idézet:
Ezt írta Dr.ugs:
Felturbóztam a központi fűtést, szal maradt az intel
[/quote]
![]()
![]()
![]()
Abit IS7 [i865]
Elküldve: 2003. 12. 28. 17:44
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2003. 12. 29. 11:04
Most tervezem egy IS-7 alaplap beszerzését. Lenne egy-két kérdésem a lappal kapcsolatban:
- Mi van a dobozban (mi jár hozzá gyárilag)?
- Használható-e/használja-e valaki a lap saját hangkártyáját 5.1 hanggal (nem elméletileg, hanem gyakorlatilag) vagy érdemes venni egy külön hangkártyát is hozzá?
- Érdemesebb-e bármilyen szempontból AI7 lapot venni (nem akarok nagyon tuningolni)?
Elküldve: 2003. 12. 29. 11:16
idézet:
Ezt írta gal3:
Sziasztok!
Most tervezem egy IS-7 alaplap beszerzését. Lenne egy-két kérdésem a lappal kapcsolatban:
- Mi van a dobozban (mi jár hozzá gyárilag)?
- Használható-e/használja-e valaki a lap saját hangkártyáját 5.1 hanggal (nem elméletileg, hanem gyakorlatilag) vagy érdemes venni egy külön hangkártyát is hozzá?
- Érdemesebb-e bármilyen szempontból AI7 lapot venni (nem akarok nagyon tuningolni)?[/quote]
A dobozban van alaplap, manual, driver CD, SATA driver floppy, 1 hagyományos IDE kábel, 1 floppy kábel, 2 SATA kábel, 2 SATA tápkábel-átalakító, és I/O shield.
A hangját nem tudom, elvileg nem nagy szám, megérheti venni mellé normális hangkártyát.
Ha nem akarsz tuningolni, elég lehet az IS7, bár az AI7 nem sokkal drágább, így talán érdemesebb volna azt megvenned, hátha egyszer mégis.Talán a memóriakezelése is gyorsabb, mint az IS7-nek, és a μGuru jó kis fícsör alapjáraton is, (FanEQ, stb).
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2003. 12. 29. 12:05
idézet:
Ezt írta Dév:
A dobozban van alaplap, manual, driver CD, SATA driver floppy, 1 hagyományos IDE kábel, 1 floppy kábel, 2 SATA kábel, 2 SATA tápkábel-átalakító, és I/O shield.
A hangját nem tudom, elvileg nem nagy szám, megérheti venni mellé normális hangkártyát.
Ha nem akarsz tuningolni, elég lehet az IS7, bár az AI7 nem sokkal drágább, így talán érdemesebb volna azt megvenned, hátha egyszer mégis.Talán a memóriakezelése is gyorsabb, mint az IS7-nek, és a μGuru jó kis fícsör alapjáraton is, (FanEQ, stb).[/quote]
Állítólag elég gáz a uguru, nem igazán müxik még rendesen, fagyogat. Ventiszabályozás még esetleg értelmes dolog lehet, bár ebből a szempontból én jobban szeretem a hw-es szabályozást.
Pár napja vettem IS7-E-t, és szerintem pazar lap, megy mint állat. Alaplapi hangkari nálam elég felejtős volt, gyorsan a letiltás sorsára jutott.Kényes vagyok a hangra, ez meg túl zajos volt nekem (plusz az SPDIF Out-ja csak optikai, nekem meg koaxos kell), és a lap vétele után pár órával már bent is csücsült a gépemben egy SB Live, és így minden a legnagyobb rendben van.
[ 2003. december 29.: Rudi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 29. 12:31
idézet:
Ezt írta Rudi:
Kényes vagyok a hangra,
...
már bent is csücsült a gépemben egy SB Live, és így minden a legnagyobb rendben van.
[/quote]
Live!-val minden rendben?!
Nem flémelni akarok, meg nem is ide tartozik, de én anno azért vettem Seismic Edge-et, mert mindenki lehúzta a Live!-ot hozzá képest. Olvasgass a [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=forum&f=15"]Multimédia[/url] rovatban..![]()
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2003. 12. 29. 13:18
idézet:
Ezt írta Dév:
Live!-val minden rendben?!
Nem flémelni akarok, meg nem is ide tartozik, de én anno azért vettem Seismic Edge-et, mert mindenki lehúzta a Live!-ot hozzá képest. Olvasgass a [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=forum&f=15"]Multimédia[/url] rovatban..[/quote]
Full jó, teljesen rendben van. Már régebben is volt nekem sokáig (2-3 évig), szal ismerem. Audigy1-em is volt, de az nem akkora nagy szám a Livehoz képest. Én nagyon elégedett vagyok vele, és 3.5k-ért bagó volt.![]()
Elküldve: 2003. 12. 29. 19:17
idézet:
Ezt írta Dév:
Ha nem akarsz tuningolni, elég lehet az IS7, bár az AI7 nem sokkal drágább, így talán érdemesebb volna azt megvenned, hátha egyszer mégis.Talán a memóriakezelése is gyorsabb, mint az IS7-nek, és a μGuru jó kis fícsör alapjáraton is, (FanEQ, stb).[/quote]
Nekem csak 1 Sata kábel+1 SATA tápcsati átalakító volt benne.
Ezekszerint lenyúlták!?!
[ 2003. december 29.: Ádámbátyó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 29. 19:25
idézet:
Ezt írta Ádámbátyó:
Az I/O shield az mi lenne?[/quote]
ATX szabványú házakba építhető hátsó takarólemez, az alaplap külső csatlakozóihoz tervezve, piktogrammokkal ellátva, és a megfelelő helyeken kivágva...
üdv
R.
