HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 11:10

Idézet: fferi - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:07

Kipróbáltam,és működik is !!!  :D

:up: :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1622 Felhasználó inaktív   Eversman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 19:10

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Van egy Epson Stylus Color dx3850-es nyomtatóm és amikor a papír kéne behúznia iszonyatos hangot ad, de a papírt nem húzza be. Mi lehet a baja? Mennyiért tudom megcsináltatni?

Előre is köszi a segítséget!

Eversman

#1623 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:06

Nem akarok sokat költeni laminálásra, szal itt a kérdés: Mi olvad meg alacsonyabb hőfokon vajon? A Teckos foropapír, vagy a laminálásra szánt műanyag? Ha a fotopapír, akkor bátran beteszem a nyomiba :)
Gondolom tapasztalata nem van senkinek :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1624 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:27

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 17:06

Mi olvad meg alacsonyabb hőfokon vajon? A Teckos foropapír, vagy a laminálásra szánt műanyag?

A laminálásra szánt műanyag nem olvad meg, hanem van rajta egy ragasztószerű anyag, az olvad meg hő hatására. A fotópapír biztos kibírja.

#1625 Felhasználó inaktív   mezis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 19:45

Idézet: DanteDream - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:58

Ezek szerint neked volt már okid. Szerinted ha elkezd halványulni a nyomatatás tonert vagy fényhengert kell cserélni, én ezt nem tudom. Egyelőre még nem ír ki semmit, de halvány a nyomat.

Ha az egész felületen egyenletesen halvány, nézd meg a printer beállítását, lehet, hogy valamilyen "gazdaságos" üzemmódban megy. (A HP II P-nél még mechanikus csúszkával lehetett szabályozni.)

Abban a két fajtában amivel találkoztam a toner egy csőszerű műanyag tokban volt. A halványulás csíkosan
jelentkezett és ilyenkor a maradék porfestéket egyenletesebbé varázsolva, jelentősen javult az íráskép.
Pár éve csináltam ilyeneket, akkor is inkább HP printereknél. Az OKI-nál úgy rémlik ki lehetett emelni a fényhengert patronnal együtt. Nagyon nem szabad döntögetni, mert akkor  porfestékkel lesz tele minden.

A varázsolás ugyanaz, mint amit új patron betöltéséhez rajzolnak: néhány óvatos döntögetés (kb +-45 fok).
(A rázogatás kockázatos !)

Ellenőrizd a printer belsejét: tiszta ? (A tonerkazetta óvatosan ki is nyitható, bár úgy rémlik, hogy behelyezéskor az automatikusan nyíló rés alólra kerül, hogy átkerüljön a tartalma a megfelelő helyre.)

Üdv.: István

#1626 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 15:08

Sziasztok!

Vettem egy HP Business Inkjet 2800-at és hát eddig nagyon tetszik, meg vagyok vele elégedve.
Kicsit felkészülve arra, hogy hát eljön majd az idő, amikor majd cserélni kell a patronokat érdeklődöm, hogy szerintetek érdemes-e gyárit venni, vagy esetleg jobb felhajtani valami utántöltött változatot?
Van-e esetleg valakinek tapasztalata ehhez a típushoz?
Az az igazság kényes vagyok a nyomat minőségére, ezért szeretném kérni, hogy egy kicsit világosítsatok fel a témában!
Előre is köszönöm.

#1627 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 15:52

Idézet: nuddle - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 15:08

Az az igazság kényes vagyok a nyomat minőségére, ezért szeretném kérni, hogy egy kicsit világosítsatok fel a témában!
Előre is köszönöm.

Én gyári párti vagyok. :) Egyébként, ha valóban kényes vagy a minőségre, akkor egyértelműen gyárit használj! Szerintem!

Szerkesztette: Csokis 2006. 12. 04. 15:53 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1628 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 20:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 18:27

A laminálásra szánt műanyag nem olvad meg, hanem van rajta egy ragasztószerű anyag, az olvad meg hő hatására. A fotópapír biztos kibírja.

