HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   nate82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:52

szerintem annyira ezeknél a patronoknál már nem kockáztatok mivel a fej és a patron egybe van építve szoval ha gond van akkor csak kidobom a patront és veszek bele eredetit.
Ha nem igy van akkor szoljatok please.

#1102 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 28. 07:12

Idézet: nate82 - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 9:52

szerintem annyira ezeknél a patronoknál már nem kockáztatok mivel a fej és a patron egybe van építve szoval ha gond van akkor csak kidobom a patront és veszek bele eredetit.
Ha nem igy van akkor szoljatok please.

Így van. Próbát végülis megér, főleg amíg nincsen hozzá más... Azért számolj be a tapasztalatokról :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1103 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 08:54

Sziasztok!

Van nekem egy HP LJ 4L őskövületem, ami idáig tökéletesen nyomtatott. Hát mostmár nem  :rolleyes:

A hibajelenség: Akármennyi lap is legyen az alsó lapadagoló tálcában, a felső papírt úgy kb. 8-10 cm-nyit felhúzza, majd papír elakadással megáll.

Szétkaptam (éjjel 3-kor :smoker:), felcsiszoltam finoman mind a 4 görgőt, összeraktam, de nem lett jobb sajnos egyáltalán.

Ha vki. találkozott már ilyen problémával, megköszönném szépen ha el tudna látni pár hasznos tippel/trükkel.

Üdv: Lecsó

#1104 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 10:49

Ip 4000-es nyomtatóba hol tudnak fejet cserélni és kb mennyibe fáj? :rolleyes:

#1105 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 10:50

Idézet: enzimke - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 11:49

Ip 4000-es nyomtatóba hol tudnak fejet cserélni és kb mennyibe fáj? :rolleyes:

Canon szervizben, és ha néhány oldalt (vagy a pixmás totyikot) elolvasol, akkor rájössz, hogy ócsóbb egy új nyomítót venni
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1106 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 11:09

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 11:50

Canon szervizben, és ha néhány oldalt (vagy a pixmás totyikot) elolvasol, akkor rájössz, hogy ócsóbb egy új nyomítót venni

Jaja csak az új nyomtatóba még nem lehet utángyártott patront kapni :(

#1107 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 16:45

Idézet: Lecso - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 9:54

Sziasztok!

Van nekem egy HP LJ 4L őskövületem, ami idáig tökéletesen nyomtatott. Hát mostmár nem  :rolleyes:

A hibajelenség: Akármennyi lap is legyen az alsó lapadagoló tálcában, a felső papírt úgy kb. 8-10 cm-nyit felhúzza, majd papír elakadással megáll.

Szétkaptam (éjjel 3-kor :smoker:), felcsiszoltam finoman mind a 4 görgőt, összeraktam, de nem lett jobb sajnos egyáltalán.

Ha vki. találkozott már ilyen problémával, megköszönném szépen ha el tudna látni pár hasznos tippel/trükkel.

Üdv: Lecsó

Hello

Ha kihúzod a papírtálcát és szemből megnézed a nyomtatót ott kell lenni egy papírérzékelő szenzor "zászlójának" ami egy hosszúkás műanyag. Nincs az véletlenúl letörve?

#1108 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:18

Szevasztok!
Vannak itt Epson mátrix nyotatóban jártas emberek??
Hibaelhárítás, gyors javítás témában . . .

#1109 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 18:12

Mit szóltok a Dell nyomtatókhoz?
http://pcworld.hu/story.php?sid=3686

#1110 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 18:17

Idézet: csemberlen3 - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 18:12

Mit szóltok a Dell nyomtatókhoz?
http://pcworld.hu/story.php?sid=3686

Alig 1 éve találta ki, hogy nyomtatót is fog csinálni, szóval majd olyan 3 év múlva újra tedd fel a kérdést a tapasztalatokért :-)

Jahh, akinek Epson 5900-asa van, az nyugodtan vegyen bele Minolta PagePro8 tonert, mert tökugyanaz, Minolta név nem gagyi az irodatechnikában, ennek ellenére 10 rugóval occsóbb... Epson meg továbbra is monnyon le.
Make love not Wor.

