HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:30

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 11:52

2 pelda: aznap, hogy vettem az autot, lementem vele siofokra, csak kiprobalni, milyen vele utazni, 140 es tempoban, hazafele jovet, azonban a 7-esen jottem, nem az autopalyan.. kb erdtol pestig (ugye ez mar a 6os), egy daewoo jott mogottem, olyan 90-100 kozott mehettem, de a masik auto kb 4 meterre jott mogottem. felotlott bennem a gondolat, hogy abs ide vagy oda (az o reszerol), az a 4 meter, ennel a temponal, kicsit keves lesz reakcioidore. pl, ha elemszaladt volna egy ovodascsoport (ami valoszinutlen ugyan ejjel 2kor, de az ordog nem alszik), akkor joesellyel mindenki meghalt volna.

Én rászoktam az alábbira:

Féklámpát felvillantom párszor, de nem lassulok. Ettől egy kicsit lemarad.
Utána gázról leveszem a lábam, lelassítok, mondjuk 90-ről 70-re, indexelek jobbra párszor, hogy előzzön. Ha  ez kevés, tovább lassítok. Miután leelőzött, folytatom az utamat a saját kényelmes tempómban, és nem idegeskedek, hogy mikor jön belém hátulról.
Ha este van, és főleg ha rosszul van beállítva a lámpája, akkor ezt elég hamar elkövetem, mert nehezen viselem, ha az oldalsó tükrökön keresztül elvakítanak hátulról.

#402 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:57

Szombat este vittem haza 2 ismerősömet. A Hűvösvölgyi út és a Kelemen kereszteződésénél (kifelé mentem a városból, tehát a belső sávba álltam, melletted van még 1 sáv az kanyarodik be a Pasaréti tér felé és kivételesen üres volt mikor mi elindultunk), egyszercsak a kanyarodó sávba kb 90-es tempóval megérkezik és továbbhajt EGYENESEN egy honda vagy mi 3 ajtós sportkocsi. Ez magában nem lenne gáz csakhogy az egyenesen menő útrész kicsit áttolódik jobbra mivel a kereszteződés másik felén már egy jobbra kanyarodó sáv van. Természetesen a sor elején induló kocsi már a sávszűkületben volt amikor a sportkocsis barom odért így a (nagy mikrobusszal) menő ipse át kellett, hogy térjen a szembeforgalomba a kanyarodó sávba ahol ráadásul jött egy kocsi. Na épp csak elkerülték egymást. De a legszebb ez után következett nekiálltak veresengeni vagy nem is tudom, elkezdtek előzni mind a ketten mint az őrültek, "x majdnem frontális karambol... nem is értettem.

Ha nagyon kriptikus lenne amit írtam megrajzoltam, így remélem érthetőbb. A piros vonal a sportkocsis csórikát jelöli. A zöld a mi sávunkat

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#403 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:05

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:14

Nyugodtan, és ha lehet az A21-est is végig. Ahol szintúgy 80 van, folyamatosan lokátorral ellenőrizve. Viszont nem építkezés miatt, mert azt már javarész befejezték.

Megcsináltam ma reggel idefelé jövet.
Kitettem a fényképezőt a műszerfalra, és felvettem egy videot, hogy az emlitett baustellenel 100kmh a megengedett :) Szal...
Hétvégén feltöltöm az anyagot ha otthon leszek, addig is gondolkodj rajta ki beszélt a levegőbe kettőnk közül :)

Illetve, az A21-est sem tudtad jól, ugyanis csak a Bécs felé eső 4.5km-es szakasza (amig felér a hegyre) van 80-ra korlátozva ODA VISSZA, attól kezdve semmiféle korlátozás nincs egészen az A1-esbe való bekötésig. Ráadásul ugye a "folyamatosan lokátorral ellenőrizve" 1 az az 1 db radaros sebességmérőt jelent, ami villogtatja a 80kmh-s táblát a dombtetőn, ha nem lassítottál idejében. A 4.5km meg igen kis része az egész A21-esnek. Csak ezt ugye fényképezővel elég nehéz megörökíteni, ahhoz egy kicsit hosszú ;)

Szerkesztette: Locutus 2005. 02. 07. 13:07 -kor

#404 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:12

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 13:05

Hétvégén feltöltöm az anyagot ha otthon leszek, addig is gondolkodj rajta ki beszélt a levegőbe kettőnk közül :)

Akkor most már te is elgondolkodhatsz azon, amit írtam neked.
Ciciman is on borda

#405 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:37

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 13:12

Akkor most már te is elgondolkodhatsz azon, amit írtam neked.