Elküldve: 2003. 12. 29. 19:41
idézet:
Ezt írta Renwick:
ATX szabványú házakba építhető hátsó takarólemez, az alaplap külső csatlakozóihoz tervezve, piktogrammokkal ellátva, és a megfelelő helyeken kivágva...
üdv
R.[/quote]
Már rájöttem közbe. Azért köszi!
Elküldve: 2003. 12. 30. 11:39
idézet:
Ezt írta Ádámbátyó:
Nekem csak 1 Sata kábel+1 SATA tápcsati átalakító volt benne.
Ezekszerint lenyúlták!?!
[ 2003. december 29.: Ádámbátyó szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
IS7-E-hez csa kegy sata kábel és egy átalakító van, meg egy 80 eres ide + 1 floppy, ja meg az I/O Shield, CD, Manual.
Láma kérdés, de a fentebb taglalt memóriabeállítások csak dual ram esetén élnek, nem? Nekem 100@130 FSB-n meg feszemelés nélkül, de 131-en meg se akar nyikkanni, még krafttal sem.Mellesleg szvsz (lehet, hogy csak az enyém) szarul mér a lap winbond chipje, mert 1,5 helyett 1,45 a core, meg a -12 és -5 V kb -7 és -3.
Többi fesz mind rendben, szal valszleg nemkell kidobni a Huntkey 400-as tápomat.
![]()
Elküldve: 2003. 12. 30. 18:28
idézet:
Ezt írta Zool:
IS7-E-hez csa kegy sata kábel és egy átalakító van, meg egy 80 eres ide + 1 floppy, ja meg az I/O Shield, CD, Manual.
Láma kérdés, de a fentebb taglalt memóriabeállítások csak dual ram esetén élnek, nem? Nekem 100@130 FSB-n meg feszemelés nélkül, de 131-en meg se akar nyikkanni, még krafttal sem.Mellesleg szvsz (lehet, hogy csak az enyém) szarul mér a lap winbond chipje, mert 1,5 helyett 1,45 a core, meg a -12 és -5 V kb -7 és -3.
Többi fesz mind rendben, szal valszleg nemkell kidobni a Huntkey 400-as tápomat.
[/quote]
Nekem sima IS7-esem van, nem IS7-E.![]()
Elküldve: 2003. 12. 30. 22:08
idézet:
Pár napja vettem IS7-E-t, és szerintem pazar lap, megy mint állat. Alaplapi hangkari nálam elég felejtős volt, gyorsan a letiltás sorsára jutott.Kényes vagyok a hangra, ez meg túl zajos volt nekem (plusz az SPDIF Out-ja csak optikai, nekem meg koaxos kell), és a lap vétele után pár órával már bent is csücsült a gépemben egy SB Live, és így minden a legnagyobb rendben van.
[/quote]
A RAID-en kívül mi a különbség a sima IS7 és az IS7-E között?
Elküldve: 2003. 12. 30. 22:53
idézet:
Ezt írta gal3:
A RAID-en kívül mi a különbség a sima IS7 és az IS7-E között?[/quote]
No SATA-RAID, csak sima SATA csatik vannak, és nincs rajta Firewire. Nekem egyik sem hiányzik. Cool lap.![]()
Elküldve: 2003. 12. 31. 00:58
Nekem is IS-7 es deszkám van,ami eddig hibátlanul működött de mostanság néha felejt a bios.Egész pontosan: a HARD DISC BOOT PRIORITY állítódik át vagy az adat hdd-re vagy sata hdd-re, és ilyenkor persze NoBoot.Miért van ez? Süssek bele friss biost ( a gyári 13-as van benne)?
Elküldve: 2003. 12. 31. 01:27
idézet:
Ezt írta kowinner:
Sziasztok!
Nekem is IS-7 es deszkám van,ami eddig hibátlanul működött de mostanság néha felejt a bios.Egész pontosan: a HARD DISC BOOT PRIORITY állítódik át vagy az adat hdd-re vagy sata hdd-re, és ilyenkor persze NoBoot.Miért van ez? Süssek bele friss biost ( a gyári 13-as van benne)?[/quote]
Lehet, hogy nem ártana beleröffenteni a legújabbat...
Elküldve: 2004. 01. 02. 12:58
Baj-e,es mit hajt a 3,3V?
Elküldve: 2004. 01. 02. 13:00
idézet:
Ezt írta kokler,mint csi:
IS7-E lapomon az AIDA szerint a 3,3V csak 3!
Baj-e,es mit hajt a 3,3V?[/quote]
biztos jó a tápod? :confused:
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2004. 01. 02. 17:48
idézet:
Ezt írta kokler,mint csi:
IS7-E lapomon az AIDA szerint a 3,3V csak 3!
Baj-e,es mit hajt a 3,3V?[/quote]
Baj bizony.Instabil lesz a géped. Erősebb táp kell. Ez nálam is gond volt.
3.3V-ot tudtommal az AGP,és a proci zabálja legfőképp.
Elküldve: 2004. 01. 03. 12:30
a kollégák szvsz nagyon jószivűen jellemezték, ui. a megoldás ezen a lapon szerintem hihetetlenül gagyi. Az 1 dolog hogy sistereg, és zajos, viszont nagyobb hangerőn hallani hogy bejátszik a vinyó, ha usb-n van a patkány akkor a kurzor mozgatást ilyen kis bonus zizegő hang kiséri, ráadásul még a proci terhelése is elég magas. Még 1 sb 128-al is jobban jár az ember mint ezzel a megoldással. Pedig nem kéne ennek ilyennek lennie, a be7/be7-II, bh7-es lapokon levő alc645 viszonylag normálisan szólt. Meg kéne hallgatni másik gyártótól származó alc650-et használó lapot kiváncsiság képpen, hogy vajon ki a hunyó.
Elküldve: 2004. 01. 04. 00:07

Súgó
A téma zárva.