HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken Kerékpáros topic Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 18:51

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 16:18

Nem falun lakom, és van jó szervizesem.

És a túrára is magaddal viszed egy komplett műhellyel együtt? Akkor nem szóltam :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2522 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:10

Végülis nem mentem a repülőnapra, viszont kimentem a TDH utolsó szakaszára.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...10#entry3152269

Szerkesztette: eszpe 2005. 08. 07. 19:10 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2523 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 09:50

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:10

Végülis nem mentem a repülőnapra, viszont kimentem a TDH utolsó szakaszára.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...10#entry3152269

Én is, de én indultam előtte a nyílt kritériumversenyen is. Ha tudom h ott vagy megkereslek, mert egyedül voltam. Majd kiszámolom milyen átlagot nyomtam, sajna a 7. körben leköröztek, ekkor ki kellett állnom. A sebesség átlag így becsülhető: a nyretes átlagának a 7/8-a. Kíváncsi vagyok.

Szombaton meg lenyomtam a Kékes hegyi időfutamot. 59:33 lett, 127. lettem. Az utolsó 4 km volt a feketeleves, a Mátraházai jobbos kanyar után majdnem olyan meredek volt, mint fenyőgyöngye után. Egyedül ott rúgtam le a láncot kistányérra (nem váltott le), amúgy végig középtányéron raktam. Az utolsó 4 kilin jól hagytam le az embereket. Mehettem volna országútival is. Viszont az oútit kihajtottam tegnap. Hehhe.

Sipos és Knézy jobbak élőben, mint közvetítésben! Szétröhögtem magam!

Láttam Lengyel Zolit szombaton, ahogy megszerezte a sárga trikút, és tegnap a győzelmét.

A német faszi, aki megnyerte a tegnapi futamot a német bajnok is egyben, Eric Zablet sprintelte le (!) a német bajnokságon a címért. A korábbi befutón pedig mérték hogy mennyivel sprintel a végén, 55/11-el tolja. Gyerekek: 83 km/val rakta sík terepen. :D
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#2524 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:31

Nameg tudtodon kívül benne voltál tegnap a híradóban is. Néztem, hogy ki ez az abnormális outis,
miért öltözik be úgy, mint Tocsa... És miért hasonlít rá ennyire, főleg a sárga Olimpia outival együtt.

TV2 videó.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2525 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:35

Nagyon hülyét fogok kérdezni.:)

Milyen ülést (nyerget) érdemes venni ami nem töri szét az ember ........? :rolleyes:

#2526 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 14:08

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 9:35

Milyen ülést (nyerget) érdemes venni ami nem töri szét az ember ........? :rolleyes:

nekem is kemény :) de szokni kell :D aszem valami gél-es  sanmarino van vagy a fene tudja de maszív, az exemnek eltörte a kezéd :Đ szal vigyázni kell hogy fogod :D

de lehet kapni duplarugós foteleket is :) kinek mi jön be :D

Szerkesztette: Konor 2005. 08. 08. 14:09 -kor

BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#2527 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:33

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 10:50

Sipos és Knézy jobbak élőben, mint közvetítésben! Szétröhögtem magam!

Láttam Lengyel Tamást szombaton, ahogy megszerezte a sárga trikút, és tegnap a győzelmét.

Knézyék tényleg jók voltak. :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 08. 08. 18:56 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2528 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:34

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 11:31

Nameg tudtodon kívül benne voltál tegnap a híradóban is. Néztem, hogy ki ez az abnormális outis,
miért öltözik be úgy, mint Tocsa... És miért hasonlít rá ennyire, főleg a sárga Olimpia outival együtt.

TV2 videó.

Höhö.
:)
Itt már mentem hazafele, már fújt a szél, és kezdett kicseszett hideg lenni. Éppen arra gondoltam milyen jó lenne egy sapka... ilyen tahó időt... Ezek szerint a szigetnél álló kamerás felvett, és engem választottak ki az elhaladó bringások közül vágóképnek. Bár elég kihalt volt az út, nem volt nagoyn más bringás, tán egykettő.
Valami kötsög összetört egy sörösüveget az Auchan mögötti bicikliúton. Nem tudom mi hajtja ilyenkor az embereket? Mérgesek valakire. Veszekednek_ Vagy csak jó muri? Sima vandálkodás? Végre ott van egy normálisabb út, és akkor... de a sziget beköszöntével a törött üvegek majd szaporodnak, erre előre fel kell készülni.

Majd ha lesz időm írok külön, hogy milyen volt vonatozni Gyöngyösre meg vissza.
Vámosgyörknél volt csatlakozás oda-vissza. A Keltitől/-hez nem volt a vonaton biciklivagon. Mondanom sem kell, elég sokan jöttek, legalábbis az előírt elől-hátul 2-2 bringához képest. Aztán Vámosgyörktől aGyöngyösig viszont volt, de tulajdonképpen a személyzeti részlegnek volt használva. De odafele kinyitotta nekünk a kalauz, mert nem volt éppen benn a cucca. Ellenben visszafele egy másik kalauz nem nyitotta ki, mert éppen benn volt a táskája, és emiatt nem is tudtunk átmenni a kerépártároló részbe. Tudjátok a kpszállító vagonnak az egyik fele 2.-od osztályú, középen van lépcső, és a másik fele félig üléses és a maradék része a tároló. Namost a fele tök üresen volt, benn egy szál táska az ülésen a tároló kongott. Érdekes módon a kalauznak itt nem volt gond, hogy jobb híján a középen lévő dupla felszálló helyre felraktuk a 6 bringát. Jó lett volna, ha a tárolóban van, mert a széles ajtóról gyorsabban leemeljük, mert a csatlakozást 3 percünk volt elérni, és késve indult a vonat.

No a csatlakozó vonatunk egy Miskolci Expressz volt Hatvanon és Gödöllőn keresztül a Keletibe. Ohne kerékpárszállító vagon. Ott kezdődött, hogy a Kalauz nő kijelentette, hogy expressre fel se lehet tenni bringát. Mondtam, hoyg érdekes módon a netes listázás kidobja a viszonylatot, pedig bejelültem az "only with bycicle" checkboxot. Sebaj. Végül nagy kegyesen fölengedett minket. Nem akartam mondani neki, hogy kicsit összetéveszti az IC-t az Expresszel, mert az IC-re valóban nem lehet bringát felvinni. Azért nem mondtam, mert 2-nél lényegesen több bringa volt, kb olyan 12-14 a vonaton. Aztán a másik kegy az volt, hogy mi a legelejére raktuk (a vége dugig volt biciklivel), és leültünk a legelső fülkébe. De sajnos a legelső vagon történetesen 1. osztályú volt. Erre mondja a kalauz nő, hoyg 2.-od osztályú jegyünk van, különbözetet kéne fizetni. Közben minden arra járó úgy nézett minket, mint a véres rongyot, olyan "fúj, piszkos kerékpárosok összepiszkolják a pipere vonatocskát" kifejezéssel (kalauz is). Az első osztály annyiból áll, hogy lavórseggűek is beleférnek a székekbe, és fehér szövet vana fejpárnán. Amúgy ugyanúgy te leszel koszosabb a vonattól (és nem fordítva), pl az ablakra ránézve majdnem elokádtam magam olyan undorító, alig lehet átlátni rajta.

Aztán itt is megvoltak a jó kis utasok. Előző évben mikor mentem Kaposvárra (ami megyeszékhely, de csak Dombóvári átszállással jutsz oda, de pl Szekszárdra is csak Sárbogárdi átszállással jut az ember - ennyit a mávról) triatlon hétvégére, akkor egy néni mindenképpen a vonat legvégére akart vécére menni. A kalauzzal egy házaspár óriási vitát folytatott, míg aztán végül feltehették a bringáikat. A kalauz szerint akadályozza az utasokat. Valóban: WC-re menni ott már nem lehet. De szerencsére van másik vége is a vagonnak, sőt, más vagonok is. Mondtuk a néninek, hogy ezt most a vagon másik végében kéne. A néni nem tágított, és csak itt akart WC-re menni. Mire a kalauz kapva kapott az alkalmon: "Látják! Akadályozzák az utasokat!".

Hát igen a csúnya rendetlen kerékpárosok. Pfujjj.

Szerencsére én visszahúzódó vagyok. Odafele még a Biondós srácok a megállókon az ablakon kihajolva mondták 1-2 embernek, hogy most a másik végén kéne felszállni (méga  folyosón is álltak a bringák). Páran nehezen vették tudomásul hogy 10m-t odébb kellett menni. Egy nénike ült a vagonban, aki valszeg eleresztette volna a száját, ha nem vagyunk annyian, de félig meg volt szeppenve. Onnan gondolom, hogy beszélt volna, hogy a Biondósok mondták egymás után egymásnak a sztorikat (kit hogy raktak fel a patkára, hogyan ütöttek el, hogyan tört le a visszapillantó, illetve más országokban mennyivel jobba a helyzet), hoyg végül összegyűjtötte a bátorságát aegy fél órán keresztül a néni, majd vakkantotta:
"Ha már olyan egészségesek, hogy bicikliznek, akkor ne vonatozzanak".

Kicsit elgondolkodtam. Elég nekem, hogy föltekerek a Kékesre, nem tekerek még 100 kilit. Mert közben úgyis legalább egy autós felrak a patkára. Meg szívesen elcserélném vele a meszes térdemet. Eléggé komolyan azt mondtam neki:
"Azért ez nem ilyen egyszerű." később hozzátettem:
"A kerékpárszállító vagon bizony egy nagyon elmés találmány ám! Sok bicikli elfér benne! Ha lenne a vonaton, akkor most nem nyomorognánk itt!"
Innentől a néni nem szólt.

Aztán visszafele meg egy apuka akarta mindenképpen a kislányát a vagon elejénél pisiltetni. Mikor végre rájött, hogy tényleg hallgatnia kellett volna ránk, és a 10m-el arrébb, a vagon másik végében cselekedni, elvakkantott valami olyasmit, hogy "miért nem tudjátok elrakni a bicikliteket vazzeg?"
Erre a többiek:
"Szakadj meg!"
"Dugjam a seggembe? Vagy mi a faszt csináljak?"

Egy úr mindenképpen legelől akart leszállni, mondván nem éri el a csatlakozást. Két csatlakozása is van - tette hozzá. Kérdezte a többi kerékpáros, hogy "Ezen 10 méteren múlik?". Azt mondta igen.

Hazafele menet még két autós próbált ledudálni.
Van még mit fejlődnünk.

Közeledik szept. 22.

#2529 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:42

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:33

Knézyék tényleg jók voltak. :)
Én Lengyel Tamást láttam nyerni. :Đ

Ja. Aszongya Sípos:
"Tippeljük meg, hoyg ki fog áthataldni elsőként az első részhajrában a cálvonalon!"
pár másodperc hatásszünet
"Én tippelek: a felvezető motoros!"

Kékesen meg azokat mesélték, hoyg miket kérdeznek a törzsszurkoló fórumba az emberek.
pl.
"Milyen mezben vannak a magyarok?"
"Hanyadik Bodrogi Laci?" (a Tour de Hongrie-n)
"Le lehet-e egy versenyzőt cserélni, azaz van-e csere? Hiszen a 7. nap végére már annyira fáradt lehet szegény"

De Sípos szerint a legjobb, ami egy laikus embertől érkezett, aki először nézett kerékpárversenyt. A fazont elmondása szerint a kerékpárversenyben a következő dolog foglalkoztatta a legjobban:
"A versenyzők a szállodákban, ahol megszállnak étkezhetnek-e a'la carte?"
Szakadtunka  röhögéstől. A csávó, akivel összehaverkodtam elkezdte mesélni, hoyg ezt a közvetítést hallotta, amikor megkérdezték tőlük (a Knézy-Sípostól), és elkezdték részletezni, ill. cikizni a kérdést. Percekig fejtegették, hoyg igen, étkezhet ala carte, pl kérhet pacalpörköltet. Vagy pl hagymásrostélyost.

Lengyel Tamástól meg elnézést. Valami moderátor javítsa ki léci. Remák Zoli nevéből jött át a keresztnév. "Kicsit" fáradt vagyok. Ezen a héten pihenek.

