HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1871 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 18:08

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Adottak a következő hardverek:

- Dlink DI-524 Wireless router
- Asztali gép - a routerre csatlakoztatva UTP kábelen - Vista rendszerrel
- Laptop - A routerre csatlakoztatva WLAN-on - XP-vel - nyomtatóval

Helyi háló kialakításával vacakoltam ma, már egymás winyóját látják a gépek, sőt, az asztali gép meglátja a nyomtatót is, de nem tud ráküldeni semmit. Szerintem a portoknál kéne valamit beállítani, mert gondolom az USB port nem jó beállítás, de ahol IP címet lehet portként megadni, ott nem jutottam semmire, akármi számomra jónak talált dolgot írtam be, a Vista nem vélte helyesnek! Ha van valami ötletetek, legyetek szívesek és osszátok meg velem! Köszi!

#1872 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 20:18

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 19:08

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Adottak a következő hardverek:

- Dlink DI-524 Wireless router
- Asztali gép - a routerre csatlakoztatva UTP kábelen - Vista rendszerrel
- Laptop - A routerre csatlakoztatva WLAN-on - XP-vel - nyomtatóval

Helyi háló kialakításával vacakoltam ma, már egymás winyóját látják a gépek, sőt, az asztali gép meglátja a nyomtatót is, de nem tud ráküldeni semmit. Szerintem a portoknál kéne valamit beállítani, mert gondolom az USB port nem jó beállítás, de ahol IP címet lehet portként megadni, ott nem jutottam semmire, akármi számomra jónak talált dolgot írtam be, a Vista nem vélte helyesnek! Ha van valami ötletetek, legyetek szívesek és osszátok meg velem! Köszi!

Telepíteni kellene a nyomtatót hálózatiként az asztalira is!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1873 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:06

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 20:18

Telepíteni kellene a nyomtatót hálózatiként az asztalira is!

A drivere fent van, korábban az asztali gépen volt a nyomtató. Vagy máshogy kéne?

#1874 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:19

Úgy érti, ne helyi nyomtatóként telepítsd a driverét, hanem hálózatiként, majd oszd is meg a hálózaton.
Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

EVEREST Mem: 9251MB/s   WinRAR: 2617kB/s   3DMark2005: 24133  3DMark2006: 20835

#1875 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:36

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 22:06

A drivere fent van, korábban az asztali gépen volt a nyomtató. Vagy máshogy kéne?

Ha látja az asztali, akkor jobbklikk rajta, majd megnyitás. Ez telepíti az adott gépre a nyomtatót.
Vagy: vezérlőpult -> nyomtatók -> nyomtató hozzáadása -> hálózati nyomtató -> tallózás, stb., stb.

#1876 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:41

Köszi a tippeket, holnap nekiesek még egyszer. Lehet, hogy az okoz valami zűrt, hogy az asztali gépen is helyi nyomtatóként volt felrakva korábban és azóta sem szedtem le a szoftverét. Meg fogom próbálni kimondottan hálózati nyomtatóként feltenni újra. Én úgy csináltam eddig, hogy megadtam a hálózati nyomtató telepítésnél a laptop helyi IP címét és a nyomtató megosztási nevét (\\192.168.0.107\SamsungM) és ezalapján az asztali gép meglátta a pontos típusát, tehát feltehetően észlelte a nyomtatót. De amikor ráküldök valami nyomtatnivalót, akkor nem csinál semmit, vagy kiírja, hogy "érvénytelen leíró..." vagy valami ilyesmit. Ha még van valami tippetek, várom, holnap majd leírom, hogy mire jutottam! Köszi még egyszer mindenkinek!

#1877 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 09:29

Most került hozzám egy hp laserjet 1300as nyomtató, de maszatolja a lapot. Mi lehet ennek az oka?

#1878 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 10:07

Idézet: d3roe - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 9:29

Most került hozzám egy hp laserjet 1300as nyomtató, de maszatolja a lapot. Mi lehet ennek az oka?

Fényhenger?

#1879 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 10:17

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 11:07

Fényhenger?

