HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 16:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 16:30

a kedves közterület felügyeletes barátaim ma helyszíni bírsággal súlytottak engem, és 3 sorstársam. mert járdaszigeten parkoltunk, és ott állítólag nem szabad. (tábla nem tiltotta, fizetős övezet közepe, fizettem is (ezek szerint feleslegesen))

www.totalcar.hu/kresz megállásra/várakozásra vonatkozó részét átnéztem, ott nincs tiltva a járdaszigeten való parkolás.

az én figyelmem kerülte el, vagy tényleg nem tilos? csak hogy tudjam van-e értelme fellebezni, meg ilyesmi, vagy fizessem be, és máskor ne álljak oda...

Járdaszigeten és járdán csak ott szabad parkolni ahol tábla engedi, alapból tilos.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1102 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

a kedves közterület felügyeletes barátaim ma helyszíni bírsággal súlytottak engem, és 3 sorstársam. mert járdaszigeten parkoltunk, és ott állítólag nem szabad. (tábla nem tiltotta, fizetős övezet közepe, fizettem is (ezek szerint feleslegesen))

www.totalcar.hu/kresz megállásra/várakozásra vonatkozó részét átnéztem, ott nincs tiltva a járdaszigeten való parkolás.

az én figyelmem kerülte el, vagy tényleg nem tilos? csak hogy tudjam van-e értelme fellebezni, meg ilyesmi, vagy fizessem be, és máskor ne álljak oda...

A járdasziget felteszem járdának minősül. Azon parkolni alapból tilos. Külön tábla jelzi, ha szabad. Persze lehet, hogy rosszul emlékszem.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1103 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Nem gyorsabb volt...  :omg:  :reklamacio: :D

#1104 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 16:46

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 16:45

Nem gyorsabb volt...  :omg:  :reklamacio: :D

Gyorsabb voltam Diablo, vazze :Đ
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1105 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 16:47

ehh. thx
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1106 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 16:48

Az alapoknál kellett volna kezdened. Sajnos jogos a bírság.

Idézet

Járdasziget: az útnak az úttesten levõ, attól kiemelt szegéllyel elválasztott és körülhatárolt - a jármûforgalom elõl elzárt, a gyalogosok védelmére vagy a jármûforgalom irányítására szolgáló - része.

Gondolkoztál már ma?

#1107 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 16:48

Az alapoknál kellett volna kezdened. Sajnos jogos a bírság.

Nembaj WiZARD látod, legalább valaki kielégült a te hibád kapcsán ;)
Istenem mekkora elégtétel lehet itt egyeseknek, ha egy "felelőtlen gyilkost" VÉGRE megbüntetnek :D

#1108 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:01

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:00

Nembaj WiZARD látod, legalább valaki kielégült a te hibád kapcsán ;)
Istenem mekkora elégtétel lehet itt egyeseknek, ha egy "felelőtlen gyilkost" VÉGRE megbüntetnek :D

Te bolond vagy.
Gondolkoztál már ma?

#1109 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:02

thx :(

még olvasgattam a kreszt, és rájöttem hogy a pénteki feljelentésem is jogos.
"más jármûvel a villamos, autóbusz vagy trolibusz megállóhelyet, illetõleg taxiállomást jelzõ tábla elõtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül"
én meg rögtön a taxiállomást jelző tábla előtt álltam... :(
mondjuk elég baromság, az oké hogy buszmegálló előtt nem szabad megállni, azok nem parkolnak oylan könnyen. de hogy taxiállomásnál se. na majd legközelebb :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1110 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:01

Te bolond vagy.

nem kell foglalkozni vele :)

#1111 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:01

Te bolond vagy.

Remélem ezt nem mint szakorvos állítod. ;) Nem flame-szításként, de valami hasonló fordult meg a fejemben, amikor a postodat olvastam, bár ez puszta véletlen egybeesés is lehet. :) Igaz, én nem írtam volna le. :)

#1112 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:25

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:06

Remélem ezt nem mint szakorvos állítod. ;) Nem flame-szításként, de valami hasonló fordult meg a fejemben, amikor a postodat olvastam, bár ez puszta véletlen egybeesés is lehet. :) Igaz, én nem írtam volna le. :)

Ja, csak én kimondtam amire mindenki gondolt, sorry :Đ

De ott volt a végén a " :D " ... persze ez nálam ki tudja mit jelent, ugye...

#1113 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:44

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:02

thx :(

még olvasgattam a kreszt, és rájöttem hogy a pénteki feljelentésem is jogos.
"más jármûvel a villamos, autóbusz vagy trolibusz megállóhelyet, illetõleg taxiállomást jelzõ tábla elõtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül"
én meg rögtön a taxiállomást jelző tábla előtt álltam... :(
mondjuk elég baromság, az oké hogy buszmegálló előtt nem szabad megállni, azok nem parkolnak oylan könnyen. de hogy taxiállomásnál se. na majd legközelebb :(

Sajnos a taxisok ellen komoly averzióim vannak, de ez már megint az én bajom.

Akkor érdemelnék meg a megkülönböztető helyeket, ha ők is betartanák a KERSZ-t és nem ott várakoznának, dumálnának, ahol épp eszükbe jut.
Kedvencem, amikor fejtől-lábtól összeáll a két taxis és beszélgetnek a lehúzott vezetőöldali ablakokokon keresztül. Természetesen úgy, hogy közben megy a motor (mert hideg van), megy a tompított, szembe a haladási iránnyal, kerülje ki, akinek nem tetszik.
Hogy a tompított csak annyira tompított, hogy a szabályosan közlekedő szembejövőt ne vakítsa? Ha egy sávban vannak, akkor már majdnem ugyanúgy vakít, mint ha refi lenne?
Ja, ez már nem rájuk tartozik...

