Hogyan használd a Partition Magic-et
Elküldve: 2002. 12. 06. 01:04
[LI]*.Siga
Az elgondolás nem primitiv, hanem józan! Nincs kedved megosztani velünk a particióid méretét, miértjét?
Igaz mindenki máskép csinálja. A javaslat a gondolatot viszont mindíg szíves fogadtatásra lel.
Előköszi!
Én pl. azon gondolkozom, (egy barátom említette) hogy a programoknak külön particiót rakok, hogy ne kelljen mindig ujra installálni, ha a win már nagyon nyekereg. Az adatoknak is külön partició van, melynek megadom az alapértelmézés szeritni mentést, pl a dokumentumoknál ..stb.
XRV
Elküldve: 2002. 12. 06. 01:16
Idézet
..........Én pl. azon gondolkozom, (egy barátom említette) hogy a programoknak külön particiót rakok, hogy ne kelljen mindig ujra installálni, ha a win már nagyon nyekereg. ......
Nem minden program viseli el, azért erre is gondolj. Ki kell tapasztalni.
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:46 -kor
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 06. 02:05
Idézet
[B]Sziasztok!
[LI]*.Siga
Az elgondolás nem primitiv, hanem józan! Nincs kedved megosztani velünk a particióid méretét, miértjét?
Igaz mindenki máskép csinálja. A javaslat a gondolatot viszont mindíg szíves fogadtatásra lel.
Előköszi!
Én pl. azon gondolkozom, (egy barátom említette) hogy a programoknak külön particiót rakok, hogy ne kelljen mindig ujra installálni, ha a win már nagyon nyekereg. Az adatoknak is külön partició van, melynek megadom az alapértelmézés szeritni mentést, pl a dokumentumoknál ..stb.
XRV</STRONG>
Nekem igy van felosztva:
15 gigát hagytam komplett a rendszernek, terjeszkedjen ha akar, no meg sose lehet tudni milyen 5 CDs szoftver kerül telepítésre
70 giga a saját adat. Itt vannak a zenék, a dokumentumok is ide van irányitva, a leveleimet itt tárolom, letöltések, filmek, egyszóval minden ami "szemét"
A többi az munkának van fenntartva, itt tárolok mindent ami meló.
A rendszer által használt programokat is a C-re teszem, mert ha a rendszert újra kell húzni, akkor már rászánom azt a 2 órát hogy a progikat is utánahúzzam, úgy a "tiszta"
Jobban örülnék ha tükrözött iker raidel mennék, de hát ugye..."nincs kedvem" hozzá
Hamarosan belekerül a gépbe egy különálló adaptec raid vezérlő (PCI), igy az irq kiosztás se fog akarni semmivel.
Partition magicet kétszer használtam, de egyik sem az én gépemen volt. Az a gond, hogy sokan nem ismerik fel : mire végez egy nagyobb partició sor átméretezésével, az majdnem annyi mint újrahúzni egy rendszert...jó, igaz, nagyon majdnem, de azért ne legyünk ennyire kényelmesek uraim (hölgyeim
Igaz ez egyéni meglátás és nem biztos hogy a topic témája miatt el fogják fogadni egyesek, de attól nekem még ez marad a véleményem
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:47 -kor
Elküldve: 2002. 12. 06. 09:22
Idézet
..........Partition magicet kétszer használtam, de egyik sem az én gépemen volt. Az a gond, hogy sokan nem ismerik fel : mire végez egy nagyobb partició sor átméretezésével, az majdnem annyi mint újrahúzni egy rendszert...jó, igaz, nagyon majdnem, de azért ne legyünk ennyire kényelmesek uraim (hölgyeim
Igaz ez egyéni meglátás és nem biztos hogy a topic témája miatt el fogják fogadni egyesek, de attól nekem még ez marad a véleményem
A topic témája csak annyi: ha használni akarod vagy kell, hogyan tedd (lehetőleg)
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:48 -kor
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 06. 10:37
Idézet
Plussz egy ötlet: én boot CD-t használok (Win98 boot lemezről lett készítve), aminek a normál részére (nem a lemez-image-re) fel van írva mindenféle segédprogram (pl. PQMagic), és egy DiskDupe-pal készített bootlemez-image gyüjtemény (DOS, 95, 98 F-PROT, ). Nekem bevált. Bocs, ha feltaláltam a spanyolviaszt.
Csak egy kérdés: azt meg lehet oldani, hogy egy menüből kiválaszd, hogy melyik floppy imageről bootoljon? És hogyan?
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:49 -kor
Elküldve: 2002. 12. 06. 16:51
A D: egymaga egy kulon 40es meghajto, a C,E,F meg a 15Gsrol van levalasztva. A C-n Win98 volna, de behalt, Az E-n XP van, Az F: progiknak (felhaszn.). A D-n meg minden, jatekok zenek filmek.
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:49 -kor
powa: XP 2.4+, 512 DDR, GeForce FX5.6, 15+40+120G, SBLive
kool: K7c 650, 128+64+32+32 SD, Voodoo 3, 1.2+4.3G, SB16V
vaio: P3M 1.2, 512 SD, MRadeon 16M DDR, 60G, iSmax
pda: HTC Wizard
Elküldve: 2002. 12. 09. 22:50
Elküldve: 2003. 01. 31. 01:22
Idézet
Hej, ti mivel skalaztok kisebbre W2k Server alatt egy dynamic disket? (hw-raid5 volume)
1. Backup
2. Fdisk
3. Format
4. Restore
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:18 -kor
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 02. 07. 09:18
Én 3 partíciót használok. Kettő db primary, ill egy db secondary logikai meghajtót. Mindig csak C, és D meghajtóm van, a harmadik (attól függően, hogy melyik oprendszert használom w98/xp) rejtve marad.
Használja valaki még így, közületek? :confused:
Elküldve: 2003. 11. 25. 23:36
gép sikít-.......nem jó neki , mert NTFS, azt ő nem szereti;
kicsit döbbent arcot vágok; jó -----> format a win 98 indítólemezről persze már bootszektort rakatok vele, ismét boot a CD-ről, megint nem jó.....boot a floppyról, nem megy,
-----------------------------------
kábelek vissza XP beízzít, NTFS paríciót letörlöm, helyette FAT32, ......kábelek megint lekötve, setup nem megy
(ja persze betűjelek verziót is próbáltam a BIOS SETUP-ban, természetesen nem ment, mert ott figyelt az XP a primary master 1st partícióján).
/////////////////////
megoldás lenne hogy WIN98 alól, FDISK és format c: /s az első partíciónak a többinek pedig sima format?????(Még vannak adatok a végén lévő 3. partíción, ezért nem tettem még meg + munkás most mindent előlről kezdeni, LUSTA vagyok!)
-------------
Vélemények??
(Már volt ilyen gond, hogy az XP alatt formázott FAT32 patíciót nem volt hajlandó WIN98 kezelni, pláne felmászni rá,ezért nem idegesít nagyona dolog.)Azért érdekel hogy ki mit gondol.
[Ja igen: a cél az volt, hogy a második vinyóra a WIN98-at rakni, aztán a BIOS ból minden boot-manager használat nélkül tudjam indítani azt meg az XP-t is.]
[ 2003. november 26.: WEbshark szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 26. 08:54
Teendő az alábbi, aminek értelme is van:
1. Bebootolsz Win98CD-ről.
2. Format C: (Fat32)
3. Ide felkúrod a 98-at
4. Boot Win2k/xp/stb
5. Format D: (NTFS-nek)
6. Felnyomkodod rá a Win2k-t
7. Win2k-val formattálsz egy E:-t (FAT32 legyen és legalább 4 giga!!!)
8. Ghost-tal először a C:, majd a D:-t image-be az E:-re
9. Fogod és kiírod ezeket 1-1 CD-re, ami boot-os és rajta van a Ghost is.
10. Na most PM1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-xx használatával partícionálsz.
11. Ha esetleg elrontja - nekem még egyszer sem rontott a PM, bár lehet, hogy lottóznom kéne -, akkor a 2 CD-ről vissza tudod állítani a rendszert.
12. Ha akarod írni-olvasni az NTFS-t Win98 alól, remek progik vannak rá - lásd SysInterNails által készítettek...
Nos, hogy ment?
Elküldve: 2003. 11. 26. 09:40
Idézet
(Már volt ilyen gond, hogy az XP alatt formázott FAT32 patíciót nem volt hajlandó WIN98 kezelni, pláne felmászni rá,ezért nem idegesít nagyona dolog.)
Idézet
(ja persze betűjelek verziót is próbáltam a BIOS SETUP-ban, természetesen nem ment, mert ott figyelt az XP a primary master 1st partícióján).
Egyesek elintézik annyival, hogy "lekötöm a vinyót", pedig a pozíciónak is jelentősége van bizonyos esetekben.
[ 2003. november 26.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:40 -kor
Elküldve: 2003. 11. 26. 10:25
Elküldve: 2003. 11. 26. 16:11
2.azért kötöztem át hogy primary master legyen, de később vissza akarom tenni sec. slave-ba...(EZT MÉG NEM PRÓBÁLTAM);
volt már prim. master....keverve egymásik lemezen lévő partíciókkal...(működött, igaz egyszer csak elszállt az egyik, mint a győzelmi zászló....
