Idézet: fferi - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:07
Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások

Elküldve: 2006. 12. 02. 11:10
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Elküldve: 2006. 12. 02. 19:10
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy Epson Stylus Color dx3850-es nyomtatóm és amikor a papír kéne behúznia iszonyatos hangot ad, de a papírt nem húzza be. Mi lehet a baja? Mennyiért tudom megcsináltatni?
Előre is köszi a segítséget!
Eversman

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:06
Gondolom tapasztalata nem van senkinek
レラクス

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:27
Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 17:06
A laminálásra szánt műanyag nem olvad meg, hanem van rajta egy ragasztószerű anyag, az olvad meg hő hatására. A fotópapír biztos kibírja.

Elküldve: 2006. 12. 03. 19:45
Idézet: DanteDream - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:58
Ha az egész felületen egyenletesen halvány, nézd meg a printer beállítását, lehet, hogy valamilyen "gazdaságos" üzemmódban megy. (A HP II P-nél még mechanikus csúszkával lehetett szabályozni.)
Abban a két fajtában amivel találkoztam a toner egy csőszerű műanyag tokban volt. A halványulás csíkosan
jelentkezett és ilyenkor a maradék porfestéket egyenletesebbé varázsolva, jelentősen javult az íráskép.
Pár éve csináltam ilyeneket, akkor is inkább HP printereknél. Az OKI-nál úgy rémlik ki lehetett emelni a fényhengert patronnal együtt. Nagyon nem szabad döntögetni, mert akkor porfestékkel lesz tele minden.
A varázsolás ugyanaz, mint amit új patron betöltéséhez rajzolnak: néhány óvatos döntögetés (kb +-45 fok).
(A rázogatás kockázatos !)
Ellenőrizd a printer belsejét: tiszta ? (A tonerkazetta óvatosan ki is nyitható, bár úgy rémlik, hogy behelyezéskor az automatikusan nyíló rés alólra kerül, hogy átkerüljön a tartalma a megfelelő helyre.)
Üdv.: István

Elküldve: 2006. 12. 04. 15:08
Vettem egy HP Business Inkjet 2800-at és hát eddig nagyon tetszik, meg vagyok vele elégedve.
Kicsit felkészülve arra, hogy hát eljön majd az idő, amikor majd cserélni kell a patronokat érdeklődöm, hogy szerintetek érdemes-e gyárit venni, vagy esetleg jobb felhajtani valami utántöltött változatot?
Van-e esetleg valakinek tapasztalata ehhez a típushoz?
Az az igazság kényes vagyok a nyomat minőségére, ezért szeretném kérni, hogy egy kicsit világosítsatok fel a témában!
Előre is köszönöm.

Elküldve: 2006. 12. 04. 15:52
Idézet: nuddle - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 15:08
Előre is köszönöm.
Én gyári párti vagyok.
Szerkesztette: Csokis 2006. 12. 04. 15:53 -kor
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Elküldve: 2006. 12. 04. 20:12
Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 18:27
Megolvad az, csak megfelelő hő kell hozzá ^^
Ha meg a fotopapír lakkja kibírja, akkor a laminált lap is?
レラクス

Elküldve: 2006. 12. 04. 20:44
Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 20:12
Az már nem lamináló, hanem kemence :Đ
Szerkesztette: debaj 2006. 12. 04. 20:46 -kor

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:13
Idézet: zoz2000 - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 0:04
Amúgy most kb. hány oldalnál jár, hogy még midnig teljesen OK? Egyhuzamban te is sok oldalt szoktál nyomtatni, vagy otthonra vetted, és csak pár oldalakat?
Előre is kössz!
Üdv: Zoz
Céges volt, már nem dolgozom a cégnél. Kb fél nap alatt 5-10 percenként 2-4 oldalt nyomtattak rajta.
Az őspéldányt (ami nem LASER, hanem LED printer volt) már úgy kaptuk, hogy óhajtotta a dobcserét és sok év után úgy is küldtük nyugdíjba. Az újajabb (valami OkiPage) nagyobb igénybevételnek volt kitéve, egyedüli kellemetlenségünk a dobszámláló időnkénti nullázása volt. Mindkét printernél olyan 4-8 festékpatroncsere rémlik. A nyomtatott lapok elég szellősek voltak.

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:16
Idézet: DanteDream - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 11:58
Ezt a korábbi válaszomban elfelejtettem: ha nem LASER, hanem LED printered van, nézd meg a LED sort, lehet hogy por lepte be ?

