HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit IS7 [i865] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit IS7 [i865] Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 10. 20:27

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 20:02

nem

thx :R
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1222 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 12. 21:43

Sziasztok!
Már 2 éve van meg a gépem, de már kezdettől fogva kiakadozott kék képernyővel. Nem mertem visszavinni, hátha csak egy rossz illesztőprogram vagy ilyesmi. Azóta már volt másik videókártya, memória, merevlemez, hangkártya, optikai meghajtó is benne, de semmi sem változott. Mikor visszavittem a gépet azt mondták pár nap múlva, hogy nem találtak semmit, de a biztonság kedvéért kicserélték a tápot. A probléma maradt a régi, pedig már szinte az összes illesztőprogramot kipróbáltam, még bios-frissítéseket is, legutóbb letiltottam az USB portokat, hogy mindennek külön IRQ száma legyen, de semmi javulás. Ja és a legszebb az egészben, hogy mindig más hibát ír ki a windows a kék képernyőben (windowsokat is próbálgattam, 98/2000/XP/XP SP2, de mind kiakadozott). Nem tudom, hogy mit csináljak még, új gépre nincs pénzem, szóval nem ártana kideríteni, hogy miért van ez az egész. A kiakadásokról még annyit, hogy teljesen véletlenszerűek: van, hogy egy hétig jól megy a gép, van hogy naponta 4-5x kiakad, függetlenül attól, hogy játszok, zenét hallgatok, vagy csak a fájlokat rendezgetem, de az biztos, hogy legtöbbször játék közben fagy le, vagy ha egyszerre több dolgot csinálok, pl: zene+vlm program, letöltés+vlm program…
JELENLEGI GÉPEM: Abit IS7-E2 alaplap, Celeron 2.66 Ghz, 512Mb 400Mhz Hynix RAM, Geforce 4 MX 440 128bit, 128Mb (Geforce 6 is volt benne), Maxtor 160GB vinyó, Codegen 300W ATX táp, Samsung 795MB monitor, LG CD-író, LG DVD-író
(a gépet egyébként sosem húztam fel, nem buheráltam meg)
HIBAÜZENETEK: „IRQ NOT LESS OR EQUAL”  „nv4_disp.dll – Address…”  „PAGE FAULT IN NONPAGED AREA”  CANCEL STATE IN COMPLETED IRP”

Légyszi segítsetek!

#1223 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 19:56

Idézet: petyaguru - Dátum: 2006. nov. 12., vasárnap - 22:43

Sziasztok!
Már 2 éve van meg a gépem, de már kezdettől fogva kiakadozott kék képernyővel. Nem mertem visszavinni, hátha csak egy rossz illesztőprogram vagy ilyesmi. Azóta már volt másik videókártya, memória, merevlemez, hangkártya, optikai meghajtó is benne, de semmi sem változott. Mikor visszavittem a gépet azt mondták pár nap múlva, hogy nem találtak semmit, de a biztonság kedvéért kicserélték a tápot. A probléma maradt a régi, pedig már szinte az összes illesztőprogramot kipróbáltam, még bios-frissítéseket is, legutóbb letiltottam az USB portokat, hogy mindennek külön IRQ száma legyen, de semmi javulás. Ja és a legszebb az egészben, hogy mindig más hibát ír ki a windows a kék képernyőben (windowsokat is próbálgattam, 98/2000/XP/XP SP2, de mind kiakadozott). Nem tudom, hogy mit csináljak még, új gépre nincs pénzem, szóval nem ártana kideríteni, hogy miért van ez az egész. A kiakadásokról még annyit, hogy teljesen véletlenszerűek: van, hogy egy hétig jól megy a gép, van hogy naponta 4-5x kiakad, függetlenül attól, hogy játszok, zenét hallgatok, vagy csak a fájlokat rendezgetem, de az biztos, hogy legtöbbször játék közben fagy le, vagy ha egyszerre több dolgot csinálok, pl: zene+vlm program, letöltés+vlm program…
JELENLEGI GÉPEM: Abit IS7-E2 alaplap, Celeron 2.66 Ghz, 512Mb 400Mhz Hynix RAM, Geforce 4 MX 440 128bit, 128Mb (Geforce 6 is volt benne), Maxtor 160GB vinyó, Codegen 300W ATX táp, Samsung 795MB monitor, LG CD-író, LG DVD-író
(a gépet egyébként sosem húztam fel, nem buheráltam meg)
HIBAÜZENETEK: „IRQ NOT LESS OR EQUAL”  „nv4_disp.dll – Address…”  „PAGE FAULT IN NONPAGED AREA”  CANCEL STATE IN COMPLETED IRP”

Légyszi segítsetek!

