HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 10:01

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 9:53

A kizárhatatlan tényezők és a mesterségesen még hozzátett tényező között egészen apró különbség van...

Ha nem alszod ki magad, az is "mesterségesen hozzátett" tényező.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#722 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 10:03

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 9:54

Persze, befolyásolja is, de azt max. úgy tudod kivédeni hogy nem ülsz autóba.
A hangerőszabályzót viszont te irányítod :)
Ilyen alapon mondhatom azt is, hogy nem a 3 feles miatt nem tudtam egyenesen menni, hanem azért mert melegfront van...

Apró csúsztatás... :) a feleseket büntetik. A hangerőszabályozót nem... :)

#723 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 23. 10:24

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 10:01

Ha nem alszod ki magad, az is "mesterségesen hozzátett" tényező.

Tökéletesen egyetértünk. Sőt, még a "szabályok" is ezt mondják. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#724 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 10:46

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:31

Csakhogy szerintem joga volt fejjel nekicsúszni a járdaszegélynek! Ő vállalta senki másnak nem lett baja!

Ezek szerint Kulcsár Anitával is ez a helyzet. Nem övezkedett be, Góf4et joga vót fának csapni, joga vót a pufilégzsákot+szélvédőt az arcába kapni. Direkt vett Góf4et, imádja a pufilégzsákot öv né'kül. Másnak ebből nem lett kára, nem volt se helyszinelés, se szakértői vizsgálat, csak egy pici láncszem vót a gépezetben, simán pótólható, nincs is igazi veszteség, leakasztunk a szögrű egy másikat helyette, neki meg joga vót meghalni ... hadd menjen. Góf4es, mit gondótál, várhattunk vóna mást egy Góf4estől?

Tényleg így gondolod?
Ciciman is on borda

#725 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 11:27

Idézet

Tankcsapda: Mennyország Tourist

...
Az emberek meg néznek
Hogy az Isten a pénz lett
Sorban nyílnak a bankok
És az jelenti a rangot
Hogy mennyire állat az autód
Mekkora mellű a nőd és hogy
Meddig bírod feltekerni
A kocsiban a hangerőt
A kocsiban a hangerőt
...

Szerkesztette: fram 2005. 02. 23. 11:30 -kor

Ciciman is on borda

#726 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:01

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 10:46

Ezek szerint Kulcsár Anitával is ez a helyzet. Nem övezkedett be, Góf4et joga vót fának csapni, joga vót a pufilégzsákot+szélvédőt az arcába kapni. Direkt vett Góf4et, imádja a pufilégzsákot öv né'kül. Másnak ebből nem lett kára, nem volt se helyszinelés, se szakértői vizsgálat, csak egy pici láncszem vót a gépezetben, simán pótólható, nincs is igazi veszteség, leakasztunk a szögrű egy másikat helyette, neki meg joga vót meghalni ... hadd menjen. Góf4es, mit gondótál, várhattunk vóna mást egy Góf4estől?

Tényleg így gondolod?

Hát hellyel-közzel igen, vagy neki nem volt joga meghalni, mert mások nézni akarták volna még játszani? Jaaaa!
Ez a helyszínelés meg olyan dolog, hogyha nem lenne baleset akkor a helyszínelők rövid úton koldusbotra jutnának, úgyhogy ez nem feltétlen hátrány főleg az ő szemszögükből!

#727 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:11

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 15:01

Hát hellyel-közzel igen, vagy neki nem volt joga meghalni, mert mások nézni akarták volna még játszani? Jaaaa!

Én arra próbálok rávilágítani, h a halála nem csak a fa kérgén hagyott nyomot.
Ciciman is on borda

#728 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:17

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 15:11

Én arra próbálok rávilágítani, h a halála nem csak a fa kérgén hagyott nyomot.

Azzal semmi baj, hogy nem kötött övet, azzal inkább, hogy hóba 120-al ment!

#729 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:37

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 15:17

Azzal semmi baj, hogy nem kötött övet...

Úgy gondolod...?

Idézet

Kulcsár Anita halálával kapcsolatban kedden a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az elkészült igazságügyi szakértői véleményekre hivatkozva azt közölte, hogy a tragédiát vélhetően vezetéstechnikai hiba okozta.

A sportolónő óránként 85-90 kilométeres sebességgel haladt Volkswagenjével a Velencét Pusztaszabolccsal összekötő úton. A helyszínen rögzített nyomok arra utalnak, hogy az autó folyamatosan balra sodródott. Az úttesten azonban a hókása miatt nem lehetett olyan nyomokat rögzíteni, amelyek arra utalnának, hogy fékezni próbált volna, vagy bármilyen más módon megkísérelte volna korrigálni az autó menetirányát. Nagy valószínűséggel a motorféken kívül semmi nem lassította az autót, ami így a számítások szerint 65-70 kilométeres sebességgel csapódhatott az út széli fának, majd kis idő elteltével kigyulladt.

Kulcsár Anita halálát az ütközéskor elszenvedett koponyasérülések okozták. A főkapitányság közleménye ugyanakkor arra is rámutat, hogy a szakértők álláspontja szerint a sportolónő nem szenvedett volna halálos sérüléseket, ha bekapcsolta volna a biztonsági övét.

Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#730 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 16:53

Senkinek sincs joga meghalni, ezt el kell fogadni. Ill meghalni van joga, de siettetni a halálát nincs. Ezzel közvetetten az egész táradalmat megkárosítja, és nem azért mert nem nézheted többé játszani.

#731 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:20

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 9:43

Aha, és ha véletlenül Te lököd fel autóval és meghal, akkor mi van? Sisakban túlélte volna, így meg zsákban viszik el, akkor is ezt mondanád?

Azthiszem ennek az egész vitának ez a mondat a kulcsa. Tegyük fel, hogy figyelmetlenül kanyarodok jobbra  városban (fáradt vagyok, meleg van, mindenkivel előfordul egyszer egyszer, hogy elfelejt ilyenkor is a visszapillantóba nézni) és nem veszem észre, hogy egy robogós volt a kocsim jobb oldalánál, akit így fellöktem a motorról, nekiütődött a feje a padkának és meghalt, mert nemvolt rajta bukósisak. Ez egy apró hiba miatt történt, de csak és kizárólag téged fognak elővenni, és senkit nem érdekel, hogy ha az illető robogós bukósisakban lett volna, akkor valszeg egy "anyázással" megúsztad volna. Így bizony halálos közúti baleset okozásáért fognak elővenni, de (bár ez azthiszem emberfüggő) ennél sokkal rosszabb, hogy valószínüleg ezért a hibáért egy életen át bűntudatod lesz.

Szal, mégha elsőre értelmetlennek is tűnik, de nagyonis jogosak az ilyen jellegű törvények, rendeletek.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#732 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 20:43

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:19

Ha egy minimális bizonyíték lenne, hogy a hangos zene befolyásolja a vezetést, már rég be lenne tiltva, ahogy minden más is!

Aha, és egyre többen alkalmaznák, mert tilos lett!
Onnantól kívánatos lenne minden kis szarjancsinak, aki azt hiszi, hogy attól, hogy olyat tesz, amit tilos, attól 10 centivel hosszabb és vastagabb lesz a farka.

Példa:

Tegnap sorbaálltam az egyik Postán. Olyan jó 25 perce álltam ott (a sor a bejárati ajtóig ért), amikor már csak 3-an voltak előttem. Ekkor belibegett egy 20 éves kinézetű, kis alacsony, választékosan öltözött, zselézett hajú kreol(!) srác. 2 ismerőse (akikkel páros puszival üzvözölték egymást) épp akkor végzett a sorban.
Erre körülnézett, odalépett az előttem álló (eléggé szakadt, szerencsétlen kinézetű) emberkéhez, és jó hangosan megkérdezte:
- Bátyám, ugye megengedi, hogy elintézzem a dolgomat, sietnék.
A bátyja hümmögött valamit, hogy 25 perce sorban áll, meg csak 1 levelet szeretne elintézni, és nem szívesen, de a srác már nem figyelt oda, be is tolakodott. VOLNA.
Na erre kinyitottam a számat, kicsit elborult az agyam. Megkértem, mutassa meg, hogy milyen papírja van neki arról, hogy ő különb, mint bármelyikünk, aki sorban áll. És ekkor ért a meglepetés:
- Elég, ha kinéz az autómra, ott áll kint.
Itt egy kicsit elborultam, kiszaladt a számon egy olyan, hogy ki nem szarja le, hogy neki milyen autója van, ne gondolja már, hogy bármiben is különbbé teszi emiatt. Mivel a mögöttem állók csendben lapítottak, nem mertek egyik oldalra sem állni, de én közöltem, hogy ha valahová beállhat, akkor az csak mögém (ha megengedik), valamint a közöttünk lévő 1:2 magasság/súlykülönbség miatt úgy döntött, hogy nem jött el az ideje annak, hogy ő ezt egyedül dülőre vigye. Így aztán csak bekérdezett a hölgynek az ablakon, hogy meddig is vannak nyitva. Miután megtudta, hogy 20-ig, akkor fenntebbrendűségének teljes tudatában kisétált a helységből...
Gondolkoztál már ma?

#733 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 21:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 20:43

helységből...

Kicsit off, de hogy pontos legyen:

helyiségből. Persze ha nem az egész városból sikerült elüldözni :)

Amúgy milyen autó állt kinn? :D

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#734 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 22:03

Tavalyelőtt nyáron (tiszta időben, száraz úton) úgy adódott, hogy azon az úton fel-alá furikáztam pár óra leforgása alatt, több különböző típusú autóval.
Viszonylag kis forgalmú út, elég jól belátható, alig kanyarodik, az út nem autópálya minőségű.
A 2300-as, elöl-hátul tárcsafékessel 130-140-et gond nélkül lehetett kezelni, a 90-et problémamentesen.
Az 1300-as, elöl tárcsa, hátul dobfékessel megpróbáltam ugyanezt, majd 80-ban kiegyeztem, mert jobb élni, mint megijedni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#735 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 22:05

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 21:36

Kicsit off, de hogy pontos legyen:

helyiségből. Persze ha nem az egész városból sikerült elüldözni :)

Amúgy milyen autó állt kinn? :D

SF

Bocsánat, erre nagyon háklis vagyok, biztosíthatlak, hogy véletlen elírás a dolog... :)

Nem néztem meg, milyen volt az autó, akkor ki kellett volna állnom a sorból.
Na de mint említettem, ki nem sz@rja le... :)))

Mondjuk már akkor felfordult a gyomrom, amikor férfiakat/fiúkat látok puszilkodni...
De ez már az én bajom, nem vagyok eléggé liberális.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 02. 23. 22:09 -kor

Gondolkoztál már ma?

#736 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 22:46

Ne is említsd ezt a szót, hogy liberális, mert már annak a hallatán elborul az agyam.  :omg:

#737 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 08:01

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 16:53

Senkinek sincs joga meghalni, ezt el kell fogadni. Ill meghalni van joga, de siettetni a halálát nincs. Ezzel közvetetten az egész táradalmat megkárosítja, és nem azért mert nem nézheted többé játszani.

Mivan??? Szerintem meg mindenkinek ssíve joga akkor meghalni amikor csak akar, és ezt akár siettetheti is! Vagy te már láttál öngyilkosokat a vádlottak padján? (persze olyat aki túlélte)

#738 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 08:02

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 8:01

Mivan??? Szerintem meg mindenkinek ssíve joga akkor meghalni amikor csak akar, és ezt akár siettetheti is! Vagy te már láttál öngyilkosokat a vádlottak padján? (persze olyat aki túlélte)

Ott nem, de egy darabig pihentetik egy nyugodt, zárt helyen...  :rolleyes:

#739 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 08:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 8:02

Ott nem, de egy darabig pihentetik egy nyugodt, zárt helyen...  :rolleyes:

Ja a kórházba míg fel nem épül, utána nem tarthatják bent! Még ahhoz is jogod van, hogy visszautasítsd a gyógykezelést, amíg magadnál vagy, mi ez ha nem siettetés?

Szerkesztette: Mikeee 2005. 02. 24. 08:06 -kor

#740 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 08:11

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:39

Mi az a minden más? Hirtelen csak a kézben tartott mobiltelefon jut eszembe. Kihangosítóval használva is elvonja a figyelmet, mégis lehet használni...
A hangos zene pedig igenis fárasztó, zajban gyorsabban fárad az agyad, kevésbé tudsz koncentrálni, agresszívebb leszel.

Ha csend van akkor meg elalszol az unalomtól :D :D :D

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.