HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 10:11

a traktor félreállt az útról és elengedett minket. Lehet, hogy ott már rájöttek arra, hogy a közút nem azért van, hogy szivassuk egymást?

Azt hiszem egy traktor (akár gépjárműként akár lassújárműként) nem egy kategória pistabácsitrabantjával aki megy 60-70-90-100-zal vagy akármennyivel, de lassabban, mint néhányan.

Én nálunk is azt látom általában, hogy a munkagépek, főleg mondjuk az extra széles betakarító járművek az út szélén, sőt majdhogynem az árokban közlekednek. Feltorlódni a sor mögöttük meg ott szokott, ahol azért nem tudnak előzni, mert úgysem fér el sehol senki, meg félreállni se nagyon lenne hova.

#842 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:06

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 10:25

Ez aranyos volt.  :)  A hivatásos az nem azt jelenti, hogy céges autóval van e az illető vagy sem. Hivatásos az, akinek hivatásos jogosítványa van (C, D, E stb), vagyis kamionosok, teherautósok stb.

Tény, hogy ma már mindenki mindenféle kisbuszokkal rohangál az utakon anélkül, hogy ehhez a "szükséges" tapasztalata meglenne.

Viszont nézzük a hivatásosokat:
- kamionok: Jobban kilátnak, ezért ott is tolják a sort, ahol a személyautóval nem mer jobban menni az ember. Mivel folyton sietnek, lakott területen minimum 70-nel, azon kívül pedig 100-zal mennek. Ha mégsem, akkor ott is 70-nel, de úgy, hogy előzni lehetetlen legyen őket. Az egyszámjegyű utakon és az M0-áson gyakorlatilag havonta minimum egyszer élek át ön- és közveszélyes manővert részükről.
- buszok: Ők "szolgáltatnak". Ennek tudatában általában magasról szarnak a többi közlekedőre. Az előzékenység gyakorlatilag ismeretlen fogalom számukra.
- taxik: A legpofátlanabb állatfaj. A kreszt nem ismerik vagy ha mégis, nem érzik, hogy érvényes lenne rájuk. És ráadásul nem csak szabálytalanok, de életveszélyesek is.

Kihagytam valakit?  :rolleyes:

#843 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:11

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 10:11

Nem akarok megint "osztrákiával" példálózni, de kénytelen vagyok. Legutóbb utolértem egy traktort, ami simán vitte az 50-et, kénytelen volt a közúton haladni, mert ott pont nem volt mezőgazdasági út. (sok helyen van) Utolért minket még kb 2 autó, mikor már hárman mentünk mögötte (én kb 1 perce), a traktor félreállt az útról és elengedett minket. Lehet, hogy ott már rájöttek arra, hogy a közút nem azért van, hogy szivassuk egymást?

Ne is példálózz, mert nálunk ugyanúgy lehúzódnak, sőt félre is állnak. Lehet nem mindenki, de nagy részük biztos.

#844 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:33

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 10:53

Azt hiszem egy traktor (akár gépjárműként akár lassújárműként) nem egy kategória pistabácsitrabantjával aki megy 60-70-90-100-zal vagy akármennyivel, de lassabban, mint néhányan.

Én nálunk is azt látom általában, hogy a munkagépek, főleg mondjuk az extra széles betakarító járművek az út szélén, sőt majdhogynem az árokban közlekednek. Feltorlódni a sor mögöttük meg ott szokott, ahol azért nem tudnak előzni, mert úgysem fér el sehol senki, meg félreállni se nagyon lenne hova.

Igen, lehet, hogy nem egy kategória. Lassan meggyőzöl, hogy nálunk jobb a közlekedési kultúra.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#845 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 11:11

Ne is példálózz, mert nálunk ugyanúgy lehúzódnak, sőt félre is állnak. Lehet nem mindenki, de nagy részük biztos.

Ah, akkor én járok rossz fele.

#846 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 12:02

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 11:33

Igen, lehet, hogy nem egy kategória. Lassan meggyőzöl, hogy nálunk jobb a közlekedési kultúra.

