HWSW Informatikai Kerekasztal: Távoli gépelérés routeren keresztül - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Távoli gépelérés routeren keresztül

#41 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 12:19

nem, mert van 'wake on lan' funkció
(habár nekem sosem jött még össze megbízhatóan...)

Ez azért nem megy mert nem tartoznak egy alhalozat ala. Mivel ha mar rutolas van akkor ott nem viszi at a karty MAC cimet amivel azonsitani tudod. Ezert nem lehet felkelteni a gepet pl neten keresztul, de belso halon mennie kell!

#42 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:25

Idézet: Antimonius - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 12:48

Már épp a frászt hoztad rám. Ne is amíg ki nem derítjük a vas fenekén található számot. írd meg aztán utána kutatunk, mit is szabad rá tölteni. Ha bezön akonfig lapod, igazán jó lenne vetni rá egy pillantást nekünk is, hátha csak el vagy rajta tévedve.

Erről a linkről töltöttem le. Szinte biztos, hogy ehhez a routerhez van!

http://62.168.45.50/smc/drivers/

#43 Felhasználó inaktív   Antimonius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:41

Jó jó, rendben, de itt is két 7004abr van.

Te azt írtad hogy a tied 7004abr eu. Abban egyáltalán nincs ddns funkció
A 7004abr v.2-ben van ddns funkció de kizárólag a TZO.com-ot támogatja.

Szóval úgy néz ki hogy az az acount amit a www.dyndns.org-on csináltál, nem fog az smc routereden segíteni mert nem támogatja a dyndns mint névszolgáltató által kínált lehetőségeket.

Ahoz viszont, hogy megállapítsuk, melyik firm tölthető rá egyáltalán (az elérhető legjobb és menedzselhető működés érdekében), tudnunk kell az eszköz fenekén olvasható part numbert. Írd meg azt a számot légyszi meg a pontos tipusjelzést és az smc oldalán ránézünk mi van hozzá.
Azóta sikerült rá belépned, mármint a router konfig oldalára?

Szerkesztette: Antimonius 2005. 02. 20. 12:41 -kor

#44 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:47

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 13:00

Ez azért nem megy mert nem tartoznak egy alhalozat ala. Mivel ha mar rutolas van akkor ott nem viszi at a karty MAC cimet amivel azonsitani tudod. Ezert nem lehet felkelteni a gepet pl neten keresztul, de belso halon mennie kell!

?
kívülről belépsz a routerbe, ott nyomsz wol-t és felkel a gép (jó esetben)

#45 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:52

Idézet: Antimonius - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 13:41

Jó jó, rendben, de itt is két 7004abr van.

Te azt írtad hogy a tied 7004abr eu. Abban egyáltalán nincs ddns funkció
A 7004abr v.2-ben van ddns funkció de kizárólag a TZO.com-ot támogatja.

Szóval úgy néz ki hogy az az acount amit a www.dyndns.org-on csináltál, nem fog az smc routereden segíteni mert nem támogatja a dyndns mint névszolgáltató által kínált lehetőségeket.

Ahoz viszont, hogy megállapítsuk, melyik firm tölthető rá egyáltalán (az elérhető legjobb és menedzselhető működés érdekében), tudnunk kell az eszköz fenekén olvasható part numbert. Írd meg azt a számot légyszi meg a pontos tipusjelzést és az smc oldalán ránézünk mi van hozzá.
Azóta sikerült rá belépned, mármint a router konfig oldalára?

SMC 7004ABR EU  Part No: 750 5703

#46 Felhasználó inaktív   Antimonius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 13:09

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 11:52

SMC 7004ABR EU  Part No: 750 5703

Hát ez így elég kiábrándító.
1. Az smc manualja azt mondja, hogy ez a tipus nem tud ddns-t, ne is keresd benne
2. Az smc azt állítja, hogy ehez a part numberhez nincs letölthető firmware.

Arra még nem válaszoltál, hogy sikerült-e azóta belépned rá.
Ha nem, akkor ha jól értem ez csak az előző 1.42.012 firmware alatt sikerült.
Az smc minden hivatkozásában a 192.168.2.1 címet említi, amit Te is használsz, viszont amíg nem tudsz rá belépni, nem tudod a régebbi 1.42.012-es firm-et visszatölteni.
Úgy látom sajna kockáztatnod kell majd előbb utóbb és a routered minimum áramtalanítanod kell egy néhány másodpercre. Attól mondjuk el nem felejt semmit csak újra indul.
Ha egy áramtalanítás után be tudsz rá lépni, akkor hagyd a firm-et ahogy van.

Van két pdf amit az smc-től töltötem le az egyik az abr eu, a másik az abr eu v.2 leírása. összesen 8-9 mega de szívesen átküldöm ha gondolod valahova.

#47 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 14:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 13:47

?
kívülről belépsz a routerbe, ott nyomsz wol-t és felkel a gép (jó esetben)

Ez igy igaz mivel a router alatt van kozvtelenul, a gep.  De ha nem lepsz be a routerbe akkor soh az eletben nem tudod felkelteni a gepet. Amit te irtal az nalam minden esteben mukodik :D

#48 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 15:12

Idézet: Antimonius - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 14:09

Hát ez így elég kiábrándító.
1. Az smc manualja azt mondja, hogy ez a tipus nem tud ddns-t, ne is keresd benne
2. Az smc azt állítja, hogy ehez a part numberhez nincs letölthető firmware.

Arra még nem válaszoltál, hogy sikerült-e azóta belépned rá.
Ha nem, akkor ha jól értem ez csak az előző 1.42.012 firmware alatt sikerült.
Az smc minden hivatkozásában a 192.168.2.1 címet említi, amit Te is használsz, viszont amíg nem tudsz rá belépni, nem tudod a régebbi 1.42.012-es firm-et visszatölteni.
Úgy látom sajna kockáztatnod kell majd előbb utóbb és a routered minimum áramtalanítanod kell egy néhány másodpercre. Attól mondjuk el nem felejt semmit csak újra indul.
Ha egy áramtalanítás után be tudsz rá lépni, akkor hagyd a firm-et ahogy van.

Van két pdf amit az smc-től töltötem le az egyik az abr eu, a másik az abr eu v.2 leírása. összesen 8-9 mega de szívesen átküldöm ha gondolod valahova.

Köszi a hozzászólást. Még mindig nem tudok belépni, de lehet, hogy holnap veszek egy Canyon routert, megnéztem, és az tud mindent amire szükségem van. Aztán kipróbálom áramtalanítani az SMC-t is, de most így legalább a net működik.

#49 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 15:15

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 16:12

Köszi a hozzászólást. Még mindig nem tudok belépni, de lehet, hogy holnap veszek egy Canyon routert, megnéztem, és az tud mindent amire szükségem van. Aztán kipróbálom áramtalanítani az SMC-t is, de most így legalább a net működik.

Szerintem még nyomat egy reste is a routeren viszont akkor tuti, hogy a beallitas ugrik.De gy probát megér  szerintem. (de az is elofodulhat hogy utanna nem fog menni a cucc)

#50 Felhasználó inaktív   Antimonius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 16:03

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 14:12

Megértlek és sajnálom hogy így áll a helyzet ahogy. Azt nem tudom megmondani, hogy az a canyon router milyen, nem ismerem, nekem d-link 604-es van. Minden típust hallottam már eddig amit szidtak is dícsértek is, de a canyon-ról semmit nem hallottam eddig.

#51 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 18:33

A firmware frissítés után biztosan kellett legyen egy újraindítás!?
Nem értem, miért jelent ez problémát? Húzd ki nyugodtan, reseteld nyugodtan.
Legrosszabb esetben kikötöd, és az XP varázslójával fél perc alatt csinálsz megfelelő kapcsolatot.

Szerkesztette: pgyafi 2005. 02. 20. 18:41 -kor

#52 Felhasználó inaktív   Antimonius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 19:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 17:33

Legrosszabb esetben kikötöd, és az XP varázslójával fél perc alatt csinálsz megfelelő kapcsolatot.

De lehet hogy több gépe van és ma este lévén vasárnap még ő is meg a srácai is ész nélkül akarnak nyomulni a neten. Aztán holnap majd megoldja másképp. Holnap már házifeladat van, apa meg a meló után jól kikapcsolhatja magát egy új routerrel. És van rá több ilyen napja. Én megértem, most én se cseszném szét, ha holnap úgyis másikkal kezdek.

#53 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 09:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 19:33

Igen, csak az a baj, hogy két gép csatlakozik a netre, és ha nem fog indulni a router, akkor csak az egyik gépen lesz net. Szerintem a firmware nem futott le rendesen, mert mikor töltötte, akkor nem írta, hogy indítsam újra, hanem azt a lapot hozta le, mint mikor az explorer nem tud betölteni egy oldalt.