Nem akarlak elkeseríteni, de ha már mindent kicseréltél és a hiba még mindig fennáll, akkor az alaplap a sz*r. Ez törvényszerű...

#1224 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 00:22

Mivel erős a gyanúm, hogy az alaplap a ludas, ezért ide írnék én is. A konfig a profilban, de nekem is Abit IS7-E2 van.

Nos, az alap gond az, hogy az USB-s egérrel már többször is volt gond. Eleinte arra gyanakodtam, hogy az integrált hangkártya (AC97) lehet a bajok forrása, de nemrég akkor is előfordult a hiba, mikor visszaraktam a régebbi, SB128PCI karit. Korábban helyrejött, ha letiltottam az integráltat, újraraktam a driverét, majd restart. De most, mikor a nem integrált kártyánál is előjött a gond, már semmi sem segített... Úgy működött egy kicsit, ha leállítottam a gépet, majd bekapcsoltam megint, de utána megint előjött a hibaüzenet a tálcán, hogy az USB eszközt nem ismeri fel...
Most viszont a rendszer vinyóm is lassabb lett. Ezt másolásnál és játszásnál vettem észre. De nem minden játéknál egyformán. Meg itt van az mplayer is. Ha azzal nézek valamit, akkor egy idő után elkezd szaggatni a videó. Ha Windows Media Playerrel nézem, akkor nem. Meg ha mplayert használok, akkor miután kilépek, még 2-3 mp-ig nem tudok másra kattintani a Total Commanderben, de más lejátszónál ez nincs.
A rack vinyónál is volt ilyen lassulás (mondjuk, azt egy másik gond előzte meg, megsérültek a fájlok indexei, ezért le kellett formázni, ezért inkább csak arra gyanakodtam, azt tartottam a lassulás okának), de miután át jumpereltem secondary masternek, már normálisan ment.
A rendszer vinyóra csak nagyon lassan tudok másolni, ráadásul az egész gép belassul. Pont, mint a másik vinyónál. Meg nem folyamatos a másolás (telepítésnél ugyanez, igaz. az nem lassít be annyira), hanem szakaszosan csinálja, pár másodpercig másol, egy pici megállás, utána folytatja, aztán újra...

Lehet, hogy csak a Windows halódik (most WinXP Professional van fenn, magyar nyelvű, SP2-vel) vagy az alaplappal van gond szerintetek? :think:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1225 Felhasználó inaktív   M.Raines 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 27. 19:52

Sziasztok!

Van egy Abit IS7-E2 -es alaplapom a kérdésem a következő lenne erre a lapra jó e az IS7 BIOS-a mert abból vannak sokkal frissebbek pontossan 24 az utolsó míg az E2 a 17. Lehet e frissíteni ezzel probléma mentesen?

#1226 Felhasználó inaktív   ISt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 15:28

Idézet: M.Raines - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:52

Sziasztok!

Van egy Abit IS7-E2 -es alaplapom a kérdésem a következő lenne erre a lapra jó e az IS7 BIOS-a mert abból vannak sokkal frissebbek pontossan 24 az utolsó míg az E2 a 17. Lehet e frissíteni ezzel probléma mentesen?

Szerintem nem:
Mert ez van az is7 bioszanal irva:
Separate BIOS for IS7-G and IS7/IS7-E

ISt
Gigabyte EP45 DS3P | Intel E8500 | Noctua NH-C12P | CSX 2*1GB | HIS IceQ4 4850 | Audigy2 ZS | Corsair VX-450W | Viewsonic VP191S | Thermaltake Shark

#1227 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 17:48

Van egy IS7-es alaplapom, szeretnék bele új tápegységet venni.
Volt, aki a Chieftech tápokat javasolta, volt, aki azt mondta, vigyázzak, mert
IS7 esetében a tápnak tudnia kell a -5 V-t is.

