HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:29

Idézet: Lord - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:10

fogalmam sincs :Đ

:pokeas2: Mazsola :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#822 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:30

Idézet: JPzwei - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:01

Ez teljes mertekig igy van. Roppant elozekeny volt mindenki, nekem pedig nagyon uj volt a kornyezet. Volt olyan szuk utca, ahol felvaltva nezegettem a kulso tukroket, es attol rettegtem, hogy a bohom Mercivel a csavo 2 centire atlog az en savomba. Es azert a szemelyes velemenyem az egesz forgalomiranyitasrol akkor is az, hogy : kaosz. 5 savos, egyiranyu utak mindenfele, terkeppel onmagaban sz*rt se ertunk, mert hiaba lattuk, hogy 2 jobbkanyar + 1 balkanyar, 90%, hogy nem lehetett behajtani valamelyikbe. De a legfinomabb akkor is az volt, mikor 5 full tomott sav araszol, megyek a kulsoben, es egyszer csak se szo, se beszed, a jobbszelso 2-t leterelik jobbfele, atsorolni meg mar nem tudsz, es megint kerulni kell egy csomot.

Amikor először voltam Bécsben úgy, hogy én vezettem, pár óra után ennyit mondtam: "Á, nem megy ez nekem, ide születni kell..." :D

#823 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:35

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:29

:pokeas2: Mazsola :D

;)

#824 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 21:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 19:27

:D

Nekem is hasonló emlékeim vannak, de ne hasonlítsd össze a kettőt. Ott több/jobb autópálya van. Ha sietni akar valaki ráteker az A1-re és pikk-pakk Bécsben van. Az ilyen "mellék" utak a kényelmes autózásról szólnak. Attól függetlenül meg merem kockáztatni, hogy jobban oszlik el ott az utakon a forgalom. No meg persze ott nem láttam 60-al autózni egy osztrákot sem....

Meg mondjuk hozzá kell tenni, hogy ha ott lakott területen szabálytalankodsz (mindent beleértve) akkor 2-3x, vagy akár 10x annyira basznak meg mint itthon. Ennek meg van nevelő ereje. Mindemellett náluk ha főút megy át a falun, akkor nem 50 by default mindenhol, vagy még kevesebb, hanem a lehető legtöbbet engedik. A sűrűbb a téma, akkor sok helyen 60, mégtöbb helyen 70 van engedve, de akad a párházas kisfalu ahol 80-al át lehet menni simán. Persze ahol 50-van, ott oka is van. Szűk út, kanyargós út, iskola stb.

Ellenben országúton meg a pályán ha nyílt út van, ott nem szivatnak. A kutyát nem érdekli pályán sem, ha 160-al mész. Egyedül a korlátozott szakaszokat figyelik, ahol pl 100-al, vagy lassabban lehet csak menni.
2 órával ezelőtt hazafelé pl az épülő Alm hídon volt trafi. 60-ra van korlátozva (jogosan mert szűk, szinte csak 1 sáv teljes, a másik max 1.8 széles). Szépen be is megy a sor 60-al, de mindig van valami fasz, általában nagy autóval, aki még ott is előzni akar. Most épp egy fekete sharan nyomakodott be, szépen le is nyomta a trafi kb 100-al a 60-as táblánál.
Utána hazáig lehetett jönni 150-160at, csont száraz a pálya most.

#825 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:53

Idézet: JPzwei - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:06

jol emlexem, hogy ott 100 a limit? :)

80km/h.
Jópár helyen teherautók számára előzni tilos is ki van helyezve. 
Ettől függetlenül nem tudsz elég nagy autóval menni ahhoz, hogy 90-100-zal nem toljon le egy kamionos, nemzetiségtől függetlenül.

#826 Felhasználó inaktív   JPzwei 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:55

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 21:30

Amikor először voltam Bécsben úgy, hogy én vezettem, pár óra után ennyit mondtam: "Á, nem megy ez nekem, ide születni kell..." :D

Jah igen, s kb fel percenkent felbukkant 1-1 tanulo vezeto a tomegben.
Nah az milyen lehet, mikor a rutinpalyarol kivezenyel az oktato a becsi csucsforgalomba :) Ilyenkor tudom Szegedet ertekelni igazan.

#827 Felhasználó inaktív   JPzwei 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:58

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 23:53

80km/h.
Jópár helyen teherautók számára előzni tilos is ki van helyezve. 
Ettől függetlenül nem tudsz elég nagy autóval menni ahhoz, hogy 90-100-zal nem toljon le egy kamionos, nemzetiségtől függetlenül.

Ahham, akkor ezt rosszul tudtam. Nekem az M0-rol annyi emlekem van, hogy szuk savokon halad a forgalom, s mikor arra jartam 2 Audi elozgetett cikkcakkban 200-zal, 1 hulye meg nem nezte a kulso tukrot, es index nelkul ramhuzta a kormanyt a belso savban, ugyhogy a joisten meg a 4 tarcsafek mentett meg a szalagkorlattol.

#828 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 01:52

na most jöttem haza, jól lefotóztak...
éjfél, bajcsi zsilinszky út 41 körül...

kb 80al.  mennyi ott a limit? 50, vagy 60?

éjjel, 2*3sáv full üres úton tuti senki se megy 50el. bár legközelebb 50el fogok menni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#829 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 02:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 1:52

éjjel, 2*3sáv full üres úton tuti senki se megy 50el. bár legközelebb 50el fogok menni...

szerintem 50, belvaros

#830 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 06:57

Huh. Őszinte részvétem. Ha tényleg 80-al mentél, akkor lehet várnod kell pár hónapot, mire 50-el mehetsz ott legközelebb...  :(

#831 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 07:34

Megállítottak? Ha nem, és nem irtál alá semmit, akkor el tudod simítani.
Csak mond be, hogy családtak vezette az autót, az ellen nem kell vallj. Az éjszakai fotón meg valszeg úgysem látszik, hogy te vezettél. Vagy mondd azt, hogy a Zimbabwei ismerősödnek adtad kölcsön :)
De előbbi működik, többen csinálják.
Viszont ha nem tudod elsimítani akkor télleg 3 hónapra bevonják ezért a jogsidat...

#832 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 08:21

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 7:34

Viszont ha nem tudod elsimítani akkor télleg 3 hónapra bevonják ezért a jogsidat...

Ha nem sokszorosan visszaeső akkor 30 pénz és 1 hónap. Ebben tuti biztos vagyok :Đ

Sőőőt az van hogy megkapod a végzést mondjuk 1-én a rendőrségtől, hogy add le a jogisidat, majd az ocsmányirodába ha bemész akkor csak néznek rád mint borjú a kapura, és ha szerencséd van akkor még 1 hétig ők nem kapnak hivalos végzést addig szépen ketyeg a hónap.  :D

Szerkesztette: mocsi 2005. 02. 25. 08:23 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#833 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 08:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:49

Menten elborulok...
Szerintem vizsgáltasd meg magad!
Tudod mi lenne Magyarországon, ha nem lennének bírságok? Tudod mennyivel többen halnának meg az utakon akár egy kisebb motoros koccanásban is?

Avagy szerinted csak a velejéig korrumpálódott Magyarországon kötelező a bukósisak? És csak nálunk bírságolják a szabálytanaul élő/viselkedő embereket????

Jujjj, én most abba is hagyom...

Azt kívánom vezessék be bicajra, meg a gyaloglásra is a szkafandert, mert az ilyenek úgyis hordani fogják és majd jól megmagyarázzák, hogy nagy az ózonjuk, muszáj felvenni!

Szerinted nem volt élet ez előtt a baromság előtt, hogy motornak nem nevezhető tárgyakra bukó kellett volna? Hát igenis volt és merem állítani, hogy itt nálunk egy robogós haláleset sem volt! Jaa, hogy Pesten úgy közlekednek ahogy, hát szarok rá, imádtam robogózni és mostmár nem élvezhetem, mert bukóba nagyobb fejem van, mint a motor! Kösz!

És ebből szinte semmit nem kaszáltak a bukógyárak ugye? Vagy pesten ingyen osztották a bili bukót?
Ez megint egy lehúzó, szar szabály! Milyen alapon kötelez az állam egy 7-8000 (alsó hangon) Ft-os dolog megvételére a saját érdekemre hivatkozva? Ez a demokrácia?

#834 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 09:21

95 millió forint - átlagosan ennyit veszít Magyarország egy halálos közlekedési balesettel - Index

#835 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 09:24

Pont most akartam belinkelni...

Idézet

Egy közúti közlekedési baleseti halottra jutó veszteség elemei 2003-ban
Sorszám Veszteségelem Ft/fő %
1. Halálozás miatti emberitőke-veszteség        88 929 989 93,38
2. Mentési költség                                                29 715 0,03
3. Kórházi ápolási költség                                      310 275 0,33
4. Temetési költség                                            520 396 0,55
5. Tárgyi károk                                                  2 478 032 2,60
6. Műszaki mentés (tűzoltó tevékenység) költsége 206 615 0,22
7. Rendőrségi tevékenység költsége                    626 561 0,77
8. Ügyészségi eljárás költsége                                250 795 0,31
9. Bírósági eljárás költsége                                    752 386 0,92
10. Torlódás miatti veszteség                              851 573 0,89
11. A természeti és művi környezet kárainak költsége 3 250 0,00
Összesen                                                         94 959 587 100,00

Szerkesztette: nyunyu 2005. 02. 25. 09:28 -kor

#836 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 09:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 9:21

Ez hatalmas nagy hülyeség szerintem, mert a másik oldalt senki nem nézi, hogy a rendőrnek, meg a mentősnek is meg kell élni! Sőt továbbmegyek Magyarországot kb. 1.000.000 ember képes eltartani!
Plussz a temetésekből befolyt csinos kis összegeknek az adója, az örökösödési illetékek, és persze a rommá tört autókat szép újra cserélik! Hagyjatok már ezzel a pénzbe kerül a baleset szöveggel! Minden pénzbe kerül, ez viszi előre a gazdaságot!

#837 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 09:34

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 9:32

Ez hatalmas nagy hülyeség szerintem, mert a másik oldalt senki nem nézi, hogy a rendőrnek, meg a mentősnek is meg kell élni! Sőt továbbmegyek Magyarországot kb. 1.000.000 ember képes eltartani!
Plussz a temetésekből befolyt csinos kis összegeknek az adója, az örökösödési illetékek, és persze a rommá tört autókat szép újra cserélik! Hagyjatok már ezzel a pénzbe kerül a baleset szöveggel! Minden pénzbe kerül, ez viszi előre a gazdaságot!

Tipikus amerikai mentalitás. Biztos értékelik a vietnámi árvák is... :p

#838 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 09:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 17:30

Mi az, hogy az autója rosszabb, még egy trabival sem gond 80-al menni országúton.  :) 

80? Jártam már olyan vidéki utakon, ahol a nyílegyenes országúton egy jó autóval nem tudtam 40-nél gyorsabban menni, mert olyan hepehupás és kátyús volt, hogy ha ennél többel próbáltam menni, majdnem elszállt az autó.

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 17:30

Mondjuk az ilyesmi igazán akkor gáz, ha nem lehet előzni annyira tele van az út (egyébként még élvezem is, hogy lehet előzni :) ) na akkor idegesít az ilyen figura, ráadásul a többségük az a fajta sutyerák, aki ilyen esetekben le sem húzodik, ha lehetősége van, hogy elengedje a mögötte feltorlódott sort (a hivatásosok többsége hál' Istennek kultúrált ilyen esetben és megteszi ezt).

Megint visszakanyarodtunk oda, hogy mindenki, aki akár okkal, akár ok nélkül lassabban megy, mint mi, az mazsola, és vagy ne is jöjjön ki az útra, vagy ha mégis, akkor takarodjon el onnan, ha arrajárunk. :(
Hivatásosok? Szerintem ma már százból jó ha egy autós húzódik le vagy jelez, hogy a mögötte jövők haladhassanak. És nem tapasztaltam, hogy ennek bármi köze lenne ahhoz, hogy cégautóval vagy magánszemélyként megy.

#839 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:11

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 9:53

Hivatásosok? Szerintem ma már százból jó ha egy autós húzódik le vagy jelez, hogy a mögötte jövők haladhassanak. És nem tapasztaltam, hogy ennek bármi köze lenne ahhoz, hogy cégautóval vagy magánszemélyként megy.

Nem akarok megint "osztrákiával" példálózni, de kénytelen vagyok. Legutóbb utolértem egy traktort, ami simán vitte az 50-et, kénytelen volt a közúton haladni, mert ott pont nem volt mezőgazdasági út. (sok helyen van) Utolért minket még kb 2 autó, mikor már hárman mentünk mögötte (én kb 1 perce), a traktor félreállt az útról és elengedett minket. Lehet, hogy ott már rájöttek arra, hogy a közút nem azért van, hogy szivassuk egymást?

#840 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:25

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 10:53

80? Jártam már olyan vidéki utakon, ahol a nyílegyenes országúton egy jó autóval nem tudtam 40-nél gyorsabban menni, mert olyan hepehupás és kátyús volt, hogy ha ennél többel próbáltam menni, majdnem elszállt az autó.

Megint visszakanyarodtunk oda, hogy mindenki, aki akár okkal, akár ok nélkül lassabban megy, mint mi, az mazsola, és vagy ne is jöjjön ki az útra, vagy ha mégis, akkor takarodjon el onnan, ha arrajárunk. :(

Énis :)

Hát, ha te feltétlenül erre akarsz ebből következtetni, akkor azt mondom neked, hogy igen.  :)

Ez aranyos volt.  :)  A hivatásos az nem azt jelenti, hogy céges autóval van e az illető vagy sem. Hivatásos az, akinek hivatásos jogosítványa van (C, D, E stb), vagyis kamionosok, teherautósok stb.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.