HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K750 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K750

#901 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 24. 09:47

Na, megint országos hiány van K750i-ből, legalábbis a PGSM részéről... Elvileg a napokban kapnak, előrendeltem, remélem jön belőle :up:

#902 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:50

Hmmm, mostanában egy párszor lefagyott a telcsi. Csak annyit látok, hogy nem mozog az óra a képernyőn, és csak aksi kivétellel lehet "újraindítani".
Másoknak is jár így?
A múltkor pl emiatt aludtam el!
:D
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#903 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 15:40

Nagyon nem értek ezekhez a memóri akártyákhoz, mi az hogy PRO, vagy DUO PRO, vagy PRO DUO :)  ?
Mi ezek között a különbség? Melyik amelyik jó mondjuk a K750i-be? S melyik amelyik pl feényképező gépbe? Mekkora az átviteli sebességük ezeknek a kütyüknek? Mekkora átviteli sebességre képes max a K750i ? Lefelé ezek a ramok kompatibilisek? Vagy olyan ez mint az SD vs. DDR ? THX :)

#904 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 16:28

ms sima: 128-asig van aszem. Lassabb is kicsit.
ms duo: sima ms, de 2db integrálva egy kártyába, és egy kapcsolóval váltasz. mérete pl. 2x128mb
ms pro: újabb, gyorsabb. 3 évvel ezelőttől minden sony fényképező megeszi ezt is. mérete 2g-ig mehet elméletileg, gyakorlatilag 1G-nél nagyobbat még nem láttam.
ms pro dou: kitalálható, 2db pro egyben.

pro-t támogató eszközben a sima kártya megy, simát támogató eszközben a pro ha jól tudom nem.
duo mindíg abban megy, amiből duo, tehát duo sima megy sima foglalatban, pro foglalatban, ill. pro duo csak pro foglalatban.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#905 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 17:56

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a legújabb szoftverzió K750i-re?
Nekem R1L002 van. Ennél van újabb? Ha igen akkor honnan lehet pontosan és tételesen megtudni a javítások listáját?
Konkrétan az a gyíkom amire megoldást szeretnék, hogy bt kihangosítóval ha beszélek akkor fel kell tekernem a telefonon a hangerőt minden alkalommal, mert nem jegyzi meg és nem marad úgy a hangerő beállítás. Ez nagyon idegesítő.
Garanciális készülékre mennyi egy sw frissítés?

#906 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 18:39

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 16:28

ms duo: sima ms, de 2db integrálva egy kártyába, és egy kapcsolóval váltasz. mérete pl. 2x128mb
ms pro: újabb, gyorsabb. 3 évvel ezelőttől minden sony fényképező megeszi ezt is. mérete 2g-ig mehet elméletileg, gyakorlatilag 1G-nél nagyobbat még nem láttam.

pro-t támogató eszközben a sima kártya megy, simát támogató eszközben a pro ha jól tudom nem.
duo mindíg abban megy, amiből duo, tehát duo sima megy sima foglalatban, pro foglalatban, ill. pro duo csak pro foglalatban.

Köszönöm :)  :up:  :respect:

#907 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 21:12

LINK

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 17:28

:D Ezt te nem igazán érted!
Kezd előről!
A Duo a kis méretet jelőli!!!!

A sima memorystick ez a hagyományos méretű kártya 128mb-ig.
a pro memorystick ez is hagyományos méretü kártya 128mb-től felfele is, növelt sebbeséggel.
A sima memorystick duo az a kicsinyitett méretű kártya 128mb-ig (átalakítóval nagy lesz)
A pro memorystick duo az a kicsinyitett kártya 128mb-től fölfele is!
Sőt van egy új fajta is media jelőléssel!

Szerkesztette: Lipy 2005. 10. 24. 21:21 -kor

Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#908 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 21:21

Sony Memorystick körkép
[2004. 03. 20.]

Sony Memorystick körkép Egyre többfajta memóriakártyát ismerhettünk meg az utóbbi években. Közülük kiemelkedik az elektronikai óriáscég, a Sony saját fejlesztése. Kissé outsider, kissé magának való, de már 1998-ban megmutatta az utat a mobil eszközök és a memóriakártyák gyártóinak. Az eredeti kék „rágóguni” Megjelenésekor senki nem jósolt hosszú életet a MemorySticknek. Annak ellenére sem, hogy a Sony elsô digitális fényképezôgépei kiválóak voltak, és csak ezzel a kártyatipussal mûködtek. Még az sem számított a véleményalkotásban, hogy a Sony tôkeereje igen nagy. A legnagyobb ellenérv a magas ára volt. Mindezt az indokolta, hogy ipari szabványoknak megfelelô minôségben készült és készül ma is. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy az SD (Secure Digital) kártyát a kék rágógumiról másolták. Íme az indokok, melyek a két kártyát jellemzik: -Írásvédô kapcsolójuk van, azaz hardveresen tilthatjuk meg állományaink felülírását, törlését. -Érintkezôsoruk aranyozott, és sûlyesztett kivitelük folytán megérinthetetlen. Ezáltal kezünkrôl zsiradék nem kerülhet az érintkezôkre. A tökéletes érintkezést az is biztosítja, hogy behelyezéskor a kártya és az olvasó érintkezôsora egymáson csúszik, ezáltal az esetleges oxidréteg lekopik, a porszemek eltávoznak. -Érintkezôsoruk sztatikus kisülés ellen védett, ipari normák szerint is. Így nem esik bajuk, ha véletlenül mûszálas ruhával, vagy ilyet viselô személlyel érintkeznek. -Vezérlôáramkört nem, csak memóriaegységet taartalmaznak. Ezért megfelelô kontrollerrel párhuzamosíthatóak, ami a kapacitásukat és a sebességüket is megnöveli. Ennek a digitális videózásban lett volna jelentôsége. Gondoljunk csak bele, hogy 8 db 64 MB-os kártya 0.5 GB-ot jelent, adatátviteli sebességben pedig 8 MB/s-ot. A Sonynak 1999-ben már volt ilyen módszerrel mûködô, szalag vagy DVD-RAM nélküli videofelvevô-prototipusa. A MemoryStick igen kisméretû: 50x21.5x2.5 mm és mindössze10-15 g-ot nyom. Kezdetben 4,8,16 és 32 MB-os verziót lehetett kapni. Késôbb megjelentek a 64, majd 128 MB-os tipusok is. Fontos tudnunk, hogy technikai korlátja a kártyáknak a 64 MB-os címezhetôség. A 128 MB-os méretnél ez egy egyszerû vezérlési trükkel áthágható volt. Sajnos, ha nem Sony gyártmányú eszközben használjuk ezeket a kártyákat (pl. kártyaolvasó), emiatt - ritkán ugyan - de problémáink lehetnek. Ez az oka annak is, hogy a 256 MB-os MemorySticket 2x128 MB-osként árulják: ha a kártya egyik fele betelt, az adatátvitel befejeztével egy kapcsolóval a másik felét aktiválhatjuk. A varázskapu fehérsége A DVD szabványnak egyik sarkallatos pontja a másolásvédelem és a szerzôi jogok érvényesítése. Ezt az SDMI (Secure Digital Music Initiative) betûszóval fémjelzett technológia valósítja meg a DVD rendszerekben és az SD memóriakártyákon. A Sony elsôként tett eleget a szabványnak, amikor piacra dobta a MagicGate MemorySticket, az MG kártyaolvasót, a Network Walkman-t, majd a CMD-MZ5-ös GSM telefont. A fehér kártyán tehát helyet foglal az MG (vagy eredeti nevén SDMI) áramkör. Ha MG szabványú kártyaolvasóval használjuk, az MG chip a zeneállományok másolhatósága alapján engedélyezi, vagy tagadja meg a másolást. Ha azonban normál olvasóval dolgozunk, úgy funkcionál, mint a kék kártya. Emiatt ilyen olvasóval hiába másolunk zeneszámokat, a hiányzó hozzáférési jog miatt azokat az MG eszköz nem fogja lejátszani. Persze ne kárhoztassuk a Sony-t, aki saját zenei vállalkozásait védi. Az egyre jobban terjedô SD kártya elterjedével a nem Sony-s tábor is kénytelen lesz a szerzôi jogokat respektálni. A jövôbeni kártyaolvasók és operációs rendszerek pedig az MG-SDMI áramkört saját adataink védelmére is felhasználhatják. Játékos rózsaszín AIBO-nak A legkevésbé ismert elektronikus rágógumi rózsaszín. Az MG-hez hasonló áramkör feladata az, hogy csak az AIBO szoftverrel készült programok kerülhessenek bele AIBO okos fejecskéjébe. Eme kutyus nem más, mint a jövôbeni értelmes háztartási robotok „klinikai tesztje”. Ha a rendszer beválik háztartásunk biztosan átalakul. Kártyaadapterek Hogyan férhetünk hozzá a MemoryStick tartalmához? Sony eszközben biztosan van közvetlen csatlakozó, esetleg MG-vel felszerelve. A kártyaolvasók nagy részének is van ilyen csatlakozója. Idegen gyártótál láttam már CF-MmemoryStick adaptert, míg a Sony PCMCIA adaptert gyárt (MSAC-PC2). Létezik floppy-disc adapter is: MSAC-FD1. Ennek használatához a Windows vagy Mac OS drivert telepítenünk kell. PRO-fesszionizmus Az egyre gyorsabb mobil eszközöknek a korábbi szabvány 1.5 MB/s-os írási és 2.5 MB/s-os maximális olvasási sebessége már lassú. Így született meg a MemoryStick Pro. Az új szabvány megszünteti a korábbi memóriakorlátot, ma már 1 GB-os kártyát is vehetünk. Sebessége a korábbi kártyák minimum ötszöröse. Méretük is megegyezik. Az egyetlen szépséghiba, hogy a nem Pro készülékekben nem használhatóak, míg a Pro kompatibilis készülékekben a régi kártyák is mûködnek. A Pro kategóriájú kártyák mindegyikében megtaláljuk az MG chip-et. Még mindig nagy! A mobil eszközök egyre kisebbek. Így a MemoryStick is „kilóg” belôlük. Nem volt más választása a Sonynak, mint félbetörni a rágógumit. Ezzel létrejött a Duo méretszabvány, melyhez adapter is készíthetô, így a normál MemoryStick csatlakozóban is felhasználható. A rendszer a Sony Ericsson P800-asban debütált a világ szeme elôtt. A Duo is ezerarcú, így létezik kék Duo, fehér MG Duo, és az MG-t tartalmazó Duo Pro is. A Duo MemoryStick adaptere egyébként igen olcsó, ugyanis elektronikát és mechanikus alkatrészt nem tartalmaz. A független gyártók A MemoryStick sikere arra késztette a két legnagyobb, szilícium völgybéli gyártót, hogy ôk is gyártsák ezeket a kártyákat. A Lexar és SanDisk termékek minden területen egyeznek a Sony termékkel, így kielégítik az ipari szabványokat is és minôségük is felsôkategóriás. Legújabban a Duo kártyák összes változatát is forgalmazni kezdték. A Konica digitális fényképezôgépei pedig az SD kártya mellett a MemorySticket is támogatják. Vásárláskor a következô irányelveket vegyük figyelembe: Pro készülékhez Pro kártyát, MG készülékhez MG kártyát vegyünk. Ha szeretjük a zenét, kék kártyás gépünkhöz is vegyünk inkább MG kártyát: a jövôben sok kényelmetlenségtôl óvjuk meg ezzel magunkat. Török György

#909 Felhasználó inaktív   M63.003 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 22:25

Idézet: Lipy - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 22:12

LINK
:D Ezt te nem igazán érted!
Kezd előről!
A Duo a kis méretet jelőli!!!!

A sima memorystick ez a hagyományos méretű kártya 128mb-ig.
a pro memorystick ez is hagyományos méretü kártya 128mb-től felfele is, növelt sebbeséggel.
A sima memorystick duo az a kicsinyitett méretű kártya 128mb-ig (átalakítóval nagy lesz)
A pro memorystick duo az a kicsinyitett kártya 128mb-től fölfele is!
Sőt van egy új fajta is media jelőléssel!

Nemcsak Media, Gamer is van...
ASRock K7VT2 P1.30 (VIA KT266A), Athlon XP 2400+, 512 MB 266 MHz Samsung DDR, 60 + 120 GB IBM HDD, Sapphire Radeon 9600 Atlantis 128 MB DDR, Samsung SyncMaster 765MB

#910 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 22:33

:OOO  azta, ez nem volt semmi...
Tehát akkor K750i-hez főleg zenehallgatásra milyen memória kártyát vegyek?  :)  :think:

#911 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 07:15

Idézet: Szolti - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 23:33

:OOO  azta, ez nem volt semmi...
Tehát akkor K750i-hez főleg zenehallgatásra milyen memória kártyát vegyek?  :)  :think:

Memorystick duo prot!

#912 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 23:58

Végülis akkor csak a duo-ról olvastam fals információt:) A többi stimmelt, ha jobban megnézzük :D
Lipy: egy postacímet kérhetnék? Magam nem tudom most feljuttatni(t610).
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#913 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:41

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 10:47

Na, megint országos hiány van K750i-ből, legalábbis a PGSM részéről... Elvileg a napokban kapnak, előrendeltem, remélem jön belőle :up:

Remélem lesz telcsim ;)

#914 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:08

Na akkor hadd kerdezzek en is vmi memoriasat! :D :D
Mekkora meretu MS Duo Pro, vagy Pro Duo-t tud fogadni ez a telcsi?
2G a max, vagy ennel csak kisebbet?
Koszii!

#915 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:33

Idézet: carr - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 13:08

Na akkor hadd kerdezzek en is vmi memoriasat! :D :D
Mekkora meretu MS Duo Pro, vagy Pro Duo-t tud fogadni ez a telcsi?
2G a max, vagy ennel csak kisebbet?
Koszii!

Tudtommal hivatalosan még 4G-st is támogat.

#916 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 13:47

:up:  :respect:  :smoker:

#917 Felhasználó inaktív   M63.003 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 20:35

Sziasztok!
Lenne 1 problémám, mégpedig a headsettel. Ma reggel jött 1 hivás, de nem tudtam fogadni a headset gombjával, ezért felvettem a telefonon, ekkor vettem észre, hogy a mikrofon sem működik, de a zenehalgatás megy.
Mondom biztos meghülyült a szoftver, kikapcs-bekapcs, nem javult meg. headset kihúz, visszadug még mindig nem jó.
Szóval a lényeg, hogy a headset gomjával sem hívást nem tudok fogadni, sem befejezni a hívást és a mikrofon sem működik, de a fülhallgató szól.
Sztetek a teló hülyült meg vagy a headset ment tönkre? Ha a headsettel van a bibi, akkor azt kicserélik gariban, vagy vennem kell másikat?
ASRock K7VT2 P1.30 (VIA KT266A), Athlon XP 2400+, 512 MB 266 MHz Samsung DDR, 60 + 120 GB IBM HDD, Sapphire Radeon 9600 Atlantis 128 MB DDR, Samsung SyncMaster 765MB

#918 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 23:56

Idézet: M63.003 - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 21:35

Sziasztok!
Lenne 1 problémám, mégpedig a headsettel. Ma reggel jött 1 hivás, de nem tudtam fogadni a headset gombjával, ezért felvettem a telefonon, ekkor vettem észre, hogy a mikrofon sem működik, de a zenehalgatás megy.
Mondom biztos meghülyült a szoftver, kikapcs-bekapcs, nem javult meg. headset kihúz, visszadug még mindig nem jó.
Szóval a lényeg, hogy a headset gomjával sem hívást nem tudok fogadni, sem befejezni a hívást és a mikrofon sem működik, de a fülhallgató szól.
Sztetek a teló hülyült meg vagy a headset ment tönkre? Ha a headsettel van a bibi, akkor azt kicserélik gariban, vagy vennem kell másikat?

vidd el szervizbe. a gyári szürke az? :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#919 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 07:20

Idézet: M63.003 - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 21:35

Sziasztok!

Én az alsó csatlakozót tisztitanám meg egy kis alkohollal meg egy fogkefével első körben!
Nekem is volt ilyen jellegű probléma!

#920 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:08

Idézet: carr - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 14:47

:up:  :respect:  :smoker:

Tudásban verhetetlen ez a telcsi...

Csak ne lenne hiánycikk :( Pont most néztem a pannonnál esetleg valami alternatívát, ha K750i már nem is lenne... a 6230i áll hozzá a legközelebb, de drágább egy tizessel, és tudásban a közelébe sem ér :(

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.