Felhívtam szaküzleteket, ott azt mondták, szerintük nem kell a -5 V az IS7-nek,
másik üzlet azt mondta, kell az, de a Chieftech tápok tudják ezt...

Szóval szeretném megkérdezni, milyen táp jó ehhez az alaplaphoz ?

#1228 Felhasználó inaktív   ISt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 20:03

Idézet: rage - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 18:48

Van egy IS7-es alaplapom, szeretnék bele új tápegységet venni.
Volt, aki a Chieftech tápokat javasolta, volt, aki azt mondta, vigyázzak, mert
IS7 esetében a tápnak tudnia kell a -5 V-t is.

Felhívtam szaküzleteket, ott azt mondták, szerintük nem kell a -5 V az IS7-nek,
másik üzlet azt mondta, kell az, de a Chieftech tápok tudják ezt...

Szóval szeretném megkérdezni, milyen táp jó ehhez az alaplaphoz ?

Nekem egy régebbi Chieftech táppal is ment (HPC-360 asszem), meg most is az Enermax-al. Sztem ha márkás tápot veszel hozzá, azzal nem lehet gond...
Gigabyte EP45 DS3P | Intel E8500 | Noctua NH-C12P | CSX 2*1GB | HIS IceQ4 4850 | Audigy2 ZS | Corsair VX-450W | Viewsonic VP191S | Thermaltake Shark

#1229 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 00:37

Idézet: ISt - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 19:03

Nekem egy régebbi Chieftech táppal is ment (HPC-360 asszem), meg most is az Enermax-al. Sztem ha márkás tápot veszel hozzá, azzal nem lehet gond...

Köszi a választ!

Nézegetem a különböző oldalakon ezeket az új tápokat, de sem a Thermaltake, sem
a Chieftec tápegységeinél nincs feltüntetve a -5V...

Érdekes, az éppen a gépemben menő 420W-os Codegen az támogatja ezt.
Olyat meg nem merek venni, amin nincs ráírva a -5V...

#1230 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 19:26

Idézet: Necros - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 1:22

Mivel erős a gyanúm, hogy az alaplap a ludas, ezért ide írnék én is. A konfig a profilban, de nekem is Abit IS7-E2 van.

Nos, az alap gond az, hogy az USB-s egérrel már többször is volt gond. Eleinte arra gyanakodtam, hogy az integrált hangkártya (AC97) lehet a bajok forrása, de nemrég akkor is előfordult a hiba, mikor visszaraktam a régebbi, SB128PCI karit. Korábban helyrejött, ha letiltottam az integráltat, újraraktam a driverét, majd restart. De most, mikor a nem integrált kártyánál is előjött a gond, már semmi sem segített... Úgy működött egy kicsit, ha leállítottam a gépet, majd bekapcsoltam megint, de utána megint előjött a hibaüzenet a tálcán, hogy az USB eszközt nem ismeri fel...
Most viszont a rendszer vinyóm is lassabb lett. Ezt másolásnál és játszásnál vettem észre. De nem minden játéknál egyformán. Meg itt van az mplayer is. Ha azzal nézek valamit, akkor egy idő után elkezd szaggatni a videó. Ha Windows Media Playerrel nézem, akkor nem. Meg ha mplayert használok, akkor miután kilépek, még 2-3 mp-ig nem tudok másra kattintani a Total Commanderben, de más lejátszónál ez nincs.
A rack vinyónál is volt ilyen lassulás (mondjuk, azt egy másik gond előzte meg, megsérültek a fájlok indexei, ezért le kellett formázni, ezért inkább csak arra gyanakodtam, azt tartottam a lassulás okának), de miután át jumpereltem secondary masternek, már normálisan ment.
A rendszer vinyóra csak nagyon lassan tudok másolni, ráadásul az egész gép belassul. Pont, mint a másik vinyónál. Meg nem folyamatos a másolás (telepítésnél ugyanez, igaz. az nem lassít be annyira), hanem szakaszosan csinálja, pár másodpercig másol, egy pici megállás, utána folytatja, aztán újra...