#2530 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:42

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 11:35

Szerintem olyan nincs. :) Össze kell szoktatni a hátsódat és a nyerget. Esetleg segíthet egy szivacsos-béléses gatya. -NoVa- > árul egy nyerget <, nem tudom, hogy mennyire kényelmes.

#2531 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:10

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:42

-NoVa- > árul egy nyerget <, nem tudom, hogy mennyire kényelmes.

Relatíve. Egyelőre ha összefutok Oberlekvárral, megkapja, ha neki kényelmetlen, mehet tovább. Végülis voltam ezzel a nyereggel Szlovákiában, és 200 km után sem haltam meg rajta. Igaz, ehhez kellett vagy 1 hónap bejáratás, mire felvette valamennyire a formám.

De ha valakinek kell ócsóé kényelmes nyereg, van itt az alkatrészdobozomban egy 1991-es 202 grammos! Flite Titanium nyergem. Egy kárpitossal újra kéne húzatni, a bőr már elég szakadozott rajta.
Kép
Vihető aki kéri. Kényelmet nem garantálok, az úgyis ülőcsonttávolságtól és pozíciótól függ mindenkinek.

Grammániásoknak meg nyálcsorgatás:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
4537.5 grammos rémség, kellkellkell!

Kép
5878 grammos Scott monti...
...

#2532 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:52

Megjött az új vázam, de ezt tették vele a postai dolgozók:

Kép

:reklamacio:  :eek:  :reklamacio:  :mad:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2533 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 21:14

Ejjha. Ha jól látom, csak a teteje kapott targoncával, az még javítható. Viszont lejjebb látok szépeket, nyamm...  :irigy:

Rakodómunkás Kép
...

#2534 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 09. 02:51

Idézet: tocsa @ 2005. aug. 8. - Dátum: hétfő - 19:34

(hosszabb mav es felebarataink ocsarlasa resz :] inkabb nem ideztem :D )

(...) Hazafele menet még két autós próbált ledudálni.

A szombati napod megkoronazasa egy kis dudalgatassal :tuutuuu:

Idézet: tocsa @ 2005. aug. 8. - Dátum: hétfő - 19:34

Van még mit fejlődnünk.

Közeledik szept. 22.

Hehe, mit varsz ez tovabbra is a balkan, s az is fog maradni...

Szerkesztette: blash 2005. 08. 09. 02:55 -kor

#2535 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 10:01

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 21:10

Azért ez mennyire reális már?
Kép
100km után szétfeslik a carbon szerintem...
Ezen az alapon celofánból is lehetne a crankset, az könnyebb...

A monti már nem ennyire csalás:
Kép
mert a Storck powerarmnak csak a teste karbon, a fogak legalább nem. Ezzel talán menni is lehetne. És a váza nagy méretű!!!

Szerkesztette: tocsa 2005. 08. 09. 10:02 -kor

#2536 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 10:03

Másik: mennyi marad ebből a felniből 3 fékezés után?
Kép

Szerkesztette: tocsa 2005. 08. 09. 10:03 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 10:06

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 21:52

Megjött az új vázam, de ezt tették vele a postai dolgozók:

:reklamacio:  :eek:  :reklamacio:  :mad:

Visszakapod valahogy a pénzed? Vagy most mit lehet csinálni?

#2538 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:56

Korrekt a posta még mindig, jóvan...
Amúgy most végül mit vettél?
Biztositás volt?

morrisseymusic            morrissey-solo       

#2539 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 16:17

Most majd nekiállunk visszabarkácsolni az eredeti formájára, szerencsére ahogy Nova is mondta, csak a cső teteje sérült és azt még vissza lehet hajlítani kör keresztmetszetüre.

Biztosítva nem volt, de őszintén, lett volna hova mennem a problémámmal ?? ... :(

Jövő kedd/szerda felé fog talpra állni a gép, még hiányzik pár alkatrész, majd akkor bemutatom Nektek ! ;)
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2540 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 16:36

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 17:17

Jövő kedd/szerda felé fog talpra állni a gép, még hiányzik pár alkatrész, majd akkor bemutatom Nektek ! ;)

Türelem türelem türelem bazz... A kémfotón már látszik nyomokban valami szép...  :bringa:

Kép
...

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128