Megolvad az, csak megfelelő hő kell hozzá ^^

Ha meg a fotopapír lakkja kibírja, akkor a laminált lap is? :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1629 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 20:44

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 20:12

Megolvad az, csak megfelelő hő kell hozzá ^^

Az már nem lamináló, hanem kemence :Đ

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 04. 20:46 -kor

#1630 Felhasználó inaktív   mezis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:13

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 0:04

Thx a választ!
Amúgy most kb. hány oldalnál jár, hogy még midnig teljesen OK? Egyhuzamban te is sok oldalt szoktál nyomtatni, vagy otthonra vetted, és csak pár oldalakat?
Előre is kössz!

Üdv: Zoz

Céges volt, már nem dolgozom a cégnél. Kb fél nap alatt 5-10 percenként 2-4 oldalt nyomtattak rajta.
Az őspéldányt (ami nem LASER, hanem LED printer volt) már úgy kaptuk, hogy óhajtotta a dobcserét és sok év után úgy is küldtük nyugdíjba. Az újajabb (valami OkiPage) nagyobb igénybevételnek volt kitéve, egyedüli kellemetlenségünk a dobszámláló időnkénti nullázása volt. Mindkét printernél olyan 4-8 festékpatroncsere rémlik. A nyomtatott lapok elég szellősek voltak.

#1631 Felhasználó inaktív   mezis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:16

Idézet: DanteDream - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:58

Ezek szerint neked volt már okid. Szerinted ha elkezd halványulni a nyomatatás tonert vagy fényhengert kell cserélni, én ezt nem tudom. Egyelőre még nem ír ki semmit, de halvány a nyomat.

Ezt a korábbi válaszomban elfelejtettem: ha nem LASER, hanem LED printered van, nézd meg a LED sort, lehet hogy por lepte be ?

#1632 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 23:03

Idézet: mezis - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 21:13

Céges volt, már nem dolgozom a cégnél. Kb fél nap alatt 5-10 percenként 2-4 oldalt nyomtattak rajta.
Az őspéldányt (ami nem LASER, hanem LED printer volt) már úgy kaptuk, hogy óhajtotta a dobcserét és sok év után úgy is küldtük nyugdíjba. Az újajabb (valami OkiPage) nagyobb igénybevételnek volt kitéve, egyedüli kellemetlenségünk a dobszámláló időnkénti nullázása volt. Mindkét printernél olyan 4-8 festékpatroncsere rémlik. A nyomtatott lapok elég szellősek voltak.

Kössz szépen a segítséget!  :respect:
Tehát akkor bőven kitart benne a fényhenger otthoni használatra is:)
Akkor valószínű, hogy OKI B4100-as lesz a dologból, hacsak valaki meg nem győz, hogy például a Samsung ML-2010 jobb valamiért.

Üdv: Zoz

#1633 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 13:00

Idézet: sn4ke - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 22:31

sziasztok. nyomtatható felületű cd-re milyen szoftverrel lehet megtervezni a "borítót" ? és főleg milyen hardvert érdemes venni erre a célra - mármint a kész terv cd felületre nyomtatásához?

Engem is ez érdekelne, valami olcsó és olcsón fentartaható nyomtató kéne.
Tudtok ajánlani valamit?

#1634 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 13:56

Lenne egy speciális kérdésem, hátha tudtok segíteni.

Adott egy laptop, rajta egy DOS-os könyvelőprogram és egy Epson FX-1050 mátrix nyomtató. Hála a nagytudású kollégának, a könyvelő szoftver olyan laptopra került fel, amin nincs LPT port. Ezért arra kényszerültem, hogy a nyomtatót egy másik gépről hálózaton megosztva használjam. Ez rendbe is van, hála a DOS2USB nevű felettébb hasznos programnak. A gond ott van, hogy a kinyomtatott dokumentunok első karakter-oszlopa félig látszik és nem tudom megfejteni miben van a hiba, a szoftverben vagy a hardverben. Esetleg van valami megoldás, hogy eltoljam a nyomtatást jobbra valamilyen módon? Vagy ez tisztán a nyomtató baja?

#1635 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:37

Laser toner utantoltesrol erdeklodnek.Milyen tapasztalatok vannak a temaban ? Konkretan Xerox 3117 tonerjet akarom utantolteni,bar meg nem esedekes,csak elore fel akarok keszulni ra.
Eloszor is,a por fajtaja mennyire szamit ? Elofordulhat,hogy olyan port teszek bele amivel aztan nem tud majd nyomtatni ? A masik gondom,a leirasban szerepel,hogy ne tegyuk ki fenynek a hengert,viszont sotetben nem valoszinu hogy szet tudnek szedni egy ismeretlen szerkezetet.Mennyire kell erre vigyazni,mennyi fenyt visel el a henger karosodas nelkul ? Egyaltalan hol van a por egy tonerben, a henger alatt folott ? hol keresem ? :)

#1636 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 17:32

Idézet: duke - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:37

Laser toner utantoltesrol erdeklodnek.Milyen tapasztalatok vannak a temaban ? Konkretan Xerox 3117 tonerjet akarom utantolteni,bar meg nem esedekes,csak elore fel akarok keszulni ra.
Eloszor is,a por fajtaja mennyire szamit ? Elofordulhat,hogy olyan port teszek bele amivel aztan nem tud majd nyomtatni ? A masik gondom,a leirasban szerepel,hogy ne tegyuk ki fenynek a hengert,viszont sotetben nem valoszinu hogy szet tudnek szedni egy ismeretlen szerkezetet.Mennyire kell erre vigyazni,mennyi fenyt visel el a henger karosodas nelkul ? Egyaltalan hol van a por egy tonerben, a henger alatt folott ? hol keresem ? :)

Ez a téma engem is érdekelne.
De olyan formában is, hogy aki már csinált hasonlót, mennyire volt megelégedve az eredménnyel.

#1637 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:34

Laser toner utantoltesrol erdeklodnek.

A por fajtája és minősége KULCSKÉRDÉS !!!!

EZEK IS előfordulhanak nem jó por esetén:
-mechanikus szorulás akár a nyomtató élete árán
-égetőmű halála
-porszóródás (akár 100%ban !!!  :) )
stb.

A fényhenger NEM fotohenger ! Használj kis világítást, ne tedd ki közvetlen tűző napfénynek. Az alatt az 5-10 perc alatt amig töltöd egy 100-as izzó se tesz kárt benne. (no nem 2 centiről  :Đ )

Ha ezeket betartod nem lesz gond. Eredeti tonert tipustól függetlenül legalább 1x meg lehet tölteni.

#1638 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:51

Laser toner utantoltesrol erdeklodnek.

A por fajtája, minősége kulcskérdés.

Nem megfelelő por esetén akár:
-mechanikai szorulás , akár a nyomtatót tönkretéve
-égetőmű meghibásodás
-porszóródás akár 100% ban  :D

FÉNYHENGER és nem fotohenger  :Đ
Akár 1 100-as lámpa melett is tölthetsz (nyilván nem 2 centi távolságban  :Đ )

Általában tipustól függetlenül legalább 1 utántöltést kibírnak az egységek látható romlás nélkül.

#1639 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 10:38

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 23:03

Akkor valószínű, hogy OKI B4100-as lesz a dologból, hacsak valaki meg nem győz, hogy például a Samsung ML-2010 jobb valamiért.

ha megvetted, írhatsz róla ide egy kis beszámolót  :)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#1640 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 13:47

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:34

A fényhenger NEM fotohenger ! Használj kis világítást, ne tedd ki közvetlen tűző napfénynek. Az alatt az 5-10 perc alatt amig töltöd egy 100-as izzó se tesz kárt benne. (no nem 2 centiről  :Đ )

Aha ertem,akkor nem olyan problemas a dolog.Gyenge fenynel,ahol azert meg latni lehet,nyugodtan lehet szerelgetni 1-2 orat.De az is lehet,hogy szet sem kell szedni.Talaltam egy leirast amiben csak furnak egy kb 12 mm-es lyukat a toner megfelelo reszere,es azon keresztul toltik meg.
lib.store.yahoo.net/lib/abc-ink/tonerrefillinstructions.pdf
Ez igy egyszerunek tunik,csak kerdeses hogy hova kell furni a lyukat az egyes tonereknel.A leirasban kb 40 toner szerepel,de meg igy se,biztos hogy elsore eltalalnam a megfelelo helyet :)
Itt  egy video a toltesrol,nem mintha sokat segitene.
http://www.pearl.de/pearl.jsp?redir=yes&sc...800&screenY=600

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.