HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A8V Deluxe - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A8V Deluxe tapasztalatok, velemenyek Értékeld a témát: -----

#359 Felhasználó inaktív   VologyaSO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 22:19

SIKER!!!! Na most az A1 ben volt egy A-DATA 256(400), erre hoztam egy PQI 256(400) ast és belőktem a B1 be dual chanellra. Elindult. Csak most azt sajnáltam, hogy az 512MB A-DATA meg feleslegbe ált. Csak kamuból mielőtt elsütöttem volna betettem az A2 be és láss csodát: 1GB memory! ;) Nem is olyan rossz ez az alaplap!!! :cool:

#360 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 23:12

Idézet: VologyaSO - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 23:19

SIKER!!!! Na most az A1 ben volt egy A-DATA 256(400), erre hoztam egy PQI 256(400) ast és belőktem a B1 be dual chanellra. Elindult. Csak most azt sajnáltam, hogy az 512MB A-DATA meg feleslegbe ált. Csak kamuból mielőtt elsütöttem volna betettem az A2 be és láss csodát: 1GB memory! ;) Nem is olyan rossz ez az alaplap!!! :cool:

Hány MHz-en mennek így együtt?

#361 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:29

Idézet: VologyaSO - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 23:19

Miért lenne rossz?:)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#362 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:30

Idézet: Moe - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 0:12

Hány MHz-en mennek így együtt?

Gondolom 333-on. De lehet ezzel trükközni pl, hogy visszáblépsz szorzóval, megemeled az fsb-t, és a "333" simán szalad 400-on.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#363 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 13:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:30

Gondolom 333-on. De lehet ezzel trükközni pl, hogy visszáblépsz szorzóval, megemeled az fsb-t, és a "333" simán szalad 400-on.

Na ezt nem tudtam vagy legalábbis nem teljesen világos, amit mondasz.

Abból indulunk ki, h 3 vagy annál több DDR400-as modul esetén 333 MHz-re veszi vissza a gép a memória sebességét automatikusan, függetlenül a beállított osztótól (2:1). Hogyan cselezed ezt ki? Milyen szorzót állítasz? Szorzója a procinak van, nem? :think:

#364 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 19:30

Idézet: Moe - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 13:37

Na ezt nem tudtam vagy legalábbis nem teljesen világos, amit mondasz.

Abból indulunk ki, h 3 vagy annál több DDR400-as modul esetén 333 MHz-re veszi vissza a gép a memória sebességét automatikusan, függetlenül a beállított osztótól (2:1). Hogyan cselezed ezt ki? Milyen szorzót állítasz? Szorzója a procinak van, nem? :think:

Gondolom az fsb-vel együtt emelkedik, a szorzó visszavétel-t azért mondtam, ha valaki nem akar tuningolni. Igazából nem próbáltam még ki.

Idézet

#365 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 30. 23:28

Idézet: PeC - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 11:17

Azt is próbáltam, nem sok sikerrel.

VIA driverből mi vált be legjobban ehez a laphoz?

Vannak gondjaim nekem is a hanggal. Bár Abit lapom van, de a chipset ugyan az...

Néha pattog, recseg a hang, Audigy-m van, így is... :(

Most felraktam a PCI latency patch-et! Remélem segít....

pci latency

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#366 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:25

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 23:28

Vannak gondjaim nekem is a hanggal. Bár Abit lapom van, de a chipset ugyan az...

Néha pattog, recseg a hang, Audigy-m van, így is... :(

Most felraktam a PCI latency patch-et! Remélem segít....

pci latency

Üdv!

De ezt biosban lehet állítani nem?

Idézet

#367 Felhasználó inaktív   Ygg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:01

Idézet: Vakko - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 18:29

Sziasztok!
En ma vettem egy ijen lapot. Meg hozza egy A64 3000+ ot.
Összeraktam, és az induláskor a bios közli, hogy a CPU  overlocked. És utána semmi. Videójel sem jön ke belőle.

Van valakinek ötlete mi lehet a baj?
Esetleg szar a CPU vagy a MB?

Köszi

Hi!

Akkor találkoztam ilyen hibaüzenettel, amikor egy videokártya (vissza)cserélésnél a BIOS-ban a Graphics Aperture Size túl nagy értékre volt állítva. (Úgy tudom az a jó, ha a kártya max kapacitásának a felére van állítva ez a cucc).

U.I: csak ma láttam, hogy van ilyen topic, úgyhogy csak most tudtam hozzászólni. De remélem azóta megoldódott a probléma:)

#368 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:19

Srácok tényleg igaz, hogy az athlon 64 procik 2x512mb fölött csak egyoldalas ramokat tudnak kezelni? Ezt valamelyik másik alaplap topikjában olvastam , de sajna igaz lehet, mert a 2db 1GB-os ramomat nem bírtam normálisan használni ebben az alaplapban. És tényleg mid a két ramom kétoldalas. Mert elindultak dualban szépen rendesen 200 Mhz-en, és még a memória írás olvasás tesztek is szép eredményeket hoztak, de sajnos állandóak voltak a winrestartok. Tuti hogy nem szoftveres hiba miatt volt, mert ahogy az egyik ramot kiszedtem és csak egy maradt benne (igen a b1 foglalatba ahogy a gépkönyv írja) máris normálisan működik minden és azóta egyszer sem volt semmi restart és atomstabil a rendszer. Tehát ha mindenképpen 2 GB memóriát akarok használni (tudom feleslegesnek tünik sokak szerint de nekem kellene) akkor mi a tendő? Szerváljak 4 db 512-es egyoldalas ramot, és akkor ezek mennek dualban de csak 333 Mhz-en, vagy szerezzek 2db 1GB-os egyoldalas(eddig csak kétoldalast láttam létezik egyáltalán egyoldalas ekkora méretben ??) memót és akkor azok mennek dualban 400Mhz-en, vagy hogy is van ez akkor ?? A Lényeg hogy 2 gigányi ramot szeretnék használni ebben az alaplapban, és ha megmondaná valaki a helyes kombinációt nagyon megköszönném. Esetleg az nforce 4-es lapokban nincs ilyen gond, vagy ez nem lap hanem proci függő ??
Toron Powa !

#369 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:15

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 19:19

Srácok tényleg igaz, hogy az athlon 64 procik 2x512mb fölött csak egyoldalas ramokat tudnak kezelni? Ezt valamelyik másik alaplap topikjában olvastam , de sajna igaz lehet, mert a 2db 1GB-os ramomat nem bírtam normálisan használni ebben az alaplapban. És tényleg mid a két ramom kétoldalas. Mert elindultak dualban szépen rendesen 200 Mhz-en, és még a memória írás olvasás tesztek is szép eredményeket hoztak, de sajnos állandóak voltak a winrestartok. Tuti hogy nem szoftveres hiba miatt volt, mert ahogy az egyik ramot kiszedtem és csak egy maradt benne (igen a b1 foglalatba ahogy a gépkönyv írja) máris normálisan működik minden és azóta egyszer sem volt semmi restart és atomstabil a rendszer. Tehát ha mindenképpen 2 GB memóriát akarok használni (tudom feleslegesnek tünik sokak szerint de nekem kellene) akkor mi a tendő? Szerváljak 4 db 512-es egyoldalas ramot, és akkor ezek mennek dualban de csak 333 Mhz-en, vagy szerezzek 2db 1GB-os egyoldalas(eddig csak kétoldalast láttam létezik egyáltalán egyoldalas ekkora méretben ??) memót és akkor azok mennek dualban 400Mhz-en, vagy hogy is van ez akkor ?? A Lényeg hogy 2 gigányi ramot szeretnék használni ebben az alaplapban, és ha megmondaná valaki a helyes kombinációt nagyon megköszönném. Esetleg az nforce 4-es lapokban nincs ilyen gond, vagy ez nem lap hanem proci függő ??

Mind a két rammal külön, külön tökéletes?

A memóriakezelő a prociban van, nem a chipsetben az athlon 64-nél.

Idézet

#370 Felhasználó inaktív   Ypsilon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:22

igen, ki is tér a leírásban a dupla oldalas memókra, h. nem szereti sajna...
nálam 3x512helyett lett így a négy... :(

#371 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 22:52

Idézet: Ypsilon - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 22:22

igen, ki is tér a leírásban a dupla oldalas memókra, h. nem szereti sajna...
nálam 3x512helyett lett így a négy... :(

Igen de a gépkönyv (legalábbis az enyém) egy kurva szót sem szól 1GB-os ramokról, csak annyit említ hogy lehet beletenni ekkora méretűt is. A konkrét memória elosztásoknál, meg hogy az ASUS miket tesztelt, csak a 256-ok meg az 512-ek szerepelnek. Olyan mint ha az ő tesztüknél még nem is léteztek volna 512MB-osnál nagyobb modulok. Azért röhely hogy van egy aránylag korszerű alaplap hozzá való korszerű procival, és nem lehet simán belerakni mindenféle totózás nélkül 2GB ramot. Ráadásul a termékismertetőkben ott virít hogy " support max. 4GB DDR400/DDR333/DDR266 ECC/non-ECC un-buffered DDR SDRAM memory" .