Lehet, hogy csak a Windows halódik (most WinXP Professional van fenn, magyar nyelvű, SP2-vel) vagy az alaplappal van gond szerintetek? :think:

Szia! Nem tudom megoldódott-e a gondod. Nekem ABIT IS7 alaplapom van (i865PE). Ugyen ez a gondom. Illetve annyi differencia, hogy nem a rendszerlemezt, hanem egy másik vinyót kezel lassan... Találtál valami megoldást? (UDMA5 helyett UDMA2-vel ketyeg csak...)

#1231 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 11:55

Úgylátszik, rossz helyre írtam a kérdést, most megpróbálok javítani.
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
ABIT IS7 alaplap, Memtest 86 v3.3
Celeron (0.13) 2205 MHz
L1 Cache 8K 6743 MB/s !!!
L2      128K 5992 MB/s !!!
Memory 512 MB 1566 MB/s
Chipset i848/i865  FSB: 100 PAT:enable, Dual Channel stb. nem írok mindent be,
hisz úgyis tudjátok hogy néz ki, a lényeg, hogy nagyon alacsonynak találom
a cache memória sebességeket.
AIDA: olvasás=2847 MB/s
          írás=1030 MB/s

Egy PIII celeron 900 MHz-nél az L1 8796 MB/s, még az is több, mint a 6743.

Van mégegy ugyanilyen lapom, az szintén zenész.

Van egy ASUSP4SD lapom, abban L1 16353 MB/s 2GHz-es celeronnal, ennyi szokott lenni.
AIDA olvasás 2577, írás 915.
Rosszak az ABIT lapok? (Más verziójú memtest ua. mér)

#1232 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 20:30

Úgylátszik, senki nem használ már ilyen alaplapot.
Eléggé halott ez a topik. Így nem tudok hozzájutni egy memtestes mérési eredményhez...

#1233 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 21:29

Én még ilyen lapot használok 3 gigás P4-el.
Eredményei (Everest 4.20)
L1 cache:
Read 47825 mb/s
Write 13697 mb/s
L2 cache
Read 20597 mb/s
Write 12646 mb/s

#1234 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 22:05

Idézet: Ádámbátyó - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 22:29

Én még ilyen lapot használok 3 gigás P4-el.
Eredményei (Everest 4.20)
L1 cache:
Read 47825 mb/s
Write 13697 mb/s
L2 cache
Read 20597 mb/s
Write 12646 mb/s

Köszönöm a választ! :respect:
Most be kell szereznem az Everest-et, mert ez másképpen mérhet szerintem, mint a Memtest 86.
Közben lett egy kis változás, íme:

"Abit IS7-E
A probléma fokozódott. Időközben beüzemeltem egy IS7e lapot, ami csak annyiban különbözik az IS7-től, hogy nincs rá 1394 integrálva.
A cache memória sebessége ugyanaz, L1-6743MB/s, L2-5992MB/s, a memória 1566MB/s, ez utóbbi átlagosnak mondható. BIOS IC-k cseréje, a legfrissebb és a kettővel régebbi verziókkal ugyanez a hiba.
Négy lapnak nem lehet ugyanaz a hibája, inkább valami összeférhetetlenség van a Memtest86-tal.
Beraktam egy "rendes" P4-et, és...

Memetest86v3.3
Pentium4(0.13) 2606 MHz
L1  8K  21360 MB/s
L2  512K  18223 MB/s
M 512MB  2078 MB/s
i845/i865    FSB 200MHz  PAT disabled
Settings RAM 200MHz (DDR400) CAS 2.5-3-3-8 Dual Ch. 128 bits
Ezek elfogadható értékek, azthiszem, a különbség a jó és a rossz között a proci és a PAT."

Persze ez feleannyi, mint az Everest-tel mért érték, gondolom a procik közötti különbség nem okoz ekkora eltérést. Ugyhogy most megint nemtommiazábra.

#1235 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:21

Próbáld meg a 4.20-as everesttel lemérni amivel én is mértem. A próbaverzió is jó.

Szerkesztette: Ádámbátyó 2008. 05. 21. 20:25 -kor

#1236 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 20:35

Igen, leszedtem Everestet, de csak a home verziót, az nem tud cache sebességet mérni.
Találtam egy 4.5-öst, 30 nap próbaverziós, de az minden második helyre azt írja, hogy Trial Version...
Sajnos mindig ugyanarra a helyre írja, nem véletlenszerű.
Majd kitalálok valamit, megkeresem a 4.2-est.
Köszönöm a segítséget.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó