HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 01. 21:15

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 21:11

HA figyelembe veszik, akkor komoly megelőző szerepe lehet. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy :(

Aranyköpéseid vannak ma.... ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#202 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 01. 21:24

Nagyon bölcs, a visszajelzők haszna óriási :Đ ...régen nem volt téli gumi, nem volt ABS, ASR, fingelszívó, mégis lehetett menni télen hóban-jégben, nagyrészt balsesetmentesen. :)  Most pedig nem veszem elő a saját kocsimat, mert a sok baromarcú még mindig nyári utakon vezet. :p  :)

#203 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 01:00

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 20:23

Hát én nemtom, akkorsem ítélkeznék. Egyikünkse látta az adott útfelületet. Arról nemis beszélve, hogy az említett balesetnek ehhez az égvilágon semmi köze nem volt. Őszintén szólva Locutusnak kár volt megemlítenie azt, hogy bekóstolta egy haszongépjármű, mert senki, mégcsak véletlenülsem a balesetre reagált, a lényegre, hanem keresett vmit, amibe jóóól bele lehet kötni.

Nézd, ez nem függ útfelülettől.
Télen, egy fagyponthoz igen közeli hőmérsékletű, nedves útburkolaton 175-tel menni akkor is óriási felelőtlenség, ha az út teljesen megegyezik a ferihegyi repülőtér 13L kifutópályájával (minőségben).

A balesetnek valóban semmi köze nem volt ehhez. Én igyekeztem két külön dologként kezelni.

Locutus valószínűleg profin vezet, elképzelhető, hogy nem sokunknak lett volna lélekjelenéte az elmondása szerint elkerülni a csattanást, inkább felkészültünk volna a megváltoztathatatlannak gondolt becsapódásra.
Ennek ellenére felelőtlen is. Ilyenkor nedves úton fagypont közelében egy F16-os vadászgépen kívül minden járműnek eszetlenül sok a 175 km/h-s sebesség.
Ráadásul nem csak magát, hanem esetleg más közlekedőket is komolyan veszélyeztet (feltéve persze, hogy a közlekedő járművek száma >1).
Sajnos a "jogomvanhozzá" emberek mindig a másik embert, a másik autóst hagyják ki a számításból, pedig baleset esetén rendszerint a vétlen autóban halnak meg, ártatlanul. Persze lehetséges, hogy Locutus ezt ki fogja kérni magának, de ettől még a tapasztalat ezt mutatja. Legfeljebb (eddig) őrá nem vonatkozik.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 02. 02. 01:03 -kor

Gondolkoztál már ma?

#204 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 08:56

Idézet: Omega - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 21:24

Nagyon bölcs, a visszajelzők haszna óriási :Đ ...régen nem volt téli gumi, nem volt ABS, ASR, fingelszívó, mégis lehetett menni télen hóban-jégben, nagyrészt balsesetmentesen. :)  Most pedig nem veszem elő a saját kocsimat, mert a sok baromarcú még mindig nyári utakon vezet. :p  :)

:respect:

Amíg nem volt ennyi extra a kocsikban, mindenki tudta, hogy ilyen körülmények között vigyázni kell. Most csak azt veszik észre, hogy egyszercsak elfogy az elektromos segítség, és kurvára közeledik a fa. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#205 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 09:45

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 8:56

Amíg nem volt ennyi extra a kocsikban, mindenki tudta, hogy ilyen körülmények között vigyázni kell. Most csak azt veszik észre, hogy egyszercsak elfogy az elektromos segítség, és kurvára közeledik a fa. :(

Nem hiszem, hogy (csak) erről lenne szó. Az egyenletbe számold bele azt is, hogy 30 évvel ezelőtt milyen fokú volt a motorizáció és az internet-penetráció (lol) Magyarországon, magyarán mennyi és milyen hírt hallhattál balesetekről. Több embert ismerek, akiknek az életét az itt hőn utált "elektromos segítség" mentette meg, nem hiszem, hogy ők annyira lenéznék.