JonesC ! Igen külön külön mennek single chanel-ben, de ez nem csoda ha igaz hogy 1gigáig kezeli rendesen a kétoldalas ramokat is, csak 1 giga fölött van nehézsége ezekkel.

Valami ramszakértő magiszter leírhatná, hogy ugyanolyan könnyű-e beszerezni egyoldalas 1gigás ramokat, mint a kétoldalasakat, vagy ritkák mint a fehér holló és még marha drágák is ????
Toron Powa !

#372 Felhasználó inaktív   zocsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:48

Sziasztok!

Kb. egy hónapja vettem meg az új gépem és ASUS A8V-E Deluxe alaplapom van. Teljesen jól működő board, csak mostanában van egy problémám vele. Az északi-hidamon aktív asus-os hűtés van alapból. A napokban eléggé zajos lett. Volt már egyszer ez probléma, még kb. 2 hete, de egy nap múltán abbaagyta. Most kb. 9000-9500 RPM között pörög a cooler (alapból) és hangos. Nincs valami tippetek mit lehetne vele kezdeni, vagy mi lehet a baj? (Már teljesen leporoltam, mondjuk lehet, hogy a borda alatt van valami szösz és az zúg, de nem hiszem.)

Előre is köszi!

#373 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 18:32

Idézet: zocsi - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 13:48

Sziasztok!

Kb. egy hónapja vettem meg az új gépem és ASUS A8V-E Deluxe alaplapom van. Teljesen jól működő board, csak mostanában van egy problémám vele. Az északi-hidamon aktív asus-os hűtés van alapból. A napokban eléggé zajos lett. Volt már egyszer ez probléma, még kb. 2 hete, de egy nap múltán abbaagyta. Most kb. 9000-9500 RPM között pörög a cooler (alapból) és hangos. Nincs valami tippetek mit lehetne vele kezdeni, vagy mi lehet a baj? (Már teljesen leporoltam, mondjuk lehet, hogy a borda alatt van valami szösz és az zúg, de nem hiszem.)

Előre is köszi!

Keresd fel gugát a bolhán, segíteni fog.

Idézet

#374 Felhasználó inaktív   vjanos65 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 04. 13:44

Hello
Ilyen lapom van és ramvásárlás előtt állok.Nem tudjátok mi igaz abból a pletykából,hogy nem szereti a  Hynix D43- as chipeket?
Köszi
:lama:

#375 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 19:55

Idézet: vjanos65 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 13:44

Hello
Ilyen lapom van és ramvásárlás előtt állok.Nem tudjátok mi igaz abból a pletykából,hogy nem szereti a  Hynix D43- as chipeket?
Köszi
:lama:

Nem tudom, nekem eddig kingmax 400-asok mentek, 225-ön, de nem tudom, hogy hynix volt-e, mert kingmax volt rászitázva. Most D5-ös Hynixek vannak benne (kingmax 500) és 233-on megy, úgy vélem, hogy a procim nem tudja szinkronban hajtani efölött. Mármint stabilan, mert kilépeget a CS:S-ből ha magasabbra rakom szinkronban.

Szerkesztette: JonesC 2005. 11. 04. 19:56 -kor

Idézet

#376 Felhasználó inaktív   gascili 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 07:41

;)

Szerkesztette: gascili 2005. 11. 06. 07:42 -kor

#377 Felhasználó inaktív   vjanos65 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 06. 07:47

Köszi,közben Kingstone lett.
Itt vetődik fel a kérdés:igaz-e,hogy ha a ramnak plusz feszt adok,le kell mondanom a Cool & Quiet-ről?

#378 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 08:07

Idézet: vjanos65 - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 7:47

Köszi,közben Kingstone lett.
Itt vetődik fel a kérdés:igaz-e,hogy ha a ramnak plusz feszt adok,le kell mondanom a Cool & Quiet-ről?

Hogy micsoda?  :D
Semmi köze a 2nek egymáshoz. CnQ-ról akkor kell lemondanod, ha változtatod a szorzót. Illetve akkor sem mindig.
Semper Fi

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.