Igazság szerint totál nem értek hozzá, a manual alapján kivettem a patront, kitörölgettem, csináltam tisztitási módot, de nem segitett.
Fényhenger hol van? :)

#1880 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 10:36

Idézet: d3roe - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 10:17

Igazság szerint totál nem értek hozzá, a manual alapján kivettem a patront, kitörölgettem, csináltam tisztitási módot, de nem segitett.
Fényhenger hol van? :)

A fényhenger általában a festéktartóval együtt kivehető. Egy fényes zöld színű (vagyis én még csak zöldet láttam) henger. Ezt világítja meg amolyan ledféleségekkel a nyomtató és az a feltöltődés hatására magához vonzza a festékport, amit "belevasal" a papírba. Leegyszerűsítve valami ilyesmi elven működik ismereteim szerint. Ha a fényhenger elhasználódott vagy erős fénynek volt kitéve, akkor értelemszerűen romlik a nyomtatás minősége.

A korábbi kérdésemre visszatérve, köszönöm a jótanácsokat, sikerült a segítségetekkel megoldanom a hálózati nyomtatást!

#1881 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 15:37

Próbáltam én mindent tisztitgatni, de egyre ,,piszkosabb" a lap :(

#1882 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 16:08

Idézet: d3roe - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:37

Próbáltam én mindent tisztitgatni, de egyre ,,piszkosabb" a lap :(

Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a tisztogatás nem az, hogy nem segít, de még árthat is, ha nem megfelelő helyen és módon történik... ha el van használódva, akkor tenni kell bele egy új fényhengert és nyomtatni fog. Persze ennek meg van a buktatója, kb annyi az ára, mint egy olcsóbb új lézernyomtatójé -> http://shop.unas.hu/...660&cikk=Q2613X
Ez nem reklám akar lenni, csak egy viszonyítás, hogy milyen árban mozog...

#1883 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 07:38

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 17:08

Ez nem reklám akar lenni, csak egy viszonyítás, hogy milyen árban mozog...

Ja, nem reklám, hanem antireklám  :reklamacio:

akkor kezjük is itt:
a linken 2613X toner ára van. Az X kétszeres töltetű (nagyobb a festékpor tartálya). Tehát ezért a 'horrorisztikus' árért azért kapsz is valamit. Azért ezt az X-est úgy 2.000 Ft-tal olcsóbban is meg lehet kapni:
2613X-es 16.990 (brutto)
sima 2613: 13.500 Ft
töltött: 3-7.000 Ft
(ezeknél csak bemész a boltba és már adják is)

Töltés: 1-2000 Ft
felújítás: 1-4.000 Ft (ha kell) + töltés
(ilyenkor ált. a régi tonert ott kell hagyni és később lehet értemenni)

A fényes ZÖLD fényhenger nemigazán jellemző a HP-re. Ez inkább felújított, utángyártott tonerkre igaz és néhány más gyártó fényhengereire (pl samsung). Az eredeti HP-t türkiz (zöldeskék) fényhenger jellemzi.

A lézernyomtatóban NEM LED világítja meg a fényhengert hanem LÉZER innenn ered a neve. Természetesen létezik LED-es nyomtató is DE az nem lézernyomtató és nem HP.

A folyamat:
2 féle létezik: a fényhengert kisütik vagy feltöltik ; a fény feltölti vagy kisüti a fényhenger adott pontját ; a fényhenger a töltött pontjain magához vonzza a festékport ; a papírra átvonza a festékport ; a hő bele- rá- olvasztja a festékport a papírra(ba) ; a fényhengerről a maradék festékport egy penge lekaparja.

Maszatolás, koszolás:
- hibás égető
- hibás/használt fényhenger
- hibás/használt toner
- hibás töltés
- lézer gond (akár 1 pókháló is lehet :))
- hibás törlőpenge
- teli használtpor tartály
- egyéb

Szerkesztette: PcCave 2007. 04. 30. 07:47 -kor

#1884 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 07:43

Idézet: d3roe - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 10:29

pontosíthatnád a maszatolást.

Mindenhol-valahol homályos a nyomat?
Hátterezés? (olyan nagyobb helyen is szürke-fekete a nyomat ahol nem kellene)
Itt-ott pontok, csíkok?
Lap szélén sötét sáv?
A hiba a lap hosszán ismétlődik?

Remélem a "minden" tisztogatás nem a fényhengert érte kézzel vagy segédeszközzel vagy segédanyaggal.

Szerkesztette: PcCave 2007. 04. 30. 07:51 -kor

#1885 Felhasználó inaktív   d0gz1ll4 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 03. 09:34

Hali!

