HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#61 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:09

Error 117 may be reported.

Usually, the reason PartitionMagic cannot find drive letters is due to one of the following:
(A 117-es hiba lehetséges okai :)

- There are partition table errors. Hiba a partíciós táblában
- A driver on your system is changing drive letters from their defaults. Valamilyen meghajtó alapértelmezettként átcseréli a partíciók betüjeleit
- Your partitions do not have serial numbers. A partíciónak nincs szériaszáma
- You are running Windows NT from a logical partition. Logikai partíciórol futtatsz Win NT-t
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#62 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 08. 21:24

Üdv!

Csak finoman a fikázással! :) Még sohasem partícionáltam. FDisk, PM, stb. nekem sötét folt. Szóval adott egy 120GB-os vinyó. Létre akarok hozni 2 partíciót. Egy C-t, ami 10GB-os és a rendszert + Program Files-t akarom tárolni rajta. A maradék 110GB meg maradna a stuffoknak D betüjellel. Mind a 2 meghajtót NTFS-re akarom formázni. Nah' ehhez hogy kezdjek hozzá? Milyen programot ajánlotok hozzá? Ugye nem baj az, ha egyben van 110GB, s nem ficlizem tovább. Esetleg azt is megköszönném, ha kicsit a szájamba rágnátok a teendőket. :) Nem akarok úgy járni, mint számos kolléga, s ott maradni egy elkúrt vinyóval. (#0001 számú hiba, #0002 számú hiba, stb.) Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown

PS.: a Windows környezet nem gond, mert addig fent hagyom a mostani 20GB-os vinyómon az XP-t, amíg a 120GB-os project nem oldódik meg.
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#63 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 21:29

Idézet

Ezt írta Klown:
Üdv!

Csak finoman a fikázással!    :)  Még sohasem partícionáltam. FDisk, PM, stb. nekem sötét folt. Szóval adott egy 120GB-os vinyó. Létre akarok hozni 2 partíciót. Egy C-t, ami 10GB-os és a rendszert + Program Files-t akarom tárolni rajta. A maradék 110GB meg maradna a stuffoknak D betüjellel. Mind a 2 meghajtót NTFS-re akarom formázni. Nah' ehhez hogy kezdjek hozzá? Milyen programot ajánlotok hozzá? Ugye nem baj az, ha egyben van 110GB, s nem ficlizem tovább. Esetleg azt is megköszönném, ha kicsit a szájamba rágnátok a teendőket.    :)  Nem akarok úgy járni, mint számos kolléga, s ott maradni egy elkúrt vinyóval. (#0001 számú hiba, #0002 számú hiba, stb.) Segítségeteket előre is köszönöm!

PS.: a Windows környezet nem gond, mert addig fent hagyom a mostani 20GB-os vinyómon az XP-t, amíg a 120GB-os project nem oldódik meg.

Szia!

Ehhez nem kell FDisk, PM, stb.
Windows (XP) telepítésekor a telepítő elején egyszerűen partícionálhatod a vinyót.

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:54 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#64 Felhasználó inaktív   Midge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 21:40

Idézet

Ezt írta Klown:
Üdv!

Csak finoman a fikázással!    :)  Még sohasem partícionáltam. FDisk, PM, stb. nekem sötét folt. Szóval adott egy 120GB-os vinyó. Létre akarok hozni 2 partíciót. Egy C-t, ami 10GB-os és a rendszert + Program Files-t akarom tárolni rajta. A maradék 110GB meg maradna a stuffoknak D betüjellel. Mind a 2 meghajtót NTFS-re akarom formázni. Nah' ehhez hogy kezdjek hozzá? Milyen programot ajánlotok hozzá? Ugye nem baj az, ha egyben van 110GB, s nem ficlizem tovább. Esetleg azt is megköszönném, ha kicsit a szájamba rágnátok a teendőket.    :)  Nem akarok úgy járni, mint számos kolléga, s ott maradni egy elkúrt vinyóval. (#0001 számú hiba, #0002 számú hiba, stb.) Segítségeteket előre is köszönöm!