Azon én már túl vagyok.

#406 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 13:37

Azon én már túl vagyok.

És mire jutottál?
Ciciman is on borda

#407 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 13:45

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 13:40

És mire jutottál?

Logikus módon te magad is tudod a választ a kérdésedre, csak kukacoskodásból kérdezted. Ilyesmire meg minek reagáljak érdemben.

#408 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 17:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 13:45

Ilyesmire meg minek reagáljak érdemben.

Olyan hozzászólást azóta nem olvastam tőled, amiből azt láttam volna, h tényleg elgondolkodtál azon, amit írtam. Kötekedésnek vetted, ezt láttam. Nem az volt a célom. Ha a hozzászólásaim tartalmi részével is foglalkoztál volna, nem csak a formaival, talán már kaptam volna választ a korábban feltett kérdésemre.

Az előbbi kérdésem és a mostani hozzászólásom sem kukacoskodás. Tényleg érdekel, mire jutottál (azon kívül, h mázlid volt ...).

Szerkesztette: fram 2005. 02. 07. 17:44 -kor

Ciciman is on borda

#409 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:23

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 11:52

tehat az emberek vagy nagyon biznak a reakcioidejukben, ami ilyen sebessegnel mar igen igen fontos, vagy nagyon biznak az autojukban, vagy nemtudom. de velemenyem szerint, a 2 esetbol okulva, amire o elkezdene fekezni, mar reg mellettem ul az anyosulesen..

Nagyon bíznak a reakcióidőben.

Figyelted, hogy sokkal gyorsabbnak tűnik minden saját reakciód, mint amikor azt nézed, amikor más vezet? Apámmal vitatkozunk mindig ezen: egy kereszteződésben stoptáblánál megállás, balra néz, jobbra néz, balra néz majd ki balra. Szerinte sokáig nézelődök. Valamelyik nap ő vezetett, ugyanott mentünk. Szerintem meg ő nézelődött nagyon sokáig. Vagy nézheted a fékezést is. Ha te vezetsz, úgy érzed, gyakorlatilag azonnal nyomod a féket, ahogy az előtted lévő lámpája felvillan. Az anyósülésről ez egy örökkévalóságnak tűnik mástól előadva...

Érdekes.

#410 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:23

Nagyon bíznak a reakcióidőben.

Figyelted, hogy sokkal gyorsabbnak tűnik minden saját reakciód, mint amikor azt nézed, amikor más vezet? Apámmal vitatkozunk mindig ezen: egy kereszteződésben stoptáblánál megállás, balra néz, jobbra néz, balra néz majd ki balra. Szerinte sokáig nézelődök. Valamelyik nap ő vezetett, ugyanott mentünk. Szerintem meg ő nézelődött nagyon sokáig. Vagy nézheted a fékezést is. Ha te vezetsz, úgy érzed, gyakorlatilag azonnal nyomod a féket, ahogy az előtted lévő lámpája felvillan. Az anyósülésről ez egy örökkévalóságnak tűnik mástól előadva...

Érdekes.

Utalok anyosulesen utazni, mert mindig tovig nyomom az elulso labtamaszon levo kepzeletbeli pedalokat, a vezeto helyett is. :)
Nyilvanvaloan a vezeto jobban erzi az autot mint en.

Szerkesztette: mocsi 2005. 02. 07. 23:25 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#411 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:29

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:25

Utalok anyosulesen utazni, mert mindig tovig nyomom az elulso labtamaszon levo kepzeletbeli pedalokat, a vezeto helyett is. :)

:offtopic: Mondták már, hogy első ránézésre úgy néz ki a Focus az avatarodon, mintha egy '60-as évek közepi szedán lenne? :D :offtopic:

#412 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:25

Ilyet én is szoktam csinálni... főleg, ha anyám vezet... volt, hogy hátul ültem azt mind a 3 biztonsági övet bekapcsoltam, elősször poénbol majd félelemből... Apám vette a poént anyám már nem... :D

Nem tom, oktatóm azt mondta, hogy kicsit túl gyorsan reagállok a dolgokra, néha meggondolatlanul is, mára sikerült ezt levetni és csak a gyors része marad meg... :)

Egyébként nektek milyen élményeitek voltak a jogsi utáni vezetéssel? Én pl eszméletlenül féletem az elején, szerencsére apám nem engedett el egyedül kószálni a kocsival, kialakult bennem a "meggondoltság" reflexe, azóta már van néhány kilóméter a lábamban (na persze nem sok, kb anni amennyit 8 hónap alatt fel lehet halmozni) és nem kezdtem el továbbra se száguldozni... jó ok, bevallom egyik este külvárosban, széles úton gyorsultam egyet egy BMW-vel, de annyi (nem láttam, hogy 528-as a kocsi, azt hittem, hogy valami tragacs... csodálkoztam is amikor otthagyott :D )
Ami szerintem általában történik az az, hogy a sok Summacher palántának odaadják a kocsit, vezess csak kisfiam, pumpálja neki a gázt, nem figyel semmire azt apu kapja a bizt cetlit vagy rosszabb esetben a hullazsákot... az első pár alkalom, amikor a gyerek vezet nagyon fontos, ha a szülei vagy az akié a kocsi ott ül mellette és fékezi, kontroll alatt tartja nagyon hasznos, mert legalább tudja a gyerek, hogy mit szabad mit nem.

Szerkesztette: Nevl 2005. 02. 08. 15:58 -kor

"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#413 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:23

hát, tegnap volt egy laza vigyorgós-fényképezős-lézerrelmérős heppöning...

Jövök haza Pest felől a 2/A-n Vác felé, jéé, mondom, trafi, akkor lassítunk, kb. 100-110-zel mehettem. Simán elmegyek mellette, hámmondom, gyorsíjjunk, nem lesz több  :D :omg: , ÉN HÜLYE!!!, kábé 500 méteren belül még KETTŐ traffipax, abba a mérésbe szépen, amolyan gyorsítósan belegangoltam, de nem állítottak meg, mert ezen az oldalon nem volt egy rendőr se... Reménykedem, hogy nem jön a levélke, ugyanis takarásban voltam valamelyest és vagy hat autó ment így egymás után, kb 110-es tempóval, és éppen egy kamiont előztünk sorban.

Nem hibáztatok senkit, egyszerűen gyorsan mentem, bár azon az úton mindenki gyorsan megy, és ha nem állsz be a sorba, akkor simán leszorítanak az útról; lehet, hogy ezután a régi kettes úton fogok járni...

Egyébként valami razzia lehetett, mert két helyen közlekedésfelügyelet, gázkibocsátásmérés, kamionoknak súlymérés volt, ezen felül a Shell kútnál kint volt az Octavia RS, meg még vagy 5 másik rendőrautó, és pakoltatták ki az emberekkel a csomagtartóikat...

Mondjuk a 2/A-n azért szoktak az egysávos résznél nagyon durva bevállalós előzéseket csinálnak egyesek...

szerk: elírások

Szerkesztette: Blackman790817 2005. 02. 08. 16:25 -kor

Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#414 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:25

Idézet: Nevl - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 14:52

Ilyet én is szoktam csinálni... főleg, ha anyám vezet... volt, hogy hátul ültem azt mind a 3 biztonsági övet bekapcsoltam, elősször poénbol majd félelemből... Apám vette a poént anyám már nem... :D

Nem tom, oktatóm azt mondta, hogy kicsit túl gyorsan reagállok a dolgokra, néha meggondolatlanul is, mára sikerült ezt levetni és csak a gyors része marad meg... :)

Egyébként nektek milyen élményeitek voltak a jogsi utáni vezetéssel? Én pl eszméletlenül féletem az elején, szerencsére apám nem engedett el egyedül kószálni a kocsival, kialakult bennem a "meggondoltság" reflexe, azóta már van néhány kilóméter a lábamban (na persze nem sok, kb anni amennyit 8 hónap alatt fel lehet halmozni) és nem kezdtem el továbbra se száguldozni... jó ok, bevallom egyik este külvárosban, széles úton gyorsultam egyet egy BMW-vel, de annyi (nem láttam, hogy 528-as a kocsi, azt hittem, hogy valami tragacs... csodálkoztam is amikor otthagyott :D )
Ami szerintem általában történik az az, hogy a sok Summacher palántának odaadják a kocsit, vezess csak kisfiam, pumpálja neki a gázt, nem figyel semmire azt apu kapja a bizt cetlit vagy rosszabb esetben a hullazsákot... az első pár alkalom, amikor a gyerek vezet nagyon fontos, ha a szülei vagy az akié a kocsi ott ül mellette és fékezi, kontroll alatt tartja nagyon hasznos, mert legalább tudja a gyerek, hogy mit szabad mit nem.

mikor megkaptam én is picit paráztam :) de már kinőttem :)
a BMW-vel még ha látod hogy mi van rá kiírva akkor is jobb óvatosnak lenni kedves barátaim is előszeretettel cserélik le hátul a számot kissebbre :)
én is gondolkodtam már hogy 325i helyett csak 316 lesz kint :Đ
aki ért az autókhoz az mondjuk szám nélkül is megtudja mondani hogy nagy mocis vagy fűnyíró :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#415 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:40