Eszemben sincs. Sajnos nincs rá okom. :(  Csak a traktorosokkal pont mellényúltál.  :p

#847 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 25. 12:48

Idézet

Autózzunk 30 km/órával Budapesten a kátyúk miatt! - Hallgassa és nézze meg! - 12:18
30 k/h-ás átlagsebességgel kell közlekedni a fővárosi utakon – ezt mondta Fővárosi Önkormányzat illetékes osztályvezetője a Klubrádióban. Konyári Zsófia szerint ezzel el lehetne kerülni kátyúbaleseteket. Mint mondta, tudomásul kellene venni, hogy az utak állapota ilyen sebességet enged csak meg.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#848 Felhasználó inaktív   rainwood 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:10

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 13:48

Autózzunk 30 km/órával Budapesten a kátyúk miatt! - Hallgassa és nézze meg! - 12:18
30 k/h-ás átlagsebességgel kell közlekedni a fővárosi utakon – ezt mondta Fővárosi Önkormányzat illetékes osztályvezetője a Klubrádióban. Konyári Zsófia szerint ezzel el lehetne kerülni kátyúbaleseteket. Mint mondta, tudomásul kellene venni, hogy az utak állapota ilyen sebességet enged csak meg.

:omg:

Ennyi erővel akkor mehetne mindenki biciklivel. Még egészségesebb is lenne...

De akkor felejtsék el a súlyadót, meg az (állítólagosan az) utak karbantartására és építésére beszedett adókat.  :rolleyes:

Vagy az adófizetők is kitalálhatnák, hogy ezeknek az adóknak csak a 30%-át fizetik be.  :reklamacio:
Mindegy, hogy mit érsz el az életben.
A gyászmenet hossza úgyis az időjárástól függ...

#849 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:33

Idézet: rainwood - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 13:10

:omg:

Ennyi erővel akkor mehetne mindenki biciklivel. Még egészségesebb is lenne...

[...]

Nem ajánlom senkinek, hogy 30-as tempónál bringával kátyút fogjon. Csufnya dolgokat fog megélni, ha mégis kipróbálja vki.

Kép

Szerkesztette: *Iguana* 2005. 02. 25. 13:36 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#850 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:42

Menjenek harminccal a fővárosi autósok
:(  :rolleyes:  :mad:
HP Pavilion DV-5 1160eh

#851 Felhasználó inaktív   rainwood 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:14

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 14:33

Nem ajánlom senkinek, hogy 30-as tempónál bringával kátyút fogjon. Csufnya dolgokat fog megélni, ha mégis kipróbálja vki.

Kép

Tényleg, igazad van.

Viszont legalább a gyakorlatban mutatná be a bukósisak/biciklis sisak, hogy mennyit számít, ha valaki viseli.

#852 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:44

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 13:42

Az az igazság, hogy valóban ez a helyzet.
Aki nem akarja szétveretni az autójának a futóművét pár hónap alatt, annak valóban eszetlen sebesség az 50. Szlalomozva lehet csak haladni rengeteg belvárosi utcában, 50-nel reflexidőn belül jelentkeznek a kátyuk a legváratlanabb pillanatokban/helyeken.

Jómúlkorában egy üzletben voltam (ismerősnek a melós PC-jét javítottam fel kissé). Az üzlet az Izabella utcában van, pont egy nagy kátyu van a bejárati ajtó előtt. Minden egyes belecsapódás behallatszott az üzletbe. Volt rá időm nézegetni az autósokat, ki hogyan közlekedett. Jött a nagy 5-ös bömös vagy 70-nel, és lassítás nélkül csapódott bele.
Érdekes volt látni, hogy (száraz út, legalább 15 méterre előre lehetett látni) az autósok közel fele nem is próbálkozott azzal, hogy lassítson és kikerülje. Az arra járó trolik meg csak tetézték a bajt, apránként bővítve a lyukat), bár az ő futóművüket aligha viseli meg.
Gondolkoztál már ma?

#853 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 25. 14:51

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 13:33

.... Csufnya dolgokat fog megélni, ha mégis kipróbálja vki.  :Đ

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#854 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 1:52

na most jöttem haza, jól lefotóztak...
éjfél, bajcsi zsilinszky út 41 körül...

kb 80al.  mennyi ott a limit? 50, vagy 60?

éjjel, 2*3sáv full üres úton tuti senki se megy 50el. bár legközelebb 50el fogok menni...

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=2498728
Gondolkoztál már ma?

#855 Felhasználó inaktív   rainwood 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 15:44

Az az igazság, hogy valóban ez a helyzet...

