HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:09

Hali!

Ismét borítéknyomtatási megoldáson agyalok: létezik olyan eszköz, ami kis irodának sem túl drága, és borítéknyomtatásra van kitalálva? Vagy maradnom kell valami olyan nyomtatónál, aminek a lapadagolója elboldogul a C5 és C6 méretű borítékokkal? Thx.

Ps.: A legnagyobb gondom, hogy egyelőre kézzel kell adagolnunk a borítékot...

Szerkesztette: desiderius 2006. 06. 14. 10:10 -kor

#1242 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:15

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:09

Hali!

Ismét borítéknyomtatási megoldáson agyalok: létezik olyan eszköz, ami kis irodának sem túl drága, és borítéknyomtatásra van kitalálva? Vagy maradnom kell valami olyan nyomtatónál, aminek a lapadagolója elboldogul a C5 és C6 méretű borítékokkal? Thx.

Ps.: A legnagyobb gondom, hogy egyelőre kézzel kell adagolnunk a borítékot...

Én a Canon i560-al nyomom a borítékokat is, és annyi gondom van mindösze, hogy a A4-nél nagyobb (nem tudom a számát, talán C4?) borítékok nem férnek bele. A lapadagolója tökéletesen behúzza a borítékot, semmi gyűrődés vagy más probléma... Lehet kipróbálom a LJ 1000-el is. Szerintem szinte bármilyen nyomival elmegy, legfeljebb a nyomtatás idejére visszahajtod a boríték zárófüleit...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1243 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:15

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 19:41

Sziasztok, nem nagyon tudtam hová, melyik topicba írjam a következő problémámat, ezért ha "nem jó helyen járok" :) kérem az admin-t rakja át a megfelelő topicba. Nos, ha volt már ez a probléma akkor elnézést, bevallom nem olvastam át mind a 41 oldalt. Két problémám is lenne,
1. Adott egy HP Laserjet 5000 nyomtató, eddig tökéletesen működött, de a mai nap teljesen megzakkant, elösször is nem lehet nyomtatni rajta semmit. Egészen pontosan arról van szó, hogy beragad a nyomtatás. Nincs semmilyen státusza, tehát, nincs ott, hogy hiba, vagy folyamatban vagy megszakítva stb... törölni is többszöri próbálkozásra lehet.  :reklamacio:

2. Még mindig ugyan ez a nyomtató típus, egyszerüen nem lehet olyan szöveget nyomtatni amiben "ö" betű van mert azt kihagyja, tehát üresen nyomtatja ki a betű helyét.   :confused: Mit kell ilyenkor állítani?   :think:
Előre is köszönöm a segítséget.

Szolti

Nálam valamivel több mint 6 éve megy egy HP Laserjet 5000 N. Ugyanaz mint a tiéd, csak van benne JetDirect kártya a hálózati nyomtató funkcióhoz. Tonercserén kívül semmi karbantartást nem kapott, csak dolgozik, mint a veszedelem. Szinte megölhetetlen időtálló szerkezet. Látszik rajt, hogy akkoriban a HP még tudott lézernyomtatót gyártani. A havi ajánlott lapszám tízszeresét is kibírja éveken keresztül.

PCL5 és Postcript drivert kell felnyomni hozzá a vindózba. PCL6-ot nem érti, de a PCL5-el is lehetnek problémák.

1., "Nem gyün ki." Az alkalmazói program nem tesz EOJ-t (end of job = kb. nyomtatás vége, hasonló funkciója van, mint a fájl végi EOF= end of file-nak) a nyomtatandó cucc végére. És erre vár a nyomtató.

2., Alap fontkészletet kéne használni a vindózos alkalmazásokban.

Ki kell próbálni a vindóz beépített HP Laserjet driverével. Azt ennie kell minden gond nélkül.
Nyomtató tesztlap kijön?

Nem emlékszem már, de lehet hogy 852 v. latinII kódkészletet be kell állítani rajt. 6 éve csináltam először és utoljára, elfelejtettem.
-------
Milyen vindóz, milyen alkalmazás (progi), a gép BIOS setupjában milyen üzemmódra van állítva az LPT1. Értem ezalatt ECC/EPP/ECC+EPP/bidirectional stb. beállításokat.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2006. 06. 14. 18:17 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1244 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:42

"Ki kell próbálni a vindóz beépített HP Laserjet III driverével. Azt ennie kell minden gond nélkül."
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1245 Felhasználó inaktív   Hornet88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:53

Hello!
Samsug ml-1510 vagy Xerox Phaser 3116 melyiket vegyem meg melyik a jobb?

#1246 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:11

Egyik csóró ismerősöm megdobott egy Canon S200 vagy 300 nyomtatóval. Természetesen be van száradva. Mit tehetnék? Mivel tudnám kipucolni a fejet?

Annyira olcsó bele az utángyártott patron, hogy megtenném ezt a szívességet az ismerősnek, ha meg tudom oldani....
Új nyomira nem léenne pénze....

Előre is köszi!

#1247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:19

HP V40-es multicucc, vagy 1.5 éves állás után jóhogy beszáradt a patron. Újat nem akartam venni, pár percre melegvízbe állítva már folyt is a tinta, majd papírzsebkendős törlés, aztán a 3. tesztoldal teljesen kiváló lett. Kign.
Make love not Wor.

#1248 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 06:29

Idézet: Hornet88 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:53

Hello!
Samsug ml-1510 vagy Xerox Phaser 3116   melyiket vegyem meg melyik a jobb?

Én a Samsungot venném. Ne kérdezd az okát.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1249 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 08:54

Canon olcsó nyomik fej tisztítása egyszerű:

S200 és I250 javult meg tegnap.
Mindkettő be volt száradva (több mint fél évet álltak). Kaptak egy pár új Procolor patront (kb 700Ft a szines és a fekete együtt), majd a patronok behelyezése után gyógyszertári alkoholba (70%) áztatott pzs-vel áttöröltem a fej alját. Miután tiszta lett még hagytam egy kicsit állni a jó tocsogósra meglocsolt PZS-n. Behelyezés után máris nyomtatott mindkét nyomtató.

Ennyi.

#1250 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:54

A papírzsebkendővel nem árt vigyázni, szöszöl.

#1251 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 13:50

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 9:54

Mindkettő be volt száradva (több mint fél évet álltak). Kaptak egy pár új Procolor patront (kb 700Ft a szines és a fekete együtt), majd a patronok behelyezése után gyógyszertári alkoholba (70%) áztatott pzs-vel áttöröltem a fej alját. Miután tiszta lett még hagytam egy kicsit állni a jó tocsogósra meglocsolt PZS-n. Behelyezés után máris nyomtatott mindkét nyomtató.

Ennyi.

Ez nekem sajnos nem ment anno az Epson Stylus Color 640-emmel...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1252 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 18:05

Idézet: Charles - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 14:50

Ez nekem sajnos nem ment anno az Epson Stylus Color 640-emmel...

Üdv!

Az epson az más. Nekem is van egy ST C 600 és egy ST C 640. Azokban valami más bázisú tinta van amit nem old a víz és az alkohol..... :(

#1253 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 07:30

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 8:54

Ennyi.

A Canon tinta ha jól tudom vízbázisú, ergo a meleg desztvizes átmosásnál szerintem nem nagyon hatásosabb semmi... Próbálj meg egyszer egy olyan fejet így kitisztítani ami tényleg be van száradva, vagy összefolyt benne a tinta...

#1254 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:25

Sziasztok!

Nekem olyan segédprogramra volna szükséhem ami a kliens gépeken felügyeli a nyomtatást, méghozzá olyan formában hogy megjelenik egy másik gépen egy felugró ablak melyben leírja hogy melyik gép és mit akar nyomtatni és engedélyezi vagy tiltja.
Biztosan létezik ilyen kis segédprogi csak én nem találtam. Ha valaki ismer ilyet az kérem segítsen.

Köszi: nemeth9
Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: www.notik.hu

#1255 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:43

hi...

mostanaban isten bottal ver, tegnap elromlott a vga-m, ma a nyomtatom, hajnalban az ablak... szuper :D

nyomtato: hp 1010... annyi a bajom hogy egyszeruen a fel lapot befeketiti, majd megakada a nyomtatas felenel: lasd:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

itt allandoan elakad, es a fejbol hullik a feke por is ... :/ milehet a baja? tegnap tegnap elott meg tokeletesen mukodott, ma meg csak nyomtatni szerettunk volna ... :(
macbook air 2014

#1256 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:59

Idézet: evone - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:43

hi...

mostanaban isten bottal ver, tegnap elromlott a vga-m, ma a nyomtatom, hajnalban az ablak... szuper :D

nyomtato: hp 1010... annyi a bajom hogy egyszeruen a fel lapot befeketiti, majd megakada a nyomtatas felenel: lasd:

itt allandoan elakad, es a fejbol hullik a feke por is ... :/ milehet a baja? tegnap tegnap elott meg tokeletesen mukodott, ma meg csak nyomtatni szerettunk volna ... :(

Hasonlót művelt anno nekem egy HP Laserjet 1300 is vadi új HP-s tonerrel.

Toner ment a kukába, a szerviz meg egy hétig törölgette ki belőle a port. Volt mindenütt becsületes mennyiséggel, még ott is ahol a szervizesek sem számítottak rá.

Anno írtam erről a PÁFban a "Tönkremehet ...." totyikban.

#1257 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:33

Idézet: evone - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 8:43

hi...

Szerintem is toner lesz... Ha meg nem akkor a fixáló henger valamiért elkezdett tapadni, akkor kuka az egész. De a csíkozásból ítélve ez szinte 100% toner probléma.

#1258 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 18:35

Lehet, hogy triviális kérdés...
Lézernyomtató görgőit szabad zsírozni a befogási pontokon? A melóhelyen az öreg Lexmark úgy nyikorog, mint aki megveszekedett, és ez elég érzékenyen érintett, ugyanis másfél csomag géppapírt nyomtattam el.

#1259 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:10

Szerintem lehet. Lehet, hogy még szokták is.

#1260 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:13

Akkor majd megpróbáljuk, ha nem jó, majd rákenjük a rendszergazdára. :D Mondjuk elvileg zsírzóspray-vel nem fog szétfröcsögni.

Szerkesztette: debaj 2006. 06. 21. 19:15 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.