Elküldve: 2005. 02. 28. 20:21
Mai autós élményeim:
- M0-son egyszerre három kamion előzött le legalább 110-es sebességgel, pont az előzni tilos táblánál. Később az M1-esen is találkoztam olyan kamionnal, ami legalább 130-cal ment. Ezek biztosan nem voltak lekorlátozva. Volt köztük magyar, román, szlovák és bolgár. Érdekes módon nyugat-európai nem.
- Persze akadt olyan is jópár, ami kijött 90-nel előzni a sztrádán. Akkor is, ha 1-200 méteren belül jött már valaki. Olyan is volt, aki talán 100-zal kezdett neki az előzésnek, de az emelkedő miatt majd fél percig tartott neki ez. Közben kisebb tömeg alakult ki mögötte.
- Volt egy bénakék Passat, egy 30-as pasi ült benne, és tökéletesen alakította a tipikus mazsolát. Még az M0-son elkezdett leelőzni, kb. 83-mal ért mellém. Jött mellettem vagy fél percig, de mivel már véget ért a korlátozás, és mentünk fel a pályára, így úgy döntöttem, ez nem előz le engem soha, inkább otthagyom. A pályán beálltam 120-140 közé (igen, néha gyorshajtottam), és ez a mazsola folyamatosan körülöttem kóricált. Mindig a belső sávban jött, nem vette észre, ha utolérték, de még azt sem, ha rávillogtak. Volt, hogy őt kerülték a türelmetlenebbek ki emiatt jobbról, volt, hogy ő döntött úgy, hogy inkább jobbról előz másokat. Egy idő után meguntam, és inkább lemaradtam, nehogy belekerüljek a szórásba, ha csinál valami hülyeséget.
- Voltak persze bőven gyorshajtók, hiszen alig volt -5 fok, ilyenkor "tökéletesen" fognak a gumik. Engem nem kellett, hogy toljanak, időben félreálltam én mindenki elől. Volt aki meg is köszönte. Persze nem magyar volt. Mint írtam is, jópáran döntöttek úgy, hogy jobbról előznek a sztrádán. Volt olyan, aki hiába tette ki az indexét jobbra, nem hagyták lehúzódni, mert addigra már 4-5 kocsi indult neki jobbról az előzésnek. Ha kevésbé figyelt volna, akár le is tarolhatta volna a sort.
- Volt aki a lehajtója előtt pár méterrel csinált egy padlógázas előzést, hogy aztán alig tudjon váltani két sávot jobbra, hogy ki tudjon menni.
Volt még sok más, de annyira nem érdekelnek az ilyen apróságok, hogy mire hazaértem a felét elfelejtettem. Az itteni viták alapján próbáltam beleképzelni magam az idegesebb vezetők helyébe. Nem mondanám, hogy teljesen sikerült, de abban biztos vagyok, hogy a mazsola kontra streetracer harcban, mindkét felet csak sajnálni tudom, amiért folyton felidegesítik magukat a másik oldal dolgain. Persze ez még nem zárja ki azt sem, hogy egyesek mazsolának, mások streetracer-nek tartsanak.