HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 17:24

Idézet: Zamm - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 20:24

Hát én is gyári-párti lennék, ha lenne pénzem, márpedig az újratöltött fele-harmada sok esetben... Elhiszem, hogy jobb a gyári, de nincs rá pénzem....!!!! :reklamacio:

És akkor inkább elviseled, hogy nem néz ki jól, amit nyomsz?
Ha fotónyomtatód van esetleg, akkor pl ezt a funkcióját nem is tudod kihasználni vagy ha mégis nyomsz ilyeneket, akkor nagyon hamar megfakulnak.
Szerintem ennek nincs értelme. Így tényleg kidobott pénz a tintapatron ára. Nem beszélve arról, hogy fölösleges keretezni vagy ilyesmi, mert nem sokáig marad élvezhető a kép.

#1662 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:24

Idézet: dépé - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 14:27

Sziasztok!

A problémám a következő:

Van egy HP 670c tintasugaras nyomtatóm. Tegnap utántöltöttem benne a festékeket, színeset, feketét. Aztán miután állni hagytam őket egy darabig, visszaraktam a nyomiba.

A színessel nyomtatott is rendesen, a feketével viszont nem. Tesztoldalon nyomtatot feketét, de szerintem a színesből keverte. Aztán kiszedtem e feketét, de láttam, hogy csöpög, mint az állat. Le is töröltem e nyomtatót, mert ráfolyt egy kevés as műanyagra, ami a patron alatt van. Egy kicsit a nyomtató áramköre is olyan lett, emi érintkezik a a patron áramkörével. Letöröltem, oké. Mikor visszaraktam a patronokat máér nem volt hajlandó nyomtatni, csak villogott a hibajelző.
A gépem pedig azt írja, a nyomtató offline van.

Nem tudna valaki esetleg 1-2 tippet adni, mi lehet az oka?

Mivel törölted le?

#1663 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:30

Ezek az utántöltések mennyiben befolyásolják a patronok élettartamát?
Hogyan lehet megállapítani, hogy mennyi tintát töltöttél bele?
És nem lehet túltölteni, ami esetleg nagyobb belső nyomást idéz elő, mint a gyáriaknál?

#1664 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 22:02

Idézet: nuddle - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 21:30

Ezek az utántöltések mennyiben befolyásolják a patronok élettartamát?

Egy újratöltés kb. duplázza az élettartamát, már ha nem megy tönkre tőle a fej  :Đ

Idézet

És nem lehet túltölteni, ami esetleg nagyobb belső nyomást idéz elő, mint a gyáriaknál?

Ha kompresszorral tömöd, akkor elképzelhető.

#1665 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 07:11

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 22:02

Ha kompresszorral tömöd, akkor elképzelhető.

És a folyadék köztudottan jól komprimálható  ;)

#1666 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 07:16

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 7:11

És a folyadék köztudottan jól komprimálható  ;)

És a patron műanyag oldalfala sem dagadhat ki? ;)

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 14. 07:17 -kor

#1667 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:18

Orvos részére kellenne nyomtatót vásárolnom, aki recepteket készít elég nagy mennyiségben (kb. havi 8000-10000 db). Csak fekete-fehér nyomtatás menne rajta, nem kell színes. Tintasugaras jó erre célra?
Lézernyomtatóba lehet adagolni a recepteket tálcáról?

#1668 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:22

Inkább lézert vegyél, az jobban bírja a gyűrődést. A receptet elviseli a legtöbb, ha beállítod a paírméretet, de sok nyomtatón van borítékadagoló is, abból talán egyszerűbb.

#1669 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:39

Idézet: heaven - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 14:18

Orvos részére kellenne nyomtatót vásárolnom, aki recepteket készít elég nagy mennyiségben (kb. havi 8000-10000 db). Csak fekete-fehér nyomtatás menne rajta, nem kell színes. Tintasugaras jó erre célra?
Lézernyomtatóba lehet adagolni a recepteket tálcáról?

Nekem recepthez az Kyocera 1020D-n van, teljesen jól megy vele, nomeg a Prodokival is működik, ami azért nem minden nyomtatót emészt meg csuklóból. Ez recepteket a borítékadagólóból húzkodja be szépen, tálcábe lehet félbecsapott A/4-es lap a jogosítványos meg beutalós dolgokhoz.
Make love not Wor.

#1670 Felhasználó inaktív   dépé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 16:23

Mostmár működik a nyomtatóm, tiszta retek volt az érintkezője. Letisztítottam. Viszont még mindig baj, hogy  a fekete patron az újratöltés után úgy folyik, mint az állat. Ha belerakom a nyomtatóban, tiszta festék lesz minden.

Valami ötlet?

Jah, és a színes az tökéletesen nyomtat, a fekete viszont semmit.

#1671 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 17:33

Idézet: nuddle - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 22:30

Hogyan lehet megállapítani, hogy mennyi tintát töltöttél bele?

Amivel töltöd, annak az oldalán van ml beosztás.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1672 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 19:25

Idézet: heaven - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 14:18

Orvos részére kellenne nyomtatót vásárolnom...

Ha jót akar magának akkor kizárólag lézer. Ha rendkívül sóher akkor van 20-30-ért is lézer, de célszerűbb lenne valami minőségi cuccos.

Szerkesztette: PcCave 2006. 12. 14. 19:26 -kor

#1673 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 19:32

Idézet: dépé - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 16:23

...a fekete patron az újratöltés után úgy folyik, mint az állat. Ha belerakom a nyomtatóban, tiszta festék lesz minden.

Valami ötlet?

Jah, és a színes az tökéletesen nyomtat, a fekete viszont semmit.

