HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1831 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 13. 18:38

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy lehet-e még kapni valahol Canon PIXMA IP2000-es nyomtatót? Akár használtan is.

Köszi

#1832 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 17:16

HP 8050-es nyomtatót árulnak most nálunk a tescóban patronokkal 26400-ért, megéri, szerintetek?

#1833 Felhasználó inaktív   crazyduck 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 28. 18:02

Szaisztok!

Sürgösen szeretnék venni egy nyomtatot, es a segitsegetekre van szüksegem. Megköszönnem ha minel hamarabb tudna valaki reagalni nekem. Neztem keszülékeket, de nemtom hogy mi a jobb a multi vagy ha külön veszek nyomtatot es szkennelt, mert azt hallottam hogy a multik hamarabb tönkre mennek mintha külön vennek. Szoval nemtom mit vegyek. Neztem a canon Mp 510 multit es a canon Ip 4300 sima nyomtatot, plussz szkennelben nemtom mi az ami jo :confused:  es meg azt nem tudom igazan hogy a canon vagy az epson a jobb mert neztem epsonokat is! patronban ugy lattam hogy kb ugyanolyan arban vannak az eredetik is es az utangyartottak is a ket tipusnal(epson es canon). Ha valaki tudd segiteni mihamarabb annak halas lennek.

Elöre is köszönöm. üdv

#1834 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 11:48

fakulásteszt

Nemsemmi...
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1835 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 15:02

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 12:48

fakulásteszt

Nemsemmi...

Ez elég durva! :(
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1836 Felhasználó inaktív   goembi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 15:41

sziasztok,

nekünk van két másfél éves nyomtatónk, kis irodában voltak, szépek
1. Kyocera Ecosys FS C5020N kisirodai, színes, hálózati, lézer, A4 - irányár 120.000
2. HP DesignJet 30n, A3, tintás, profi, egyszer használtuk (patron kell majd bele emiatt) - irányár 140.000

ha valakinek esetleg jól jönne, alkuképes is természetesen.

#1837 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:39

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 11:48

Nemsemmi...

Mégiscsak papír, meg rákent festék. :)

#1838 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:41

Idézet: goembi - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 15:41

egyszer használtuk (patron kell majd bele emiatt)

:think:

Az egy használat alatt elnyomtattátok az egész garnitúrát? :)

#1839 Felhasználó inaktív   goembi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:47

persze hogyne, nagyon hosszú leporelló volt.
nem, csak mivel nem használtuk, másfél év alatt beszáradt. kb. egy éve nyomtattam vele egy A4-et szép is lett egyébként. eléggé strapabíró gép egyébként a tesztek szerint, erről nincs tapasztalat :)

#1840 Felhasználó inaktív   gustav 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 08:52

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy én otthon töltögetem a lézer tonerjeinket, de most az egyik elkezdett csíkozni. Szoktam az opc dobot is cserélni ha megkopik, de ezen most nem látszik kopás. A csíkozás is homályos, ködszerű. Nem olyan erős sávokban csíkoz mint amikor az opc dob van megkopva. Lehúzó kést még nem cseréltem bennük, lehet attól? HP Q2612A toner. Ha valaki tud segítsen. Köszönöm.

#1841 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 09:17

Idézet: gustav - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 8:52

...én otthon töltögetem a lézer tonerjeinket, de most az egyik elkezdett csíkozni....

Minden OPC cserénél illene doblehúzókést is cserélni, ez visszafele is igaz: ha doblehúzót cserélsz célszerű a dobot is cserélni. (persze pl. számlanyomtatáshoz addig gazdaságtalan amíg tényleg nincs vele gond  :Đ )
A csíkozás okai lehetnek még:
- a gumihengeren sérült a bevonat = felújítópasztával átkenni vagy cserélni
- a használt por tartály tele (bár olyankor inkább folyok mint ködöl)
- festékező lehúzókés kopás
- egyéb  :Đ

Hány töltést bír ki az új dobod és mennyibe kerül, ha nem titok?

Szerkesztette: PcCave 2007. 04. 03. 09:23 -kor

#1842 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 10:47

HP Color LJ 2550 képdob cserét kér, meg lehet ezt oldani okosan valahogy? Ill. érdemes-e? Nincs kedve a juzernek 40k körül kiadni egy újért. Thx!
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1843 Felhasználó inaktív   gustav 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 16:08

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 9:17

Hány töltést bír ki az új dobod és mennyibe kerül, ha nem titok?

Azt, hogy mennyit bír ki még nem tudom. Idáig háromszor töltöttem meg, és a dobot akkor raktam bele. Egyébként idáig kb. 6X volt megtöltve, de szerintem más nem volt csinálva vele leszámítva az én dobcserémet. Ezt a dobot btto. 2340-ért vettem, de még olyan mitha új lenne, szinte semmi sem látszik rajta. A dobon egyébként még nyomtatás után is marad festék abban a sávban ahol foltot hagy a papíron. A használt por tartályát egyébként hogyan szokás kitakarítani?

#1844 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:39

Idézet: gustav - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 16:08

A dobon egyébként még nyomtatás után is marad festék abban a sávban ahol foltot hagy a papíron. A használt por tartályát egyébként hogyan szokás kitakarítani?

thx.

A dobon -miután elhaladt a papír felett- mindig marad festékpor. Továbbfordulva a WIPER-blade 'kaparja' le a felesleget a dobról. Ha még mindig marad festék akkor már totál kopott a doblehúzó.

