HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K750 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K750

#2341 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 15:12

Idézet: JhonnyC - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 12:39

Hi

Előlapot,hátlapot és házat cseréltem a w800-asomon, de sajnos szétszerelt állapotban bekapcsoltam és valamihez hozzáért a kijelzője az alatta lévő panelon, majd a kijelző félig feketére váltott. Azóta a kijelző általában nem indul el, vagy ha elindul akkor a képernyővédő módból való kilépéskor hal meg ! A hibajelenség az, hogy a kijelző alsó fele fekete a felső fele pedig szines zizis vagy az egész fehér... ha belül macerálom, akkor van úgy, hogy teljesen jól elindul... Nem tudom, hogy a kijelzője szállt-e el vagy vmi más szívat... Valakinek volt már hasonló jelenség ?

Köszi a válszokat !

Megérte annak a 2e Ft megspórolását, mint amennyiért mások - hozzáértők - megcsinálták volna...
Gondolkoztál már ma?

#2342 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 07:23

Idézet: Lasrach - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 0:58

A pro -t nagyobb sebesseggel lehet irni/olvasni. Ha csak a telefonban hasznalod akkor ennek nincs jelentosege mert csak usb 1.1 -et tud :((( Amugy szerintem ez a telefon legnagyobb hibaja, nemtom miert gondoltak hogy 2005 -ben elojonnek egy usb2 -t nem tudo, de ugyanakkor sok gigasra bovitheto telefonnal :( Hajj, pedig de szep lenne ha lehetne "pendrive" -nak is hasznalni, meg az sem zavarna hogy hurcolni kell hozza dcu60 -at :)

Ja, ha mar "pendrive": az is eleg "vicces" hogy linux alatt siman latja cserelheto meghajtonak a rendszer a telefont, mig windowson driver kell :( Meg mielott par fanatikus megmondana jol: nem, ez nem azert van mert szar a windows, a linux pedig jo, az egy masik tortenet :) Itt megintcsak elbaszas esete forog fent SE reszirul :I

A legnagyobb probléma, hogy maga a telefon lassan tudja kezelni a memória kártyát, ezért nem tették bele az usb 2 hi-speed-et. Ugyanis hiába tudná gyorsan továbbítani az adatokt, ha magát a kártyát más usb 1.1-es sebességnek megfelelően sem tudja írni/olvasni. Na ez a LOL 2006-ban! :(
My photos

#2343 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 08:00

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 7:23

A legnagyobb probléma, hogy maga a telefon lassan tudja kezelni a memória kártyát, ezért nem tették bele az usb 2 hi-speed-et. Ugyanis hiába tudná gyorsan továbbítani az adatokt, ha magát a kártyát már usb 1.1-es sebességnek megfelelően sem tudja írni/olvasni. Na ez a LOL 2006-ban! :(

Nagy valószínűséggel a kommunikációért felelős processzor (vagy ebben már csak 1 van? régebbi SE-kben általában kettő volt) nem elég gyors a vezérlés ellátásához, illetve közel 100% lefoglalja az átvitel vezérlése (miközben még egyéb feladata is lehet).

Nem annyira LOL ez, tudod mi a LOL? A BenQ-Siemens :)

#2344 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 10:36

Megnéztem, nekem az eredeti 64 megás az MS PRO DUO. Úgy látszik újítottak, most szeptemberben vettem, igaz, D750.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2345 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 13:22

Idézet: Kory - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 9:00

Nagy valószínűséggel a kommunikációért felelős processzor (vagy ebben már csak 1 van? régebbi SE-kben általában kettő volt) nem elég gyors a vezérlés ellátásához, illetve közel 100% lefoglalja az átvitel vezérlése (miközben még egyéb feladata is lehet).

Nem annyira LOL ez, tudod mi a LOL? A BenQ-Siemens :)

Tudod mit! Igazad van! :)
Sajna a Benq-Siemens tényleg LOL. Pedig sokáig nagy siemens rajongó voltam kezdve az S35-től az sl45-ön át a végén sx1-ig, de a vége már nagyon gáz volt már siemens név alatt is. :( Pedig volt néhány olyan apróság, amit egy gyártó sem csinál és iszonyat praktikus volt. pl azt miért nem tudta egy gyáró sem koppintani, hogy a számgombok lenyomására tetszőleges funkció programozható?
A K750 a nyomvatartásra a telefonkönyvben a névre ugrik, ez sem rossz, de ha meghagynák nekem a választási lehetőséget, hogy én döntsem el mi legyen az azért kedves lenne. Meg számomra még mindig a siemens naptár (és szervező funkciók) az etalon. Gyorsan tökéletes bejegyzések bevitele és nem volt nehéz ismétlődő emlékeztetőt a szoftverbe beletenni, amit a k750 még mindig nem tud, pedig csak egy szoft frissítés kellene hozzá.

Vissza az eredeti témára, ja ki kell használni, hogy hotswap-os a memó és kártyaolvasót kell használni és kész.

Télleg a nem pro memory stick duo-nak nálatok milyen az írási sebessége kártyaolvasóban? Mert vagy az én olvasóm ősrégi, vagy a nem pro-s kártya kurva lassú, mert még 1 megával sem lehet rá írni. Az utólag vett 512-es promat meg nem olvassa a régi kártyaolvasóm szóval kell egy új, mert ez a kábeles megoldás sebessége nekem nem tetszik.
My photos

#2346 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 13:26

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 13:22

Tudod mit! Igazad van! :)

Vissza az eredeti témára, ja ki kell használni, hogy hotswap-os a memó és kártyaolvasót kell használni és kész.

Télleg a nem pro memory stick duo-nak nálatok milyen az írási sebessége kártyaolvasóban? Mert vagy az én olvasóm ősrégi, vagy a nem pro-s kártya kurva lassú, mert még 1 megával sem lehet rá írni. Az utólag vett 512-es promat meg nem olvassa a régi kártyaolvasóm szóval kell egy új, mert ez a kábeles megoldás sebessége nekem nem tetszik.

Én kifejezetten új Benq-Siemensre gondoltam, pl. ami itt van EF81. Iszonyat.

Sajnos nekem nincs (olyan) kártyaolvasóm, ami tudna MS Duo-t.

Van egy régebbi Twinmos "8 in 1" kártyaolvasóm, de sajnos az nem tudja.

#2347 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 22:34

Én is sok helyen olvastam, hogy a régi olvasók nem olvassák a K750-hez adott kártyát, mivel az én olvasóm 3,5éves(USB2.0) féltem is hogy ez lesz, de nem.
Nagyon megörültem amikor olvasta a telóhoz kapott 64MB-os MSDuo-t.
De most vettem egy 1GB-os MSDPro-t amit már nem olvas.
Szal vehetek uj olvasót, pedig a régivel nagyon megvoltam elégedve.

A teló tényleg hot-swappos? Nem kell kikapcs, hogy kivegyem a kártyát?

Üdv.

#2348 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 28. 22:57

Idézet: pet - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 22:34

A teló tényleg hot-swappos? Nem kell kikapcs, hogy kivegyem a kártyát?

Igen, nem.

#2349 Felhasználó inaktív   Lasrach 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 28. 23:21

Idézet: pet - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 21:34

De most vettem egy 1GB-os MSDPro-t amit már nem olvas.
Szal vehetek uj olvasót, pedig a régivel nagyon megvoltam elégedve.

En a 2.5 eves notebookommal jartam igy, ami tulajdonsagait tekintve meg manapsag is combos notinak szamit. Ehhez kepest a beepitett kartyaolvaso (ricoh) ugyanugy nem boldogul a 2gb -s kartyaval mint a tied, gyász.. :( Olvasni viszont tudja halisten, szoval lehet hogy csak ujabb drivert kene kajtatnom es megoldodna a gond. Amugy 2-3eFt kornyeken kapsz eleg jo usb -s olvasokat, szoval nem egy nagy kiadas, es mashoz is jol johet.

A kartya kieszedeshez: igen, hotswap -es a dolog, viszont nalam egyre gyakrabban jatsza el hogy visszarakas utan nem latja a kartyat. Mondjuk en eleg gyakran kiszedem (ezert nem vagyok hive a "nem gond hogy nincs high speed USB a telefonban, tedd kartyaolvasoba a kartyat" - fele hozzaallasnak, igenis ez nagy gond). Szerintem ne azert legyen benne ez a feature hogy napi szinten kartyazni kelljen, hanem hogy ha valaki akarja akkor bovitheti a telefon memoriajat. A fene se akarna kiszedegetni pl. egy 4gb -s kartyat ha normalisan lehetne hasznalni a telefonban is.

Szerkesztette: Lasrach 2006. 11. 28. 23:24 -kor

#2350 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:46

egy gyors, és  :lama: kerdes ... Nokiak utan váltanék ... ez kiirja a cellainfót a kijelzore, mint a nokiak?
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#2351 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 19:17

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 18:46

egy gyors, és  :lama: kerdes ... Nokiak utan váltanék ... ez kiirja a cellainfót a kijelzore, mint a nokiak?

kiírja, bár nokiám sose volt :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2352 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:13

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 17:46

Persze hogy kiirja ez nem Nokia feature!

Üdv.

#2353 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:24

Sziasztok!

Holnaptol én is SE K750i tulaj leszek :) a T630-amat cserélem le erre. T-mobile-os, ráadásul aranykártyás vagyok,  és a T-mobile nagy akcióját használva ki cserélem le a telefonom. Sok mindent elolvastam róla a neten és az esetek túlnyomó részében mindenki nagyon sok jót ír róla. Na a kérdésem az egyrészt, hogy a t-mobile a k750i -be is T-s menüt tesz, az nem csak a d750-nél van?  :think: Másik, hogy akinek szintén T-s a telója, annak a kamera elnémitható? Visszaolvastam néhány oldalt és az ott leirtak alapján vegyes kép rajzolódik ki e tekintetben. Valakinek elnémul (pl egy két vodás, t-s kollegának) de pannonosoknak nem? Engem baromira zavarna bizonyos esetkben ha a kamerát nem lehetne elhalkitani.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2354 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:38

Idézet: JhonnyC - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 13:39

Hi

Előlapot,hátlapot és házat cseréltem a w800-asomon, de sajnos szétszerelt állapotban bekapcsoltam és valamihez hozzáért a kijelzője az alatta lévő panelon, majd a kijelző félig feketére váltott. Azóta a kijelző általában nem indul el, vagy ha elindul akkor a képernyővédő módból való kilépéskor hal meg ! A hibajelenség az, hogy a kijelző alsó fele fekete a felső fele pedig szines zizis vagy az egész fehér... ha belül macerálom, akkor van úgy, hogy teljesen jól elindul... Nem tudom, hogy a kijelzője szállt-e el vagy vmi más szívat... Valakinek volt már hasonló jelenség ?

Köszi a válszokat !

Nem értem, hogy miért kapcsolod be?
Én amihez tudom hogy nem értek azt elviszem hozzá értőhöz, örülj hogy a kamera szalagkábelt nem barmoltad el.
Ez akár 1 5-10.000ft-s javítás is lehet.
Ha felkeresel akkor ki tudom neked deríteni melyik része rossz.
*Macika* ilyenek nem lennének mi már lehet éhhen haltunk volna :cool:
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#2355 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:45

Idézet: pet - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 19:13

Persze hogy kiirja ez nem Nokia feature!

Üdv.

uccsó SE telóm T68i volt .. engedelyezni lehetett a cellainfot, de nem irta ki ... a nokiak meg szinte kezdetektol ...
köcc a választ ...  ;)
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#2356 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:50

Idézet: Lipy - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 20:38

Ahogy mondod :)
Gondolkoztál már ma?

#2357 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:50

Idézet: Lipy - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 20:38

Nem értem, hogy miért kapcsolod be?
Én amihez tudom hogy nem értek azt elviszem hozzá értőhöz, örülj hogy a kamera szalagkábelt nem barmoltad el.
Ez akár 1 5-10.000ft-s javítás is lehet.
Ha felkeresel akkor ki tudom neked deríteni melyik része rossz.

A k750i elő és hátlapcseréje már nem olyan egyszerű mint régebbi mobilok esetében? Hallottam hogy csak úgy lehet vhogy leszedni hátlapot, hogy a fényképező rekeszét el kell húzni, valamint a fémlapkát is külön kell rászerelni az új hátlapra? Nem akarok cserélni, meg vagyok elégedve telóval, csak érdekelnének ezek az apróságok. :)
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2358 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:54

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 20:50

A k750i elő és hátlapcseréje már nem olyan egyszerű mint régebbi mobilok esetében? Hallottam hogy csak úgy lehet vhogy leszedni hátlapot, hogy a fényképező rekeszét el kell húzni, valamint a fémlapkát is külön kell rászerelni az új hátlapra? Nem akarok cserélni, meg vagyok elégedve telóval, csak érdekelnének ezek az apróságok. :)

Jól mondod, a kamera bekapcsoló pöcke szokott letörni. Onnantól nem lehet bekapcsolni a kamerát, nem érzékeli, hogy nyitva van, mindig azt kéri, hogy nyissa ki.
Gondolkoztál már ma?

#2359 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 21:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 20:54

Jól mondod, a kamera bekapcsoló pöcke szokott letörni. Onnantól nem lehet bekapcsolni a kamerát, nem érzékeli, hogy nyitva van, mindig azt kéri, hogy nyissa ki.

és ez javítható, vagy ha ez megtörténik akkor keresztet lehet vetni rá?

#2360 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 21:08

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 21:00

és ez javítható, vagy ha ez megtörténik akkor keresztet lehet vetni rá?

Elsősorban cserélhető, szarrágó megoldásként szóba jöhet az átkötése is, ez esetben az exponálóbillentyű >2 mp-es lenyomásával aktiválható a kamera a továbbiakban.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.