HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit IS7 [i865] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit IS7 [i865] Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 25. 10:35

Nem tudja valaki, hogy egy IS7-E-be belemegy-e a p4 2GHz Celeron is??? Mármint az tudom, hogy elméletileg belefér, de gyakorlatilag fog működni benne???

Köszi: Toto
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#262 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 10:43

az már fog.
It's not bug, it's future.

#263 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 11:08

idézet:
Ezt írta Yocee:
az már fog.[/quote]

Köszi a Gyors, és kielégítő választ!!
KCS ment!!! :)
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#264 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 12:10

idézet:
Ezt írta Csybe:

Ez már tényleg egy ok, hogy lecseréld. :D :D :D
[/quote]

mvanmá, mindenhez van kommentár???
:cool:

#265 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 22:20

IS7 tulajok: írjatok mán nekem tuningeredményeket, beállításokat.
ami érdekelne : proci, húzott FSB, memó márka, memó húzott frekije, beállításai(CAS/RAS/stb...)
a kezem közé került egy ilyen lapocska, és nemigazán szereti a tuningot. :confused:

#266 Felhasználó inaktív   Wcsaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 08. 15:06

Sziasztok!

Nekem is IS7-E lapom van, és végigjártam nagyjából az összes szívást, amit lehetett vele: volt bele egy 1.6-os P4-em, há persze, hogy nem ment, no sebaj, lecseréltem 2G Celeronra, no ammán megy, de induláskor még mindig megfagyott néha, sebaj, lecseréltem a 300W-os codegen tápot 350-esre (ez volt raktáron :D )...
Most már kevesebbet fagy, de néha még mindig előjön, hogy a periférialista után nem írja ki, hogy verifying DMI pool data, hanem eláll, mint befőtt..
Néha minden előzetes bejelentés nélkül nyom egy reset-et.
Az egyéb tartozékok: 266Mhz 256 Mbyte DDR, 16 megás nvidia tnt2, 2db 20 gigás vinyó egy maxtor, egy WD, SB live, meg egy 52-szeres CD-ROM.
Tehát semmi megterhelő.
Kipróbáltam már win98SE-vel, 2000-el, XP-vel, de a jelenség ugyanaz.
Tettem bele másik ugyanolyan procit, megin ugyanaz.
Másik memóriával is ugyanazt produkálta, és Bios-t is frissítettem.
Lassan oda jutok, hogy vissza kéne vinnem, hogy cseréljék ki, de hát a Mistral-ban vettem, és ott ugye nem dobják csak úgy hozzám a másik alaplapot...
Nincs valami ötletetek?
:confused:

#267 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 08. 15:31

idézet:
Ezt írta Wcsaba:
Sziasztok!

Nekem is IS7-E lapom van, és végigjártam nagyjából az összes szívást, amit lehetett vele: volt bele egy 1.6-os P4-em, há persze, hogy nem ment, no sebaj, lecseréltem 2G Celeronra, no ammán megy, de induláskor még mindig megfagyott néha, sebaj, lecseréltem a 300W-os codegen tápot 350-esre (ez volt raktáron :D )...
Most már kevesebbet fagy, de néha még mindig előjön, hogy a periférialista után nem írja ki, hogy verifying DMI pool data, hanem eláll, mint befőtt..
Az egyéb tartozékok: 266Mhz 256 Mbyte DDR, 16 megás nvidia tnt2, 2db 20 gigás vinyó egy maxtor, egy WD, SB live, meg egy 52-szeres CD-ROM.
Tehát semmi megterhelő.
Lassan oda jutok, hogy vissza kéne vinnem, hogy cseréljék ki, de hát a Mistral-ban vettem, és ott ugye nem dobják csak úgy hozzám a másik alaplapot...
Nincs valami ötletetek?
[/quote]

Hány V-on mennek a RAM-ok?
(Próbálj feszt emelni a RAM-okon)

[ 2003. augusztus 08.: J.P.Montoya szerkesztette a hozzászólást ]

#268 Felhasználó inaktív   Wcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 15:17

Kösz az ötletet, de fosik ez a RAM-okra, az összes létező beállítással képes produkálni a műsort.
Asszem valami mást kell kitalálnom, végülis billentyűt, egeret, meg videokártyát még nem cseréltem. :o))
Ja, meg tápkábelt sem...

#269 Felhasználó inaktív   atee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 16:26

idézet:
Ezt írta Wcsaba:
Kösz az ötletet, de fosik ez a RAM-okra, az összes létező beállítással képes produkálni a műsort.
Asszem valami mást kell kitalálnom, végülis billentyűt, egeret, meg videokártyát még nem cseréltem. :o))
Ja, meg tápkábelt sem...
[/quote]

Probalj meg masmilyen ramokat beletenni!
Valami markas cuccot!
----------------------------------
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g

#270 Felhasználó inaktív   Elemer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 19:45

idézet:
Ezt írta Wcsaba:
Sziasztok!

Tehát semmi megterhelő.
Nincs valami ötletetek?
[/quote]

Nekem is ezt csinalja...
kis jo, nem vagyok egyedul :D

#271 Felhasználó inaktív   Elemer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 19:46

idézet:
Ezt írta Digifoto:

Nekem is ezt csinalja...
kis jo, nem vagyok egyedul :D
[/quote]
Nekem 2.4 P4 Hynix DDR400 memoriakkal...

#272 Felhasználó inaktív   robag2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 08:35

Sziasztok!