#54 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:47

Sziasztok!!!

Tegnap meglett a Canyon CN-BR1 routerem! :)
Nagyon tetszik, tudja a DDNS-t is, ismeri a dyndns-t is, tűzfalas, dmz stb. Szóval eddig meg vagyok vele elégedve.

Most jönnének a kérdéseim ;) :

A gépemnek beállítottam fix IP címet, és meg kellett adnom a DNS1 és DNS2 beállításokat is, amit a routerből tudtam kiolvasni. Kérdésem, hogy ezek a DNS-ek nem változnak?

A router DDNS-be beírtam a nev.dyndns.org-ot, meg a jelszót. A DMZ-be a gépem fix IP címét.
Kell esetleg a router beállításaiba még valamit írni, hogy távolról elérhessem?

Távoli asztalnál, a nev.dyndns.org címet kell beadnom, és akkor a routeren keresztül a gépemhez irányít?

#55 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:55

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 9:47

A gépemnek beállítottam fix IP címet, és meg kellett adnom a DNS1 és DNS2 beállításokat is, amit a routerből tudtam kiolvasni. Kérdésem, hogy ezek a DNS-ek nem változnak?

A router DDNS-be beírtam a nev.dyndns.org-ot, meg a jelszót. A DMZ-be a gépem fix IP címét.
Kell esetleg a router beállításaiba még valamit írni, hogy távolról elérhessem?

Távoli asztalnál, a nev.dyndns.org címet kell beadnom, és akkor a routeren keresztül a gépemhez irányít?

A gépeden dns-nek a router ip cimét add meg; ezek egyébként nem szoktak változni.

DMZ nem kell neked; ezt azt jelenti, hogy a router tűzfala elé kiteszed a gépedet a netre (minek?).
Mondjuk pórbára jó. DMZ-nél semmi más router beállítás nem számít arra a gépre nézve.

Igen, ha jó van beállítva a dyndns.
+ Ha a gépeden engedélyezve van, és az xp saját tűzfalán (vagy fentlévő egyéb tűzfal progin) be van engedve.

#56 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 11:09

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 9:55

A gépeden dns-nek a router ip cimét add meg; ezek egyébként nem szoktak változni.

DMZ nem kell neked; ezt azt jelenti, hogy a router tűzfala elé kiteszed a gépedet a netre (minek?).
Mondjuk pórbára jó. DMZ-nél semmi más router beállítás nem számít arra a gépre nézve.

Igen, ha jó van beállítva a dyndns.
+ Ha a gépeden engedélyezve van, és az xp saját tűzfalán (vagy fentlévő egyéb tűzfal progin) be van engedve.

Köszi a segítséget. Viszont az a kérdésem, hogy a routerhez 2 gép kapcsolódik, és ha dydns-en el akarom érni a gépet, valahogy csak meg kell mondanom a routernek, hogy az én gépemet akarom nem?

#57 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:56

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 12:09

Köszi a segítséget. Viszont az a kérdésem, hogy a routerhez 2 gép kapcsolódik, és ha dydns-en el akarom érni a gépet, valahogy csak meg kell mondanom a routernek, hogy az én gépemet akarom nem?

is :)
Erre nem a DMZ van kitalálva, hanem a port forwarding.
A "virtual application" vagy vmi hasonlónál beállítható, hogy a bejövő forgalmat hova továbbítsa.

#58 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 09:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 16:56

is :)
Erre nem a DMZ van kitalálva, hanem a port forwarding.
A "virtual application" vagy vmi hasonlónál beállítható, hogy a bejövő forgalmat hova továbbítsa.

Nálam olyan van, hogy virtual server menüpont, azon belül Redirect IP address, és port range, és protocol. Esetleg ez lenne?

Vagy van olyanom, hogy Special Application, azon belül application name, és van ott is hogy port range-outgoing,incoming.

#59 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 10:17

Szóval valaki tudna segíteni?

#60 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:52

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 11:17

Szóval valaki tudna segíteni?

A gépednek addjál fix ip címet, vagy a routerben dhcp -nél állítsd be, hogy sose járjon le.
Utána a távoli admin portot kell arra az ip-re forwardolni.
Távoli asztal a 3389-es TCP porton jön befelé.

Szerkesztette: pgyafi 2005. 02. 28. 20:53 -kor

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.