LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. Klubok, pályák, emberek, játék.
Elküldve: 2005. 08. 14. 22:21
Egy gyomorforgató reteklubos cirkusz. Én balga, azt hittem, hogy 19.00-kor a tényleges meccs kezdődik. Ehelyett Szujó Féreg Zoltán, Kovács Pancser Kálmi és a többiek mesterkélt, tenyérbemászó szövegelése ment 1 órán át.
Gazdag apuka bizonyára nem kis vagyont leperkált, hogy muja kisfia végezze a kezdő rúgást ("valahogy" kibulizta, hogy egy laszti is jusson neki pár perccel később
A Real max. félgőzzel játszott, bár nem tudom, ki hitte el, hogy majd teljes erőbedobással hajtanak. Még azt is ki merem jelenteni, hogy Zizou direkt rontotta el az első 11-est. De legalább is nagyon hanyagul rúgta.
A mi fiaink -főleg a második félidőben- egészen korrektül játszottak. Sokszor nem nagyon találta a Real az ellenszerét az agresszív letámadásnak (ezt kellett volna a Lokinak is a MU ellen játszani, és remélem fogja is majd a visszavágón!). A gólok szépek voltak, de néhány Real játékos sem volt valami nagy szám. Raul pl. gyakorlatilag semmit nem csinált. Nem méltó ő sem régi, nagy híréhez.
Bárányosnak ellenben nincs sok keresnivalója a nemzeti 11-ben. Sanyika "produkcióján" már meg sem lepődtem. Illetve mégis. Azon, hogy nem tört el három lábat, és nem kapott piroslapot. Szokatlan ez tőle.
A gond az a válogatottal, hogy nincs igazi jó csatárunk (Zsombi jó lenne, ha tudna labdát kezelni, meg oda tudná rúgni a labdát, ahová akarja. De sajnos ezekre többnyire képtelen.), és a védelemben is igen erős hiányosságok vannak, ha Matthäus Nikolovval erősít.
Urbán Flóri, de főleg Kovács Kálmi ripacskodását rossz volt hallgatni. A magukat sztárriporternek gondoló "valakik" szintén a béka segge alatti színvonalat mutattak be.
Ami viszont még az egész médiacirkusznál is gyomorforgatóbb volt, az a "közönség". A meccsre kilátogatók 95%-a szerintem ismerős lehet a brazilok elleni meccsről, és az lesz az argentínok elleni meccsen is, ebben biztos vagyok. Ők azok az újgazdag sznobok, akik ma is csak akkor hallatták hangukat, amikor a hangosbemondó Beckham nevét szajkózta; úgy egyébként pedig halvány lila gőzük nincs a fociról.
Hát itt tartunk sajnos. Magyarországon az "elit csapatok" meccseire járni is olyan presztízs lett a sznobok között, mint az Operabál.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy Matthäus remek fickó, és jó edző. Ha tényleg marad még a válogatott élén jó darabig, és ha hozzá hasonló kvalitású, hozzáállású emberek kerülnek a gyerek-, ifi- és felnőttcsapatok élére, akkor még labdarúgásunk is lehet; ismét.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:02
Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:21
Ez egyértelmű.
A meccs és a két csapat teljesítménye szerintem szakmai szempontból értékelhetetlen. Milyen meccs az, amikor Zidane után a mezőny második legjobb játékosa Vincze Ottó, aki középhátvédet játszik?
Én kint voltam, és unatkoztam. Hangulat nulla (15. perc környékén gondoltam, írok egy barátomnak egy SMS-t, ami a következő lett volna: "nagyobb csend van, mint a misén"), Hevesi LOL, sok első meccses szurkoló azt hitte, hogy a hullámzásért van a meccs, a Real összeállítását vágta mindenki, de Komlósit nem tudták Balogtól megkülönböztetni, satöbbi. De legalább jó idő volt.
Az argentínok ellen (remélem, hogy) jobb lesz a hangulat és a játék.
Ja:
Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:21
Megtisztelnél, ha ezt megmagyaráznád, ugyanis én egyiknek sem (ti. remek fickó és jó edző) látom őt megfelelni.