Mivel folyik (gondolom a fejmaszkon gyűlik össze a tinta) ezért kizárt hogy nyomtasson feketét !!

Hol, és hogyan töltötted? Ezeknél a patronoknál van 1 belső kiegyenlítő légzsák amit ha kiszúrsz vagy egyéb ok miatt eltűnik belőle a levegő a patron használhatatlan lesz. Szépen folyik belőle a tnta mint a tiedből.

#1674 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 22:47

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 19:32

Mivel folyik (gondolom a fejmaszkon gyűlik össze a tinta) ezért kizárt hogy nyomtasson feketét !!

Hol, és hogyan töltötted? Ezeknél a patronoknál van 1 belső kiegyenlítő légzsák amit ha kiszúrsz vagy egyéb ok miatt eltűnik belőle a levegő a patron használhatatlan lesz. Szépen folyik belőle a tnta mint a tiedből.

A tinta egyébként meg tudja marni azokat kis paneleket, amire ráfolyik?
Sose értettem, hogy miért mennek tönkre a nyomtatók az utántöltött és kifolyós patronoktól.

#1675 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 22:51

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 17:33

Amivel töltöd, annak az oldalán van ml beosztás.

Ok, értem.
Egyébként az a nyílás, amin keresztül töltöd, az szolgál gyárilag is a töltésre?

#1676 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 23:01

Idézet: nuddle - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 22:47

A tinta egyébként meg tudja marni azokat kis paneleket, amire ráfolyik?
Sose értettem, hogy miért mennek tönkre a nyomtatók az utántöltött és kifolyós patronoktól.

Ha folyamatos vagy vastagon áll rajta akkor az elősegítheti az oxidációt.

A nagyobb baj, hogy a tintából elpárolog a víz és az alkohol és a visszamaradt tintasár olyan mintha a nagyi féle szilvalekvárt (nem a bóti trutyi) vegyítenéd mézzel. Mechanikus szorulás, ragdás, repedés, törés.

Szerkesztette: PcCave 2006. 12. 14. 23:02 -kor

#1677 Felhasználó inaktív   dépé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 00:35

Hát a HP féle régi patronokat úgy kell tölteni, hogy fúrni kell rajta egy kis lyukat, és azon keresztül. Nem lehet valahogy "megjavítani" a patront?

#1678 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:58

Idézet: dépé - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 0:35

Hát a HP féle régi patronokat úgy kell tölteni, hogy fúrni kell rajta egy kis lyukat, és azon keresztül. Nem lehet valahogy "megjavítani" a patront?

akár egy megrovásért is:

Ki volt az az állat aki ezt mondta????  :Đ  :Đ  :Đ

Létezik olyan töltőkészlet amivel valóban kell lukat fúrni a patron 1 konkrét helyén. ott feltölteni. A fúrás helyét légmentesen !!! lezárni majd egy pumpa segítségével újra nyomás alá helyezni a belső kiegyenlítő légtartályt. De ez eléggé macerás így nem is igazán terjedt el.

Ha  a 29 vagy 6614 vagy 25(ha jól rémlik) patron kiegyenlítőjében nincs levegő akkor a tinta 90-95%-a kifolyik. Ha kifúrod a patront a légszák elengedi a levegőt!!!

"javítás" : újra nyomás alá kell helyezni. ;)

Szerkesztette: PcCave 2006. 12. 15. 11:59 -kor

#1679 Felhasználó inaktív   dépé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:16

Aha fasza. Egy cégtől rendeltem a neten a készletet. A színeseket fel is sikerült jól tölteni, a feketén viszont egy lukat kellet fúrni, és azon keresztül kellett a festéket belenyomatni. Már ott hibádzott a dolog, hogy a fúrásnál beleesett a patronba a műanyag forgács. Utána meg ömlött belőle a tinta. Hogy kell megint nyomás alá helyezni? Mert erről egy szó sem volt a használatni leírásban?

#1680 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 13:16

Idézet: dépé - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 12:16

Utána meg ömlött belőle a tinta. Hogy kell megint nyomás alá helyezni? Mert erről egy szó sem volt a használatni leírásban?

Mint említettem  :Đ (ja, csak a feketére igazak a színes más, abban szivacs van, ezért nincs veluk szivacs  :Đ  :Đ )

Célszerszám nélkül eléggé nehéz.
Ezt kell elérni:
A fej tetején, középen van egy "luk" ez a szelep. Itt lehet feltölteni levegővel. Ha ezt átszúrod (láttam már ilyen töltési utasítást) akkor végleg lőttek a patronnak.
A fúrt luk nyitott állapotánál kell a levegőt belenyomni. Amikor nyomtál bele 5-7 ml levegőt a nyomást tartva AZONNAL le kell zárni a tintatöltő nyílást. KIZÁRÓLAG ezután lehez megszüntetni a szelepnél a nyomást. Ennyi, kész.

A buktató az, hogy hogy nyomsz bele levegőt úgy hogy pár másodpercig a nyomást is megtudd tartani. Talán azzal lehetne próbálkozni, hogy egy fecskendő végét megmelegíteni és kitágítani a nyílását annyira hogy a szelepet körbeérje. De még ígyis farigcsálni kell belőle mert nemsok hely van a szelep és a fejtető közt.

Sajna ilyen levegős töltőkészlet igen ritka. Általában az alsó szelepen át töltik ezeket a patronokat, így nem veszik el a nyomás. Talán valamelyik inknara vagy inktec vagy inkmate töltőnél van kis kézi pumpa, ha érdekel megnézem, de sokat nem igérhetek.

Szerkesztette: PcCave 2006. 12. 15. 13:19 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.