HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:13

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 10:26

Azért autópályákon nem érik egymást a beláthatatlan kanyarok.

Azért akad. Lásd M3-as, M1-es.  :)

Sőt most jut eszembe, hogy az M7-en is van.  :)

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 03. 11:15 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#282 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:21

Pár oldalt kihagytam a topicból, de úgy látom, a nóta még mindig a régi.

Hidd el, itt minden változatlan :D
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#283 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:29

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:11

És ez mégis miből jött le?  :think:

Idézet

Ha országúton egy beláthatatlan kanyarba kerülsz, ott sem lassítasz 90 alá csak azért, mert van rá 2% esély, hogy ÁLL egy autó a kanyar után.

Talán ebből.
Mit szólnál hozzá, ha valaki azt mondaná hogy vezetéshez nem hord szemüveget mert 40m-re még ellát?
WoT nick: Atti77

#284 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:35

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 12:29

Talán ebből.
Mit szólnál hozzá, ha valaki azt mondaná hogy vezetéshez nem hord szemüveget mert 40m-re még ellát?

Megkérdezhetem, hogy te az M3-on Gödöllő környékén mennyivel szoktál bemenni a kanyarba? :think:
Amit beidéztél, az teljesen korrekt, jogos, énis így gondolom.

#285 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:40

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 10:04

Akkor pontosítok :)
Ahol én jártam ( Ausztria, Németország, Olaszország) ott nem találkoztam olyan kanyarral autópályán, hogy 30-cal kelljen bemenni, hogy meg tudjak állni ha felbukkan valami.
Szerinted az az egészséges, hogy bárhol maximum vagy a fölötti sebességgel mész, akkor is ha nem látsz semmit, mert csak 2% esély van arra, hogy felbukkan valami. Én legalább elveszem a lábam a gázról.

Én ezt egy szóval sem irtam sehol. Sőt azt se, hogy el se veszem a lábam a gázról. (tempomat :D)

#286 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:52

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:29

Hidd el, itt minden változatlan :D

Ja, néhány mazsola rendithetetlenül próbálja bemagyarázni hogy ha 50-es táblánál 55-el mész, akkor felelőtlen gyilkos vagy, mert amit 55el nem lehet elkerülni, azt 50-el el lehet. És különben is mindenki felelőtlen aki nem droid!
Csak az ember, aki 7végén egy családi kirándulásra előveszi a warnyút a garázsból, és 30al megy még országúton is, mert ki tudja ! Lehet hogyha 91-el megy, akkor köcsög gyilkos lesz belőle akkor is ha önhibáján kivül kerül balesetbe. Mert ez a dolgok rendje.
És a sok buzi gyorshajtó biztosan a 90°-os városi kanyarban sem veszi el a lábát a gázról. Sőt, az autópályán is 240-el megy bele a 100-as korlátozásba. Mert mert. Mert ha nem ezeket mondom akkor lamex még engem is nekiáll csesztetni a hülyeségeivel a végén. Félek. Hol a búrám? :(

#287 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 12:30

Télleg pitiánerül másra mutogatsz és mást "mazsolázgatsz", félve saját magadtól, hogy nem látszol elég mácsónak.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#288 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:38

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:52

Ja, néhány mazsola rendithetetlenül próbálja bemagyarázni hogy ha 50-es táblánál 55-el mész, akkor felelőtlen gyilkos vagy, mert amit 55el nem lehet elkerülni, azt 50-el el lehet. És különben is mindenki felelőtlen aki nem droid!

Örülök hogy ilyen jól tudsz ferdíteni. Ilyeneket ki írt, tudnád idézni?
Az viszont szerintem alap dolog vezetésnél hogy belássam azt a távolságot amin meg is tudok állni.
Vagy talán nem?
Arra pedig, hogy minek mennyi az esélye: 50%  Vagy igen, vagy nem. 

#289 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:39

én pl nem adnék mindenkinek jogosítványt ráadásul nem ilyen piti feltételekhez kötném mert manapság mindenki kaphat

legalább a sok mazsola nem vezethetne
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#290 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:39

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:10

Hirtelen leesett a hó, lecsökkent a látótávolság, és a féktáv megháromszorozódott. Ennyi.

Hirtelen? Szerinted mennyi időbe telik, míg leesik 1-2 cm hó?
Hogyan néz ki az a felhő, amiből ilyen gyorsan ennyi hó hullik?

Jah, hogy azt nem szoktátok nézni. Meg a szembe jövő kamionokat sem.

Na így tényleg elhiszem, h hirtelen eccercsak meglepi.

Idézet

újra 140 körül halad a forgalom folyamatosan. Út enyhén nedves csak, 1 fok. Ausfahrt Vorchdorf előtti kanyar, kb 140-el mentem ... Kicsit felengedve a féket, egyenesbeállt, és máris besuhantam a leállósávban keresztbefordult és a belső sávban lassító két autó közé, mire megálltam

A többiek is kb 140-nel mentek, ugyanott látták meg a hófüggönyt (nem láthatták meg korábban, mert kanyar volt), Locutus mégsem tudott mögöttük megállni. Hogy is van ez kéremszépen?  :think:

-------

Ha vészhelyzet van, vészvillogót azonnal bekapcsol. Rutinból, csukott szemmel. Ahogy Drum kaccsolgatja a ködlámpát. Tőlünk nyugatabbra ez alap, idehaza is kezdjük átvenni. Locutus nem írta, h ő mikor kapcsolta be, de ha késve, akkor hibázott (ebben is). Szóval, mikor kapcsoltad be Locutus?

Szerkesztette: fram 2005. 02. 03. 12:45 -kor

Ciciman is on borda

#291 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:42

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:39

A többiek is kb 140-nel mentek, ugyanott látták meg a hófüggönyt (nem láthatták meg korábban, mert kanyar volt), Locutus mégsem tudott mögöttük megállni. Hogy is van ez kéremszépen?  :think:

-------

Ha vészhelyzet van, vészvillogót azonnal bekapcsol. Rutinból, csukott szemmel. Ahogy Omega kaccsolgatja a ködlámpát. Tőlünk nyugatabbra ez alap, idehaza is kezdjük átvenni. Locutus nem írta, h ő mikor kapcsolta be, de ha késve, akkor hibázott (ebben is). Szóval, mikor kapcsoltad be Locutus?

biztos lesz akinek fárasztó lesz bekapcsolni a vészvillogót  is ha baj van  mert elvonja egy pillanatra a vezetésről a figyelmét :)

#292 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 12:46

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 12:39

én pl nem adnék mindenkinek jogosítványt ráadásul nem ilyen piti feltételekhez kötném mert manapság mindenki kaphat

legalább a sok mazsola nem vezethetne

Természetesen Te nem a mazsolák között vagy....  vagy legalábbis szeretnéd hinni. Aztán koppannál...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#293 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:47

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:46

Természetesen Te nem a mazsolák között vagy....  vagy legalábbis szeretnéd hinni. Aztán koppannál...

savanyú a szőlő ? :Đ

#294 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:50

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:46

gondolom ha páv-os a jogsid akkor tudod miről beszélek

#295 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:59

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 13:39

-------

Ha vészhelyzet van, vészvillogót azonnal bekapcsol. Rutinból, csukott szemmel. Ahogy Omega kaccsolgatja a ködlámpát. Tőlünk nyugatabbra ez alap, idehaza is kezdjük átvenni. Locutus nem írta, h ő mikor kapcsolta be, de ha késve, akkor hibázott (ebben is). Szóval, mikor kapcsoltad be Locutus?

Hát énmár láttam olyat, amikor elkezd szakadni a hó. Ne keverd a nyári záporfelhőkkel a hófelhőt. Nézz ki az ablakon. Ugyanígy nézz ki egy hófelhő is :) Azt nem tudod így megkülönböztetni. Nem olyan feltűnő, mint azok a szinte fekete viharfelhők.

Úgy, hogy nemtudod megállni a hó miatt. Sajnállak, ha abban a tudatban akarsz élni, hogy mindíg minden balesetet el lehet kerülni azzal, ha betartod a szabályokat. Erre a legjobb példa az, ami a  saját anyámmal történt pár téllel ezelött, akihát nem kimondottan egy gyorshajtó. A Késmárk utcában van egy enyhe kanyar, na ő ott 20-al (hangsúlyozom 20-al!!) ment be a kanyarba, mert elég félős típus. Félreértések elkerülése véget nem volt hó. Egész egyszerűen ott, abban a kanyarban valami olyan jégborda volt, ami megdobta és kicsúszott. Pedig az elötte lévő részeken nem csúszott és téligumi volt a kocsin. Egész egyszerűen vannak olyan helyzetek, ami ellen nemtudsz védekezni, nem lehet. És nemis élheted le úgy az életed, hogy rettegsz, végig azt nézed, hogy hol milyen balesetlehetőség van. Ha 120-al mész autópályán és defektet kapsz, akkoris igen nagy a valószínűsége, hogy meghalsz. Ezek a dolgok egész egyszerűen benne vannak a pakliban. Nem fogok 40-el menni városban, 70-el országúton, 100-al autópályán, hogy így hátha megúszom, ennek semmi értelme.