3. tényleg hülyén csináltam,DE
a)nincs XP install disk,
b)nem akarok XP-t telepíteni....!!(most jól fel van rá dobva minden....)
install CD nélkül nincs XP-s partícionálás.
ENDE
-----------------------------------------------------------
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=001507&p=5#000220"]Könyörgöm, fejtsétek meg....[/url]
Elküldve: 2003. 11. 26. 16:28
Idézet
b)nem akarok XP-t telepíteni....!!(most jól fel van rá dobva minden....)
install CD nélkül nincs XP-s partícionálás.
ENDE
Idézet
...nem használok feleslegesen Partition Magic-et, amikor ott van a Lemezkezelő. (2k/XP, diskmgmt.msc).
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:43 -kor
Elküldve: 2003. 12. 04. 11:54
"This partition crosses the 1024 cylinder boundary and may not be bootable"
Igy egyenlore nem inditottam el a dolgot, gondoltam inkabb rakerdezek erre, hogy ez miert van, vagy egyaltalan mit jelent? Lehet e belole gondom? Mert a vinyot rendszervinyokent hasznalnam...
elore koszonom a hozzaszolasokat, tanacsokat!
Elküldve: 2003. 12. 04. 12:28
Elküldve: 2003. 12. 07. 13:57
Idézet
Ehhh !
"ERROR 117
Couldn't initialize partition's Drive letter"
Szóval nem indul ! De legalább nem fagy !
Tudom nem mai a téma, de az lenne a kérdéem, hogy kiderűlt mi az oka a fent említett hibaüzinek? Nálam win+ntfs / linux ext3 van az első műveletet elvégezte sikeresen, majd a következő indítás már nem sikerűl error 117.
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:53 -kor
hát mer nehogy már
Elküldve: 2003. 12. 07. 14:57
Idézet
Run PARTINFO to detect any partition table errors. If partition table errors are found, search the PowerQuest Knowledge Base for solutions to the specific errors.
If no partition table errors are found, the problem may be due to a conflict that is seen only in Windows. In this case, you should run PartitionMagic from the rescue diskettes.
If you are trying to delete, move, or resize a partition when you receive the error, then try hiding the partition, exiting PartitionMagic, and running PartitionMagic again after the system reboots. At this point, you should be able to manipulate the partition as desired.
NTFS Partitions
------------------------
If Error 117 is occurring in conjunction with an NTFS partition, run PartitionMagic from its rescue diskettes, make the desired partition changes, and restart the computer.
Note: You may have to edit the BOOT.INI file later, so prepare ahead of time by building an NT Boot Disk or by running the BTINI utility. (Click here to download BTINI.ZIP from PowerQuest's FTP site).
To run BTINI, use the following syntax:
BTINI [ /r ] [ /s] <Partition> BOOT.INI
where <Partition> is a drive letter or partition number. Include a single space between <Partition> and BOOT.INI.
The /r switch restores the BOOT.INI file, and the /s switch causes partition numbers and other data to be displayed.
System Partitions
---------------------------
If Error 117 is being reported on the system partition, run PartitionMagic from its rescue diskettes or from MS-DOS. If the system partition is on a drive other than the primary drive and contains Windows NT/Windows 2000, then use a Windows NT/Windows 2000 boot floppy. To create a Windows NT/Windows 2000 boot floppy, perform the following:
1. Format a floppy disk.
2. Copy the BOOT.INI, NTDETECT.COM, and NTLDR files to the floppy disk.
Cause(s) of the problem
PartitionMagic must be able to find the drive letter for each partition before modifications can be made. If this is not possible, Error 117 may be reported. Usually, the reason PartitionMagic cannot find drive letters is due to one of the following: - There are partition table errors. - A driver on your system is changing drive letters from their defaults. - Your partitions do not have serial numbers. - You are running Windows NT from a logical partition.
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:53 -kor
Elküldve: 2003. 12. 07. 17:16
Idézet
[QB][/QB]
Köszi, magyarul esetleg?
Az a bizonyos angol anyatejes dolog kimaradt az életemből, így nem beszélek olvasok anyanyelvi szinten.
Tehát ez egy partíciós tábla hiba amit kerssünk meg a speci tudásbázisban.
ha nem az akkor: rescue diskettes.
....
Sajna ez nem jött be PM boot-re "#108 error found."
ha ntfs:..... innentől kampó mit a akar a boot- inivel?
Mellesleg nekem PM-l sikerűlt átméretezem a linux-s /usr/local -t és ezután jelentkezett a hiba.
Egy átjáró partíciót akartam volna készítenia 2 rendszer közé, ez okból próbáltam az egyik csökkentésével.(amit szerencsére szétosztott az összes többi között
Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:54 -kor
hát mer nehogy már

Súgó
A téma zárva.