Vettem egy IS7-E lapot. Van hozzá 512 Mb 3200DDR (2*256), 2,4 Celeron, Asus FX5200 128 Mb VGA. A memória duálban megy, amit ki is ír bootoláskor. Biost még nem volt frissítve, a gyárival megy. Illetve nem nagyon megy. Pl. amikor egy párbeszédablakot akarok áthelyezni a képernyőn, akkor "csíkot" húz maga után, meg megakad, és késve reagál az egérhúzásra. Ha beállítom az nwiew-ban, hogy az ablakok áthelyezéskor legyenek átlátszóak, akkor a mozgás sima, de kiírja, hogy a 710*710-nél nagyobb ablakoknál letilja az átlátszóságot, mert az én rendszeremen az túl lassú lenne... :eek: :eek:
Most vagy a videókártyám ennyire béna, vagy én, és a biosban nem állítottam be valamit helyesen. Ha a biost frissítem, akkor javulhat valamit a helyzet?
Játokoknál is szaggat 800*600-ban is, a Battlefield-el nem is tudtam játszani... :(
Segítsetek légy szí, hogy mit kellene beállítanom a biosban, vagy dobjam ki a videókártyámat? :)

robag2

#273 Felhasználó inaktív   Wcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 14:51

Próbáltam már Kingston memóriákkal is, és hát ha akkor is memóriagond miatt nem megy, akkor szégyejje magát...

#274 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 15:27

Üdv,
van egy IS7 alaplap, 2,4C p4, 2x 512MB DDR400.

Ha a HT-t bekapcsolja az illető (XPprosp1), akkor egyetlen processzor teszt sem fut le rendesen, mind hibázik! Ráadásul egykét hete a winyója is úgy döntött, hogy elfelejti a FAT tábla egy részét, egy ilyen hiba következtében. Szal gáz. Ha a HT OFF, minden ok...

Az alaplap könyvében, és az intel oldalán is azt irják, hogy i865 supports HT, és a legfrissebb BIOS van benne.
Ennek ellenére nem hajlandóak visszavenni a boltban, mondván hogy a 865ös alaplap csak nemhivatalosan támogatja maximum a HTt, ezért ilyen hiba végett nem veszik vissza garba :eek:

Na ilyenkor mik az ajánlott lépések?

#275 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 15:35

idézet:
Ezt írta Locutus:
Üdv,
van egy IS7 alaplap, 2,4C p4, 2x 512MB DDR400.

...

Ennek ellenére nem hajlandóak visszavenni a boltban, mondván hogy a 865ös alaplap csak nemhivatalosan támogatja maximum a HTt, ezért ilyen hiba végett nem veszik vissza garba :eek:

Na ilyenkor mik az ajánlott lépések?
[/quote]

Ez BAROMSÁG. Bolba visszamenni, asztalt rájuk borítani! Már az én lapom (i845E chipset) is támogatja a HT-s procikat (ill. az 533-as FSB miatt csak a 3.06-ost). A 865-ös chipset a PAT-ot nem támogatja hivatalosan, és ha azzal nem megy, akkor az persze nem is garanciális hiba. Viszont ha a Hyper-Threading megakasztja a gépet, akkor az garis gond. Vagy proci, vagy alaplap..
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#276 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 09. 10:13

N-edszer fogadtam meg,hogy soha tobbet ABIT!
Lecsereltem a P4PE lapomat egy ABIT IS7-e-re,es ugy winmen,mint XP-n,ha ratoltom a frissen felrakott oprencerre a 865 csipszett drivert,teljesen lehal a gep!!!!
Mar tiszta ideg vagyok! Ket napja szivok,mint atom...
WinMe -nel egyszeruen szetesik a kep,winXP-nel fekete kepernyo a boot utan!
Most azt szeretnem tudni,hogy a gyari csipszett-driver a szar,amit hozza adtak,vagy ilyen szar a lap,es csereltessem ki?Segiccsetek ma'mert hetfon lejar a harom nap cseregari!
konfig IS7-E,winme+winXP,samsung 256Mb 400-as ram,2,6Gb P4/800Mhz,minden alapon,memo idoziteseket is visszavettem,moncsi AG-Neovo F-417 TFT!
PCI/AGP buszsebesseg lockolva

[ 2003. november 09.: kokler szerkesztette a hozzászólást ]
Forumlako

#277 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 11. 09. 10:21

Csak a legfontosabbat felejtetted ki: Milyen VGA kártyád van?

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#278 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 09. 10:24

idézet:
Ezt írta kokler:
......
Most azt szeretnem tudni,hogy a gyari csipszett-driver a szar,amit hozza adtak,vagy ilyen szar a lap,es csereltessem ki?.......
[ 2003. november 09.: kokler szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hat ha egyszer a chipset driver felrakasaig minden ok,akkor en azt mondanam,hogy probalj meg egy frissebbet letolteni az abit oldalarol.

#279 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 09. 10:30

Hat ez az vazzeg!!!!
A [url="http://"http://www.abit.com-ra"]www.abit.com-ra[/url] az a kiba*tt motherboard.com jon be,ahol NINCS support,csak tedd be a kosarba,a kereso pedig kiirja,hogy olyan lap,ami nekem van-NINCS!!!!A softwer linkre pedig az a kib*tt windows jon be!
Hat megorulok!!!!
Forumlako

#280 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 09. 10:33

idézet:
Ezt írta kokler:
Hat ez az vazzeg!!!!
A [url="http://"http://www.abit.com-ra"]www.abit.com-ra[/url] az a kiba*tt motherboard.com jon be,ahol NINCS support,csak tedd be a kosarba,a kereso pedig kiirja,hogy olyan lap,ami nekem van-NINCS!!!!A softwer linkre pedig az a kib*tt windows jon be!
Hat megorulok!!!!
[/quote]

[url="http://"http://www.abit.com.tw"]ABIT weboldal[/url]

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16