HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:01

Idézet: moq - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 10:33

Azért remélem nem gond, hogy én leírtam, mit sem törődve a kampányrenddel :)

Nem, már most is érkeznek rá megrendelések. Nincs is ezzel baj, azért vezettük be, hogy vegyék. Engem a feltételezés zavart, hogy el akarjuk sumákolni :) Nem, csak - jól mondtad - kampányrend van.

#202 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 12:01

... Engem a feltételezés zavart, hogy el akarjuk sumákolni :) ...

Rossz az, aki rosszra gondol. Én nem feltételeztem ilyet, csak megkérdeztem, hogyhogy nincs hírdetve, te meg válaszoltál, ennyi :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#203 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:54

Idézet: moq - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 11:08

Rossz az, aki rosszra gondol. Én nem feltételeztem ilyet, csak megkérdeztem, hogyhogy nincs hírdetve, te meg válaszoltál, ennyi :D

Védekezőreflex :)

#204 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 24. 12:24

Szia Kép ! :)

Nagykanizsa meglesz január 31-ig? :think:

Üdv:
Omega

#205 Felhasználó inaktív   bertife 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 13:47

Idézet: moq - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 10:20

CHELLO LIGHT (512/128, 5 giga limit)
2 éves hűséggel br. 6490 Ft/hó  +1990 Ft belépési díj

(ez azért jócskán alámegy legolcsóbb adsl-eknek is)

Azért 1 kétütemü Trabantot ne hasonlíts össze 1 Mercedessel !!!

Már 8.900 Ft-ért /Freestart / kapsz KORLÁTLAN ADSL-t !!

Tehát +2.400 Ft-ért korlátlant az 5 Giga helyett !!!

Várd + a Matáv ajánlatát is a korlátos adsl-re - az lesz majd összehasonlítási alap.

#206 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 13:54

Idézet: bertife - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 14:47

Várd + a Matáv ajánlatát is a korlátos adsl-re - az lesz majd összehasonlítási alap.

Az összehasonlítási alap kizárólag az volt, hogy hol a legolcsóbb a nem modemes internet. Sokaknak csak ez számít, más nem. Persze nekem se kéne a mostani chello plus helyett, meg a cégnél a 10 megás béreltvonal helyett sem, de mást hátha érdekel. Az a freestart amit írtál meg nettó összeg, abból több mint 11ezer lesz, mint mindenhol máshol, a legolcsóbb adsl most 7500+fa körül mozog, azért számolj már különbséget azok között meg Chello Light között.

Szerkesztette: moq 2005. 01. 24. 13:56 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#207 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:07

Idézet: bertife - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 13:47

+telefonvonal fix ktg! :omg:  :reklamacio:  :mad:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#208 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:09

Idézet: bertife - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 13:47

decemberben 50k user 5G alatt volt. Nem mindenkinek a letöltési mennyiség számít. Nekik pedig lehet, hogy az a 2400 Ft is számít.

#209 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:09

Közben megtaláltam azt amire valszeg te gondoltál, bruttó 8900 tényleg, de az három éves hűség... annyit meg nem szivesen köt senki, már két évest se nagyon, de azt még talán ki lehet bírni. Amúgy szívesen várom a matáv ajánlatait, meg minden olyan dolgot, ami az árversenyt motiválja, mivel ebből mi csak nyertesként jöhetünk ki... :)

Megj.: azért az a +2400 Ft nagyon sok embernek számít...
Arról nem is beszélve amit Qpack írt!

Szerkesztette: moq 2005. 01. 24. 14:11 -kor

#210 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:18

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 12:24

Szia Kép ! :)

Nagykanizsa meglesz január 31-ig? :think:

Üdv:
Omega

Miért, lassú? Már nem kéne annak lennie.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2005. 01. 24. 15:12 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:24

Chello lightra is van/lesz közalkalmazotti vagy milyen kedvezmény? Úgy mennyi?
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#212 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:32

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:31

Körülbelül egy hete a weboldalak érezhetően lassabban töltődnek be, mint korábban. Lekorlátozva nem vagyok, hátralékom nincs, de még a chellos sebességmérő is normális (1600) értéket mutat. Nincs ötleted, hogy mi lehet ez?  :think:

Itt a modemmac-em, ha rá tudnál nézni:
MAC Address: 00-E0-6F-5C-F4-40

Privizz rám, és megdumálunk egy időpontot, amikor meglátogat egy UPC-s autó, mert downstream irányban a modemig is packetlossod van.

#213 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:33

Idézet: Levente - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 14:24

Chello lightra is van/lesz közalkalmazotti vagy milyen kedvezmény? Úgy mennyi?

Nem. 6,5k lesz a legolcsóbb verziója 2 évvel.

#214 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 15:08

Azért ne felejtsük el, hogy ennek a 6490-nek a nettó összege 5192 Ft, azaz ennyit "kaszál" a UPC egy hónapban, a többit az állam. Szerintem ez a mai piaci helyzetben elég korrekt ár, nincs rajta nagy haszon, sokkal lejjebb már nem lehetne vinni, bár nem tudom mennyi az "önköltsége" a szolgáltatásnak, pl egy modem mennyibe kerül újonnan stb.

Én inkább a kedves államnak javasolnám, hogy törölje az ÁFÁT az internetszolgáltatásokról, ha már úgyis tudás alapú információs társadalmat építünk. Na úgy le lehetne törni az árakat, persze erre minimális az esély :(

#215 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 15:50

Idézet: moq - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 15:08

Azért ne felejtsük el, hogy ennek a 6490-nek a nettó összege 5192 Ft, azaz ennyit "kaszál" a UPC egy hónapban, a többit az állam. Szerintem ez a mai piaci helyzetben elég korrekt ár, nincs rajta nagy haszon, sokkal lejjebb már nem lehetne vinni, bár nem tudom mennyi az "önköltsége" a szolgáltatásnak, pl egy modem mennyibe kerül újonnan stb.

Én inkább a kedves államnak javasolnám, hogy törölje az ÁFÁT az internetszolgáltatásokról, ha már úgyis tudás alapú információs társadalmat építünk. Na úgy le lehetne törni az árakat, persze erre minimális az esély :(

Ezt ugye nem gondoltad komolyan? :) Ezzel az allam adobevetelenek jelentos %-at eldobnad es meg arra sem lenne penz, amire most igy-ugy, de jut. (Az mas kerdes, hogy a haverok zsebeit nem kene allami penzbol tomni, viszont itt most 100 milliardokrol beszelsz evente, ami mindenkeppen nagyon sok.) Neked javaslom nehány közgáz szakkönyv olvasgatását, főleg makrógazdasági témában. Az ÁFA csökkentése egyébként már régóta időszerű, már csak elvi okokból is: az EU-ban nálunk legmagasabb az ÁFA.

#216 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 16:30

Ja, csak így egyik kezével ad, a másikkal elvesz... beszedi az áfát, közben meg támogatja a beruházásokat? hát... mellesleg én csak az internetszolgáltatás áfájáról beszéltem, azért az nem olyan széleskörben elterjedt mint mondjuk a kenyér, nem rokkanna bele a költségvetés... persze, bevételkiesés, ez tény.

#217 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 16:51

Sok lesz az a "most 100 milliardokrol beszelsz evente". A KSH jelentés alapján az internet-hozzáférési szolgáltatások nettó árbevétele 2004-re úgy ~44 milliárd lesz. Ennek az áfája 11 milliárd. Ennél már nagyságrenddel nagyobb pénzeket vertek el informatikával kapcsolatos semmitmondó beruházásokra, ennek meg legalább lenne tényleges ösztönző, piacbővítő hatása. Ráadásul ezt is lehetne szűkíteni hisz a cégek úgyis játszanak az áfával, a magánelőfizetők pedig ennek a bevételnek csak egy részét teszik ki. Szóval ha csak rájuk vonatkozna az áfa mentesség az max 7-8 milliárd lenne.

#218 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 17:19

:offtopic:

akkor számoljunk picit:

Vegyünk mondjuk 500 000 internet előfizetést. Ez meglehetősen optimista becslés, mondjuk azt, hogy ez a szélessávú lakossági felhasználók tábora. Számoljunk átlag 2500 ft áfát fejenként. Szorozzuk össze a két számot: 1,25 milliárd - ami a költségvetés szemével nézve aprópénz. (a modemeseket en és az üzletieket ne vegyük bele - egyrészt a modemesek nagyrésze free hozzáférést használ, másrészt ott pár száz forint az áfa általában, harmadrészt ebbe a számba simán beleférnek ők is - az üzleti előfizetők meg csak fizessenek) Arról nem beszélve, hogy cserébe nem kéne támogatni mindenféle átlátszó és hülye kifogással a multikat (Matáv, UPC), hogy olcsóbban szolgáltassanak, hanem nemes egyszerűséggel a fogyasztókat "támogatná" így.

Hmmm-hmmm...

X.

#219 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 17:20

Az Áfa mentességet az EU-s szabályok miatt felejtsétek el. Az egyébként is csak a visszaélést segítené, hogy valaki nem, valaki igen. Azt viszont lehet, hogy nem a 25%-ba, hanem a 5%-ba tartozzon, de a mostani helyzetben ne nagyon reménykedjetek.

#220 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 17:33

Na, akkor mégse mondtam olyan hülyeséget, kösz azoknak akik megvédtek :D Mellesleg bocs, hogy ilyen offtopicot generáltam.

Szerkesztette: moq 2005. 01. 24. 17:34 -kor

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.