A vészvillogó azért olyan baromira elterjedt, nyugaton és egyre elterjedtem kis hazánkba, mert mamár az összes új autót úgy csinálják, hogy vészfékezés esetén azonnal bekapcsol.  :)

#296 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 13:05

Egyetértek, én is úgy megyek, ahogy még biztonságosnak érzem, nem figyelem az órát minden másodpercben! Az, hogy ez általában jóval a megengedett felett van az igaz, de mondom érzésre megyek, ha nem vagyok biztos a szituban rögtön lassítok. Eddig még kopp-kopp semmi nem történt, pedig volt már példa váratlan eseményre bőven!

#297 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 13:22

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 12:59

Hát énmár láttam olyat, amikor elkezd szakadni a hó.

És ez a szembe jövőkön nem látszik? Pl.

Idézet

Úgy, hogy nemtudott megállni a hó miatt.
A többiek meg tudtak?  :confused:

----

Késmárk utca melyik végén, a hőerőműnél vagy a Colosseumnál ?

Idézet

A vészvillogó azért olyan baromira elterjedt, nyugaton és egyre elterjedtem kis hazánkba, mert mamár az összes új autót úgy csinálják, hogy vészfékezés esetén azonnal bekapcsol.  :)

Akkor segítek. 10 éve is ez volt nyugaton a szokás.
Az "összes új autó" egy kissé túlzás ...
Ciciman is on borda

#298 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 13:24

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 12:59

Erre a legjobb példa az, ami a  saját anyámmal történt pár téllel ezelött, akihát nem kimondottan egy gyorshajtó. A Késmárk utcában van egy enyhe kanyar, na ő ott 20-al (hangsúlyozom 20-al!!) ment be a kanyarba, mert elég félős típus. Félreértések elkerülése véget nem volt hó. Egész egyszerűen ott, abban a kanyarban valami olyan jégborda volt, ami megdobta és kicsúszott.
...
És nemis élheted le úgy az életed, hogy rettegsz, végig azt nézed, hogy hol milyen balesetlehetőség van.  Ezek a dolgok egész egyszerűen benne vannak a pakliban. Nem fogok 40-el menni városban, 70-el országúton, 100-al autópályán, hogy így hátha megúszom, ennek semmi értelme.

Aha, akkor most gondold végig hogy mi van akkor ha édesanyád nem 20-szal megy be abba a kanyarba hanem 50-nel vagy többel, mert nem félős típus és csak 1% az esélye hogy lesz valami, benne van a pakliban és különben is megtehette volna...

Lehet hogy lassabban haladva sem tudod elkerülni a balesetet, de a hatását csökkented
(Mielőtt még valaki belekötne, nem azt mondtam hogy mindenhol 5 km/h-val közlekedjünk, de nem árt ha nem csak hosszú jobb lábunk van hanem némi eszünk is, pláne télen)

#299 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 13:30

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:22

És ez a szembe jövőkön nem látszik? Pl.

A többiek meg tudtak?  :confused:

----

Késmárk utca melyik végén, a hőerőműnél vagy a Colosseumnál ?

Akkor segítek. 10 éve is ez volt nyugaton a szokás.
Az "összes új autó" egy kissé túlzás ...

Autópályán vagy :)  Ráadásul akkor kezdett el szakadni.

Nem tudtak megállni, mint írta 6 autó tört össze, egyedül ő maradt sértetlen.

Hőerőmű.

Jó, akkor fogalmazzunk úgy, hogy minden autóban, amiben van vészfékaszisztens. Ez mamár széria a középkategóriában is.

#300 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 13:34

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:24

Lehet hogy lassabban haladva sem tudod elkerülni a balesetet, de a hatását csökkented
(Mielőtt még valaki belekötne, nem azt mondtam hogy mindenhol 5 km/h-val közlekedjünk, de nem árt ha nem csak hosszú jobb lábunk van hanem némi eszünk is, pláne télen)

Ez egy meddő vita. Mindenki annyival megy, amit még biztonságosnak érez (kivétel persze ezalól azok, akik adrenalin függők és nincs félelemérzetük, de itt köztünk ilyen nincs). Ha autópályán a 160-at biztonságosnak érzem, akkor annyival megyek, nem gondolkozom állandóan úgy, hogy most meghallhatok, mennyek inkább sokkal lassabban.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.