Ha a használt tartály tele van akkor hiába lett lekaparva a festék a lezáró penge (passz hogy mi a pontos neve) melett kiömlik a festék amit a továbbforduló dob magávalvisz. Ilyenkor lesz extrém estben akár a nyomat fele-egésze fekete hátteres/csíkos.

Ürítés:
- fúrj 8-12 mm-es lukat rajta és rázd ki belőle, utánna ragaszd le átlátszó ragasztószalaggal.
- szétszeded a dobot (ahogy fényhenger cserénél) kiveszed a fényhengert valamint a gumihengert.
Az egészet 'becsomagolod' egy nagy papírba (te*co, bau*am, stb előnyben  :Đ ) majd hírtelen
megfordítod és gyengéden ütögeted. Célszerű a wiper blade-t is kivenni (2 csavar) így nem
2-3mm-es résen jön ki a por hanem 30mm-en.
  Összerakásnál a penge élén mindig legyen kenőanyag mert az első 10-100 oldalon komoly
károsodást szenvedHET a dob (lehúzókés paszta vagy dobhintőpor esetleg festékpor)

#1845 Felhasználó inaktív   deao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 18:32

Sziasztok!

HP PSC 2175-ös nyomtatóm van. Töltöttem a patronokat (mind a hármat: színes, foto, fekete). Eljátszottam az érintkezők leragasztgatását, hogy a feltöltöttséget rendesen érzékelje a gép. A színes és a foto rendben működik, de sajnos a fekete nem.
A feltöltöttséget rendesen érzékeli (tele van), de a nyomtató a patron visszahelyezése után "Bevitel a patron igazítás megkezdéséhez" üzenetet adja, utána meg, ha elvégezte, "Visszavonás" üzenetet ad, és az előző "Bevitel a patron ..." üzenet jelenik meg ismét.
Ha ráküldök egy fekete nyomtatást, üres papírt ad ki.
A helyére tett fotopatronnal rendesen működik.
Tud valaki valamilyen megoldást a patron felélesztésére, vagy kuka? Ha kuka, akkor valyon mi az oka? Én rontottam el valamit? Mert ha igen, akkor nem szeretném még egyszer elkövetni.
Köszönöm!

deao

#1846 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:56

Idézet: Jazzos - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 11:47

HP Color LJ 2550 képdob cserét kér, meg lehet ezt oldani okosan valahogy? Ill. érdemes-e? Nincs kedve a juzernek 40k körül kiadni egy újért. Thx!

Megválaszolom magamnak a kérdést, hátha segít majd egyszer valakin. Egy helyi vállalkozó (kedvű :D) fiatalember számlára 5k+fáért tett bele másik chipet, így addig megy a dob, ameddig jólesik, és el nem használódik teljesen.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1847 Felhasználó inaktív   gustav 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 11:46

Köszönöm a segítséget.

Akkor egy lehúzókés csere talán megoldja a problémát. Egyébként arra már rájöttem, ha ennél a tonernél dobot cserélek, akkor nem kell szétszedni az egészet csak a takaró műanyagot kell levenni a végéről és a dobot fogó müa. fület el lehet hajtani (enged annyit amennyi kell és még nem törik) és egy pillanat alatt ki lehet cserélni.

#1848 Felhasználó inaktív   zord 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 10:38

Halihó, remélem jó helyre írok. Hátha tudtok segíteni.

Van egy Canon i865-ös kábé 3 éves megkímélt nyomtatóm.
Már eljátszotta egy csomószor, de most aztán meguntam....  :reklamacio:

Azt csinálja, hogy ha a nyomtatási minőséget nem teszem a legnagyobbra képnyomtatáskor, hanem csak normálon van (alapban ott van) és úgy nyomtatok, akkor csíkos lesz a nyomat. Vagyis színtől függetlenül, a színes rész és a fekete-fehér rész is csíkozódik olyan 3-4 mm-es sávokban.
Mindezt csak kép nyomtatáskor, szövegnél nem (asszem ott másik patront használ).

Patront most cseréltem, utána csináltam egy-két 'fúvókaellenőrzés'-t, majd 'fokozott tisztítás'-t, Inksaver progi kikapcsoltam.
(Más karbantartási funkció nincs - csak a fejcserés, de azt nem csináltam, mivel nem cseréltem fejet... )

És nem most kezdte ezt, már régebben.
Mit lehet csinálni, valami tisztítás manuálisan?

Előre is köszi a segítséget!

#1849 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 19:53

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam egy HP Color Laserjet 2605-ös nyomtatót, amely "majdnem" megfelelően működik.

A cyan tonerből egy csíkban "hiányzik" a festék, illetve a nyomatról hiányzik.

Itt a kép, így nyomtat a cyan tonerből:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A többi szín és a fekete is rendben van, de ez nincs.

A kérdésem az, hogy én rontottam el valamit? A toner lehet "rossz"? Vagy a nyomtatónak van valami baja?

Köszi a segítséget, üdv

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1850 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 15:48

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 19:53

A kérdésem az, hogy én rontottam el valamit? A toner lehet "rossz"? Vagy a nyomtatónak van valami baja?

valószinűleg festékező hiba vagy a lézer utjában van valami. Sajnos a kérdéses tipust nem ismerem.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.