. :D Eddig kb. 500-600 lemezt (CD/DVD-t összesen) írtam már meg. Kb. mennyi lemez után kezdi megadni magát? :confused: Mert ismerős LG GSA-4163B írója 400 és 500 között döglött meg. :rolleyes: Lassan amúgy is esedékes lenne már NEC író vétele, ezt meg olvasásra használnám, de ha nem sürgős, akkor nem erőltetem. ;) . A másik kérdésem, hogy egyhuzamba mennyi lemezt lehet megírni vele a minőség romlása nélkül? A kérdés azért, mert bizony 5 lemez egymás utáni írása után az 5. lemez már elég meleg és nem merek többet írni! :( Mindig várok legalább 30 percet, hogy lehűljön. A másik megoldás, hogy kinyitom rá az ablakot, akkor semmi gond, de akkor se merek 5 lemeznél többet írni egyszerre! :omg:

Előre is köszönöm a választ/válaszokat! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2084 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:49

600 lemez után már nemmindegy? :Đ
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2085 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:02

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:49

600 lemez után már nemmindegy? :Đ

Nekem bizony nem. :p :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2086 Felhasználó inaktív   derick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:01

Sziasztok!

Tudom már-már retro feeling-je van a dolognak, de egy kis segítséget kérek a fent jelzett íróval kapcsolatban!

Lassan 3 éve van a tulajdonomban van egy PIONEER  DVD-RW  DVR-109 típusú gépezet, eddig hibamentesen működött, már vagy ezer DVD megírtam vele gond nélkül!

A problémám akkor kezdődött, mikor (életemben először) DUAL LAYER-es lemezt akartam vele írni!
Egy Fujifilm DVD-R DL 8.5GB 2.4x modellel próbálkoztam, de a második rétegnél mindig leálla Nero (9-es verzió), de több íróval is próbálkoztam, hasonló eredménnyel:

Kép

Mivel már egyáltalán nem garanciális a gép, és amúgy sem érné meg akármilyen szervizbe elvinni ezért fordultam hozzátok, hátha valami jó ötlettel találkozom. A legújabb (2005-ös!) firmware van benne, tehát az nem lehet gond.

A Nero InfoTool szerint amúgy ezekre képes a kicsike:
Kép

Gondoltam, hogy megpróbálkozom valami minőségibb DVD-vel, de eddig tényleg a legolcsóbbtól kezdve szinte a legdrágábbig mindent felírt, szuper kis gép ha CD-t és sima DVD-t kell írni vele!

Szóval ha valaki találkozott hasonló problémával és tudja rá a megoldást annak nagyon hálás lennék! Tényleg fontos lenne, köszönöm mindenkinek a segítséget!

Az InfoTool tesztje és a Nero írási log-ját mellékelem, hátha abból kiderül valami!

InfoTool
http://data.hu/get/704126/InfoTool.txt.html

Nero Log
http://data.hu/get/704128/Nero_Log.txt.html

Szerkesztette: derick 2008. 10. 10. 08:05 -kor

#2087 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:06

Idézet: derick - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 8:01

Sziasztok!

Tudom már-már retro feeling-je van a dolognak, de egy kis segítséget kérek a fent jelzett íróval kapcsolatban!

Lassan 3 éve van a tulajdonomban van egy PIONEER  DVD-RW  DVR-109 típusú gépezet, eddig hibamentesen működött, már vagy ezer DVD megírtam vele gond nélkül!

A problémám akkor kezdődött, mikor (életemben először) DUAL LAYER-es lemezt akartam vele írni!
Egy Fujifilm DVD-R DL 8.5GB 2.4x modellel próbálkoztam, de a második rétegnél mindig leálla Nero (9-es verzió), de több íróval is próbálkoztam, hasonló eredménnyel:

Kép

Mivel már egyáltalán nem garanciális a gép, és amúgy sem érné meg akármilyen szervizbe elvinni ezért fordultam hozzátok, hátha valami jó ötlettel találkozom. A legújabb (2005-ös!) firmware van benne, tehát az nem lehet gond.

A Nero InfoTool szerint amúgy ezekre képes a kicsike:
Kép

Gondoltam, hogy megpróbálkozom valami minőségibb DVD-vel, de eddig tényleg a legolcsóbbtól kezdve szinte a legdrágábbig mindent felírt, szuper kis gép ha CD-t és sima DVD-t kell írni vele!

Szóval ha valaki találkozott hasonló problémával és tudja rá a megoldást annak nagyon hálás lennék! Tényleg fontos lenne, köszönöm mindenkinek a segítséget!

Az InfoTool tesztje és a Nero írási log-ját mellékelem, hátha abból kiderül valami!

InfoTool
http://data.hu/get/704126/InfoTool.txt.html

Nero Log
http://data.hu/get/704128/Nero_Log.txt.html

FW frissítés?

#2088 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:57

Idézet: derick - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 9:01

A baj magával a lemezzel van! DL lemez csak Verbatim és Ricoh lehet és +DL! Másra ne is próbálj írni (főleg ne -DL lemezre), csak hulladéknak jók. A másik, hogy ha DL lemezt írsz, akkor ImgBurn (KATT!) a javasolt író program (legtöbb esetben). Elsőnek a lemezt cseréld ki Verbára és úgy próba. A másik gépembe még meg van ez a Pioneer író és gond nélkül írok Verbatim +DL lemezt ImgBurn programmal. ;)

Szerkesztette: Csokis 2008. 10. 10. 09:59 -kor

#2089 Felhasználó inaktív   derick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 10:02

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 9:57

A baj magával a lemezzel van! DL lemez csak Verbatim és Ricoh lehet és +DL! Másra ne is próbálj írni (főleg ne -DL lemezre), csak hulladéknak jók. A másik, hogy ha DL lemezt írsz, akkor ImgBurn (KATT!) a javasolt író program (legtöbb esetben). Elsőnek a lemezt cseréld ki Verbára és úgy próba. A másik gépembe még meg van ez a Pioneer író és gond nélkül írok Verbatim +DL lemezt ImgBurn programmal. ;)

Köszönöm a választ Csokis  :respect:  ;)

Kipróbálom a dolgot és visszajelzek, hogy mire jutottam. Hallottam még olyanról is, hogy ilyen esetben érdemes a felírandó adatot először egy image fájlba rakni, s magát az image fájlt megnyítva kiírni DVD-re, de szerintem a Te verziód lesz a nyerő!

Köszönöm! :respect:

#2090 Felhasználó inaktív   Ca3sar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 01:28

Nekem is ugyanez lenne a problémám.
Az író évek óta "jól szolgál", DVD-t, CD-t remekül írt, minimális hibaszázalékkal.
De éppen ma próbáltam dual layert írni, és elrontott 3-at - ami bosszantó, mert direkt TDK-t vettem, hogy biztos legyen a dolog, nem kevés pénzért.  :smoker:
Volt firmware frissítés is, és próbáltam ismerősöm ajánlására a imgBurn-t.. ugyanaz (a 3. DVD-t már ezzel próbáltam).
Ez az író egy időben jelent meg a dual layer technológiával kb, lehet nem nagyon szereti ezt a formátumot?
Vagy kiöregedett volna már (akkor vettem mikor bejött kb MO-ra)?

A válaszokat előre is kössz. :)
Ca3sar

Szerkesztette: Ca3sar 2009. 02. 12. 01:29 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.