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:19
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:38
Buffon és Nedved szétrúgva, Ibrahimovics kérdéses...
Egyébként 2:1 lett.
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:40
Idézet: olaj - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:38
Buffon és Nedved szétrúgva, Ibrahimovics kérdéses...
Most olvastam az indexet, elég elkeserítő.
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:41
Amióta Matheus a szövetségi kapitány, azóta látni olyan dolgokat is a csapattól, amit a nyugati bajnokságokban. Én látom. Szerintem, ha nem is jutunk ki a VB-re maradhatna, csak felejtse el már azt, hogy beteszem a nagy 0-át a válogatotba (fagyi, kész röhej, nem ez a meccs, korábban), csupán mert külföldre akar menni.
Tegye azt, aki magyar szinten megérdemli hogy játszon, a teljesítménye alapján. Ha ez teljesül, akkor szerintem maradjon, ha akar, de bármennyire is fogadkozik, nem marad, és szerintem nem a pénz miatt elsősorban, hanem azért, mert sajna a mi labdarugásunk színvonala oly alacsony, hogy itt eredményt elérni nemzetközi szinten évekig nem lehet. Idegenlégiósaink pedig nagyon messze állnak attól, hogy "beszéljék a labdarugás nyelvét", és csak a taktikát kelljen nekik elmagyarázni.
Szerkesztette: Macska 2005. 08. 14. 23:45 -kor
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:41
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:19
A meccs után vártunk a Hungárián egy lámpánál. Jön két rendőrmotor, megkülönböztető jelzések ON, mögöttük egy fekete Merci CLS. Sofőr: Pellady. Ez a mozgás, semmi más.
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:43
Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:40
Jaja, én is onnan informálódtam...
Elég sok ez így egyszerre!
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:45
Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:02
Nagyjából képben szoktam lenni magyar válogatott ügyben, de azért ma én sem voltam igazán biztos benne, hogy jó meccsre kapcsoltam-e. Jó, légiósok nincsenek, de nekem ez a csapat nem tűnt csapatnak. És nem is érdemes megjegyeznem a neveket, mert a következő meccsre úgyis másokat rak be a menedzsment. :confused:
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:47
Idézet: Macska - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:41
1. Mit látsz, amit korábban csak nyugati bajnokságokban lehetett látni?
2. Ha fagyi alatt a Fradit érted, akkor megkérlek, hogy szíveskedj megtisztelni a topikot azzal, hogy normálisan írod le a klub nevét. Mivel ez egy általános topik, nem szokás mások csapatait fikázni, pláne nem ezen az óvodás színvonalon, hogy elferdítjük a klub (bece)nevét. GOTO nso, kedvedre fagyizhatsz akár Anonim nick alatt is.
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:51
Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:45
STOP.
Ez ma NEM a magyar válogatott volt (nyilván a statisztikákban, évkönyvekben sem fog megjelenni ez a meccs). Ettől függetlenül a játékosokat lehetett ismerni, jelentős része évek óta élvonalbeli (vagy ha úgy tetszik, "élvonalbeli") futballista. A közönség nem volt felkészült, inkább egy szabadtéri moziban éreztem magam, mint egy meccsen. Azért Bárányost összekeverni Rósával, nem ismerni Tóth Norbertet, Fülöpöt "lekirályozni" (és még sorolhatnám), khmmm...
PS: voltak légiósok is
Szerkesztette: Satriani 2005. 08. 14. 23:52 -kor
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:55
Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:47
2. Ha fagyi alatt a Fradit érted, akkor megkérlek, hogy szíveskedj megtisztelni a topikot azzal, hogy normálisan írod le a klub nevét. Mivel ez egy általános topik, nem szokás mások csapatait fikázni, pláne nem ezen az óvodás színvonalon, hogy elferdítjük a klub (bece)nevét. GOTO nso, kedvedre fagyizhatsz akár Anonim nick alatt is.
