HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A09 & DVR-109 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A09 & DVR-109 16x DVD+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+/- DL Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 25. 19:16

Sikerült "kisebb" problémába ütköznöm az íróval, remélem tudtok segíteni.

A minap próbáltam egy adat DVD-t írni, azonban furcsamód elrontotta a lemezt: lecsökkent a read buffer nulláig, utána újra "feltöltődött", majd a write buffer százalékjelzője megállt 48%-on, és a lemezt nem írta tovább, hiába vártam. Talán csak kifogtam egy rossz lemezt, így megpróbáltam újra, de ugyanez volt. :confused: Az íróprogram Nero Burning ROM 6.3.1.6 volt.

Megpróbáltam egy újraírható lemezen, hátha sikerül megírni. Tévedtem, write error hibaüzenettel elszállt. Gondoltam akkor próbáljuk meg frissíteni a programot, így az új verzió a 7.5.1.1-es lett. Ezzel csak az újraírható lemezt próbáltam törölni, újfent write error üzenetet kaptam. :(

Az íróban 1.40-es firmware volt, eddig nem nyúltam hozzá, nem volt rá szükség. Viszont most próbaképpen frissítettem az 1.58-asra, azonban a hibajelenség továbbra is fennáll. Nincs tippje valakinek mitől lehet ez, vagy hogy mit tudnék ez ellen tenni?

Az íróm persze még garanciális (ha jól emlékszem), de a bolt, ahol vettem legjobb tudomásom szerint megszűnt, szóval jó lenne megoldani a dolgot.

A segítséget előre is köszönöm! :)
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#2062 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 19:18

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:48

...
Adott egy probléma. Van nekem egy mp3 albumom, amit ki szeretnék írni AudioCD-re. Kiírom, a lehető legalacsonyabb sebességgel (4x-es). Az első és még néhány számban megakadások, vagyis kihagyások vannak. Próbáltam Verbatim és TDK lemezekkel is, már a 4.-et írtam meg, többet nem akarok.
Mi okozhatja a gondot? Lehet, hogy a változó bitsűrűségű mp3-at nem lehet normálisan kiírni? Vagy az írom kettyózott be? (Pio109)
...

Ilyesmi nálam is volt, nálam véletlenszerűen ugráltak a számok, függetlenül attól, hogy VBR vagy CBR kódolásúak voltak. :( Sajnos a megoldásra máig nem sikerült rájönni. :confused:

#2063 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 07:32

Idézet: czaki - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 20:18

Ilyesmi nálam is volt, nálam véletlenszerűen ugráltak a számok, függetlenül attól, hogy VBR vagy CBR kódolásúak voltak. :( Sajnos a megoldásra máig nem sikerült rájönni. :confused:

Én 2 dolgot javasolnék:
1. használj 6-os szériájú Néró-t, a 6.6 -os utolsóját
2. bontsd ki az mp3-at wav-vá és abból írj.
Én a pio109-cel többször írtam audio cd-t, mp3 és wav formátumból is, 4x-esen és tökéletes lett.

#2064 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 14:46

Idézet: Dark - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 8:32

Én 2 dolgot javasolnék:
1. használj 6-os szériájú Néró-t, a 6.6 -os utolsóját
2. bontsd ki az mp3-at wav-vá és abból írj.
Én a pio109-cel többször írtam audio cd-t, mp3 és wav formátumból is, 4x-esen és tökéletes lett.

Hát most már tárgytalan a dolog, azóta MP3-képes fejegység van a kocsiban, így nem kell audio CD-kkel vesződjek. :)

A másik kérdésemre nem tudod a választ véletlenül? :confused:

#2065 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 15:39

Idézet: Lusu - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 0:11

Sziasztok

olvasgattam a fórumot, igaz nem mindet de ha jól láttam ilyen probléma még nem volt...

upgradeltem a 109-emet 1.58-ra azóta PIO módban hajlandó csak működni,  mitől lehet ez?

Ha újraindítod a gépet, az kevés. Az adott IDE vezérlőt esközök között el kell távolítani, újraindítani a gépet, és ezt követően ismét felismeri az adott IDE vezérlőt, és remélhetőleg UDMA módba áll be.
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2066 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 11:49

Idézet: czaki - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 15:46

Hát most már tárgytalan a dolog, azóta MP3-képes fejegység van a kocsiban, így nem kell audio CD-kkel vesződjek. :)

A másik kérdésemre nem tudod a választ véletlenül? :confused:

Arra, hogy hova vidd garis ügyben, ha megszűnt a bolt?
Fogalmam sincs.  :(

Avagy a rontásokra gondolsz?
memória teszt, meghatjó ide kábeljének cseréje, illetve másik kábelre dugása. Több nem jut eszembe.

#2067 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 12:00

Idézet: Dark - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 12:49

Arra, hogy hova vidd garis ügyben, ha megszűnt a bolt?
Fogalmam sincs.  :(

Avagy a rontásokra gondolsz?
memória teszt, meghatjó ide kábeljének cseréje, illetve másik kábelre dugása. Több nem jut eszembe.

A rontásokra gondoltam, igen. :)

A memóriahiba más alkalmazásoknál is kijönne, szóval azt kizárnám élből. A kábeles dolgot megpróbálom, bár ehhez sem fűzök sok reményt, ugyanis a gépben nem volt belül semmi sem mozgatva már egy jó ideje, így a kábel sem hiszem, hogy sérülhetett. :confused:

Szerkesztette: czaki 2006. 09. 28. 12:05 -kor

#2068 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 07:35

Azért futtathatsz nyugodtan egy memória tesztet. Fél éve láttam olyat, hogy a win minden gond nélkül ment úgy egy gépen 3 memóriamodullal, hogy az egyik hibás volt. És csak 1-2 program nyavajgott, hogy gond van és befejezi a futást.

A kábelt is cseréld ki egy próbára, attól nem lesz baj. Milyen kábellel van az alaplapra dugva (ata mennyiben megy? Sok konfigban csak ata33-on volt hajlandó rendesen menni ez az író.)

Ugye a rontásoknál még véletlenül sem bad sectoros a vinyód?

#2069 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 10:02

Idézet: Dark - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 8:35

Azért futtathatsz nyugodtan egy memória tesztet. Fél éve láttam olyat, hogy a win minden gond nélkül ment úgy egy gépen 3 memóriamodullal, hogy az egyik hibás volt. És csak 1-2 program nyavajgott, hogy gond van és befejezi a futást.

A kábelt is cseréld ki egy próbára, attól nem lesz baj. Milyen kábellel van az alaplapra dugva (ata mennyiben megy? Sok konfigban csak ata33-on volt hajlandó rendesen menni ez az író.)

Ugye a rontásoknál még véletlenül sem bad sectoros a vinyód?

Megpróbálom, bár napi rendszerességgel fut olyan számításigényes program, ami biztosan elhasalna ezen. :)

UDMA 4-ben megy, egy Abit zsugorkábellel van az alaplapra kötve (lehet ezt nem szereti az Asus lap :Đ). Mióta megvan az író, azóta így üzemel, csak most jött elő ez a gond. :rolleyes:

Bad sector nincs egyik HDD-n sem, szerencsére. :)

#2070 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 14:58

Idézet: czaki - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 9:02

UDMA 4-ben megy

UDMA 2-ben próbáld, mindehol ezt ajánlják.

#2071 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 07:50

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 15:58

UDMA 2-ben próbáld, mindehol ezt ajánlják.

Köszi a tippet! :)

Egyelőre úgy néz ki, hogy X-aktával állok szemben, mert tegnap éjjel úgy döntött az író, hogy működik, írtam vele hét lemezt gond nélkül, volt közöttük újraírható is. :confused: Szóval ki tudja mi a gond, remélem nem jön elő újra. Az ötleteket pedig köszönöm! :)

#2072 Felhasználó inaktív   Laxxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 17:07

Sziasztok.