#206 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 09:58

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 20:30

Már persze ha érdekel valakit. Egyébként meg, ha nem villog, akkor is tudja, akinek van némi gondolkodási képessége...

Jogsit nélküle is meg lehet kapni...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#207 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:08

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 9:45

Nem hiszem, hogy (csak) erről lenne szó. Az egyenletbe számold bele azt is, hogy 30 évvel ezelőtt milyen fokú volt a motorizáció és az internet-penetráció (lol) Magyarországon, magyarán mennyi és milyen hírt hallhattál balesetekről. Több embert ismerek, akiknek az életét az itt hőn utált "elektromos segítség" mentette meg, nem hiszem, hogy ők annyira lenéznék.

Khm Mo-n meg 10 eve is cca fele annyi auto volt mint most, hatmeg 20 eve....  Nagy szamok torvenye konnyebben ervenyesul, plusz tobb auto majdnem annyi ut, surubb talalkozasi lehetoseg.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#208 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:08

Idézet: leslie - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 9:58

Meg el lehet menni politikusnak is :]
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#209 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:11

Természetesen nem az elektronikus kütyük ellen vagyok, inkább azt szeretném kifejezni, hogy hamis, túlzott biztonságérzetet ad egyeseknek, pedig a fizikát semmilyen hárombetűs rövidítés nem tudja megcáfolni. Lehet, kell használni őket, de csak ésszel. Nagyon jó dolgok ezek a kütyük, de nem szabad, hogy bárki úgy érezze, hogy ez mindentől megvédi.

#210 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:12

Több embert ismerek, akiknek az életét az itt hőn utált "elektromos segítség" mentette meg, nem hiszem, hogy ők annyira lenéznék.

Studi jól írta: sokan túlzottan a bizbaszokra hagyatkoznak. Nem az a baj, ha elektronika van az autóban, inkább az, ha valaki ezekre nem csak számít, hanem egyenesen épít.

#211 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 10:17

Idézet: leslie - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 9:58

Csak nem arra gondolsz, hogy mennyire látszik?  :think:  ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#212 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:19

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:28

Az a baj, hogy ha a hőmérő 1°C-ot mér, akkor simán előfordulhat, hogy beérsz egy szélvédett, árnyékos, stb helyre, ahol meg már fagy. Aztán jön a meglepetés. Ezért nem -1-től ég figyelmeztető a lámpa sem.

Minden autónkban benne ez a feature, de azokban már 3.0 Celsius foktól elkezd villogni a kis hókristály.

Ejj, fél oldalnyi hozzászólást kihagytam.

A futárokról meg a 175 km/h-ról tudnék mesélni... Korábban sokat jártam pestre különféle kishaszonjárművekkel; fiatal voltam és nagyon szerettem a sebességet.  A kedvencem egy 2,8-as DTI Renault master volt, ami rakottan (3,5 tonna volt a megengedett max össztömege, hosszú magas változat, műanyag magasító tetővel) is tudott 160-at tartani a pályán. Sosem felejtem el, egyszer időre hoztam le egy rakomány IBM konfigurációt monitorral és annyira tele volt a raktér, hogy a normális esetben a raktér belső oldalára csavarozott pótkereket az anyósülés elé kellett betámasztanom, mert ha helyén marad nem tudtam volna bezsúfolni ennyi mindent.  Már odafele menet is eléggé esett a hó, a pályát kb 2-3 centi vastagon borította a télre felkészült autópályakezelő minden igyekezete ellenére (khm).  Ahogy kiértem az M1-M7 közöt szakaszának a végére és felmentem az M1-re a hóesés egy kicsit beleerősített, de a látási viszonyok tűrhetőek voltak. Mindezt késő délután, már éjszakához méltó sötétben. Mivel ilyen időben általában a sebességmérő eszközök nem nagyon tudnak értékelhető minőségű, bizonyíték értékű fényképet készíteni, az idő meg szorított, a sebességmérő 140-150 környékén állapodott meg (Ennek a kategóriának autópályán megengedett sebessége 90 km/h).  Minden szépen is ment egészen Tatabányáig, ahol (autópályázók számára bizonyára ismerős a helyzet) általában az egész autópályára értendő negatív időjárási csúcs fogadja az embert.  Jelen esetben ez alatt olyan ködöt értek, hogy két, maximum három csíkot lehetett látni az elválasztó vonalból. Rögtön meg is fogtam a sebességet, visszaálltunk hatvanra, és így is csak kerültem el az embereket a belső sávban. Ránéztem az órára, na szép, máris elkéstünk. :) ködzárófény be, belső sáv, 90-110. Az egészben az a látvány maradt meg leginkább ahogy a tükörbe nézve a menetszél általt felkavart hóban és ködben felcsillant egy rakás fényszórópár. Az emberek jöttek utánam, egész frankó kis konvojt vezettem. Senki nem előzött meg győrig...

