HWSW Informatikai Kerekasztal: D-LINK 108Mbit/s Tapasztalatok, Miértek, Válaszok. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-LINK 108Mbit/s Tapasztalatok, Miértek, Válaszok. DI-624, DWL-G650, EWL-G520

#1 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 08:31

Mivel a 108-as D-Link családot még kevesen használják, így nagyon szétszórva olvashat róla az ember. Ennek tudatában alkottam meg ezt a témát.

#2 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:35

Eddigi tapasztalatok:

1. WLESS PCMCIA ->AP-> WLESS PCI :1,5-2,5MB/s
2.  Ha WLESS PCMCIA->AP->LAN  :3-4MB/s
3.  A PCI (asztali PC) WLESS-t  1 fal+PC doboz+ 5m választja el légvonalban a routertől 2-es a vétel (5ből) azaz 40%
4. A PCMCIA az egész lakásban 40-60-80-100%-ot produkál a lakásban (nem igadozik, csak más más helyeken ez a vétel)
5. router fw.: 2.42, Turbo G módban csak 6-os csatornát lehet használni, ha a turbo G ki van kapcsolva akkor mind a 13-at.
6. Fix TX sebességre állítva (úgy vettem észre, hogy mindegy hogy 54, vagy 108 stb.) stabilabb a kapcsolat

#3 Felhasználó inaktív   kempf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:51

Sziasztok!

A napokban szeretnék venni egy wireless dsl routert. És valamilyen D-Linken gondolkodom, mert volt már velük dolgom rövidtávon, és tetszett a funkcionalitásuk (mondjuk amit én láttam, az nem volt wireless).

Két kérdésem lenne a témával kapcsolatban:
1. Több helyen is olvastam, hogy D-Link router egy év alatt kipurcant. Ez vajon mennyire létező probléma? Több hal meg belőlük, mint bármilyen más routerből?
2. Amikkel szemezek az a D-Link DI-624 vagy a D-Link DI-624+. Ami nekem furcsa, hogy a '+' lassabb és olcsóbb. Én más különbséget nem látok közöttük, és nekem ez fordítva lenne logikus. Szóval a kérdés az, hogy a papíron gyorsabb ténylegesen is gyorsabb-e? Érdemes a 108-assal próbálkozni?

Köszi.

kempf
Dell Latitude E5420

while (!sleep) sheep++;

#4 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:03

Idézet: kempf - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 14:51

Sziasztok!

A napokban szeretnék venni egy wireless dsl routert. És valamilyen D-Linken gondolkodom, mert volt már velük dolgom rövidtávon, és tetszett a funkcionalitásuk (mondjuk amit én láttam, az nem volt wireless).

Két kérdésem lenne a témával kapcsolatban:
1. Több helyen is olvastam, hogy D-Link router egy év alatt kipurcant. Ez vajon mennyire létező probléma? Több hal meg belőlük, mint bármilyen más routerből?
2. Amikkel szemezek az a D-Link DI-624 vagy a D-Link DI-624+. Ami nekem furcsa, hogy a '+' lassabb és olcsóbb. Én más különbséget nem látok közöttük, és nekem ez fordítva lenne logikus. Szóval a kérdés az, hogy a papíron gyorsabb ténylegesen is gyorsabb-e? Érdemes a 108-assal próbálkozni?

Köszi.

kempf

1. 3-napos cseregarancia mindenhol van, így 3 napig erősen teszteled. Ha nem viszi az általam leírt értékeket, akkor vissza kell vinni. (az első nekem is hibás volt 1MB/s-el tudott csak másolni max.)
2. Tudtommal a 624+ nem 108-as bár lehet, hogy tévedek nem néztem utána. Minden esetre amennyire én hallottam a +-os cuccokat nem ajánlják megvenni

#5 Felhasználó inaktív   kempf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:19

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 14:03

1. 3-napos cseregarancia mindenhol van, így 3 napig erősen teszteled. Ha nem viszi az általam leírt értékeket, akkor vissza kell vinni. (az első nekem is hibás volt 1MB/s-el tudott csak másolni max.)
2. Tudtommal a 624+ nem 108-as bár lehet, hogy tévedek nem néztem utána. Minden esetre amennyire én hallottam a +-os cuccokat nem ajánlják megvenni

1. Nem fogom tudni kipróbálni a wireless részt, mert még nincs meg a notebook, amivel majd szeretném használni. És sajnos az egy ideig még nem is lesz meg...
2. A 624+ 54-es. A kérdés pont az, hogy érdemes-e a 108-ast? Mert valamelyik topicban olvastam a múltkor, hogy bizonyos esetekben a 22-es gyorsabb mint a 108-as. És mivel nem értek hozzá, fogalmam sincs, hogy ez vajon mennyire igaz, és hogy akkor érdemes-e 108-ast venni.
Dell Latitude E5420

while (!sleep) sheep++;

#6 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:59

Idézet: kempf - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:19

1. Nem fogom tudni kipróbálni a wireless részt, mert még nincs meg a notebook, amivel majd szeretném használni. És sajnos az egy ideig még nem is lesz meg...
2. A 624+ 54-es. A kérdés pont az, hogy érdemes-e a 108-ast? Mert valamelyik topicban olvastam a múltkor, hogy bizonyos esetekben a 22-es gyorsabb mint a 108-as. És mivel nem értek hozzá, fogalmam sincs, hogy ez vajon mennyire igaz, és hogy akkor érdemes-e 108-ast venni.

1. Addig ne vedd meg, míg nincs meg hozzá a vas. Ha hibás, csak 3 napon belül kötelesek cserélni, utána gar.javítás (ha jól tudom) Ez fontos, mert tudomásommal van "pár" hibás 624 forgalomban. Ezt onnan gondolom, hogy nem én voltam az első aki visszavitte, illetve amikor felhívtam a céget, hogy ez így nem ok, eből cserét ajánlott fel, merhogy valszeg hibás...
2. A vezeték nélküli LAN topikból rengeteg hasznos infót lehet olvasni erről.
Röviden: adatátvitel=AP max. átvitele/rá csatlakoztatott kliensek száma - 15%
                            108/2-15%=40kbit/sec a maximális átvitel 2 WLESS cucc között (5MB)
Tehát, ha két cucc között másolsz is, szerintem megéri (én is ezért vettem)

Azt meg kétlem, hogy a 22-es gyorsabb lenne (márcsak ezt végiggondolva is) de még nem próbáltam...

m.

#7 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 17:37

Jah, és ezek alegideálisabb esetre vonatkoznak...

#8 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:21

nabanyek, dupláztam.

Szerkesztette: didyman 2005. 01. 26. 21:30 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#9 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:23

Na mi van, hüje bicós gyerek! :D Rontod itt a színvonalat? Hess haza hurkát tőtteni! :Đ

Kempf: Amit írtál, arról még nem hallottam, a d-link-ek nem dögledeznek, ellenben a tápjuk igen. Egy gyenge minőségű pufferkondi (ára 40-80Ft) szárad el nagyon hamar, fagyásokat, rendellenes működést okoz. Fél óra alatt javítható.

Na osztunk hóban adsl-t, majd írok, mi van vele...
Haversrác, Te meg gondolkozz el azon, hogy nekem mikor adsz kölcsön egy ilyen tökösebb cuccot, hogy jól kipróbáljuk! ;)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#10 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 08:58

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 22:23

Na mi van, hüje bicós gyerek! :D Rontod itt a színvonalat? Hess haza hurkát tőtteni! :Đ

Kempf: Amit írtál, arról még nem hallottam, a d-link-ek nem dögledeznek, ellenben a tápjuk igen. Egy gyenge minőségű pufferkondi (ára 40-80Ft) szárad el nagyon hamar, fagyásokat, rendellenes működést okoz. Fél óra alatt javítható.

Na osztunk hóban adsl-t, majd írok, mi van vele...
Haversrác, Te meg gondolkozz el azon, hogy nekem mikor adsz kölcsön egy ilyen tökösebb cuccot, hogy jól kipróbáljuk! ;)

Nah! Ezt még nem hallottam! Egy pufferkonditol fagyna a cucc? Erdekes! :think:

Srác! Nem adok én kölcsön neked semmit! Ki tudja látom-e viszont valaha! :D

#11 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:02

Pár nem hivatalos tesztmérés(németo.ból):
Transferrate 802.11g 23,06 MBit/s 
Transferrate 802.11g Turbo 43,63 MBit/s 
Transferrate Kabel 100 MBit 93,78 MBit/s 

#12 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:12

háppersze, hogy fagy! Ha a pufikondi szárad, a táp kimeneti impedanciája növekszik, a pillanatnyi terhelésekre erősen leeső 5V-al reagál, amitől szinte biztosan meghülyülhet a cucc.
Már nem emlékszel, mit tanultunk Kókusznál? :D

#13 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:52

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 20:12

háppersze, hogy fagy! Ha a pufikondi szárad, a táp kimeneti impedanciája növekszik, a pillanatnyi terhelésekre erősen leeső 5V-al reagál, amitől szinte biztosan meghülyülhet a cucc.
Már nem emlékszel, mit tanultunk Kókusznál? :D

Hát nem emlékszel, hogy puskáztam? :)

Na komolyra fordítva a szót:
Sajnos mérésekkel alátámasztottam, hogy a 108Mbit egy nagy marketingcucc! Most biztos sokan akarnak megkövezni, de sajna az én eszközeimmel mért eredmények ezt mutatják.