Úgy néz ki megadta magát A Pioneer 109 - es íróm  
Nem hajlandó DVD-r-t írni, ugyanakkor az újraírható DVD-t pedig megírja, létezik ilyen ?
A hiba a következő:
Elkezdi az írást, felpörgeti a lemezt,Néróban megjelenik, bevezetés írása.
Innen viszont nem jut tovább, felpörög a lemez,majd leáll, felpörög,leáll..., kb másfél perc után írási hibával leáll a Néró, lemez kuka.
Már  régebben is csinálta egyszer kétszer, akkor lemeztípust váltottam,TDK-ról Verbatimra, gondolván, hogy a lemezekkel lehet valami.
Most megint előjött, annyira, hogy kb 8 lemezből egyet tudott megírni nagynehezen.
Ide kábelcserét próbáltam, illetve áttettem a másik gépbe, de ott is ugyanez van. 
Néha, iráskor a  felpörgök leállok után mintha elkezdené írni a sávot , beáll egy folyamatos sebességre és az írón is folyamatosan világít a led.
Néróban a "bevezetés" szöveg látszik, nem ugrik át a sávra az író puffere sem töltődik fel.
Ha 10-20 perc után megunom és kiveszem a lemezt, látszik, hogy megírt egy kb 5 mm-es részt, de persze a lemez kuka .
Nero 6.6, illetve megnéztem hetes alatt is, de semmi változás.
FW a legfrissebb 1.58.

:think:

Van egy DVD íróm ami nem tud DVD-R-t írni ? De azon kívül mindent ?  :D

Szerkesztette: Laxxon 2006. 10. 07. 17:10 -kor

#2073 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 17:49

Idézet: Laxxon - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 16:07

Sziasztok.

Úgy néz ki megadta magát A Pioneer 109 - es íróm  
Nem hajlandó DVD-r-t írni, ugyanakkor az újraírható DVD-t pedig megírja, létezik ilyen ?
A hiba a következő:
Elkezdi az írást, felpörgeti a lemezt,Néróban megjelenik, bevezetés írása.
Innen viszont nem jut tovább, felpörög a lemez,majd leáll, felpörög,leáll..., kb másfél perc után írási hibával leáll a Néró, lemez kuka.
Már  régebben is csinálta egyszer kétszer, akkor lemeztípust váltottam,TDK-ról Verbatimra, gondolván, hogy a lemezekkel lehet valami.
Most megint előjött, annyira, hogy kb 8 lemezből egyet tudott megírni nagynehezen.
Ide kábelcserét próbáltam, illetve áttettem a másik gépbe, de ott is ugyanez van. 
Néha, iráskor a  felpörgök leállok után mintha elkezdené írni a sávot , beáll egy folyamatos sebességre és az írón is folyamatosan világít a led.
Néróban a "bevezetés" szöveg látszik, nem ugrik át a sávra az író puffere sem töltődik fel.
Ha 10-20 perc után megunom és kiveszem a lemezt, látszik, hogy megírt egy kb 5 mm-es részt, de persze a lemez kuka .
Nero 6.6, illetve megnéztem hetes alatt is, de semmi változás.
FW a legfrissebb 1.58.

:think:

Van egy DVD íróm ami nem tud DVD-R-t írni ? De azon kívül mindent ?  :D

volt ilyen tapasztalatom, de kiderült a média volt hibás... vettem "jó" DVD lemezt, és azóta semmi gondom... :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#2074 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 19:41

Idézet: alexha - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 18:49

volt ilyen tapasztalatom, de kiderült a média volt hibás... vettem "jó" DVD lemezt, és azóta semmi gondom... :D

Érdekes, ha nekem problémám van, mindent leírogatok infó gyanánt. Milyen progi ??, milyen firmware??

Szerkesztette: Macska 2006. 10. 07. 19:44 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2075 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:58

nekem is kínom van a 109-es pio-val.
egy dolog, hogy a verba lemezeket nem irta, csak 4* sebességgel, mert ami volt, azokat kiirogattam, azóta meg tdk-t használok, a 8* tdk lemezt is irja 12* sebességgel (véletlen auto-n maradt a sebességmeghatározás)

de: mostanában bármit próbálok irni vele, vagy beolvastatni, ugy csinál, mintha megszorulna benne a lemez. kerreg kicsit, megáll, mintha a forgásban marha nagy ellenállásba ütközne.... :think: aztán avgy megfagy a gép, vagy nem.
firmware legfrisebb pio oldalról elérhető (1.58)

