Abit IS7 [i865]
Elküldve: 2004. 01. 26. 21:57
idézet:
Ezt írta pumpili:
Nem tudom miért nem veszel egy Thermaltake Tiger1-et! Csendes is, hűt is mint állat, kampó is van rajta hogy be tudd akasztani és az ára sem vészes. (kb. 2600Ft.)
Innen akár meg is rendelheted:[url="http://"http://www.e-connect.hu/"]Tiger1[/url][/quote]
Nekem is "csak" a nyöszörgő alaplapi hűtővel van gondom.(De mostmár egyre jobban!)Megnéztem mindkét coolert,amit ajánlottatok,de szerintem egyik sem jó.Ahogy Kokler írta: a Zalman csavaros, a TT Tiger pedig I845-re készült,ahol 4db lefogató fül van.Az IS7-n pedig csak 2db fül van keresztben. Ha valaki cserélt már,légyszi írja meg milyenre!A garival ilyen esetben mi a helyzet?(Ha én cserélek:ugrik?,ha ők:kapok egy ugyanolyan sz@rt,ami 2 hónapig bírja?)Egyébként a lappal max elégedett vagyok,no problem.
Elküldve: 2004. 01. 26. 22:47
Elküldve: 2004. 01. 26. 22:57
idézet:
Ezt írta Zoliii:
Nekem is "csak" a nyöszörgő alaplapi hűtővel van gondom.(De mostmár egyre jobban!)Megnéztem mindkét coolert,amit ajánlottatok,de szerintem egyik sem jó.Ahogy Kokler írta: a Zalman csavaros, a TT Tiger pedig I845-re készült,ahol 4db lefogató fül van.Az IS7-n pedig csak 2db fül van keresztben. Ha valaki cserélt már,légyszi írja meg milyenre!A garival ilyen esetben mi a helyzet?(Ha én cserélek:ugrik?,ha ők:kapok egy ugyanolyan sz@rt,ami 2 hónapig bírja?)Egyébként a lappal max elégedett vagyok,no problem.[/quote]
Nem tudom miért, de az enyémen 4 fül van.Ha neked csak kettő akkor csak azt akasztod be a többi meg elfér a levegőben is. Ugyan olyan jól fog tartani mint a gyári.
A garanciális problémánál meg csak egyszerűen visszarakod a gyárit.
Elküldve: 2004. 01. 26. 23:15
idézet:
Ezt írta pumpili:
Nem tudom miért, de az enyémen 4 fül van.Ha neked csak kettő akkor csak azt akasztod be a többi meg elfér a levegőben is. Ugyan olyan jól fog tartani mint a gyári.
A garanciális problémánál meg csak egyszerűen visszarakod a gyárit.[/quote]
Csak az a baj,hogy a TT Tiger-nél a "4 fül" az 2 pár,ami oldalanként feszít.Nálam pedig a 2 fül átellenesen helyezkedik el,vagyis egy a hűtőn keresztben átmenő leszorító kellene,amit nem tudom,hogy ennél a bordák gátolják-e,hogy házilag berakjak.(Az eredeti felállás esetén ha csak kettőt akasztok be,akkor nem szorít le,hiszen a másik fele nem feszít.)A gari megoldása OK,kösz a választ.
Elküldve: 2004. 01. 26. 23:34
idézet:
Ezt írta Zethos:
Érdekes, ami IS7-et eddig láttam azokon 4 fül volt. :confused:[/quote]
Mindjárt megnézem az Abit honlapján,de Neked lehet igazad,mivel nekem pontosabban IS7-E lapom van.(Ezek szerint nem csak a raid vezérlő a különbség.)Megkukkoltam: az Abit oldalán rossz képek vannak. Az IS7 helyén az IS7-E található,ill. az utóbbinál pegid az IS7 látható.
[ 2004. január 26.: Zoliii szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 26. 23:46
idézet:
Ezt írta Zoliii:
Mindjárt megnézem az Abit honlapján,de Neked lehet igazad,mivel nekem pontosabban IS7-E lapom van.(Ezek szerint nem csak a raid vezérlő a különbség.)Megkukkoltam: az Abit oldalán rossz képek vannak. Az IS7 helyén az IS7-E található,ill. az utóbbinál pegid az IS7 látható.
[ 2004. január 26.: Zoliii szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
IS7-E-n is 4db beakasztó fül van.
Ventit kikötve nem bírja el csak a gyári borda a chipsethűtést ?
[ 2004. január 26.: Rudi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 26. 23:52
idézet:
Ezt írta Rudi:
[ 2004. január 26.: Rudi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szerintem nem. Nagyon gagyi az a borda.
Elküldve: 2004. 01. 26. 23:56
idézet:
Ezt írta Rudi:
[ 2004. január 26.: Rudi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nézd meg az abit-usa.com oldalon az IS7 lapot,amiben egy IS7-E fényképe látható.Ilyen van nekem is,2 füles. Venti nélkül meg féltem azt a 9XXMhz-n futó chipsetet.(Ez mégsem egy Zalman)Egyébként Koklernek is ez a problémája,amit úgy látom november óta nem tud megoldani.
Elküldve: 2004. 01. 27. 00:02
idézet:
Ezt írta Zoliii:
Nézd meg az abit-usa.com oldalon az IS7 lapot,amiben egy IS7-E fényképe látható.Ilyen van nekem is,2 füles. Venti nélkül meg féltem azt a 9XXMhz-n futó chipsetet.(Ez mégsem egy Zalman)Egyébként Koklernek is ez a problémája,amit úgy látom november óta nem tud megoldani.[/quote]
Az én IS7-E-men 4db fül van.
Zalman se egy bődületes nagy borda... És az is alumínium, szal semmi extra.
Elküldve: 2004. 01. 27. 00:18
idézet:
Ezt írta Rudi:
Az én IS7-E-men 4db fül van.
Zalman se egy bődületes nagy borda... És az is alumínium, szal semmi extra.[/quote]
Úgy látszik Abitéknál optimalizálták a gyártást: így megspórólnak laponként 2 fület.A uzer meg szívjon,mire talál ilyen lefogatású hűtőt!
![]()
Elküldve: 2004. 01. 27. 07:01
idézet:
Ezt írta Zoliii:
Csak az a baj,hogy a TT Tiger-nél a "4 fül" az 2 pár,ami oldalanként feszít.Nálam pedig a 2 fül átellenesen helyezkedik el,vagyis egy a hűtőn keresztben átmenő leszorító kellene,amit nem tudom,hogy ennél a bordák gátolják-e,hogy házilag berakjak.(Az eredeti felállás esetén ha csak kettőt akasztok be,akkor nem szorít le,hiszen a másik fele nem feszít.)A gari megoldása OK,kösz a választ.[/quote]
Hidd el hogy fel lehet rakni! Nekem előtte egy BD7 II-n volt rajta, ami csak két füles volt átlóban és tökéletesen tartott. Mivel a rögzítő drótok fixen vannak a bordára szerelve ezért átlósan 2 fülbe akasztva legalább olyan jól tart mint a gyári.
Elküldve: 2004. 01. 28. 21:25
idézet:
Ezt írta pumpili:
Hidd el hogy fel lehet rakni! Nekem előtte egy BD7 II-n volt rajta, ami csak két füles volt átlóban és tökéletesen tartott. Mivel a rögzítő drótok fixen vannak a bordára szerelve ezért átlósan 2 fülbe akasztva legalább olyan jól tart mint a gyári.[/quote]
Köszi a választ,megrendelem a jövő héten.Még egy kérdés: Frissíteni akarom a Bios-t,amit találtam IS7-Ehez,az egy novenberi bios V1.0-ás.Viszont a lapom IS7-E V1.2 nem tudom,hogy ez jó-e,vagy nem számít?
Elküldve: 2004. 01. 29. 06:11
idézet:
Ezt írta Zoliii:
Köszi a választ,megrendelem a jövő héten.Még egy kérdés: Frissíteni akarom a Bios-t,amit találtam IS7-Ehez,az egy novenberi bios V1.0-ás.Viszont a lapom IS7-E V1.2 nem tudom,hogy ez jó-e,vagy nem számít?[/quote]
Jelenleg az Abit honlapján a legfrissebb bios az 1.7-es (BIOS ID:1.7) és ez valóban novemberi. Amikor elindítod a géped, a képernyő alján megjelenik egy számsor a Press DEL to enter SETUP felirat alatt. Ennek a számsornak az eleje tartalmazza a Bios dátumát és az utolsó két számjegye az azonosítóját (ID). Amennyiben ez a szám 17, akkor nem kell frissíteni, ha kissebb a szám és a dátum is régebbi akkor lehet.
Elküldve: 2004. 01. 29. 06:19
De hat Te probaltad!
Tehat ha jol ertettem a megoldasod,a ket parhuzamos rugodrot
ket atellenes kampojat akasztod be?! Tehat mindket rugonak csak az egyik vege van beakasztva?
Hat ha a rugok rogzitese eros,akkor akar meg jo is lehet...
Koszi a tippet,ez nekem eszembe sem jutott!
Zoliii! Miert akarod a biost frissiteni?
[ 2004. január 29.: kokler,mint csi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 30. 00:30
idézet:
Ezt írta Csybe:
Egyébként ha le tudtok mondani a RAID-ről és a Firewire-ról (utóbbi az újabb hangkártyákon már úgyis van), akkor vegyetek IS7-E-t, nagykerben kemény 18000Ft-os nettó áron van![]()
[/quote]
H!
lehet h most rosszul értelmezem az előzőek és az általad mondottak közötti összefuggést, de ezen a lapon akkor kellene a cerkáknak mennie?
[ 2004. január 30.: dopping szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 30. 06:49
idézet:
Ezt írta kokler,mint csi:
Hat ez eleg hajmeresztonek tunik...![]()
De hat Te probaltad!
Tehat ha jol ertettem a megoldasod,a ket parhuzamos rugodrot
ket atellenes kampojat akasztod be?! Tehat mindket rugonak csak az egyik vege van beakasztva?
Hat ha a rugok rogzitese eros,akkor akar meg jo is lehet...
Koszi a tippet,ez nekem eszembe sem jutott!
Zoliii! Miert akarod a biost frissiteni?
[ 2004. január 29.: kokler,mint csi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igen jól értetted az átellenes kampók voltak beakasztva és hónapokig igy használtam egy BD7II-ben. Most is ezt használom az IS7-E-men, csak itt már mind a 4 kampót be tudtam akasztani.![]()
Elküldve: 2004. 02. 03. 08:38
idézet:
Ezt írta acost:
Sziasztok!
Az IS7-es alaplapokba jók a Prescott processzorok?[/quote]
idézet:
Ezt írta Csybe:
http://forum.abit-us...=&postid=195201 [/quote]
Egyebet nem tudok mondani, kérem nézzen utána.![]()
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

Súgó
A téma zárva.