Sajnos igen. Szoktam is  :grrr:-ni a felelősökre egy-egy nagyobb kátyú után, amit nem sikerült kikerülni. Főleg amikor kanyarban, vagy kereszteződésben van.

Ráadásul a járgány futóműve gyárilag keményre van állítva, így eléggé kell szlalomozni, ha nem akarok agyrázkódást kapni.

De a vájatok is nagyok tudnak lenni. Pl. érdekes a Margit-sziget lehajtója a Margit-hídról, ahol a 26-os busz megáll a sorompónál. Múltkor ott keltem át gyalog az úttesten, és majdnem megfejeltem a "padlót".

#856 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 14:44

Aki nem akarja szétveretni az autójának a futóművét pár hónap alatt ...

Pár hónap alatt? Elég 1 izmosat megtalálni 40-nel és annyi. Én már eldöntöttem, h májusig nem teszem fel a nyári gumikat (hacsak nem lesz szahara). Múltkor írtam egy kátyúról, mára 2 m szélesre nőtt, ha akarod, ha nem, bele kell menned, vagy sohasem jutsz át a lámpán ... [melletted levők nem engednek be, rövid a zöld]

Biciklizéshez csak annyit, tegnap este jöttem haza és rengeteg helyen áll a víz az úton. Ha jöttek szembe is és mögöttem is, akkor bele kellett mennem a tócsákba ... kapaszkodtam erősen :)
Ciciman is on borda

#857 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:05

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 7:34

Megállítottak? Ha nem, és nem irtál alá semmit, akkor el tudod simítani.
Csak mond be, hogy családtak vezette az autót, az ellen nem kell vallj. Az éjszakai fotón meg valszeg úgysem látszik, hogy te vezettél. Vagy mondd azt, hogy a Zimbabwei ismerősödnek adtad kölcsön :)
De előbbi működik, többen csinálják.
Viszont ha nem tudod elsimítani akkor télleg 3 hónapra bevonják ezért a jogsidat...

Namemámér???
Ausztriában szignáltatják a trafi-cetlit a gyorsanhajtó autóvezetővel? Ha valaki nem írja alá, akkor saaaajnos nincs feljelentés?
Ugyan már!

Szerencsére az Általad leírt "kölcsönadtamazautótvagynemisvezettesenki" dologra megtalálta már a BRFK a megoldást. Sorban vonja ki az ilyen ügybe került autókat a forgalomból. A vége az, hogy fizeti a tisztelt úrvezető a bírságot is meg a forgalombaállítási költségeket is.
Jujj de utálom az ügyeskedőket.

Tessék elvinni a balhét, ha már hibázni jó volt!
Gondolkoztál már ma?

#858 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:06

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 12:02

Eszemben sincs. Sajnos nincs rá okom. :(  Csak a traktorosokkal pont mellényúltál.  :p

Nem érzem mellényúlásnak. Ausztriában néhányszor járok egy évben és lehúzódnak, ahol én lakom nap mint nap és még egyszer sem tapasztaltam.

#859 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 15:05

Szerencsére az Általad leírt "kölcsönadtamazautótvagynemisvezettesenki" dologra megtalálta már a BRFK a megoldást. Sorban vonja ki az ilyen ügybe került autókat a forgalomból. A vége az, hogy fizeti a tisztelt úrvezető a bírságot is meg a forgalombaállítási költségeket is.

Duma. Van rá példa de messze nem minden esetben lehet alkalmazni.

A többivel egyetértek, aki hibázott az ne keressen kibúvókat.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#860 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:23

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 15:25

Duma. Van rá példa de messze nem minden esetben lehet alkalmazni.

A többivel egyetértek, aki hibázott az ne keressen kibúvókat.

Nézd, szolgálatban elég sokszor vagyunk kint rendőrrel. Ilyenkor természetesen hallgatjuk a kerületi rádióforgalmazást. Sorban halljuk a megállított autók lekérésekor, hogy forgalomból kivonva, oka: adatszolgáltatás megtagadása. Az esetek nagy részében a tulajdonos ekkor értesül arról, hogy kedvence ki van vonva a forgalomból. Aztán kis keresgélés után még a htározat is előkerül a nyilvántartásból.

Szóval nem duma, nem szoktam olyat állításként leírni, amiről csak hallottam.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.