Szerkesztette: RiCS 2005. 02. 02. 10:34 -kor

#213 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:21

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 10:11

Természetesen nem az elektronikus kütyük ellen vagyok, inkább azt szeretném kifejezni, hogy hamis, túlzott biztonságérzetet ad egyeseknek, pedig a fizikát semmilyen hárombetűs rövidítés nem tudja megcáfolni. Lehet, kell használni őket, de csak ésszel. Nagyon jó dolgok ezek a kütyük, de nem szabad, hogy bárki úgy érezze, hogy ez mindentől megvédi.

Én is erre gondoltam.

Szerkesztette: Omega 2005. 02. 02. 10:22 -kor

#214 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 10:12

Studi jól írta: sokan túlzottan a bizbaszokra hagyatkoznak. Nem az a baj, ha elektronika van az autóban, inkább az, ha valaki ezekre nem csak számít, hanem egyenesen épít.

Ez mindjárt másképp hangzik, és sajnos igaz. De ennek az oka nem a hárombetűsökben, és az egyéb biztonsági megoldásokban keresendő, szerintem.

#215 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:29

Idézet: keton - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 10:26

Ez mindjárt másképp hangzik, és sajnos igaz. De ennek az oka nem a hárombetűsökben, és az egyéb biztonsági megoldásokban keresendő, szerintem.

Sokkal inkább az őket körülvevő marketingben, és az emberek "kihaénnem" gondolkodásában. Sajnos. :(

#216 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 11:00

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 20:30

Már persze ha érdekel valakit. Egyébként meg, ha nem villog, akkor is tudja, akinek van némi gondolkodási képessége...

Igen, mert ugye ausztriában van olyan is, hogy kb 30-40 km-enként "FAHRBANTEMPERATUR" nevű digitális kijelzőt raknak a pálya mellé... És amíg az +ban van, addig aligha fog csúszni a pálya.

#217 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 11:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 18:50

És hát 175-tel egy ilyenbe (még ha vesztesként is ;)) beleszaladva bármi előfordulhat!

Ja! Rámzuhanhat egy repülőgép is!

#218 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 02. 11:02

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 11:00

És amíg az +ban van, addig aligha fog csúszni a pálya.

És ezt most te komolyan is gondoltad....
¤

#219 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 11:19

Komolyan úgy reagálnak egyesek ezekre a dolgokra, mint egy nyugdíjasklub :D Ennyi károgást, meg elégedetlenkedést máshol még nem hallottam.