Szerkesztette: gemini 2006. 10. 08. 18:58 -kor

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2076 Felhasználó inaktív   StarZ3r0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 09:31

hello

talan nem ide valo, de a kovetkezo problemam van:

pio 108asomra azt hiszi nero is + alcohol, h write speed max 4*? winreinstall volt, vettem dvd-t, irnam ki a cucccokat, erre... ennemertem, mindossze szokasos frissites volt nero 7.5.1.1

kell uj firm vagymi?
pls help me vki!

edit: volt mar 7es nero, azzal ment winreinstall elott

Szerkesztette: StarZ3r0 2006. 10. 12. 09:35 -kor

For our present trouble, which is only for a short time, is working out for us a much greater weight of glory.
II. Corinthians 4.17

#2077 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 10:06

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 10:31

hello
talan nem ide valo, de a kovetkezo problemam van:
pio 108asomra azt hiszi nero is + alcohol, h write speed max 4*? winreinstall volt, vettem dvd-t, irnam ki a cucccokat, erre... ennemertem, mindossze szokasos frissites volt nero 7.5.1.1

kell uj firm vagymi?
pls help me vki!

edit: volt mar 7es nero, azzal ment winreinstall elott

Nagyon sok ma kapható "16X-os" DVD lemezt saját tapasztalataim alapján a PIO 108-as és a PIO 109-es is a legfrissebb firmware-el maximum 4X-es sebességgel hajlandó írni.

Már több lemezzel is belefutottam ebbe a "problémába", Fujifilm, Ricoh, Maxell 16x-osak, egyiket sem volt képes 4x-esnél gyorsabban megírni, különböző médiakódúak voltak (RicohJPn, Ritek F16).

Szerintem egészen egyszerűen ezekkel nem tudja mit kezdjen, és biztonsági okból 4x-es maximumot határoz meg.

Egyébként jellemző "túlkapás", hogy még egyik PIO-val sem tudtam lemezt 16X-osan írni...(nem mintha nagyon kéne, csak akkor nem kell reklámozni). Igaz, nem is vettem 500 Ft-ért DVD lemezt (übermárkást), a legjobbak nálam a TDK+R-esei voltak.

Szerkesztette: Kory 2006. 10. 12. 10:11 -kor

#2078 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 23:13

Nem lehet hogy az említett hiba az új Nero hibája?
Csak mert nekem is Pio 109-es van  az utolsó firmware-el és nekem eddig minden 16x-os lemezhez felajánlotta a 16x-os írást.
Az utolsó Nero 6.6-ot használom hozzá.
Alcohollal viszont nem próbáltam csak 8X-os lemezzel régebben, engedte velük a 8x-os írást.

Szerkesztette: Ádámbátyó 2006. 10. 12. 23:16 -kor

#2079 Felhasználó inaktív   AlBundy77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 12. 02:07

Asszem megvan az oka minden gondomnak a 109-esemmel: nem bírja a házban uralkodó 30 fokot. Tettem rá egy sima szobahőmérőt pár óra számítógép használat után (DVD írás nélkül) és alapból 30 fokot mértem. Aztán levettem a ház mindkét oldallapját, hagytam szellőzni 1 keveset és most simán írja 16x-osan a Verbatim, TDK lemezeket.

Nincs valakinek vmilyen 5lete, hogy lehetne megoldani a szellőzését anélkül, hogy le kéne vennem az oldallapokat?

#2080 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 08:12

Idézet: AlBundy77 - Dátum: 2006. nov. 12., vasárnap - 1:07

Asszem megvan az oka minden gondomnak a 109-esemmel: nem bírja a házban uralkodó 30 fokot. Tettem rá egy sima szobahőmérőt pár óra számítógép használat után (DVD írás nélkül) és alapból 30 fokot mértem. Aztán levettem a ház mindkét oldallapját, hagytam szellőzni 1 keveset és most simán írja 16x-osan a Verbatim, TDK lemezeket.

Nincs valakinek vmilyen 5lete, hogy lehetne megoldani a szellőzését anélkül, hogy le kéne vennem az oldallapokat?

Lehet venni olyan ventillátort, ami az 5 1/4-es helyre szerelhető be, vizszintesen van benne a venti és egyből ráfújja a levegőt a dvd íródra.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó