HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:20

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 13:58

Nem feltétlenül zárja ki a LPT-s nyomtatást.... Végül is nem nagy összeg egy plusz párhuzamos port...

Valoban nem nagy osszeg, csak laptopba nem lehet rakni. :)

#1142 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:27

Ehh, van akinek semmi sem jó :) ... Ezt egyébként elfelejtetted mondani...  :reklamacio:

Akkor marad a DOSprnt progival való nyomtatás... Könyvelőm DOS-os progijával jól ment, de a helyedben azért kipróbálnék egy USB-s nyomtatót mielőtt beruházol...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1143 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:33

De pedig irtam, hogy laptop, negy hozzaszolassal feljebb.

#1144 Felhasználó inaktív   nate82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 19:28

szia zsul
Megtudnád mondani hogyha feltöltöttem a patronokat egy canon mp 150-es nyomtatoban akkor h lehet megcsinálni hogy a nyomi ne kiabáljon hogy üresek?ha valaki más tudja az se tartsa magában!

Ja ha valakit érdekel akkor ezzel http://www.jrinkjet....p?product_id=KS  a tintával töltöttem fel és szerintem szép szinei vannak.

válaszodat,válaszaitokat elöre is köszönöm

#1145 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 20:10

Sziasztok

HP Laserjet nyomtatót kellene hálózatba rakni valamilyen külső nyomtatószerverrel. Megosztanátok tapasztalataitokat, hogy kinek milyen vált be? Márka, tipus érdekel csak lehessen kapni. Ár nem viszont a megbízhatóság lényeges, de azért ne HP Jetdirect árban legyen. Előre is köszönöm.

#1146 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:07

Még nincs vele sok tapasztalatom, de ezúton adnék egy pluszpontot a Canon iP 5200-nak: nem kerestem beépített duplexet, úgyhogy nagyon meglepett, hogy egy br. 33k-s nyomtatóban van ilyen... Ha lesz hozzá utángyártott cucc, azt hiszem, bolondulni fogok érte...  ;)

#1147 Felhasználó inaktív   uborka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:39

Ha most akartok nyomtatot-scannert cserelni, az iPon-nal eleg nagy akciok vannak, erdemes megnezni. Biztos keszulnek a nyarra :-).

#1148 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 16:54

Már kb. hat éve, hogy van számítógépünk, de csak most vettünk először nyomtatót...ráadásul multifunkicionálist. ;) Epson Stylus DX3850, a Photo Hallban 23ért:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1149 Felhasználó inaktív   bali0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 09. 19:48

Ha valakinek van ötlete színes, max. 30eFt körüli tintasugaras nyomtatóra, ami jó minőségű, az légyszi adjon egy tippet, mert nem találok semmi normális nyomtatót (érték/ár arány)... Színes képet nyomtatnék vele, és fekete-fehér doksikat, a DVD nyomtatás nem szempont, mondjuk a duplex nyomtatás hízelgő... Szóval valami "alsó-közép kategóriás" nyomi kellene, ami hosszabb ideig megállja a helyét!

A jelenlegi kínálatból:

-A Canon az új chip-es patronjaival a fekete-fehér nyomtatás árát feltolta 20Ft/lapra, a teljes színes patron garnitúra 10eFt bele. (Fekete 3eFt/150-200lap). Tehát a Canon jó márka+minőség, de chip nélkülit már nem árulnak, a chipesnek meg piszok drágák a nyomtatási költségei(IP1600,IP4200,IP5200), így őrültség ilyet venni, mert piszok drága a fenntartása...! (nincsen utángyártott patron hozzá...:)

-Az Epsonnak nem látok semmilyen értelmes nyomtatóját, amit most árulnának, kicsi a kínálatuk, viszont egy-két nyomtató-firmware bug-os hozzászólást igen... mondjuk van egy csomó utángyártott olcsó patronjuk, némelyik szintén chipes... :)

-A HP meg szintén a drága kategóriába tartozik, nem túl jó szoftverekkel. (habár van ''olcsó'' utángyártott patron hozzá, a minőségük persze szar, mert fejjel együtt utángyártott...)

