HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 02. 13:24

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 13:14

Tegyük fel éjszaka valami barom kidönt egy elsőbbségadás kötelező táblát

Ilyen volt nálunk Erzsébeten!!!
Egy éjszaka lelopták az elsőbbségadás köt táblát egy nem is olyan kicsi mellékutcából.
A ciki az volt, hogy a másik út főútvonal, teletűzdelve főutvonal táblákkal. Ilyenkor mi van???
A táblát kb 2 hét alatt pótolták. Szerencsére addig nem volt baleset. Pedig a mellékutcát keresztező mégkisebb utcák szintén jobbkezesek (tehát az ismeretlen sofőr simán gondolhatta, hogy a hiányzó táblás kereszt is jobbos). Vicces helyzet volt...
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#2002 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 13:34

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 14:24

Ilyen volt nálunk Erzsébeten!!!
Egy éjszaka lelopták az elsőbbségadás köt táblát egy nem is olyan kicsi mellékutcából.
A ciki az volt, hogy a másik út főútvonal, teletűzdelve főutvonal táblákkal. Ilyenkor mi van???
A táblát kb 2 hét alatt pótolták. Szerencsére addig nem volt baleset. Pedig a mellékutcát keresztező mégkisebb utcák szintén jobbkezesek (tehát az ismeretlen sofőr simán gondolhatta, hogy a hiányzó táblás kereszt is jobbos). Vicces helyzet volt...

Nálunk is volt hasonló, több is. A múltkor pl. az egyik főútvonalra becsatlakozó utca irányát megfordították (egyirányú utca). Tehát nem a főútról kanyarodtál be, hanem onnan kanyarodtál a főútra. Ez eddig renbe is van, csak "elfelejtették" :confused:  kitenni az elsőbbséget szabályozó táblát. Persze mindenki szakított ugyanúgy, pedig ez esetben a kis utcából érkezőnek volt elsőbbsége a főúton balról érkezőkkel szemben. Gond nem volt belőle, de lehetett volna és jogosan a kis utcából érkezőnek lett volna igaza. Ezért kellene mindíg figyelni a táblákat, de ezt úgysem tesszük, ahol nap mint nap közlekedünk. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2003 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 13:57

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 14:34

de ezt úgysem tesszük, ahol nap mint nap közlekedünk. :D

Hát az már a te bajod.

#2004 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 14:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 23:44

Azért a törvényt és a közúti közlekedés szabályait ne keverjük össze.
Ennyi erővel a "B"-s jogsihoz minek KRESZ-vizsga, ha egyszer ugyis mindenkinek tudnia kell. Meg akkor tudnom kell az ADR szabályokat, a kipufogógáz max koromtartalmát, azt, hogy mekkora poroltó kötelező egy 24 tonnás tehergépkocsira, mert az is hatályos jogszabály. Egy frászt kell tudnod.
Valahogy ez nem tiszta. ;)

De, igenishogy keverjük össze.

Figyelj csak.

KRESZ =  1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet

Ez biza jogszabály, törvényi erejű rendelet.

Cumi.

A területi hatályossága pedig:
1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Tehát ha közúton, vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton vagy, akár csak egyet huggyintani az út szélén, akkor is vonatkozik rád.

Épp azért, mert a jogszabályok így működnek.

Jó volna, ha nagyon sokan felébrednének.

Az ADR-t is kell tudnod. Vizsgáznod csak akkor kell belőle, ha azzal összefüggő tevékenységet is végzel.
Ugyanígy tudnod kell az adótörvényt, a PTK-t, a BTK-t, a kerületi önkormányzati rendelkezéseket, minden lófaszt. Ha tetszik, ha nem.

Csók.

#2005 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 16:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 14:57

Hát az már a te bajod.

Na azért ne akasszuk hasba egymást. :D  Csak azt ne mond, hogy ahol minden nap közlekedsz, újra meg újra megnézed a táblákat, és észrevennéd, ha eltünne valamelyik. Persze, ha így van akkor bocsánat.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2006 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 16:53

Idézet: Targa - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 15:08

De, igenishogy keverjük össze.

Figyelj csak.

KRESZ =  1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet

Ez biza jogszabály, törvényi erejű rendelet.

Cumi.

A területi hatályossága pedig:
1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Tehát ha közúton, vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton vagy, akár csak egyet huggyintani az út szélén, akkor is vonatkozik rád.

Épp azért, mert a jogszabályok így működnek.

Jó volna, ha nagyon sokan felébrednének.

Az ADR-t is kell tudnod. Vizsgáznod csak akkor kell belőle, ha azzal összefüggő tevékenységet is végzel.
Ugyanígy tudnod kell az adótörvényt, a PTK-t, a BTK-t, a kerületi önkormányzati rendelkezéseket, minden lófaszt. Ha tetszik, ha nem.

Csók.

Nézd, én sem tudom pontosan, mi vonatkozik pl. a kerékpárosokra. De holnap délelőtt lesz óránk a Közl. Főfelügyeletes csajjal, megkérdem tőle, én is kíváncsi vagyok rá.
Azt viszont, hogy tudnod kéne az ADR-t, meg a BTK-t, és a többi faszságot, nem hinném. Az égvilágon semmi közöd hozzá, egészen addig, amíg nem az a foglalkozásod mondjuk. Még azt sem kell tudnod, hogy milyen poroltók kellenek mondjuk a teherautókhoz, egészen addig, míg nem mész arra a kategóriára. Vagy, hogy mennyi ADR pontig lehet szállítani disszupalackot külön papír nélkül. Mondjuk kivételesen tudom mindegyiket, de csak azért, mert pl. az ADR-t megkérdeztem az egyik gázbeszállítótól, különben nem tudnám, mert sosem tanították.

Szerkesztette: Lauda 2005. 04. 02. 16:53 -kor

#2007 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 17:41

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 17:46

Csak azt ne mond, hogy ahol minden nap közlekedsz, újra meg újra megnézed a táblákat, és észrevennéd, ha eltünne valamelyik. Persze, ha így van akkor bocsánat.

Én amikor 620x-ra megyek valamerre, akkor is úgy nézem az utat, mintha először járnék arra.  De ezt nem azért mert szentfazék vagyok, és nem azért, mert qrvára be akarom tartani a kreszt, hanem azért, mert ilyen a természetem. Ha buszon ülök, akkor is kifelé nézek hiába jártam már milliószor azon a vonalon.

#2008 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 17:42

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 10:38

Én röhejeesnek tartom, hogy még mindig élni mersz, pedig nem vizsgáztál belőle. Ha hiszed, ha nem, akkor is vonatkozik rád.

Mivel vétettem a lelki nyugalmad ellen?

#2009 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 18:26

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 12:47

De nem tudok elvonatkoztatni tőle, mert innen indult ki a vita.

Pont a kispesti híd melett-alatt, ott ahol a buszmegálló(k) is van(nak), ott szoktak átrohangálni az emberek.
Legelőször _csak_ sövény volt, miután elütöttek 1-2 embert, lett szalagkorlát, de akkor is átmászkáltak. És a 2 méteres sövényben, pláne éjjel nem szúrod ki az embert. Én is akkor döbbentem meg, mikor már elmentünk mellette, annyira nem lehetett észrevenni.
Most nem tudom, mi a helyzet, sövény van-e ill. a szalagkorláton kívül épült-e más akadály is.

Befelé pedig azért 50 az 50, mert a Wekerle-telepiek éjjel nem tudtak aludni, akkora volt a zajterhelés.
Zajvédő falat kéne építenie az államnak (mert a zajmérések eredménye ezt megkövetelné), de olyat, ami átereszti a fényt. Emiatt azt pucoválni is kéne 2havonta. Olyan sokba kerülne ez a védőfal, h inkább 70ről levették 50re. Semmi más nem indokolja az 50 km/h-s korlátozást azon a szakaszon.

Szerkesztette: fram 2005. 04. 02. 18:29 -kor

Ciciman is on borda

#2010 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 02. 18:46

Kép

#2011 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 18:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 18:41

Én amikor 620x-ra megyek valamerre, akkor is úgy nézem az utat, mintha először járnék arra.  De ezt nem azért mert szentfazék vagyok, és nem azért, mert qrvára be akarom tartani a kreszt, hanem azért, mert ilyen a természetem. Ha buszon ülök, akkor is kifelé nézek hiába jártam már milliószor azon a vonalon.

Én hiszek neked.

#2012 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 19:07

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 19:26

Pont a kispesti híd melett-alatt, ott ahol a buszmegálló(k) is van(nak), ott szoktak átrohangálni az emberek.
Legelőször _csak_ sövény volt, miután elütöttek 1-2 embert, lett szalagkorlát, de akkor is átmászkáltak. És a 2 méteres sövényben, pláne éjjel nem szúrod ki az embert. Én is akkor döbbentem meg, mikor már elmentünk mellette, annyira nem lehetett észrevenni.
Most nem tudom, mi a helyzet, sövény van-e ill. a szalagkorláton kívül épült-e más akadály is.

Befelé pedig azért 50 az 50, mert a Wekerle-telepiek éjjel nem tudtak aludni, akkora volt a zajterhelés.
Zajvédő falat kéne építenie az államnak (mert a zajmérések eredménye ezt megkövetelné), de olyat, ami átereszti a fényt. Emiatt azt pucoválni is kéne 2havonta. Olyan sokba kerülne ez a védőfal, h inkább 70ről levették 50re. Semmi más nem indokolja az 50 km/h-s korlátozást azon a szakaszon.

A múltkor reggel felment a pumpa. Reggelente az összes iskolánál kint vannak a zsaruk, hogy biztosítsák a gyalogátkelőhelyeket. De ez sem elég a hülyeség ellen. A gyalogátkelőhelytől 20 méterre fut át előttem a csaj, úgy, hogy nekem kell satuznom keményen. Akkor két rendőr biztosította a "zebrát", persze nem vették észre a nőt.  :rolleyes:  :D  Valahogy ilyenkor nem értem, mi jár annak az állatnak a fejében. 20 métert kellett volna mennie a biztonságos átkelésért, de erre sem volt képes, inkább engem és főleg saját magát hozza bajba, majdnem.

#2013 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 19:19

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 16:53

Nézd, én sem tudom pontosan, mi vonatkozik pl. a kerékpárosokra. De holnap délelőtt lesz óránk a Közl. Főfelügyeletes csajjal, megkérdem tőle, én is kíváncsi vagyok rá.
Azt viszont, hogy tudnod kéne az ADR-t, meg a BTK-t, és a többi faszságot, nem hinném. Az égvilágon semmi közöd hozzá, egészen addig, amíg nem az a foglalkozásod mondjuk. Még azt sem kell tudnod, hogy milyen poroltók kellenek mondjuk a teherautókhoz, egészen addig, míg nem mész arra a kategóriára. Vagy, hogy mennyi ADR pontig lehet szállítani disszupalackot külön papír nélkül. Mondjuk kivételesen tudom mindegyiket, de csak azért, mert pl. az ADR-t megkérdeztem az egyik gázbeszállítótól, különben nem tudnám, mert sosem tanították.

Nem értesz... meg a magyar jogrendet sem.

A magyar jogrend úgy működik, hogy neked, mint állampolgárnak, minden törvényt ismerned kell.
A törvényeknek van időbeli, és területi (illetve alanyi) hatályosságat. Azaz hogy mikor, hol, és kire érvényes a duma.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ismerned kell a BTK-t, és a PTK-t is. Nem kell fejből tudnod, erre valók a jogszabálygyűjtemények. De ismerned kell. Tehát ha KFT-t csinálsz, és nem adózol, nem mondhatod azt, hogy nem tudtad, hogy adózni kell. Az adózási törvényben ott van, hogy kell, és hogy hogyan kell.
Sőt, az is, hogy ha te krampampuli-gyártással foglalkozol, akkor neked személy szerint hogyan kell.

Ugyanez az ADR.
Véletlenül épp szállítmányozással foglalkozom, tudom miről van szó. :)

Az ADR-t is törvényerejű rendeletben hirdették ki, hatályos jogszabály tartalmazza a dolgokat. Nyilván ennek is van hatályossága.
Ha nem foglalkozol olyasmivel, hogy a hatálya rád is kiterjedjen, akkor semmi dolgod vele.
Abban a szent minutumban, amint elkezdesz ilyesmivel foglalkozni, már lesz vele dolgod. Tudnod kell. Akkor is, ha nem tetszik.

A BTK, PTK, stb-t meg azért kell tudni, mert azok a mindennapi életet szabályozzák, azzal meg akarva-akaratlanul is kénytelen vagy foglalkozni, az nem olyan, mint az ADR-fuvarozás. :)

A BTK-t nem csak a jogászoknak kell tudnia, meg a bíróknak. Neked is, mert azokat a dolgokat, amik benne vannak, te is el tudod követni. Mert rád is hatályos a törvény. Ennyi.

#2014 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 02. 20:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 18:41

Én amikor 620x-ra megyek valamerre, akkor is úgy nézem az utat, mintha először járnék arra. ...

Kép

#2015 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 20:07

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 19:58

Én hiszek neked.

Én nem hiszek Neki. ;)

Ha hinnék, akkor azt mondanám: ezt a dolgot, ha valaki tudatosan szabályozza, akkor az egy roppant kényszeres és görcsös ember(, feltehetőleg az élet más területein is, amelyek egyik-másik részén ez nem baj). DE jogosítványt nem adnék neki.
Lehet megsértődni.

#2016 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 20:31

Megölte az édesanyját:
http://langlovagok.hu/kepek2005/nagykovacs...csisubaru.shtml

#2017 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 20:36

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 21:31

Igen, ezt láttam anno... :(

#2018 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 20:42

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 21:04

Kép

Most erre mit mondjak? MÉGIS SZERINTED MI ÉRTELME LENNE, HOGY ITT TÖK ISMERETLENEK ELŐTT MEGJÁTSZAM MAGAMAT? Gondolkozz el ezen egy kicsit.

#2019 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 20:43

Megölte a barátnőjét:
http://langlovagok.hu/kepek2005/bcsi/05031...eszihonda.shtml

#2020 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 20:46

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 21:07

Én nem hiszek Neki. ;)

Ha hinnék, akkor azt mondanám: ezt a dolgot, ha valaki tudatosan szabályozza, akkor az egy roppant kényszeres és görcsös ember(, feltehetőleg az élet más területein is, amelyek egyik-másik részén ez nem baj). DE jogosítványt nem adnék neki.
Lehet megsértődni.

Mégis te elolvastad amit írtam, vagy csak fröcsögsz a levegőbe? Azért qrva jó lenne, ha ilyen emberek ülnének mindenhol, ha te ennyiből megállapítottad, és önkényesen eldöntötted, hogy ezért te nem adnál nekem jogosítványt, mert mindig nyitott szemmel járok, ott is, ahol már jártam, hát erre szavam sincs, mester.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.