Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 19:41
Sziasztok, nem nagyon tudtam hová, melyik topicba írjam a következő problémámat, ezért ha "nem jó helyen járok"

kérem az admin-t rakja át a megfelelő topicba. Nos, ha volt már ez a probléma akkor elnézést, bevallom nem olvastam át mind a 41 oldalt. Két problémám is lenne,
1. Adott egy HP Laserjet 5000 nyomtató, eddig tökéletesen működött, de a mai nap teljesen megzakkant, elösször is nem lehet nyomtatni rajta semmit. Egészen pontosan arról van szó, hogy beragad a nyomtatás. Nincs semmilyen státusza, tehát, nincs ott, hogy hiba, vagy folyamatban vagy megszakítva stb... törölni is többszöri próbálkozásra lehet.
2. Még mindig ugyan ez a nyomtató típus, egyszerüen nem lehet olyan szöveget nyomtatni amiben "ö" betű van mert azt kihagyja, tehát üresen nyomtatja ki a betű helyét. :confused: Mit kell ilyenkor állítani?
Előre is köszönöm a segítséget.
Szolti
Nálam valamivel több mint 6 éve megy egy HP Laserjet 5000 N. Ugyanaz mint a tiéd, csak van benne JetDirect kártya a hálózati nyomtató funkcióhoz. Tonercserén kívül semmi karbantartást nem kapott, csak dolgozik, mint a veszedelem. Szinte megölhetetlen időtálló szerkezet. Látszik rajt, hogy akkoriban a HP még tudott lézernyomtatót gyártani. A havi ajánlott lapszám tízszeresét is kibírja éveken keresztül.
PCL5 és Postcript drivert kell felnyomni hozzá a vindózba. PCL6-ot nem érti, de a PCL5-el is lehetnek problémák.
1., "Nem gyün ki." Az alkalmazói program nem tesz EOJ-t (end of job = kb. nyomtatás vége, hasonló funkciója van, mint a fájl végi EOF= end of file-nak) a nyomtatandó cucc végére. És erre vár a nyomtató.
2., Alap fontkészletet kéne használni a vindózos alkalmazásokban.
Ki kell próbálni a vindóz beépített HP Laserjet driverével. Azt ennie kell minden gond nélkül.
Nyomtató tesztlap kijön?
Nem emlékszem már, de lehet hogy 852 v. latinII kódkészletet be kell állítani rajt. 6 éve csináltam először és utoljára, elfelejtettem.
-------
Milyen vindóz, milyen alkalmazás (progi), a gép BIOS setupjában milyen üzemmódra van állítva az LPT1. Értem ezalatt ECC/EPP/ECC+EPP/bidirectional stb. beállításokat.
Szerkesztette: Zsivaagoo 2006. 06. 14. 18:17 -kor