Elküldve: 2006. 12. 04. 23:03
Idézet: mezis - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 21:13
Az őspéldányt (ami nem LASER, hanem LED printer volt) már úgy kaptuk, hogy óhajtotta a dobcserét és sok év után úgy is küldtük nyugdíjba. Az újajabb (valami OkiPage) nagyobb igénybevételnek volt kitéve, egyedüli kellemetlenségünk a dobszámláló időnkénti nullázása volt. Mindkét printernél olyan 4-8 festékpatroncsere rémlik. A nyomtatott lapok elég szellősek voltak.
Kössz szépen a segítséget!
Tehát akkor bőven kitart benne a fényhenger otthoni használatra is:)
Akkor valószínű, hogy OKI B4100-as lesz a dologból, hacsak valaki meg nem győz, hogy például a Samsung ML-2010 jobb valamiért.
Üdv: Zoz

Elküldve: 2006. 12. 05. 13:00
Idézet: sn4ke - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 22:31
Engem is ez érdekelne, valami olcsó és olcsón fentartaható nyomtató kéne.
Tudtok ajánlani valamit?

Elküldve: 2006. 12. 06. 13:56
Adott egy laptop, rajta egy DOS-os könyvelőprogram és egy Epson FX-1050 mátrix nyomtató. Hála a nagytudású kollégának, a könyvelő szoftver olyan laptopra került fel, amin nincs LPT port. Ezért arra kényszerültem, hogy a nyomtatót egy másik gépről hálózaton megosztva használjam. Ez rendbe is van, hála a DOS2USB nevű felettébb hasznos programnak. A gond ott van, hogy a kinyomtatott dokumentunok első karakter-oszlopa félig látszik és nem tudom megfejteni miben van a hiba, a szoftverben vagy a hardverben. Esetleg van valami megoldás, hogy eltoljam a nyomtatást jobbra valamilyen módon? Vagy ez tisztán a nyomtató baja?

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:37
Eloszor is,a por fajtaja mennyire szamit ? Elofordulhat,hogy olyan port teszek bele amivel aztan nem tud majd nyomtatni ? A masik gondom,a leirasban szerepel,hogy ne tegyuk ki fenynek a hengert,viszont sotetben nem valoszinu hogy szet tudnek szedni egy ismeretlen szerkezetet.Mennyire kell erre vigyazni,mennyi fenyt visel el a henger karosodas nelkul ? Egyaltalan hol van a por egy tonerben, a henger alatt folott ? hol keresem ?

Elküldve: 2006. 12. 07. 17:32
Idézet: duke - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:37
Eloszor is,a por fajtaja mennyire szamit ? Elofordulhat,hogy olyan port teszek bele amivel aztan nem tud majd nyomtatni ? A masik gondom,a leirasban szerepel,hogy ne tegyuk ki fenynek a hengert,viszont sotetben nem valoszinu hogy szet tudnek szedni egy ismeretlen szerkezetet.Mennyire kell erre vigyazni,mennyi fenyt visel el a henger karosodas nelkul ? Egyaltalan hol van a por egy tonerben, a henger alatt folott ? hol keresem ?
Ez a téma engem is érdekelne.
De olyan formában is, hogy aki már csinált hasonlót, mennyire volt megelégedve az eredménnyel.

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:34
A por fajtája és minősége KULCSKÉRDÉS !!!!
EZEK IS előfordulhanak nem jó por esetén:
-mechanikus szorulás akár a nyomtató élete árán
-égetőmű halála
-porszóródás (akár 100%ban !!!
stb.
A fényhenger NEM fotohenger ! Használj kis világítást, ne tedd ki közvetlen tűző napfénynek. Az alatt az 5-10 perc alatt amig töltöd egy 100-as izzó se tesz kárt benne. (no nem 2 centiről :Đ )
Ha ezeket betartod nem lesz gond. Eredeti tonert tipustól függetlenül legalább 1x meg lehet tölteni.

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:51
A por fajtája, minősége kulcskérdés.
Nem megfelelő por esetén akár:
-mechanikai szorulás , akár a nyomtatót tönkretéve
-égetőmű meghibásodás
-porszóródás akár 100% ban
FÉNYHENGER és nem fotohenger :Đ
Akár 1 100-as lámpa melett is tölthetsz (nyilván nem 2 centi távolságban :Đ )
Általában tipustól függetlenül legalább 1 utántöltést kibírnak az egységek látható romlás nélkül.

Elküldve: 2006. 12. 08. 10:38
Idézet: zoz2000 - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 23:03
ha megvetted, írhatsz róla ide egy kis beszámolót
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

Elküldve: 2006. 12. 08. 13:47
Idézet: PcCave - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:34
Aha ertem,akkor nem olyan problemas a dolog.Gyenge fenynel,ahol azert meg latni lehet,nyugodtan lehet szerelgetni 1-2 orat.De az is lehet,hogy szet sem kell szedni.Talaltam egy leirast amiben csak furnak egy kb 12 mm-es lyukat a toner megfelelo reszere,es azon keresztul toltik meg.
lib.store.yahoo.net/lib/abc-ink/tonerrefillinstructions.pdf
Ez igy egyszerunek tunik,csak kerdeses hogy hova kell furni a lyukat az egyes tonereknel.A leirasban kb 40 toner szerepel,de meg igy se,biztos hogy elsore eltalalnam a megfelelo helyet
Itt egy video a toltesrol,nem mintha sokat segitene.
http://www.pearl.de/pearl.jsp?redir=yes&sc...800&screenY=600

Súgó

A téma zárva.