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 16:25

mikor megkaptam én is picit paráztam :) de már kinőttem :)
a BMW-vel még ha látod hogy mi van rá kiírva akkor is jobb óvatosnak lenni kedves barátaim is előszeretettel cserélik le hátul a számot kissebbre :)
én is gondolkodtam már hogy 325i helyett csak 316 lesz kint :Đ
aki ért az autókhoz az mondjuk szám nélkül is megtudja mondani hogy nagy mocis vagy fűnyíró :Đ

Haverom ESi-jén (125LE SOHC VTEC), 1.5D felirat van :D

#416 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:02

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 16:40

Haverom ESi-jén (125LE SOHC VTEC), 1.5D felirat van :D

Na altalaban nem szeretek alazgatni, de egy ilyen autoval szivesen szivatnam a nepet. :]

#417 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:06

Idézet: Nevl - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 15:52

Kezdokent elso alkalommal cca 200m mentem Parkolobol ki, valaki ramdudalt, parkoloba vissza. :D
Masnap mar hoszabb uton probalkoztam, es ahogy teltek a napok ugy tartottam szamon a tapasztalatom javulasat, hogy hanyszor dudaltak ram naponta, amikor 1-re csokkent akkor ugy ereztem, hogy most mar tudok valamennyire kozlekedni. ;)  Igaz csak egymagam voltam, de piszkosul feltem.

#418 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:11

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 17:02

Na altalaban nem szeretek alazgatni, de egy ilyen autoval szivesen szivatnam a nepet. :]

Hát amilyen stilusban közlekedik, úgysem hiszi el senki :)

#419 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:28

Mai napra is jutott egy jó kis tapasztalat. Helyszín: Hungária/kerepesi kereszteződés. Egy maffiózópalántaképű féreg, valami rozzant kabrió tökömtudjamivel (tán 2-es GOLF volt) de az idegtől nem figyeltem meg rendesen.

Az egy dolog, hogy bal kezében a mobil és dumál ezerrel.  Ezt már megszoktam mert ilyet perenként látni.

Könyves Kálmán felől jött, a lámpánál hosszú sor állt, ez meg fogta, az első utcától kezdve le van kövezve ott valamiért a villamossín, ott a bekanyarodónál fogta magát és felment a villamossínre, aztán a kereszteződésben, bevágott a sor elejére. Aztán ez még nem volt elég, tábornok utcánál, fogta magát, ahogy jött, belső sávból, index, minden nélkül el jobbra.

Én meg nem láttam az idegtől, az ilyenektől szétrobban az agyam. Egy ideig elgondolkoztam, hogy utána kéne menni, megkeresni, és kilyukasztani mind a 4 gumiját. Ha már a rendőrség nem bünteti meg ezeket a férgeket, legalább valami büntetése legyen. Aztán eszembe jutott, hogy nincs nálam a bicskám, mai nap ilyen volt, mindenem itthon hagytam.  :reklamacio:

#420 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 16:28

Mai napra is jutott egy jó kis tapasztalat. Helyszín: Hungária/kerepesi kereszteződés. Egy maffiózópalántaképű féreg, valami rozzant kabrió tökömtudjamivel (tán 2-es GOLF volt) de az idegtől nem figyeltem meg rendesen.

Az egy dolog, hogy bal kezében a mobil és dumál ezerrel.  Ezt már megszoktam mert ilyet perenként látni.

Könyves Kálmán felől jött, a lámpánál hosszú sor állt, ez meg fogta, az első utcától kezdve le van kövezve ott valamiért a villamossín, ott a bekanyarodónál fogta magát és felment a villamossínre, aztán a kereszteződésben, bevágott a sor elejére. Aztán ez még nem volt elég, tábornok utcánál, fogta magát, ahogy jött, belső sávból, index, minden nélkül el jobbra.

Én meg nem láttam az idegtől, az ilyenektől szétrobban az agyam. Egy ideig elgondolkoztam, hogy utána kéne menni, megkeresni, és kilyukasztani mind a 4 gumiját. Ha már a rendőrség nem bünteti meg ezeket a férgeket, legalább valami büntetése legyen. Aztán eszembe jutott, hogy nincs nálam a bicskám, mai nap ilyen volt, mindenem itthon hagytam.  :reklamacio:

ha kiszúrod úgy csináld hogy az oldalától vágd fel a futófelületig hogy ne lehessen megcsináltatni :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.