A eggyérintéses labdakihozatalok nagyon tetszenek, ez volt az első, amit észrevettem, bár ez a Debrecennél is megfigyelhető néha. Legalább elkezdődött, igaz a mérkőzés végére sok a hiba ez ügyben.
Nagyon érzékeny vagy, nekem sem tetszett az, hogy a fél fradi válogatott volt, azok, akik jó formában voltak, nem voltak, a válogatott közelében sem. Ezért írtam azt amit, mert undorító volt. Ennyi.
Gera most jó, ő volt az eggyetlen, akit el tudtak adni. Annak örülök, hogy úgy néz ki megállta a helyét, ott ahová került.
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2005. 08. 14. 23:56
Őket ismerte mindenki, ez a lényeg...

Elküldve: 2005. 08. 15. 00:50
Idézet: Macska - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:55
Az volt undorító, amit írtál.
Elküldve: 2005. 08. 15. 07:52
A meccs olyan volt amire számítottam, a sztárok talán csak varázsolgattak, nekünk viszont tényleg volt néhány jó megmozdulásunk. Bárányos soha nem volt jó játékos, teljesen véletlen, hogy tavaly viszonylag jó éve volt. Nikolov kilóg a Lokiból is. Bár ez nem hivatalos magyar válogatott volt, azért nekem nem nagyon tetszett ez a sárga-fekete "betandwin"-es mez. Jegyeket meg úgy kellene árulni, hogy aki be tud mutatni 2 korrábbi válogatott(nem bulimeccs), vagy bajnoki jegyet kapjon kedvezményt
Elküldve: 2005. 08. 15. 07:52
Halmosi Peti játéka nagyon tetszett és az sem volt semmi ahogy a múlt heti meccsen bevarta MU-nak az "érvénytelen" gólt. Üde színfolt a magyar labdarúgásban, tehetséges.
Elküldve: 2005. 08. 15. 07:57
Idézet: Frosty - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 8:52
Csak "kicsit" jobban kellene védekeznie. Meg már 26 éves, már nem "csak" tehetségesnek kellene lennie.
Egyébként tényleg jó formában van mostanság
Elküldve: 2005. 08. 15. 08:44
Idézet: Frosty - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 8:52
A Haladás ifiben volt nagyon tehetséges (együtt játszott a legjobb barátommal, és persze Tóth Norberttel, Királlyal a most ismertebb focisták közül), kár, hogy nagyjából megragadt azon a szinten. Az meg még nagyobb kár, hogy így is kiemelkedik a mezőnyből.
Elküldve: 2005. 08. 15. 09:40
Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:02
Nem hiszem, hogy komolyabb magyarázatra szorul. Egy közvetlen, laza ember ő, aki két lábbal a földön jár. Teljesen normálisak a megnyilatkozásai is.
Edzőként pedig kihozza a maximumot ebből a magyar felhozatalból. A labdarúgáshoz való hozzáállása példás, azért pedig duplán le a kalappal, hogy olyan viszonyok között dolgozik, ahol a sok irígy pancser magyar edző, és "atyaúristen" őt fúrja.
A válogatott játékában valóban felfedezhető a "keze nyoma". De ugye senki nem hitte, hogy idejön, és rögtön, csoportelsőként ott leszünk a VB-n?
Sajnos ilyen állománnyal ő sem -senki sem- tud csodát művelni. Ott a magyar kosarasok példája. Tegnap megvertük a litvánokat. Ez olyan, mintha a labdarúgóink mondjuk Angliát mosnák le a pályáról.
Lám, a magyar kosárlabda-bajnokság egyre erősebb, a magyar játékosok egyre jobbak... ilyenkor a válogatott is jobb; jönnek az eredmények.
Amíg fociban nem lesz jó a magyar bajnokság, nem lesznek jó focistáink, addig nagy sikereket sajnos nem lehet várni a nemzeti 11-től.
ui.: Mióta vagy ilyen kimért és pesszimista? Nem ilyennek ismertelek. Látom tényleg rossz hatással volt rád a meccs, és annak "körítése".
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Súgó
A téma zárva.