Diablo 3
Elküldve: 2008. 08. 27. 15:20
Jah, de ezt jobb lenne nem azzal megoldani, hogy fél csilliárd évben egyszer ráakadsz egy gamere, ahol diablo majd kegyes megjelenni fél éven belül... ha nem kapsz CI-t, hanem valami kemény munkával, de rendzeresen,vagy nagyobb esélyel kiváltható dolog (pl a kulcsos rendszer 2-ben.)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2008. 08. 27. 15:22
Nyilvan. Ehez hozzatartozik, hogy nekem DII-es korszakomban egyszer sem sikerult az Annihilus altal elocsalogatott Diabloval talalkoznom.
Elküldve: 2008. 08. 27. 15:35
Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 16:22
Nyilvan. Ehez hozzatartozik, hogy nekem DII-es korszakomban egyszer sem sikerult az Annihilus altal elocsalogatott Diabloval talalkoznom.
Nekem is csak 2X es akkor meg lehetett botot használni hozzá.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Elküldve: 2008. 08. 27. 17:28
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 17:21
Neten csak jóval később kezdtem játszani, eleinte nem is tetszett, de ma már az a véleményem, hogy egy játékot csak így lehet eladni, a haverokkal közös játékélményt nem pótolhatja semmilyen szuper single mód se.
Ebben lehet valami. De engem nem érdekel a DiabloII multi része, mert van más multiplayer játék, amivel ilyen formában (cimborákkal közösen) tudom eltölteni a kevés erre fordított szabadidőmet.
Számomra a Star Wars Galaxies tökéletesen megfelel. (Már annak is örülök, ha arra van időm néha.) Hosszab, rövidebb kihagyásokkal ezzel játszom interneten 2004 nyara óta.
Idézet
Példa: a sorcimmal jelenleg használom a Teleportot, a Lightningot, a Chain Lightningot, a Static Fieldet, az Energy Shieldet, Frozen Armort, Frozen Orbot és az Enchantot. Ez egy karakter skilljei, hol van még a többi...
Hmmm... ezekből mindössze 3 skill aktív. A többi ilyen formában nem tartozik a "látványos" kategóriába.
Én a Diablo sorozat első részében a varázslómmal gyakorlatilag minden támadóskillt használtam változó gyakorisággal. Ez pedig húsznál több varázslatot jelent, melyek grafikájukban is eltérnek.
(Emellett a Teleport, a Mana Shield és a Reflect ott is alap varázslatoknak számítottak.)
Idézet
Erre csak azt tudom mondani, hogy tárgyi tévedésben vagy, a D1-ben volt 4 fajta dungeon, ha jól emlékszem mindegyiknek 3-3 szintje volt. [..]És nem mellesleg hol volt a napszakok változása D1-ben, az időjárásról nem beszélve (hiszen minden a föld alatt történt)?
Több volt (kifelejtetted a melléküldetések helyszíneit), de lényegtelen. A játék méretéhez és hosszához képest nagyon változatos volt, s a helyszínek is ideális mértékben változtak.
Az időjárás változása pedig nem hiányzott, hiszen ahogyan mondtad, a föld alatt játszódott a játék zöme.
Igazából a hagyományos, "kocsmajárós, dungeonos" klasszikus fantasy hangulatot számomra éppen emiatt adta vissza az első rész.
A második ilyen szempontból, mintha egy egészen más fantasy világ feldolgozása lett volna. Egészen más hangulatot áraszt.
Idézet
Válaszolnék, de értelmetlen a kérdés. Lehet minden skillre rakni kevés pontot, de a D2 skillrendszere nem olyan mint a D1 volt, ennek ilyen módon nincs értelme. [..]És ez nem az a játék, ahol egy karaktert szokás indítani, itt ki lehet nyugodtan próbálni a többit is, vagy akár egy ugyanolyan kasztot más skillfelépítéssel.
Számomra lenne értelme, de nyilván ez egyéni ízlés kérdése. Én kifejtettem fentebb, hogy miért igénylem a sok, változatos, használható aktív skillt.
Amúgy pedig mért kellene nekem olyan karakterosztályokat kipróbálnom, amelyek nem szimpatikusak, pusztán azért, hogy ne legyen számomra egysíkú a játék?
Hát nem az a lényeg, hogy a játék szórakoztasson? Márpedig nekem a harcos karakterekkel a fantasy soha nem szórakozás. Ez van... nem szeretem a "csihi-puhi" karaktereket. Csak a varázslókat, idézőket, gyógyítókat.
Idézet
Nem én kezdtem kötözködést, egyszerűen próbáltam megmagyarázni, hogy szerintem miért jobb a folytatás, és ennek alapján miért remélem, hogy a harmadik rész se lesz csalódás se single se multi szempontjából.
Akkor már ketten vagyunk, mert én is ezt írtam le, csak számomra más jelenti az etalont, mint számodra.
Idézet
Nem hiszem, hogy többet kéne erről vitatkoznom veled, van egy álláspontod (rossz a D2 single módja, a multi meg nem érdekes neked), nem értek vele egyet, de ez az én problémám.
Akkor ebben ki is egyezhetünk.
"If i could fly, like the king of the sky..."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 08. 27. 19:34
Hehe, neked kell egy Diablo I. Ne menj tovább, már kiadták 
Pont azok az újítások nem tetszeken a d2-ben, amik a többség szerint élvezhetőbbé, szórakoztatóbbá tették az 1-hez képest. Ez persze nem gond, nekem biztos nem :Đ
Pont azok az újítások nem tetszeken a d2-ben, amik a többség szerint élvezhetőbbé, szórakoztatóbbá tették az 1-hez képest. Ez persze nem gond, nekem biztos nem :Đ
Az igazság az, amit a többség annak hisz.
Elküldve: 2008. 08. 28. 07:56
Én is fölpakoltam a D1-et a múltkor, de gyakorlatilag három este játszottam vele. Holott egyetem alatt le nem lehetett volna robbantani a gépről, annyit toltuk.
Mondjuk tény, hogy az Elveszett Világ nevű karakteres mud után nekem nagy szám volt mind grafikailag, mind játékélményben, de ma már "sajnos" csak pixelhalmaznak tűnik. Pedig tényleg nagyon szép emlékek fűznek hozzá.
Ráadásul ha az ember már ismeri egy csomó hibáját, amiről tudni lehet, hogy időközben már sokkal jobbak, ötletesebbek születtek, akkor nehéz vele toleránsnak lenni. Véleményem szerint tényleg csodás volt - a maga idejében, de mára már büntetésnek érezném, ha azzal kellene eltöltenem egy hónapot.
Kipróbáltam a d2 motorra írt D1 modot, de rájöttem, hogy ott is bosszantó a skillek könyves tanulási lehetősége azzal a droppal, amit a játék tud. Egy hét után még mindig az a lvl1 magicom volt, amit az induló fegyó adott, holott a többi kaszthoz már dobott szinte mindhez 4-5 könyvet. A saját tűz is sebez, az inventory is kicsi még megnövelve is ... Szal most ismét D2 bnet a nulláról.
Az a dög NCsoft egy évet csúszott az Aionnal
, de talán lassan már kijön majd. Sokat várok tőle.
Mondjuk tény, hogy az Elveszett Világ nevű karakteres mud után nekem nagy szám volt mind grafikailag, mind játékélményben, de ma már "sajnos" csak pixelhalmaznak tűnik. Pedig tényleg nagyon szép emlékek fűznek hozzá.
Ráadásul ha az ember már ismeri egy csomó hibáját, amiről tudni lehet, hogy időközben már sokkal jobbak, ötletesebbek születtek, akkor nehéz vele toleránsnak lenni. Véleményem szerint tényleg csodás volt - a maga idejében, de mára már büntetésnek érezném, ha azzal kellene eltöltenem egy hónapot.
Kipróbáltam a d2 motorra írt D1 modot, de rájöttem, hogy ott is bosszantó a skillek könyves tanulási lehetősége azzal a droppal, amit a játék tud. Egy hét után még mindig az a lvl1 magicom volt, amit az induló fegyó adott, holott a többi kaszthoz már dobott szinte mindhez 4-5 könyvet. A saját tűz is sebez, az inventory is kicsi még megnövelve is ... Szal most ismét D2 bnet a nulláról.
Az a dög NCsoft egy évet csúszott az Aionnal
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.
Elküldve: 2008. 08. 28. 17:08
Idézet: pig - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 20:34
Hehe, neked kell egy Diablo I. Ne menj tovább, már kiadták 
[...]
[...]
Naja, csak akkor tudnám minek kavar itt...
Elküldve: 2008. 08. 28. 17:41
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 18:08
Naja, csak akkor tudnám minek kavar itt...
mert reménykedik hogy blizzardnak talán sikerül a d3-at annyira változatossá tennie mint a d1-et, ellentétben a d2-vel
a 2-vel sincs semmi bajom, csak egy idő után néha unalmassá vált, igaz a multi kárpótol, de az 1 multi nélkül is elég változatos volt, igaz rövidebbnek érezhető, és ezért változatosabbnak is
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote
BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil
Elküldve: 2008. 08. 28. 18:04
Az elso resz szerintem is valtozatosabbnak tunik de igazabol nem az csak rovidebb ideig fedezel fel egy-egy helyszint (ahogy ssanyesz irta) mert csak 3-3 dungeon van mindegyikbol aztan ropi (ahogy SuMMeR irta). D2-ben meg egy ido utan ugy van vele az ember hogy "meg mindig ebben a f@sz dzsungelben keresgelem azt a szart?!"
Egyszeruen dinamikusabbra (csapdak, kis alquestek, unique szornyek, felfedezheto helyek) kell csinalniuk a helyszineket es jelentosen leroviditeni azokat hogy valtozatosabb legyen a jatek mint a D2. De a gameplay videobol itelve ezt ok is eszrevettek es jo uton haladnak.
Egyszeruen dinamikusabbra (csapdak, kis alquestek, unique szornyek, felfedezheto helyek) kell csinalniuk a helyszineket es jelentosen leroviditeni azokat hogy valtozatosabb legyen a jatek mint a D2. De a gameplay videobol itelve ezt ok is eszrevettek es jo uton haladnak.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2008. 08. 28. 18:17
Ebben van valami, bár ha hamar a végére érsz, nem fogsz sokat játszani vele. De pl én kifejezeten szeretem bejárni a nagy pályákat és mindenkit kinyírni, csak egy maradhat
Az viszont igaz, hogy utálom, hogy nem találom a wp-ket? Másrészről ha nincs nagy hely csak egy út, rengeteg taktikázási lehetőség kiesik, ettől megint egysíkúbbá válna a játék. Én pl tutira megszüntetném a teleportálást. Attól lesz igazán egysíkú, igazi villám runok.
Elküldve: 2008. 08. 28. 18:17
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 19:04
"meg mindig ebben a f@sz dzsungelben keresgelem azt a szart?!"
naja, ehhez hasonló kérdést már én is tettem fel magamnak
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote
Elküldve: 2008. 08. 28. 18:51
Idézet: pig - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 18:17
Én pl tutira megszüntetném a teleportálást. Attól lesz igazán egysíkú, igazi villám runok.
Ezt en is felvetettem meg anno a D3 vita elejen
Monotonitashoz hozzatesz a farmolas is. Akar 20-as szintu barbarral, akar 40-essel mesz ActV-be tisztogatni, ugyanazok a mobok fognak radtamadni. Aztan lehet jokat runozni, vegigirtani husszor mindet mert konnyen meghalnak es gyorsan jon az XP. Figyelni kellene a kari szintjet es felturbozni a mobokat. Oke, fogadjon ugyanaz 20-as szinten mint 40-esen de az utobbi esetben legyen neki egy-ket extra tamadasa, negyszer annyi sebzese es HP-ja. Akarhova mesz, ne legyen olyan hely ahol konnyen es gyorsan meghal az ellen mikozben fossa magabol az XP-t. Nem tudom miert nem gondoltak erre, az nem megoldas hogy leveszem nehany mob altal hatrahagyott XP mennyiseget (nehany patchben ezt csinaltak). Ugyis megtalalja a jatekos a masodik legjobb helyet ahol ugyanugy profitalhat a dologbol.
Ha igy megoldanak akkor valtozatosabb es elvezetesebb lenne a karikat huzni es nem ugyanazt a Mephistot kellene legyilkolni Hell-en 90-es szinten mint 60-on. Az persze maradjon meg hogy minel magasabb szintu a karakter annal jobb cuccokat kapjon. De akkor ne lehessen egyszeru lame farmolassal felturbozni oket, lehetne kihivas is a dologban.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2008. 08. 28. 20:43
Ez jó ötlet, bár feltehetik a kérdést, hogy mi a fenét keresel lvl20-n Act5-ben
Elvileg, ha rendesen játszol végig, akkor a megfelelő szinten fogsz odaérni és nem lesz ilyen gond. Persze a húzásokkal dől itt meg a dolog, ami ugyanúgy rontja a játékot szerintem, nem a húzás+runolás lenne a rendes játék.
Elküldve: 2008. 08. 28. 21:17
Nyilván questekkel meg lehet oldani hogy csak egy-egy pályarészt érhess el attól fuggoen hogy mit teljesítettél és mit nem.
Elküldve: 2008. 08. 29. 09:35
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 22:17
Nyilván questekkel meg lehet oldani hogy csak egy-egy pályarészt érhess el attól fuggoen hogy mit teljesítettél és mit nem.
Ez már megoldott, túl alacsony karaktert felhúznak az nem kap xp-t a magasabb szintű szörnyikék után. Elvileg átmehetsz hamar bárhová csak nincs értelme.
Elküldve: 2008. 08. 29. 09:53
Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 10:35
Ez már megoldott, túl alacsony karaktert felhúznak az nem kap xp-t a magasabb szintű szörnyikék után. Elvileg átmehetsz hamar bárhová csak nincs értelme.
Ennek azonban megvan az az előnye, hogy amikor aktuálisan tudna menni egy másik Xp runra, akkor nem kell a questhiány miatti korlátozás miatt kimaradnia abból, hanem azonnal tud menni. Szerintem a leggyorsabb áthúzni a karit ancikig, utána xp-run, majd pedig act5 endgame.
De ezt még lehet szigorítani azzal, hogy nemcsak hogy xp-t nem kap, hanem egyszerűen nem is adja meg az adott questet egy szint alatt. Bár ez igazából már szőrszálhasogatás, hiszen ha nem lehetne runokkal és áthúzással turbózni a karikat, a kevésbé farmolás-hajlamos játékosok nagyívben kerülnék. Jelenleg az a nagy előnye a széles igényű játékréteg szempontjából, hogy lehet gyorsan is, meg lassan is haladni vele.
Nekem pl. két délután/este alatt jutott el a nulláról egyedül, talált (WC papír) anyagból felruházott lightsosóm (régen legalább 2 fcr ring meg egy fcr amu volt indulásnak néhány low uniq cuccal, de most ez sincs), hogy megvan jelen ladderben az első horadrik kockám Act2-ben. De megvan act1 összes Wp-je is :Đ .
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Elküldve: 2008. 08. 29. 10:08
Nekem a Diablo 2 mindig is waypoint-jateknak tunt a BNeten.
Elore biztosan nem engednem a jatekost, keresse meg szepen o maga a waypointokat aztan kozben tolem annyit farmolhat amennyit anyuci enged lefekves elott. Visszafele mehetne de csak ugy ha erosodnek a mobok, azaz nem lenne ertelme egy "viszonylag nyugis zonaban" 10 szintlepesig XP-t gyujteni mert igyis-ugyis nehez lenne a jatek.
Elore biztosan nem engednem a jatekost, keresse meg szepen o maga a waypointokat aztan kozben tolem annyit farmolhat amennyit anyuci enged lefekves elott. Visszafele mehetne de csak ugy ha erosodnek a mobok, azaz nem lenne ertelme egy "viszonylag nyugis zonaban" 10 szintlepesig XP-t gyujteni mert igyis-ugyis nehez lenne a jatek.
Elküldve: 2008. 08. 29. 10:39
Ha nincs waypoint akkor mit csinal az ember, allandoan at kell ragnia (futnia vagy harcolnia) az osszes terkepet? Nem nem. Waypoint kell de valami trukkel. Pledaul szintekhez lehetne kotni. Ha nem vagy 20as szintu akkor a WP nem aktivalhato, nem teleportalhatsz oda, es ha raallsz visszarak a varosba.
Elküldve: 2008. 08. 29. 10:41
Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 10:35
azért ez nem teljesen így van, lvl 24 barbom 85 lett egy óra alatt ut-n.
szerintem jó ez így ahogy van. ha haverokkal játszunk, akkor általában kirajzoljuk az egész mapot, elvagyunk, megcsinálunk minden kvesztet.
viszont ha kéne egy smiter amit csak überezni használnék, biztos nem állnék neki ha nem tudnám gyorsan felhúzni.
"i saw god on TV"

Súgó
A téma zárva.