#1111 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 19:19

Idézet: ferrum - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 15:45

Hello

Ha kihúzod a papírtálcát és szemből megnézed a nyomtatót ott kell lenni egy papírérzékelő szenzor "zászlójának" ami egy hosszúkás műanyag. Nincs az véletlenúl letörve?

Hello!

Ha arra a hosszúkás fekete műanyagra gondolsz, ami a papírfelszedő alatt van, akkor nem, nincs letörve.

#1112 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 20:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 18:17

Alig 1 éve találta ki, hogy nyomtatót is fog csinálni, szóval majd olyan 3 év múlva újra tedd fel a kérdést a tapasztalatokért :-)

Jahh, akinek Epson 5900-asa van, az nyugodtan vegyen bele Minolta PagePro8 tonert, mert tökugyanaz, Minolta név nem gagyi az irodatechnikában, ennek ellenére 10 rugóval occsóbb... Epson meg továbbra is monnyon le.

Barátom olvasta német tesztek  nagyon jónak találták és olcsó nyomtatási költségeket irtak rá.

#1113 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 09:33

Idézet: hpeter - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:18

Szevasztok!
Vannak itt Epson mátrix nyotatóban jártas emberek??
Hibaelhárítás, gyors javítás témában . . .

Epson Fx-980 első - hátsó traktoron történő behúzáskor meggyűri a papírt...
Hátul ha leveszem a vezető lemezeket akkor nincs vele gond, de így meg teljesen kinyitom a hátsó részt, elől már nem tudom mit csináljak vele, teljesen kipucoltam...
Ugyanez van az FX-880 -nál is....
Állítólag ez Epson mátrix alapbetegség és nem gyógyítható... Ez igaz???? Van esetleg valakinek tapasztalata ezeknél???

Szerkesztette: hpeter 2006. 03. 30. 09:35 -kor

#1114 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 20:02

hp 3920-rol velemeny? nagyon olcso cucc, a patron se tul draga bele. a fekete meg toltheto. milyen hatranya lehet egy ilyen kis gepnek ?

#1115 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 12:38

Idézet: Lecso - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 20:19

Hello!

Ha arra a hosszúkás fekete műanyagra gondolsz, ami a papírfelszedő alatt van, akkor nem, nincs letörve.

Hello

Hááát...
A "papírfelszedő" a gép alján van ez kihúzza a papírt a tálcából. Ezután azok a görgők továbbítják amik a papírtálca kihúzásakor válnak láthatóvá és a gép frontrészén vannak - ennek a közelében van a szenzorzászló -. Ezután pedig azok viszik tovább amik a festékkazetta alatt vannak - a felső fehér az alsó fekete -. Melyikig jut el a papír? Ha bátor vagy és mersz bontani, akkor meg lehet nézni a gép főmotorjának fogaskerekét, hogy nincs esetleg megrepedve, nem tud leforogni a tengelyről? Csak azért, mert a LJ 4L-nél ez is típushiba.

#1116 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:22

Idézet: ferrum - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 11:38

Hello

Hááát...
A "papírfelszedő" a gép alján van ez kihúzza a papírt a tálcából. Ezután azok a görgők továbbítják amik a papírtálca kihúzásakor válnak láthatóvá és a gép frontrészén vannak - ennek a közelében van a szenzorzászló -. Ezután pedig azok viszik tovább amik a festékkazetta alatt vannak - a felső fehér az alsó fekete -. Melyikig jut el a papír? Ha bátor vagy és mersz bontani, akkor meg lehet nézni a gép főmotorjának fogaskerekét, hogy nincs esetleg megrepedve, nem tud leforogni a tengelyről? Csak azért, mert a LJ 4L-nél ez is típushiba.

Hello!

A fogaskerék kb. fél éve lett kicserélve, nem hiszem hogy az lenne a probléma, mert akkor a kézi lapadagolónál sem húzná be a papírt.