Szóval nem találok olyan tintás színes ''megbízható'' nyomtatót, amit érdemes lenne megvenni, és viszonylag költséghatékony lenne a nyomtatás vele... (szumma nyomtató ára+festékkazetták ára/utángyártott fesékkazetta+ minőségm + érték) Akinek van valami tippje szóljon! Ezek szerint leáldozott a színes tintás nyomtatóknak? ..a lézerek meg még piszok drágák... Idei -5%-os ÁFA csökkentés, és olcsóbb lesz minden? HeHe...

#1150 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:06

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 17:54

Epson Stylus DX3850, a Photo Hallban 23ért:

Ja, kisebb testvérébe most vittem usernek patront, volt vagy 12ezer...
Make love not Wor.

#1151 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:09

Idézet: bali0 - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 18:48

-A HP meg szintén a drága kategóriába tartozik, nem túl jó szoftverekkel. (habár van ''olcsó'' utángyártott patron hozzá, a minőségük persze szar, mert fejjel együtt utángyártott...)

HP patronokat kiválóan lehet töltögetni. :)

Manapság literes kiszerelésben is van gyári HP festék. ;)

Szerkesztette: Pitbull 2006. 05. 10. 10:10 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1152 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 11:43

Van nekem egy olivetti Jp192-es nyomtatóm.Hol tudnék ehhez patront venni értelmes áron?

#1153 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:27

Idézet: Sentinel2 - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 11:43

Van nekem egy olivetti Jp192-es nyomtatóm.Hol tudnék ehhez patront venni értelmes áron?

Had ne mondjam meg fejből a típusszámát, ha JP-150 monoblokk patron kell bele azt lehet szerezni...

#1154 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 14:29

Idézet: Pitbull - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:09

Manapság literes kiszerelésben is van gyári HP festék. ;)

Arra kíváncsi vagyok, hol veszel olyat... Ha komoly, akkor kérek egy privit a címmel  ;)

Literes tinta nagyon sok féle van, olyan is amit típushoz ajánlanak de egyik sem eredeti HP... Szerintem..  :D

#1155 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:18

Hali

Ez tűnik a megfelelő topiknak, így felteszem kérdésem:

czégünk most akar venni valami színes lézernyomit, a jelenlegi 4 éves Minolta Magicolor 2200 DL helyett (ebben meghalt a lapbehúzó kuplung, plusz elfogyott a festék, így mininum 200-ba kerülne a helyrerakása).
Gondolkodtunk, és ennyiért már egész korrekt kütyük vannak.

Az egyetlen feladata a nyomtatónak egész oldalas képeket nyomtatni, ritkán de egyszerre sokat. Nézegettem a Minoltákat (53xx vagy 54xx sorozat, most akciós 180-ért), Xeroxokat, egyebeket.

A leginkább (mindig is ilyet akartam) a Xerox Phaser 8500 tetszik: szilárdtintás, hálózatos, duplexes, rettenetes sok papírt tárolós, marha gyors, és egyébként is.
A legolcsóbb változata ~ 170-180k, a legdrágább ~ 400k. Egyszer már láttam ilyet élőben, és a kinyomtatott anyag elképesztő minőségű, órákig képes vagyok tapogatni :)

Nagyon megköszönném ha valaki mondana tapasztalatokat róla.
Továbbá várok mindenféle ötletet ilyesmi kategóriában (200-400k), lehetőleg alacsony lapköltséggel, és minél kevesebb fogyó-kopó alkatrésszel (dob, transfer belt, fűtő, olajozó, waste bin, egyéb).
A Xeroxhoz elméletileg csak olajozó és festék kell - nincs transfer belt, nincs waste bin, nincs dob, ez nagyon tetszik.

Ja, majdnem elfelejtettem. Szóval a mostani Minoltával rengeteget szívtam, 4 éve 450e volt és hát... szóval olyan mint egy public beta. Eddig összesen kb. 11000 oldalt nyomtattunk és mindenféle elektronikus (alaplapcsere), mechanikus (folyton tisztítani kell a görgőket, a kuplung meghalt, begyűri-széttépi a lapokat, stb), szoftveres (bugos firmware) problémája van/volt, és ezt mindenképpen el akarom kerülni.

Olyan nyomtatót szeretnék, amire ha ráküldök 500 oldalt, akkor kinyomtatja, nem akad el minden ötödik lapnál. Nincs arra időm hogy 24 órás ügyeletet tartsak a nyomtató mellett, hogy kijött-e vagy sem.

Nos... ötletek? :)

#1156 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:01

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:39

Sziasztok!

Remélem, hogy valaki tud segiteni. Kaptam nemetbol egy Epson Stylus C84-es nyomtatot. Osszeraktam, s feltettem a drivert. A program szerint ki volt fogyva a tinta (fekete). Kivettem, lotyogott...valoszinuleg megprobaltak utanatolteni, csak nem sikerult nekik...na mind1. Gondoltam veszek bele 1 uj patront. Mivel nem tudtam, hogy mukodik-e a nyomtato, igy utangyartottat vettem. Most raktam bele...csinaltam vele egy tesztoldal nyomtatast...hat. Egyedul a Windows logobol latni valamit (keken), mas szint nem...vagyis ugy mondanam, hogy a papir teljesen ures, csak a Win logobol latni valamit. Jol gondolom, hogy beszaradt a fej? Mit tudok vele csinalni?

Csak ugy kivancsisagbol 1 oldalt (fekete szoveg) kinyomtattam...mondanom sem kell, hogy a papir teljesen ures. Pedig a fekete patron tele (azt vettem ma). Ki lehet valahogy tisztitani? A karbantartas menubol csinaltam, de 1mm-t sem valtozott semmi. :(

Szereztem bele utangyartott patronokat...csinaltam vele vagy 2tucat fejtisztitast, most ott tartok, hogy a fekete nemsokara kiurul....

A szines reszek tokeletesek lettek, mind a 3 hibatlanul funkcional, viszont a fekete tovabbra is teljesen hibas....semmit sem nyomtat.

Irtad Zsul, hogy a fejet kellene kiszedni. Ezt hogyan? Vagy van itt valaki Pesti, aki meg tudna nekem csinalni? Marmint kiszedni a fejet.

#1157 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:10

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:54

Már kb. hat éve, hogy van számítógépünk, de csak most vettünk először nyomtatót...ráadásul multifunkicionálist. ;) Epson Stylus DX3850, a Photo Hallban 23ért:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez tud CD-re nyomtatni? Csak mert a leirasaban nem szerepel ez a funkcio...bar az Epson weboldalan egyik tintasugaras nyomtatonal sem szerepelt, ami nagyon fura lenne. Vagy az Epsonok nem ismernek ezt a funckiot? :confused:

#1158 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:39

Bástya elvtárs:

Ebben sajnos nem nagyon tudok neked segíteni, mert a nagyobb színes lézereket nem annyira ismerem. Viszont ha komolyabb nyomtató kell, akkor egy nagyon jó ismerősöm tud segíteni. Ha érdekel keress meg priviben!

Foxyr:

Még nem szedtem ki epson nyomiból fejet, de állítólag nem egyszerű. Bele van építve a nyomtatóba, nem kipattinthatós mint a Canonokban.

#1159 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 10:55

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 10:39

Foxyr:

Még nem szedtem ki epson nyomiból fejet, de állítólag nem egyszerű. Bele van építve a nyomtatóba, nem kipattinthatós mint a Canonokban.

Tegnap raneztem a fejre....meg csak sejtesem sincs, hogy hogyan allnek neki, ha ki kellene szednem :o

Szoval keresek olyan szemelyt, aki tudja, hogy hogyan kell kiszedni a fejet belole, s esetleg meg is csinalna, ha bonyolult.

#1160 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 15. 20:15

Valaki bedobná nekem az Epson C43sx színes tintasugaras nyomtatóhoz való CD-t stb., megköszönném. Állítólag bátyám régóta elveszett... :( Legalább XP sp2 kompatibilis driver is jó! :respect:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.