Tényleg, segíts már most Te!

Hogyan van szabályozva az, hogy kétirányú úton a szembe forgalmi sávban várakozhatok a menetiránnyal szemben?
Gondolkoztál már ma?

#1114 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:44

Hogyan van szabályozva az, hogy kétirányú úton a szembe forgalmi sávban várakozhatok a menetiránnyal szemben?

Természetesen tilos a menetiránnyal szemben megállni/várakozni. a KRESZ ide vonatkozó passzusát meg biztos megkeresi majd valaki.

#1115 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:56

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 17:52

Természetesen tilos a menetiránnyal szemben megállni/várakozni. a KRESZ ide vonatkozó passzusát meg biztos megkeresi majd valaki.

Én voltam a merész, aki utánanézett :)

Idézet: 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.

(2) Egyirányú forgalmú úton az úttest bal szélén is meg szabad állni, ha a jármű mellett legalább egy forgalmi sáv és - ezen felül - az úttest jobb szélén megálló jármûvek számára elegendő szélességű hely marad.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1116 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 19:54

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 18:56

Én voltam a merész, aki utánanézett :)

Idézet: 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.

(2) Egyirányú forgalmú úton az úttest bal szélén is meg szabad állni, ha a jármű mellett legalább egy forgalmi sáv és - ezen felül - az úttest jobb szélén megálló jármûvek számára elegendő szélességű hely marad.

SF

Igen, idáig jutottam én is, na meg én magam is így tudtam.
Na de annyian csinálják, gondoltam, hátha változott valami, amiről nem tudok esetleg.
Köszönöm azért.
Gondolkoztál már ma?

#1117 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:21

Mai autós élményeim:

- M0-son egyszerre három kamion előzött le legalább 110-es sebességgel, pont az előzni tilos táblánál. Később az M1-esen is találkoztam olyan kamionnal, ami legalább 130-cal ment. Ezek biztosan nem voltak lekorlátozva. Volt köztük magyar, román, szlovák és bolgár. Érdekes módon nyugat-európai nem.
- Persze akadt olyan is jópár, ami kijött 90-nel előzni a sztrádán. Akkor is, ha 1-200 méteren belül jött már valaki. Olyan is volt, aki talán 100-zal kezdett neki az előzésnek, de az emelkedő miatt majd fél percig tartott neki ez. Közben kisebb tömeg alakult ki mögötte.

- Volt egy bénakék Passat, egy 30-as pasi ült benne, és tökéletesen alakította a tipikus mazsolát. Még az M0-son elkezdett leelőzni, kb. 83-mal ért mellém. Jött mellettem vagy fél percig, de mivel már véget ért a korlátozás, és mentünk fel a pályára, így úgy döntöttem, ez nem előz le engem soha, inkább otthagyom. A pályán beálltam 120-140 közé (igen, néha gyorshajtottam), és ez a mazsola folyamatosan körülöttem kóricált. Mindig a belső sávban jött, nem vette észre, ha utolérték, de még azt sem, ha rávillogtak. Volt, hogy őt kerülték a türelmetlenebbek ki emiatt jobbról, volt, hogy ő döntött úgy, hogy inkább jobbról előz másokat. Egy idő után meguntam, és inkább lemaradtam, nehogy belekerüljek a szórásba, ha csinál valami hülyeséget.

- Voltak persze bőven gyorshajtók, hiszen alig volt -5 fok, ilyenkor "tökéletesen" fognak a gumik. Engem nem kellett, hogy toljanak, időben félreálltam én mindenki elől. Volt aki meg is köszönte. Persze nem magyar volt. Mint írtam is, jópáran döntöttek úgy, hogy jobbról előznek a sztrádán. Volt olyan, aki hiába tette ki az indexét jobbra, nem hagyták lehúzódni, mert addigra már 4-5 kocsi indult neki jobbról az előzésnek. Ha kevésbé figyelt volna, akár le is tarolhatta volna a sort.

- Volt aki a lehajtója előtt pár méterrel csinált egy padlógázas előzést, hogy aztán alig tudjon váltani két sávot jobbra, hogy ki tudjon menni.

Volt még sok más, de annyira nem érdekelnek az ilyen apróságok, hogy mire hazaértem a felét elfelejtettem. Az itteni viták alapján próbáltam beleképzelni magam az idegesebb vezetők helyébe. Nem mondanám, hogy teljesen sikerült, de abban biztos vagyok, hogy a mazsola kontra streetracer harcban, mindkét felet csak sajnálni tudom, amiért folyton felidegesítik magukat a másik oldal dolgain. Persze ez még nem zárja ki azt sem, hogy egyesek mazsolának, mások streetracer-nek tartsanak.

#1118 Felhasználó inaktív   Tompeeka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:41

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 8:48

Én meg azokkal, akik nem csak látnak, figyelnek is és nem birkulnak, hanem gondolkodnak is.
Legyen szó gyalogosról, autósról, bárkiről, aki közlekedik.

[Remélem azt is értitek, h szó sincs 30-50-90-130-ról ... ]

és 40ről meg 110ről? :D (bocsika)  :)

#1119 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:55

Idézet: Tompeeka - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 20:41

és 40ről meg 110ről? :D (bocsika)  :)

Remélem azért sokaknak sikerült felfogni az első 2 sort is, hamár a megjegyzés ekkora visszhangot keltett.

jah és egyébként:

Kép
:D

Szerkesztette: fram 2005. 02. 28. 21:00 -kor

Ciciman is on borda

#1120 Felhasználó inaktív   Tompeeka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:58

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 20:55

Remélem azért sokaknak sikerült felfogni az első 2 sort is, hamár a megjegyzés ekkora visszhangot keltett.

:)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.