Ehhez a pályahőmérséklethez meg annyit, hogy nyilatkozzon olyan, aki nem csak hébe-hóba téved a pár km-nyi magyar autópályára. Ráadásul olyan magyar utak mellett, amelyek nemhogy hótolót, de sószórót sem láttak még. Amíg a hőmérséklet +ban van, nyoma sincs csúszásnak sőt, még kb -3-4 fokos hidegben sem fagy meg a viz rajta. Tapasztalatból beszélek, nem a levegőbe. A csúszás első jelei olyan -8 -10 fokos hőmérséklet környékén jelennek meg a pályán, és ennek is feltétele hogy legalább minimális mennyiségű nedvesség legyen az úton. Ekkor pedig ugye bejön a streudienst (aki ugye még száraz pályán esetében is készenlétben van ausztriában), felsózza a pályát, és máris nem tud megfagyni a víz, és egyátalán nem csúszik.

Egyébként ma reggel haza is jöttem. Linztől nyugatra a hóhelyzet csak rosszabbodottt, attól errefelé nagyrészt szárazak az utak.
Valahol Bécs előtt benyomtam 140-150 közé a tempomatot, és éppen kómáztam valamin amikor furcsa búgó hangra lettem figyelmes. Mondom mi a franc ez, rámentem a bordáscsíkra vagy nemtom. Nézek kétoldalra, semmi. Középsőtükör semmi.
Egyszercsak a holttérből egy fekete Murcielago (szvsz alapjáraton) 150-160-al eldübörögött mellettem nagy komótosan :D Hihetetlen micsoda hangja volt, teljesen kirázott a hideg tőle. A Passatnak kb a visszapillantó tükréig ért a teteje az autónak :)

Egyébként febr1-től új osztrák pályamatrica kell ha valaki még nem vett volna, tegye meg. Nagyon komolyan ellenőrzik, raststationoknál, meg felhajtókon is itt-ott. Sőt, ha valakinek van, csak nem ragasztotta fel, az is 120 euró bünti.

#220 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 11:23

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 10:19

Komolyan úgy reagálnak egyesek ezekre a dolgokra, mint egy nyugdíjasklub :D Ennyi károgást, meg elégedetlenkedést máshol még nem hallottam.

Ehhez a pályahőmérséklethez meg annyit, hogy nyilatkozzon olyan, aki nem csak hébe-hóba téved a pár km-nyi magyar autópályára. Ráadásul olyan magyar utak mellett, amelyek nemhogy hótolót, de sószórót sem láttak még. Amíg a hőmérséklet +ban van, nyoma sincs csúszásnak sőt, még kb -3-4 fokos hidegben sem fagy meg a viz rajta. Tapasztalatból beszélek, nem a levegőbe. A csúszás első jelei olyan -8 -10 fokos hőmérséklet környékén jelennek meg a pályán, és ennek is feltétele hogy legalább minimális mennyiségű nedvesség legyen az úton. Ekkor pedig ugye bejön a streudienst (aki ugye még száraz pályán esetében is készenlétben van ausztriában), felsózza a pályát, és máris nem tud megfagyni a víz, és egyátalán nem csúszik.

Egyébként ma reggel haza is jöttem. Linztől nyugatra a hóhelyzet csak rosszabbodottt, attól errefelé nagyrészt szárazak az utak.
Valahol Bécs előtt benyomtam 140-150 közé a tempomatot, és éppen kómáztam valamin amikor furcsa búgó hangra lettem figyelmes. Mondom mi a franc ez, rámentem a bordáscsíkra vagy nemtom. Nézek kétoldalra, semmi. Középsőtükör semmi.
Egyszercsak a holttérből egy fekete Murcielago (szvsz alapjáraton) 150-160-al eldübörögött mellettem nagy komótosan :D Hihetetlen micsoda hangja volt, teljesen kirázott a hideg tőle. A Passatnak kb a visszapillantó tükréig ért a teteje az autónak :)

Egyébként febr1-től új osztrák pályamatrica kell ha valaki még nem vett volna, tegye meg. Nagyon komolyan ellenőrzik, raststationoknál, meg felhajtókon is itt-ott. Sőt, ha valakinek van, csak nem ragasztotta fel, az is 120 euró bünti.

de ott legalább nem sima sóval nyomják mert védik a környezetüket
nem ártana ha itt is figyelnének :(
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13