HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2031 Felhasználó inaktív   johnny6 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:03

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 21:42

Regi Edimaxok jok voltak, mostaniakat mar nem annyira komaljak, ha jol tudom.

Mi konkretan a Dlinkkel szivtunk nagyokat, bekonfig, nem mukodik, ujra bekonfig, megint nem ott van, ahova konfigoltuk...
Garban nagy nehezen csereltek, utana ket evet allt a polcon a csere bontatlan Dlink, amikor elovettuk, mert kellett volna, az is azt csinalta...

Netgear meg szeretett neha eltunni a halozatrol, ha tulmelegedett.

Fali csatlakozókból szerencsére nincs hiány (elég sok helyre felraktam az iroda átalakításnál :D ) Úgyhogy lehet megpróbálok egy Netgeart (azt és a dlinket néztem ma, csak nem voltam biztos, hogy meghozzasam valamelyiket). Tűzhely nem lesz, de egy klíma viszont lesz a közelében. Ha nem lesz jó, akkor majd a másik verziót is kipróbálom.
Kössz a segítséget  :respect:  .

Szerkesztette: johnny6 2007. 06. 26. 21:05 -kor

#2032 Felhasználó inaktív   finthus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 30. 15:29

Nekem egy canon i560 van, es ez is panaszkodik, ha az egyik tinta kifogy a patronbol.
Nincs valami olyan beallitasa, hogy ha feketen csak szoveget nyomtatok, akkor ne hasznaljon a szines patronbol?

Ha beallitom, hogy szurken nyomtasson, akkor a fekete es a sarga tintakat hasznalja.

Szerkesztette: finthus 2007. 06. 30. 15:29 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 08:48

sziasztok fontos es surgos kerdesem lenne! adottak a kovetkezo nyomtatok, melyiket valasszam, ha nem a legszarabbat de nem is a legszuperebb kell, otthoni nyomtatasra, de ha mar lehet legyen azert jo ( jo felbontas, ne dogoljon meg 2 honap utan, szep kepet gyartson, de nem kell fotominoseg (nem fotzonyomtato kell)), mintha otthonra kellene... :)

B-PLS-01 Samsung lézernyomtató ML2010P

20 lap/perc, 600dpi, 30.000 oldal/hó, párhuzamos, USB, 8MB memória
150lapos tálca + 1lapos kézi adagoló, 90MHz processzor
Win9x/2000/ME/XP, Linux, Mac drive

Összesen: 21 500 Ft
B-PLS-02 Samsung lézernyomtató 24l/p PostScript network ML2571N

24 lap/perc, 1200*1200dpi, 10.000 oldal/hó, párhuzamos, USB2.0
Ethernet 10/100, 32MB memória, 250lapos tálca
PostScript3 és PCL6 emuláció, Samsung 400MHz processzor
Win9x/2000/ME/NT/XP/2003, Linux és Mac driver

Összesen: 48 900 Ft
B-PCB-01 Canon PIXMA iP1300 színes tintasugaras nyomtató

11/11 lpp - mono/színes 4800x1200  USB
Tintapatron: CL41, opcionális tintapatron: PG40 A4-es, 100 lapos lapadagoló, 4 alapszínű nyomtatás
Tintapatron: CL41 (12 ml), opcionálisan PG40 (16 ml)
Tinta élettartam: PG40 - 760 oldal, CL41 - 190 oldal; szegély nélküli nyomtatás: A4, 10x15, 13x18

Összesen: 8 000 Ft
B-PCL-02 Samsung CLP300 színes lézernyomtató

16 lap/perc ff, 4 lap/perc színes, 2400*600dpi, 24200 oldal/hó, USB2.0
32MB memória, 150lapos tálca, kézi duplex, 300MHz processzor
Win9x/2000/ME/XP, Linux, Mac driver

Összesen: 47 500 Ft
B-MUL-01 Epson Stylus DX6000 multifunkciós nyomtató

Integrált 5 cm-es színes LCD kijelző; Beépített memóriakártya-olvasó;
PictBridge;Felbontás: max. 5760 dpi
Színenként cserélhető tintapatronok – gazdaságos nyomtatás;
Percenként 26 fekete-fehér vagy színes oldal nyomtatása és másolása

Összesen: 31 500 Ft
B-MUL-02 Samsung SCX4521F  4-in-1 MFP 20l/p + fax

33.3 kbps modem, 600dpi, 20lap/perc, 600*600dpi (4800*4800dpi max.)
16MB memória, 150lapos papírtálca + 30lapos ADF
párhuzamos + USB port, magyar menü
Összesen: 59 500 Ft

#2034 Felhasználó inaktív   oscargood 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:03

Sziasztok!

Adott egy HP 10e forintos tintasugaras nyomtató, továbbá egy lexmark 24 ezres, fejből nem tudom  a típusát.
Egy illető kért meg, hogy segítsek neki a nyomtatóvásárlásban. na mint nap nyomtat, irodája van... azt mondtam neki, hogy vegyen lézernyomtatót, olcsóbban lehet vele nyomtatni és a minősége is jó. Ő nem igazán akarja ezt mondván annak idején volt neki már ilyen, de a kinyomtatott dokumentumokon lévő karakterek vékonybbak voltak, mint tintasugarassal nyomtatva, Ő nagyon ad az ilyesmire... Mondtam magamban , hogy ez hülyeség, nekem mindig megfelelő volt a nyomtatási gép léreznél. Tettem egy próbát ugyanazt a doksit kinyomtattam a lexmark lézerrel, és a tintasugarassal is... meglepetésemre a lézerrel kinyomtatott ugyanzon dokumentum tényleg vékonyabb karaktereket tartalmazott, mint a tintasugars... pedig ez a nyomtató a sajátom, egy új nyomtató, és nem az amit ő használt 10 évvel ezelőtt....
Mit lehet tenni ebben az esetben? Mitől van ez a jelenség, ill, hogyan lehet rajta segíteni? (Magyarán olyan vastag betűket nyomtatni mint a  tintással...) thx.

#2035 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 19:47

Idézet: oscargood - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 13:03

... azt mondtam neki, hogy vegyen lézernyomtatót, olcsóbban lehet vele nyomtatni és a minősége is jó. Ő nem igazán akarja ezt mondván annak idején volt neki már ilyen, de a kinyomtatott dokumentumokon lévő karakterek vékonybbak voltak, mint tintasugarassal nyomtatva,....
Mit lehet tenni ebben az esetben? Mitől van ez a jelenség, ill, hogyan lehet rajta segíteni? (Magyarán olyan vastag betűket nyomtatni mint a  tintással...) thx.

Leginkább: A lézernyomat csak azt fedi le amit a lézersugár leír (nem maszatol). Tintásnál a sima "fénymásoló" papír a rostok mentén a kapillaritás miatt tintát szív el a nyomat mentén.
Ha teszel 1 próbát jó minőségű tintasugaras papírra azt fogod tapasztalni, hogy a lézernyomat vastagsága nem változik a tintásé csökken. De még így is valamivel vastagabbnak tűnik mint a lézer.

Ja,igen: a "hogyan lehet rajta segíteni"
1, sehogy
2, Írjon BOLD stílusban :D
3, szokassa rá az agyát a véknyabb betűkre. Szövegnyomtatáskor szvsz az nem feltétlen az igényesség jele hogy vastagabb a betű

Szerkesztette: PcCave 2007. 07. 09. 19:52 -kor

#2036 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 20:19

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 20:47

Leginkább: A lézernyomat csak azt fedi le amit a lézersugár leír (nem maszatol).

Na, pont ott NEM fed. :D

Ugyanis az elektrosztatikusan feltoltott fenyhenger ott veszti el a tolteset, ahol a lezer eri, igy csak a lezer nem erte teruletek fogjak vonzani a festeket, amit aztan ranyom a papirra.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 09. 20:25 -kor

#2037 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 21:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 21:19

Na, pont ott NEM fed. :D

Ez csak az alkalmazott technológia függvénye. Lehet pozitív és lehet negatív képképzés is.  :cool:

#2038 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 10:29

Egy pár hónappal ezelőtt itt ecseteltem a HP 1320 típusjelű nyomtató erényeit. Nos, alighogy betöltötte első életévét, beszart a lapfelszedő szerkezete. 30 rongyért akarja megcsinálni a "márkaszerviz".

Itt már tényleg csak az a megoldás, hogy megvenni 20 ezerért a legolcsóbb szar lézernyomtatót, aztán két-három tonertöltés után kib*szni az ablakon.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#2039 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 13:42

Nem huz be lapot, neha egyszerre sokat?

Ez mar az 5L idejen is problema volt, hogy eloregedett az a tojas alaku henger gumi bevonata, ami a lapot huzza.
Szerviz termeszetesen 15k-ert akarta megcsinalni, pedig allitolag 1000 alatt kaphato a megfelelo alkatresz bele...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 11. 13:43 -kor

#2040 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 00:05

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 13:42

Nem huz be lapot, neha egyszerre sokat?

Ez mar az 5L idejen is problema volt, hogy eloregedett az a tojas alaku henger gumi bevonata, ami a lapot huzza.
Szerviz termeszetesen 15k-ert akarta megcsinalni, pedig allitolag 1000 alatt kaphato a megfelelo alkatresz bele...

Ugy néz ki a nyomtatás, hogy frankón elindul, hajigálja kifelé a lapokat, majd a 10-20. oldalnál abba hagyja, felpörög a tengely, és elkezd búgni (majd 10 másodpercnyi bénázás után leáll hibajelzés nélkül). Az első 10-15 oldalt mindig frankón felveszi, bármennyi papír van a tálcában. A tojásalakú izé csont tiszta. A nyomtató kábé két éves, de max havi 500 oldal készült el vele.
Szerinted hol lehet beszerezni ezt a gumitojást? Mert ha csak egy-két rugó, akkor szívesen kipróbálnám. A hp szervizzel nem tudok mit kezdeni, mert ott nagyon tudományos iso szisztem van foganatosítva. Ügyfélkód megad, szakértő kapcsolás, és a vége mindig az, hogy hozza be.

PS: hogyan tudna több lapot behúzni? Ez a felültöltős masinák specialitása :-)

Szerkesztette: Miki2 2007. 07. 12. 00:07 -kor

#2041 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 10:11

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 1:05

Ugy néz ki a nyomtatás, hogy frankón elindul, hajigálja kifelé a lapokat, majd a 10-20. oldalnál abba hagyja, felpörög a tengely, és elkezd búgni (majd 10 másodpercnyi bénázás után leáll hibajelzés nélkül). Az első 10-15 oldalt mindig frankón felveszi, bármennyi papír van a tálcában. A tojásalakú izé csont tiszta. A nyomtató kábé két éves, de max havi 500 oldal készült el vele.
Szerinted hol lehet beszerezni ezt a gumitojást? Mert ha csak egy-két rugó, akkor szívesen kipróbálnám. A hp szervizzel nem tudok mit kezdeni, mert ott nagyon tudományos iso szisztem van foganatosítva. Ügyfélkód megad, szakértő kapcsolás, és a vége mindig az, hogy hozza be.

PS: hogyan tudna több lapot behúzni? Ez a felültöltős masinák specialitása :-)

swissparts.hu a kulcsszó.
Hp hivatalos alkatrészdisztri.
Írsz az info@swissparts.hu -ra egy levelet, aztán meglátod.
Mi is tőlük rendelünk alkatrészt, és nem feltétlenül barátságtalan áron!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2042 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:49

HP PSC 1410 multis készülékem van és szeretném ha be lehetne állitani rajta hogy egy x idő után kapcsoljon ki.nade sehol sem találok ilyen beállítást.tud valaki segiteni??
vagy van ehhez program?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2043 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 16:51

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 10:11

swissparts.hu a kulcsszó.
Hp hivatalos alkatrészdisztri.
Írsz az info@swissparts.hu -ra egy levelet, aztán meglátod.
Mi is tőlük rendelünk alkatrészt, és nem feltétlenül barátságtalan áron!

Köszi, holnap megyek a cuccért  :D
Csak ezer pénz lesz, beszarok, ha megoldom a problémát vele  :D

#2044 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 17:30

Csá!
Előfordult már valakivel a következő? :
HP PSC 1610-es nyomtató. Egy este nyomtatok ki két oldalt a suliba. Ezután kikapcsolom. Pár perc múlva ki kellett volna nyomtatni megint egy pár cuccot. Kapcsolom be, narancssárgán villog a panelen levő felkiáltójel. Mi a baj? Azt írta ki a kijelzőn, hogy vegyem ki és elenőrizzem a színes nyomtatópatront. Kivettem megnéztem, visszaraktam. Ugyanazt írja ki. A nyomtató még bőven garanciás volt, visszavittem a boltba. Ott meg két csajszi - szerintem azt se tudták, mit beszélek - átvette. 3 hét múlva visszamegyek, visszaadták a nyomtatót, a szervíz által tapasztalt hibajelentéssel együtt. Hibás a színes nyomtatópatron! Kiderült, hogy 6 hónap a garancia arra, nem pedig annyi mint a nyomtatóra. Vehettem újat. Azóta megy hibátlanul.
Érdekes, hogy mikor vittem be a szervízbe, a csaj azt kérdezte, hogy miért van újratöltve a fekete festékpatron. Ha újra volt töltve, akkor nem veszik be. Nem bírta megérteni, hogy a színessel van a gond. Minek ilyen eladók egy szaküzletbe?

#2045 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 17:30

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 17:51

... beszarok, ha megoldom a problémát vele  :D

Képet kérünk!

#2046 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 17:38

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 18:30

Csá!
Előfordult már valakivel a következő? :
HP PSC 1610-es nyomtató. Egy este nyomtatok ki két oldalt a suliba. Ezután kikapcsolom. Pár perc múlva ki kellett volna nyomtatni megint egy pár cuccot. Kapcsolom be, narancssárgán villog a panelen levő felkiáltójel. Mi a baj? Azt írta ki a kijelzőn, hogy vegyem ki és elenőrizzem a színes nyomtatópatront. Kivettem megnéztem, visszaraktam. Ugyanazt írja ki. A nyomtató még bőven garanciás volt, visszavittem a boltba. Ott meg két csajszi - szerintem azt se tudták, mit beszélek - átvette. 3 hét múlva visszamegyek, visszaadták a nyomtatót, a szervíz által tapasztalt hibajelentéssel együtt. Hibás a színes nyomtatópatron! Kiderült, hogy 6 hónap a garancia arra, nem pedig annyi mint a nyomtatóra. Vehettem újat. Azóta megy hibátlanul.
Érdekes, hogy mikor vittem be a szervízbe, a csaj azt kérdezte, hogy miért van újratöltve a fekete festékpatron. Ha újra volt töltve, akkor nem veszik be. Nem bírta megérteni, hogy a színessel van a gond. Minek ilyen eladók egy szaküzletbe?

Ugyan nem ezzel a típusnál, de én is találkoztam a problémával. Patroncsere általában megoldja a dolgot.
A 6 hónap garancia szintén ismert dolog. Sőt! Néhány nagyker a hologrammos hp patronokra nem vállal garanciát, míg a töltött, v. utángyártott patronokra meg igen.  :confused:
Az utántöltött patron esetében pedig elképzelhető, hogy megvonják a garanciát! Bár talán épp a hp volt az, akit köteleztek arra, hogy a garanciajegyről távolítsa el azt a bekezdést, miszerint nem hp gyártmányú patron használata esetén megszűnik a garancia. Az is igaz, hogy a töltögetés megint egy más téma.
Na mindegy, gondoltam leírom.

#2047 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 19:31

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 17:38

Ugyan nem ezzel a típusnál, de én is találkoztam a problémával. Patroncsere általában megoldja a dolgot.
A 6 hónap garancia szintén ismert dolog. Sőt! Néhány nagyker a hologrammos hp patronokra nem vállal garanciát, míg a töltött, v. utángyártott patronokra meg igen.  :confused:
Az utántöltött patron esetében pedig elképzelhető, hogy megvonják a garanciát! Bár talán épp a hp volt az, akit köteleztek arra, hogy a garanciajegyről távolítsa el azt a bekezdést, miszerint nem hp gyártmányú patron használata esetén megszűnik a garancia. Az is igaz, hogy a töltögetés megint egy más téma.
Na mindegy, gondoltam leírom.

Mindenesetre kösz a választ! Azt eddig is tudtam, hogyha utánatöltök akkor gari veszlik azonnal, de ha a szervízben nyilvánvaló volt, hogy a színes nincs utánatöltve, akkor mit beszéltek rajta, meghát a nyomtató is írta mi a probléma. Amúgy erről a hologramos dologról még nem hallottam.

#2048 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 23:16

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 18:38

A 6 hónap garancia szintén ismert dolog. Sőt! Néhány nagyker a hologrammos hp patronokra nem vállal garanciát

6 honap gari?

Lejart HP patronra? :nevet2:

(Lejart patronra ugye beszol a nyomtato, hogy kuka, vegyel ujat. Akkor is, ha meg ki sem volt bontva.)

#2049 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 09:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 0:16

6 honap gari?

Lejart HP patronra? :nevet2:

(Lejart patronra ugye beszol a nyomtato, hogy kuka, vegyel ujat. Akkor is, ha meg ki sem volt bontva.)

Valahol elvesztettem a fonalat.
Lejárt patron?  :confused:
Az eredeti, hibátlan és hologrammos (még kapható) patronokra írtam. tehát kapugarancia van. Kilépsz az ajtón, aztán már nincs.

Egyébként lejárt patronra nem mindegyik nyomtató szól. Sőt. Sajnos, vagy szerencsére.

#2050 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 14:39

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 17:30

Képet kérünk!

Nos, nem tudok képet küldeni, mert nem találtam el a hibás alkatrészt.  :(
Most azon gondolkodom, hogy elvigyem-e szervizbe és fizessek 30 rugót, vagy vegyek egy brother lézert 19 900 ft-ért, és egy-két tonercsere után kidobom az ablakon.
Ráadásul a hp-javításért várhatóan fizetendő 30 ezer forint még nem biztos, hogy megoldja a problémát.
Valszeg a hp-t megtartom számlanyomtatásra, mert alkalmanként három oldalt faszán ki tud nyomtatni. Basszus, most jut eszembe, hogy nemrég vettem egy X-tonert 25 ezerért  :reklamacio:

Legyen az esetem intő példa mindenki számára.

Szerkesztette: Miki2 2007. 07. 17. 14:41 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.