Nekem a görgőkig jut el a papír, ami a nyomtató elején van, az a kis fekete dobozka. Kb a feléig felmegy a papír majd ott megáll, és paper jam a hibaüzenet. A fekete szenzorzászló is megvan, ha az, amelyik a papírfelszedő (az a nagy szürke fogazott gumis) mellett van ugyanazon a tengelyen.

#1117 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 18:08

Idézet: Lecso - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 13:22

Hello!

A fogaskerék kb. fél éve lett kicserélve, nem hiszem hogy az lenne a probléma, mert akkor a kézi lapadagolónál sem húzná be a papírt.

Nekem a görgőkig jut el a papír, ami a nyomtató elején van, az a kis fekete dobozka. Kb a feléig felmegy a papír majd ott megáll, és paper jam a hibaüzenet. A fekete szenzorzászló is megvan, ha az, amelyik a papírfelszedő (az a nagy szürke fogazott gumis) mellett van ugyanazon a tengelyen.

Szia

Ott is van szenzorzászló ahol mondod, de az csak azt nézi kifogyott-e a paír. Ami a papír mozgását érzékeli az a gép elején van egy lyukon "kandikál kifelé", de szerintem nem azzal lesz baj. Így látatlanba nem fogunk sajna előrébb jutni, de ott érdemes keresni a hibát ahol a papír megáll. Esetleg meg lehet nézni a papírtálcát, ahol visszaforditja a papírt nincs-e megrepedve keresztirányban - ilyen is volt már nemegyszer -.

#1118 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 11:48

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy melyik nyomtatót válasszam ?

kb 10 lenne a nomtatóra, lényeg  hogy még rádobok kb 5-6 K-t
tehát kb 15-16K van össz...

Canonra gondoltam:

NYOMTATÓ CANON IP 1600 14-15K
NYOMTATÓ CANON IP 2200 15-17k

melyiket ajánljátok vagy esetleg egy másik típust nézzek mert ezek nem a legjobbak ebben a kategóriában stbstb..

A válaszokat előre is thx :)

#1119 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 15:18

Idézet: Lumpy - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 11:48

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy melyik nyomtatót válasszam ?

kb 10 lenne a nomtatóra, lényeg  hogy még rádobok kb 5-6 K-t
tehát kb 15-16K van össz...

Canonra gondoltam:

NYOMTATÓ CANON IP 1600   14-15K
NYOMTATÓ CANON IP 2200   15-17k

melyiket ajánljátok vagy esetleg egy másik típust nézzek mert ezek nem a legjobbak ebben a kategóriában stbstb..

A válaszokat előre is thx :)

Én megpróbálnék a helyedben egy régebbi típust beszerezni, mert azokhoz van utángyártott patron. Az újakba már nyomtatófejjel ellátott patront tettek. Ezeket csak tölteni lehet max akkor is csak a chipp kiütése után. Szóval meggondolandó.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1120 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 17:05

Idézet: ferrum - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 17:08

Szia

Ott is van szenzorzászló ahol mondod, de az csak azt nézi kifogyott-e a paír. Ami a papír mozgását érzékeli az a gép elején van egy lyukon "kandikál kifelé", de szerintem nem azzal lesz baj. Így látatlanba nem fogunk sajna előrébb jutni, de ott érdemes keresni a hibát ahol a papír megáll. Esetleg meg lehet nézni a papírtálcát, ahol visszaforditja a papírt nincs-e megrepedve keresztirányban - ilyen is volt már nemegyszer -.

Hello!

Megvan az a szenzorzászló is, nagyjából a nyomtató közepén, így már megtaláltam.
A tálca sincs elrepedve, attól tartok ennek szervíz lesz a vége, mert jó kis masina ez  :cool:

Azért vettem egy HP 2100-ast baráti áron, amíg nem készül el, ha meglesz, akkor meg veszek mellé egy automata printer switchet ;)

Köszi a segítséget, így legalább egy csomó hibaforrást ki tudtunk zárni.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.