Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 11:31
Nameg tudtodon kívül benne voltál tegnap a híradóban is. Néztem, hogy ki ez az abnormális outis,
miért öltözik be úgy, mint Tocsa... És miért hasonlít rá ennyire, főleg a sárga Olimpia outival együtt.
TV2 videó.
Höhö.

Itt már mentem hazafele, már fújt a szél, és kezdett kicseszett hideg lenni. Éppen arra gondoltam milyen jó lenne egy sapka... ilyen tahó időt... Ezek szerint a szigetnél álló kamerás felvett, és engem választottak ki az elhaladó bringások közül vágóképnek. Bár elég kihalt volt az út, nem volt nagoyn más bringás, tán egykettő.
Valami kötsög összetört egy sörösüveget az Auchan mögötti bicikliúton. Nem tudom mi hajtja ilyenkor az embereket? Mérgesek valakire. Veszekednek_ Vagy csak jó muri? Sima vandálkodás? Végre ott van egy normálisabb út, és akkor... de a sziget beköszöntével a törött üvegek majd szaporodnak, erre előre fel kell készülni.
Majd ha lesz időm írok külön, hogy milyen volt vonatozni Gyöngyösre meg vissza.
Vámosgyörknél volt csatlakozás oda-vissza. A Keltitől/-hez nem volt a vonaton biciklivagon. Mondanom sem kell, elég sokan jöttek, legalábbis az előírt elől-hátul 2-2 bringához képest. Aztán Vámosgyörktől aGyöngyösig viszont volt, de tulajdonképpen a személyzeti részlegnek volt használva. De odafele kinyitotta nekünk a kalauz, mert nem volt éppen benn a cucca. Ellenben visszafele egy másik kalauz nem nyitotta ki, mert éppen benn volt a táskája, és emiatt nem is tudtunk átmenni a kerépártároló részbe. Tudjátok a kpszállító vagonnak az egyik fele 2.-od osztályú, középen van lépcső, és a másik fele félig üléses és a maradék része a tároló. Namost a fele tök üresen volt, benn egy szál táska az ülésen a tároló kongott. Érdekes módon a kalauznak itt nem volt gond, hogy jobb híján a középen lévő dupla felszálló helyre felraktuk a 6 bringát. Jó lett volna, ha a tárolóban van, mert a széles ajtóról gyorsabban leemeljük, mert a csatlakozást 3 percünk volt elérni, és késve indult a vonat.
No a csatlakozó vonatunk egy Miskolci Expressz volt Hatvanon és Gödöllőn keresztül a Keletibe. Ohne kerékpárszállító vagon. Ott kezdődött, hogy a Kalauz nő kijelentette, hogy expressre fel se lehet tenni bringát. Mondtam, hoyg érdekes módon a netes listázás kidobja a viszonylatot, pedig bejelültem az "only with bycicle" checkboxot. Sebaj. Végül nagy kegyesen fölengedett minket. Nem akartam mondani neki, hogy kicsit összetéveszti az IC-t az Expresszel, mert az IC-re valóban nem lehet bringát felvinni. Azért nem mondtam, mert 2-nél lényegesen több bringa volt, kb olyan 12-14 a vonaton. Aztán a másik kegy az volt, hogy mi a legelejére raktuk (a vége dugig volt biciklivel), és leültünk a legelső fülkébe. De sajnos a legelső vagon történetesen 1. osztályú volt. Erre mondja a kalauz nő, hoyg 2.-od osztályú jegyünk van, különbözetet kéne fizetni. Közben minden arra járó úgy nézett minket, mint a véres rongyot, olyan "fúj, piszkos kerékpárosok összepiszkolják a pipere vonatocskát" kifejezéssel (kalauz is). Az első osztály annyiból áll, hogy lavórseggűek is beleférnek a székekbe, és fehér szövet vana fejpárnán. Amúgy ugyanúgy te leszel koszosabb a vonattól (és nem fordítva), pl az ablakra ránézve majdnem elokádtam magam olyan undorító, alig lehet átlátni rajta.
Aztán itt is megvoltak a jó kis utasok. Előző évben mikor mentem Kaposvárra (ami megyeszékhely, de csak Dombóvári átszállással jutsz oda, de pl Szekszárdra is csak Sárbogárdi átszállással jut az ember - ennyit a mávról) triatlon hétvégére, akkor egy néni mindenképpen a vonat legvégére akart vécére menni. A kalauzzal egy házaspár óriási vitát folytatott, míg aztán végül feltehették a bringáikat. A kalauz szerint akadályozza az utasokat. Valóban: WC-re menni ott már nem lehet. De szerencsére van másik vége is a vagonnak, sőt, más vagonok is. Mondtuk a néninek, hogy ezt most a vagon másik végében kéne. A néni nem tágított, és csak itt akart WC-re menni. Mire a kalauz kapva kapott az alkalmon: "Látják! Akadályozzák az utasokat!".
Hát igen a csúnya rendetlen kerékpárosok. Pfujjj.
Szerencsére én visszahúzódó vagyok. Odafele még a Biondós srácok a megállókon az ablakon kihajolva mondták 1-2 embernek, hogy most a másik végén kéne felszállni (méga folyosón is álltak a bringák). Páran nehezen vették tudomásul hogy 10m-t odébb kellett menni. Egy nénike ült a vagonban, aki valszeg eleresztette volna a száját, ha nem vagyunk annyian, de félig meg volt szeppenve. Onnan gondolom, hogy beszélt volna, hogy a Biondósok mondták egymás után egymásnak a sztorikat (kit hogy raktak fel a patkára, hogyan ütöttek el, hogyan tört le a visszapillantó, illetve más országokban mennyivel jobba a helyzet), hoyg végül összegyűjtötte a bátorságát aegy fél órán keresztül a néni, majd vakkantotta:
"Ha már olyan egészségesek, hogy bicikliznek, akkor ne vonatozzanak".
Kicsit elgondolkodtam. Elég nekem, hogy föltekerek a Kékesre, nem tekerek még 100 kilit. Mert közben úgyis legalább egy autós felrak a patkára. Meg szívesen elcserélném vele a meszes térdemet. Eléggé komolyan azt mondtam neki:
"Azért ez nem ilyen egyszerű." később hozzátettem:
"A kerékpárszállító vagon bizony egy nagyon elmés találmány ám! Sok bicikli elfér benne! Ha lenne a vonaton, akkor most nem nyomorognánk itt!"
Innentől a néni nem szólt.
Aztán visszafele meg egy apuka akarta mindenképpen a kislányát a vagon elejénél pisiltetni. Mikor végre rájött, hogy tényleg hallgatnia kellett volna ránk, és a 10m-el arrébb, a vagon másik végében cselekedni, elvakkantott valami olyasmit, hogy "miért nem tudjátok elrakni a bicikliteket vazzeg?"
Erre a többiek:
"Szakadj meg!"
"Dugjam a seggembe? Vagy mi a faszt csináljak?"
Egy úr mindenképpen legelől akart leszállni, mondván nem éri el a csatlakozást. Két csatlakozása is van - tette hozzá. Kérdezte a többi kerékpáros, hogy "Ezen 10 méteren múlik?". Azt mondta igen.
Hazafele menet még két autós próbált ledudálni.
Van még mit fejlődnünk.
Közeledik szept. 22.