Nem hiszem, hogy nagyon L tudod "kúrni" a vinyót, mivel még áramszünet esetén is max újra kell kezdeni az egész ceremóniát. Na de ebbe inkább nem merülök bele...
Szóval leggyorsabban és szerintem legegyszerübben a PQMagic-al tudod megoldani a dolgot, ha van a közeledben 1 működő Window$. Ez szép grafikus felülettel ellátva gyakorlatilag mindenféle előzetes felkészülés nélkül segítségedre lesz. Baromi lassú megoldás, és asszem NTFS-t nem ismer az M$ féle FDISK. Ezt ajánlom utoljára sebessége miatt :(.
Hasonló, de rendesen működő program Linux alatt a CFDISK. Ez hatékony és gyors. Persze, ha valóban csak most ismerkedsz a partícionálás rejtelmeivel, inkabb maradj a PQMagic-nél.

A 110 Gb D partícíó pedig lehet 1ben, de akkor az 110Mb momoriba fog kerülni neked... 1 ekkora hdd-t érdemesebb/célszerűbb több részre partícionálni. Persze ez egyéni dolog, de az adatok átláthatósága miatt is... :)

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:55 -kor

#65 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 22:01

Idézet

Ezt írta Midge:

A 110 Gb D partícíó pedig lehet 1ben, de akkor az 110Mb momoriba fog kerülni neked...

Ezt a kijelentést jó lenne valami autentikus forrásból származó linkkel alátámasztani, vagy gyorsan elfelejteni...

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:56 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#66 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 07:57

HELP!

Nagyobb vinyóra szeretném átrakni a rendszert PM-el.

Adott egy 60 gigás, 15GB FAT32 rendszer és 45GB FAT32 adatokkal, XP pro -val a c:-n. (C:=Primary, D:=Extended-en belüli Logical). Ezt szeretném egy 120 gigásra átrakni.

PM 4.0 win98 boot floppy-ról bebootol, pm elindít.
Copy partition, se méretezés, se konvertálás, a rendszert egy az egyben szeretném ugyanúgy. Kb 1 óra másolás után a vinyók kicserélésével (primary masterre dugva az új vinyót, másikat lehúzva) az XP boot-ol, elindul a fekete alapon kék hernyó jobbra, de az üdvözöljük képernyőig sem jut el, néha megtekeri a vinyót meg a floppy-t, de csontra fagy egy kék alapon windows xp ábrával. Menet közben a PM semmiféle hibaüzenetet nem adott, rendesen lefut minden.

PM 8.0 feltelepít, művelet ugyanaz csak már xp alól, elkezd másolni, most már másfél óráig csinálja a 15 gigát, eredmény dettó ugyanaz. Mi a fenét tudnék tenni? Kb 6 órám ment rá, és semmi eredmény. A másik vinyóról tökéletesen megy még most is minden.

Aki tud lécci help, mert nagyon berágtam tegnap (esetleg ICQ: 35114831 - napközben)

[ 2003. december 09.: Gyulavitéz szerkesztette a hozzászólást ]

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#67 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 08:34

Szia!

Én nem a PM-et szoktam oprendszer áthelyezésre használni, bár elvileg képes rá, hanem DirveImage-et. Hatékonyabban és gyorsabban lehet vele partíciókat másolni egyik diszkről a másikra. Itt is javasolt a bootlemezről való használat.

#68 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 08:39

Bocs, vissza.

#69 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 10:35

Idézet

Ezt írta Gyulavitéz:
HELP!

Adott egy 60 gigás, 15GB FAT32 rendszer és 45GB FAT32 adatokkal, XP pro -val a c:-n. (C:=Primary, D:=Extended-en belüli Logical). Ezt szeretném egy 120 gigásra átrakni.

PM 8.0 feltelepít, művelet ugyanaz csak már xp alól, elkezd másolni, most már másfél óráig csinálja a 15 gigát, eredmény dettó ugyanaz. Mi a fenét tudnék tenni? Kb 6 órám ment rá, és semmi eredmény. A másik vinyóról tökéletesen megy még most is minden.

Hello,
Nálam is ugyanez volt a helyzet, amikor meglett a 120-as vinyóm. A Norton Ghost-ot és plusz hozzá ezt a megoldást javaslom: KATT. Ezen beül is a Signal által leírt megoldás a leggyorsabb és legegyszerűbb.

Megköszönöm a Signal-nak és persze a Fődudu-nak is a fenti leírásukat, anno nagyon örültem, hogy gyorsan megoldódott a gondom. Küldeni akartam a Signal-nak köszikelevelet, csak nem lehet(ett), így helyette nyomtam egy KCS-t.

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:57 -kor

1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#70 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 11:38

Idézet

Ezt írta Gyulavitéz:
HELP!

Erre a feladatra a DriveImage a megfelelő program.
(De természetesen levesmerő kanállal is meg lehet csinálni...)

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 14:58 -kor

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#71 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2003. 12. 09. 11:42

Idézet

Ezt írta Midge:
........Szóval leggyorsabban és szerintem legegyszerübben a PQMagic-al tudod megoldani a dolgot, ha van a közeledben 1 működő Window$. Ez szép grafikus felülettel ellátva .....

Kép

Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 03. 14:14 -kor

¤

#72 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:16

Idézet

Ezt írta lameXpert:

Erre a feladatra a DriveImage a megfelelő program.
(De természetesen levesmerő kanállal is meg lehet csinálni...)

Átmásolni biztosan át lehet azzal is, hiszen miért ne.  :)  Nem is ott kezdődött a probléma, nem a másolással van a  gondja a Gyulavitéz-nek, hanem azzal, hogy a "célvincsi" nem úgy van particionálva ahogy az eredeti vinya. Igazából ez sem gond - ha már nagyon korrektek akarunk lenni -, csak éppen az XP a mounted device-os háklija miatt nem butul - na erre jó a belinkelt cucc.

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:29 -kor

1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#73 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:35

Idézet

Ezt írta greeny:

Átmásolni biztosan át lehet azzal is, hiszen miért ne. :)  Nem is ott kezdődött a probléma, nem a másolással van a  gondja a Gyulavitéz-nek, hanem azzal, hogy a "célvincsi" nem úgy van particionálva ahogy az eredeti vinya. Igazából ez sem gond - ha már nagyon korrektek akarunk lenni -, csak éppen az XP a mounted device-os háklija miatt nem butul - na erre jó a belinkelt cucc.

Véleményem szerint gyulavitéznek is - és másnak is - ezzel van a legnagyobb problémája:

Idézet

PM 8.0 feltelepít, művelet ugyanaz csak már xp alól...

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:30 -kor

¤

#74 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:39

Idézet

Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB]

Hát, nem, Gyulavitéznek nem ez a gondja perpillanat. Kattints bele abba a régi topicba, amit linkeltem, valószínű akkor jobban látszani fog a lényeg.  :)

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:31 -kor

#75 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 13:36

Idézet

Ezt írta greeny:

Hát, nem, Gyulavitéznek nem ez a gondja perpillanat. Kattints bele abba a régi topicba, amit linkeltem, valószínű akkor jobban látszani fog a lényeg. :)

Én tudom, mi van azon a linken, nem kell bizonygatnod  :)

A gond szokás szerint a kapkodás, az "itt-ebben-a-pillanatban-oldjunk-meg-valamit-de-azonnal" és nem számít, hogy mit és hogyan kellene csinálni.

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:33 -kor

¤

#76 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 14:44

Na most akkor mi az álláspont? :)
Ne vesszetek már össze.
Most beszereztem egy DriveImage-et, de akkor mégsem ez kell, hanem a Ghost? Vagy most mitévő legyek, mert mindenki mást ír, mindenkinek megy a maga módszere, de ez engem csak mégjobban összezavar.

Szóval:
forrásvinyó: Barracuda 60 GB
primary: 15 GB FAT32 (rendszer)
extended alatt logical: 46 GB FAT32 (csak adat, utólag is elég átmásolni felőlem, nem ragaszkodom a szektoronkénti másoláshoz)

célvinyó: Seagate 120 GB (most még üres)
primary: 15 GB FAT32 (rendszer, ez egy az egyben lehet ugyanaz, mint a másikon, nem akarok se ntfs-t, se méretet növelni)
maradék: a maradék 97 gigára szeretnám az előző logikait bárhogyan felmásolni, akár utólag betéve, csak induljon el az új vinyóról a régi xp.

Az XP-m egy corporate edisön, nem kell aktiválni. Nincs netem rajta, se email accountok, se olyan, amit emlegettetek, hogy elvész. Akkor hogyan s mint?

Köszi

#77 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 14:44

Idézet

Ezt írta lameXpert:
...A gond szokás szerint a kapkodás, az "itt-ebben-a-pillanatban-oldjunk-meg-valamit-de-azonnal" és nem számít, hogy mit és hogyan kellene csinálni.

Gyulavitéz ezt már 6 óra alatt jól elkapkodta, szerintem sem Ghost, sem Drive Image nem fog segíteni rajta.

Én ilyen esetben belenyúlok a másolt rendszer registryjébe, egy másik oprendszerrel (XP/2k), de akinek ehhez nincs kedve, kipróbálhatja így is:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices

A MountedDevices komplett törölhető, induláskor újra fog generálódni. Indulás előtt, floppyról bootolva elvégezzük a klónozást, bármilyen módszerrel. Utána berakjuk az új vinyót, először csak önmagában. Induláskor létrejön a MountedDevices kulcs, később már berakhatjuk a régi vinyót is, nem lesz kavarodás, mert az azonosítók megfelelően létrejöttek.

Ha a régi vinyón lévő XP-t ismét bootolni szeretnénk, először csak önmagában szabad betenni (keveredések elkerülése érdekében), mivel a MountedDevices törölve lett belőle, tehát annak is újra kell generálódni előbb.

[ 2003. december 09.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:39 -kor

#78 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:11

Ez utóbbi szimpi módszer.

Tehát összefoglalom lépésenként (ha valahol félreértettem, légyszi javítsatok ki!):
1. régi vinyón működő xp alatt 'futtatás: regedit'
2. rákeresni a HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices bejegyzésre és törölni egy az egyben.
3. új vinyót betenni
4. floppy-ról bootolni, PQ magic-cel, átmásolni a rendszerpartíciót
5. régi vinyót leszedni, új vinyóról xp bebootol, felismeri a cuccokat, újraindít, stb, stb.
6. régi vinyót visszatenni, maradék fájlokat a másik partícióról visszarakni a maradék helyre.

#79 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:19

Mégvalami eszembe jutott.
Mi van akkor, ha:
boot-olok a régi vinyón levő xp-vel (mert ez még működik), és a tegnapi sikertelen próbálkozásom maradványaként az új vinyón levő xp-ben beleturkálok a registry-be, törlöm, majd vinyó csere (hardveresen), és utána mennie kell? Vagy mindenképpen a PM duplikálás ELŐTT kell kitörölni a bejegyzést?

Ja? Mégegy zavaró tényező lehet nálam: én tegnap betettem mindkét vinyót mindkét helyre, mindenhonna akartam boot-olni és így minden összezavarodhatott. Vagy annyira nem? Tehát a régiről minden megy simán most is.

#80 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:23

Idézet

Ezt írta Gyulavitéz:
Ez utóbbi szimpi módszer.

Tehát összefoglalom lépésenként (ha valahol félreértettem, légyszi javítsatok ki!):
1. régi vinyón működő xp alatt 'futtatás: regedit'
2. rákeresni a HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices bejegyzésre és törölni egy az egyben.
3. új vinyót betenni
4. floppy-ról bootolni, PQ magic-cel, átmásolni a rendszerpartíciót
5. régi vinyót leszedni, új vinyóról xp bebootol, felismeri a cuccokat, újraindít, stb, stb.
6. régi vinyót visszatenni, maradék fájlokat a másik partícióról visszarakni a maradék helyre.

Igen, nagyjából így. Viszont nem feltétlenül kell mégegyszer másolgatni, lehet a működő XP-d Regedit progijával is megbarkácsolni az új vinyón lévő - csak sajna nem induló - XP regisztrijét. Végül is ez az igazi nagy trükk az egészben szvsz, ennek a menetét ott a linkben szintén meg lehet találni.  :)

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:46 -kor

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.