Idézet: thomass2 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 13:56
Van egy komoly problémám.
A gépembe bele raktam egy 120 Gb PATA vinyót, hogy partícionáljam.
Volt mellette még két 500 Gb SATA2-es. Az egyik 500-as 100+400 Gb-ra volt rakva, a mási egyben volt. A partition magic elindításával a 400 Gb partíciót kapásból ki lőtte, a többi + megmaradt. Azóta is 400 Gb mnuszom van. Valaki tudna segíteni, hogy hogy állítsam vissza? Azzal már tisztában vagyok, hogy az adatok elvesztek róla, de azóta sem bírom visszaállítani.
Kaptam egy kis infót, hogy a partition magic kicsit elavult, és az 500 Gb-ot nem kezeli. Azt viszont nem értem hogy a másik 500 Gb egyben az túlélte.
Valaki tudna ajánlani valami progit, vagy valami tanácsot, hogy hogyan tudom visszaállítani az elveszett 400 Gb-ot? Akár az adatterületét, akár csak a partíciót.
Sürgős lenne.
Előre is köszönöm a segítséget.
Pontosan milyen figyelmeztetést írt, stb. érdekelne, mi történt pontosan.
Másik: nem kell GetDataBack, simán visszaállítható a partíciós tábla, fogsz 1 windows PE-t, bebootolsz, s ott van a partíciókezelő programok között, megnézem mi a neve, úgy működik dióhéjban, hogy végigszkenneli a hdd-t szektorról szektorra, s ahol talál partíciós "bejegyzéseket", azon szektorok "koordinátáit" visszaírja a partíciós táblába. Neked csak nagyjából kell tudnod, hogy milyen méretű (és típusú) partícióid voltak.
A művelettel nem veszítesz semmit se, mivel adatterülethez nem nyúl.
Egyébként a dolog érdekessége, hogy magának a Partition Magic-nek is van ilyen funkciója, márminthogy "elveszett" partíció keresése...
Nekem sokszor volt már törölt/sérült/sz@rrá ment partíciós táblám, s még adatvesztés sose volt miatta, a getdataback arra való, ha a partíciós bejegyzés helyes, de így sem olvasható a partíció, pl. bad szektorok vannak.
Szóval felesleges az adatterületről visszaolvasni fájlokat, majd rendezni őket, főleg ha komplett rendszer van rajt', egy partíciós tábla menedzser bőven megteszi, ha ugyanis CSAK a partíciós táblába történt írás, akkor 100%-osan visszaállítja az adataid elérhetőségét! Márpedig a jelek szerint ez van...

Súgó
A téma zárva.