Az lenne a kérdésem hogy mivel lehet mérni a színek lefedettségét? Ha pl van Wordben egy oldal, amin sima szöveg és színes diagramm van akkor hol nézhetem meg hogy az hány százalék szín? Az 5% ffnél a Dr Gruener mail vagy mi a szösz, azt megtaláltam, de szinesnél mivel kell mérni? Lexmark 1200 as meg egy HP 5100esem van.

elnézést a hanyag fogalmazásért de sietek. előre is kösz

#1886 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 14:35

Cégvezetés Isten meghallgatta a könyörgésemet, úgyhogy beszerezhetünk új lézernyomtatót a régi nyikorgó helyett. Négy típus jöhet szóba:

HP LaserJet 1018
HP LaserJet 1020
HP LaserJet 1022
HP LaserJet 1320

Mondhatnám, hogy "péznemszámít", mert az összes nyomtató ára benne van a fenntartott keretben. A beszállító adott, úgyhogy más típus nem jöhet szóba a fenti négyen kívül.

A kérdésem az lenne: melyiket ajánljátok irodába? Viszonylag nagy igénybevételű nyomtató (ha belelendülök, együltő helyemben kinyomtatok egy csomag géppapírt). Leginkább szöveg, meg vonalas grafika nyomtatására kell. Szempontok: nagy nyomtatási sebesség, nagykapacitású papírtálca, nagykapacitású toner, megbízható működés. Töltés, utángyártott toner nem érdekel.

#1887 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:02

Idézet: debaj - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 15:35

Cégvezetés Isten meghallgatta a könyörgésemet, úgyhogy beszerezhetünk új lézernyomtatót a régi nyikorgó helyett. Négy típus jöhet szóba:

HP LaserJet 1018
HP LaserJet 1020
HP LaserJet 1022
HP LaserJet 1320

Mondhatnám, hogy "péznemszámít", mert az összes nyomtató ára benne van a fenntartott keretben. A beszállító adott, úgyhogy más típus nem jöhet szóba a fenti négyen kívül.

A kérdésem az lenne: melyiket ajánljátok irodába? Viszonylag nagy igénybevételű nyomtató (ha belelendülök, együltő helyemben kinyomtatok egy csomag géppapírt). Leginkább szöveg, meg vonalas grafika nyomtatására kell. Szempontok: nagy nyomtatási sebesség, nagykapacitású papírtálca, nagykapacitású toner, megbízható működés. Töltés, utángyártott toner nem érdekel.

1018, 1020, 1022 alapjaiban nem nagyon különbözik egymástól.
1320 egy másik történet. Tapasztalataim szerint egy jó nyomtató. Gyors, halk, mindevő. Vékony leporellót is viszi, amit a 10xx sorozat csak nyögvenyelősen, vagy csoportosan behúzva.
Mindegyikhez van utángyártott toner is kb. 7eFt-tól.
A lapköltség a 1320 esetében a legalacsonyabb, még eredeti tonerrel is kb. nettó 3,50 a por ára. (6000oldal, kb. 22e+fa 5949X)

Szóval inkább a 1320-at venném, de ez egy kicsit nagyobb alkotmány.

#1888 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:20

Közben nézegettem az adatlapokat tüzetesebben, köszönöm, hogy megerősítettél döntésemben :) A fő érv az volt mellette, hogy gyárilag, automatikusan támogatja a kétoldalas nyomtatást, a többi kézi lapfordítással működik. Ez végülis a legfontosabb funkció, a legtöbbet nyomtatott dokumentum ugyanis egy kétoldalas karbantartási megbízás, mindenkinek egyszerűbb, ha egy lapon van, de ha kézzel kell forgatni a lapokat, akkor nem nyomtatom ki egy nap alatt a heti adagot.

#1889 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 17:19

HP LaserJet 1018
HP LaserJet 1020
HP LaserJet 1022
HP LaserJet 1320

1018; 1020; 1022 elég alja minőség, azért kisirodába tökéletes lehet.

1320 (lehet még kapni ? megint?) eléggé strapára tervezték (legalábbis a kategóriáját figyelembevéve)

A szempontjaidat ez teljesíti a legjobban.
Létezik hozzá (többmint)dupla töltető toner (49X 21eFt+Sarc)

Az egyik cégnél lassan jubilál a 100e-es példány - apróbb takarításon kivül még nem volt hozzányúlva pedig kizárólag (minőségi)felújított tonerrel megy - bár ez neked nem szempont.

Ja, és duplexes.

ps: látom elkéstem  :Đ

Szerkesztette: PcCave 2007. 05. 03. 17:20 -kor

#1890 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 03. 18:48

Négy típus jöhet szóba:

Aszittem nyomtatóról beszélünk :-o
Make love not Wor.