A lényeg:
A Super G turbo módja csak 6-os csatornán használható. (2.50fw.-is) Ergo, ha van a közeledben super g-s cucc és a tulaja lama vagy lusta, vagy csak egyszerűen Ö is turbóban akarja használni a routert, akkor erősen bezavar a kapcsolatba. Olyannyira, hogy rosszabb másolási eredményeket kaptam, mint 54MBit-en.

Holnap alátámasztok mindent mérési eredményekkel.

m.

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 08:10

Ügyes kisfijú vagy :)
A Suoer G Turbo mód az egy valóban nagy médiakaki, ezt már máshol is olvastam. nagyon gyöszösen használható ki a két csatorna egyszerre és ha csak az egyikkel is gond van, megfogja az egész adatátvitelt. BTW, azt nem lehet állítani, hogy melyik két csatornát használja hozzá? Na, nekünk (azaz nekem nem, csak a két pont között) meg megy a dsl-megosztás! Kis antennaizgatás és 30-60% között ugráló jellel, de stabil 11Mbit-en megy a cucc! 4000 ping vesztés nélkül futott el és vissza! Az ingadozás meg lehet amiatt, hogy egyelőre csak az egyik oldalon van az antenna belőve, meg buffaloo a kártya (picimaci) :D . Valami marhára zavar a 6-os és 7-es csatornán is (a lantax vételét is megszórja).

#15 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 08:35

Ja, és még egy apróság. Ezek az eszközök szerintem nem valók nagyon mostoha körülmények közé (eleve nem kültéri megoldás, de arra gondolok, hogy fagypont körül padlásra pl.)

#16 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:36

DI-624 + EWL-G520 + DWL-G650 hardverekről készült teszteredményeket az alábbi útvonalon lehet elérni:
dataSEC -> Infocenter -> Tesztek, érdekességek ->  Tesztek

Szerkesztette: Meridabigyó 2005. 01. 28. 14:43 -kor

#17 Felhasználó inaktív   druacel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:42

Helló .

Szeretnék csinálni haverokkal Wlan-os hálózatot és azt szeretném megtudni, hogy a DI-624-es router-ben hány MAC adress-t  lehet be állítani a Client List-be?

#18 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:35

Bocs, most olvastam a fórumot...úgy tudom a gyakorlati határ ~50 kliens

#19 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 16. 20:42

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 7:35

Ja, és még egy apróság. Ezek az eszközök szerintem nem valók nagyon mostoha körülmények közé (eleve nem kültéri megoldás, de arra gondolok, hogy fagypont körül padlásra pl.)

"Ezek az eszközök" alatt mit értesz? A 108 Mbit-es cuccokat, vagy vonatkozik ez a lassabb (11, 22 Mbit-es) D-link cuccokra is?
Ugyanis IP54-es dobozban szeretnék kihelyezni egy D-link AP-t. Akinek van erről tapasztalata az legyen szíves tegye közzé!

#20 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 18:16

Idézet: BoZo - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 20:42

"Ezek az eszközök" alatt mit értesz? A 108 Mbit-es cuccokat, vagy vonatkozik ez a lassabb (11, 22 Mbit-es) D-link cuccokra is?
Ugyanis IP54-es dobozban szeretnék kihelyezni egy D-link AP-t. Akinek van erről tapasztalata az legyen szíves tegye közzé!

Nem tudom, 108-asokat nem láttam kialakításban, de ha ugyanaz a doboz, akkor az sem. A benük lévő alkatrészek elvileg megengednek fagypont alatti üzemet, de hosszútávon nem hiszem, hogy jól viselik. Ha IP54-ben lesz benne, jól elzárva :D , akkor nem lesz gond, de nyáron is figyelni kell rájuk a meleg miatt. Szvsz valami védett, nem túl szélsőséges padlás, vagy helyiség legyen és onnan kidrótozv az antenna.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó