Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2007. 07. 17. 15:51
Azt szeretném kérdezni, hogy most vettem egy Minolta QMS Magicolor 2200 DL nyomtatót
és most ezzel a hibaüzenettel bombáz: Service call 14 xfer roller
A kézikönyv szerint ez a transzfer henger hibáját jelenti amit eggyütt kéne cserélni az olajozó
hengerrel. Akinek van ezirányú tapasztalata az kérem segítsen!
Azért is nagyon hálás lennék ha tudnám hogy ezeket az alkatrészeket hol tudom beszererezni!
Elküldve: 2007. 07. 17. 17:13
Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 15:39

Most azon gondolkodom, hogy elvigyem-e szervizbe és fizessek 30 rugót, vagy vegyek egy brother lézert 19 900 ft-ért, és egy-két tonercsere után kidobom az ablakon.
Ráadásul a hp-javításért várhatóan fizetendő 30 ezer forint még nem biztos, hogy megoldja a problémát.
Valszeg a hp-t megtartom számlanyomtatásra, mert alkalmanként három oldalt faszán ki tud nyomtatni. Basszus, most jut eszembe, hogy nemrég vettem egy X-tonert 25 ezerért

Legyen az esetem intő példa mindenki számára.
Tiszteletem!
Intő példa? De mire is?
Mindenki megpróbál olcsóbban megjavítani egy hibás kütyüt, és ehhez segítséget kér klf fórumokon.
szvsz: Ez akkor is igy normális, ha esetleg még sem sikerül megoldani a problémát.
Ha a "tojás" gumija lenne kopott, akkor azt finom mozdultokkal odébb lehet "forgatni", hogy az esetleg meg/kikopott rész lehetőleg a tojás alak csúcsáról a talpára kerüljön.
Maga a gumi ugyanaz, mint a papírfelszedő görgő gumija, és több nyomtatóban és tálcában használják.
(2100-2200-2300-2420-4050 stb)
A szerelt változat, de nem tudom, hogy a tojás, vagy a köralakú
Az alsó tálcát is érdemes lenne leellenőrizni, mert esetleg nem emelkedik fel (eléggé), igy a tojás görgő nem tudja a tálcából kihúzni/elindítani a papirt, illetve (ezt már megint nem tudom), hogy van-e az alsó tálcában olyan szerelt görgő, mit amit belinkeltem, ha van, akkor azt is ellenőrizd le, esetleg cseréld ki a két gumit (csak a gumit)
Az most nem ugrik be, hogy a 1320 alsó tálcáján van-e jelző gombocska, mint pl a 4050 tálcáján, ami becsukott állapotban is jelzi, hogy a tálca mennyire van magasan/fent (tulajdonképpen mennyi papir van benne), de valószinüleg füllel is hallható, ha esetleg kimarad az emelés.
Próbáld meg, hátha sikerül, ha hibásan írtam valamit, akkor (remélem) a többiek majd kijavítanak (engem).
üdv. outsiheder
Elküldve: 2007. 07. 17. 20:35
Idézet: Lupus01 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 19:32
A hp 1320 kompatibilis a minolta-val?
Jó estét kivánok!
Nem ismerem a minoltákat, de valószinüleg nem kompatibilisek. HP-kel foglalkoztam egy bankban sajnos csak külsős senkiként, kb egy évvel ezelöttig, nagyon nem akartak átvenni, bár szerintem a lézereket (ott) én ismertem a legjobban, ezért otthagytam őket (felemás sikerrel).
Kompatibilitás: általában nagyon ritka, esetenként azonos gyártó egy-egy tipuscsaládjánál jöhet szóba, itt és most HP 1160-1320, illetve van olyan multifunkciós (+szkenner és vagy +fax) amiben ugyanez a mechanika van.
Van olyan Cannon fax, amiben ugyanaz a mechanika van, mint a HP 2200-as nyomtatóban, sőt mintha a lapadagoló tálca is ua. lenne..
Még egyszer elovastam az eredeti hozzászólásodat, ez lehet, hogy nem is mechanikai probléma, tehát az első valamennyi oldalt kinyomtatja, de a végét már nem, és nincs hibaüzenet.
Ha mechanikai hiba lenne (nem veszi fel a papírt), akkor ezt a ledek közül valamelyik változása jelezné (pirosan pislogna, mint amikor kifogyott a papír, és a zöld gombbal tovább lehetne folytatni)
Akkor az igazi kérdés: amit nem tud kinyomtatni az egy sok oldalas dokumentum (word), egy lista (text), vagy esetleg a pdf állomány, vagy egy rövid, esetleg néhány oldalas állomány sok pédányban nyomtatva?
Tipp A: kevés a nyomtató memóriája
Tipp B: a dokumentum valamilyen kompatibilitási hibával rendelkezik (több pdf-fel találkoztam már, ami hasonlóan viselkedett, csak néhány oldalas szekciókban lehetett kinyomtatni)
Nézd át még egyszer, remélem segítettem:
üdv. outsiheder
Elküldve: 2007. 07. 17. 20:46
Sajnos egyáltalán nem nyomtat!
Az alsó lapadagoló-ból sem,és a hátsóból sem
Valahol vagy elakad a papír, vagy fel se veszi.
A ledekről annyit hogy nem nagyon vannak, egy kis lcd panel van rajta,3 gombal!
és se textet se wordot,se semmit nyem nyomtat ki!
Remélem találok rá megoldás!
Elküldve: 2007. 07. 17. 21:20
Idézet: outsiheder - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 17:13
Az most nem ugrik be, hogy a 1320 alsó tálcáján van-e jelző gombocska, mint pl a 4050 tálcáján, ami becsukott állapotban is jelzi, hogy a tálca mennyire van magasan/fent (tulajdonképpen mennyi papir van benne), de valószinüleg füllel is hallható, ha esetleg kimarad az emelés.
Próbáld meg, hátha sikerül, ha hibásan írtam valamit, akkor (remélem) a többiek majd kijavítanak (engem).
üdv. outsiheder
Kösz a segítséget, mert nem tojással van probléma, és nem is a tálca magasságával, mert a papír mennyiségétől függetlenül azonos a hibajelenség: elkezd nyomtatni, az első 15 oldalt mindig gyönyörűen kidobja (hidegen), majd (függetlenül attól, hogy tele van a tálca vagy sem) kb 15 oldal után elkezd búgni, mintha szorulna valami tengely. Ezután már csak kb 3 oldalt hajlandó nyomtatni egyszerre. Ha kikapcsolom, és hagyom egy órát békében, akkor utána ismét 15 oldalt tud egyszerre nyomtatni, és ismét jön a búgás. Valami melegedési dolog lehet.
Elküldve: 2007. 07. 17. 21:27
Arra gondoltam, hogy nem érdemes 100 ezer ft-ot kiadni fekete-fehér lézerre, mert (a hp 4p-vel ellentétben) a mai cuccok nem nyújtanak semmit a felárért (lapsebességet nem számítva).
95-ért vettem, mert minőséget és sokéves megbízhatóságot vártam, hiába.
Elküldve: 2007. 07. 17. 21:28
Idézet: Lupus01 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 18:32
A hp 1320 kompatibilis a minolta-val?
Neked is 1320-asod van? :Đ
Elküldve: 2007. 07. 17. 21:28
Válasz Lupus01 Hozzászólás 2007. júl. 17., kedd - 21:46 -ra
Jaj bocsáss meg, eltévesztettem a hozzászólást, amire választ adtam, erre akartam válaszolni:
(Miki2 @ 2007. júl. 17., kedd - 15:39) --> HP 1320
Sajnos nem ismerem a Minolta nyomtatókat, tehát csak az általános tanácsokat tudom adni: nézd végig a papirutat kivett tonerrel, nagyon alaposan, aprólékosan, lehet, hogy egy fecni valahol benne maradt korábbról, és ez bolondítja meg a nyomtatót.
Ha van gyári beállító/menedzselő program hozzá, akkor tedd fel egy gépre, hátha ad valamilyen státusz/hiba jelzést/kódot.
Több ötletem sajnos nincs, üdv. outsiheder
Elküldve: 2007. 07. 17. 21:43
Itt az alsó tálca, nem látok benne gumigörgőt
Csatolt fájl:
-
1.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2007. 07. 17. 21:59
Idézet
Nem nekem egy Minolta QMS Magicolor 2200 DL-em van.
Outsiheder köszi megnézem hátha!
Remélem megoldódik vagy megszán valaki akinek már volt dolga ezzel a nyomtatótípussal...
Ami a nagyon rossz, hogy mindössze azért vettem meg mert nagyon nagy szükségem lenne rá és erre tessék..
Elküldve: 2007. 07. 17. 22:14
Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 22:27
95-ért vettem, mert minőséget és sokéves megbízhatóságot vártam, hiába.
Ja igy már értem, tulajdonképpen eggyet értek veled, Az újabb "munkacsoportos" nyomtatók kevésbé strapabíróak, mint a régiek, szinte biztos, hogy nem fogják addig bírni, mint pl egy 2200, vagy egy 4050-es.
Ha megkeresed a havi és évi oldalterhelés értékeket, és ez alapján próbálsz választani, lehet, hogy egy kicsit becsapos, mert hiába gyorsabbak a mai nyomtatók, a mechanikájuk egyre "műanyagabb".
Ha a 1320 15-20 oldal után szorul, akkor az tényleg szervízgyanus, szétszedni. kipucolni, megkeresni, hogy a mechanika szorul-e, vagy az elektronika sül-e meg, vagy a motor döglődik.
Hacsak nem tipushiba, akkor elég szöszmötölős játék.
Végül is mi éri meg, nem igazán tudom, de ötletként: mostanában nézelődtem a (magyar) árverési oldalakon használt lézernyomtató szekcióban.....
üdv. outsiheder
Elküldve: 2007. 07. 17. 22:42
5-7 Call for Service 14 XFER ROLLER (Transfer roller error)
Detection of image transfer roller pressure release position is performed during the pressure and release operations
before and after paper image transfer.
An image transfer roller operation error is detected when there is no change in the output of the image transfer roller
pressure sensor (PC7) after the specified time has passed since the image transfer roller pressure solenoid (SL7) was set
to on.
Image transfer roller operation error detection
No. Check Result Corrective action
1. Is the AIDC sensor dirty? Yes Operate unit release lever A (center) and
clean the AIDC sensor.
2. Does the image transfer belt rotate during printing?
(Open the front cover and check.)
Yes Replace the image transfer belt unit.
Replace the OPC drum.
Others Ensure the connection of the connector for
the high voltage unit is secure.
Replace HV1 (high voltage circuit board).
Replace PWB-A.
1. Does the image transfer roller pressure solenoid
one-way clutch have a hook? Check for wear.
No Replace the one-way clutch.
2. Remove the multipurpose tray cover and check
whether or not the image transfer roller pressure
sensor light breaker plate rotates.
No Replace the image transfer roller pressure
solenoid.
Yes Replace the image transfer roller pressure
sensor.
Others Replace PWB-A
Ez segít valamit?
Elküldve: 2007. 07. 17. 22:43
Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 22:43
Igen, ebben már nincs görgő!
Ha a 2420-at választottad volna, akkor legalább lenne egy normális egyes tálca, ahova lehetne további papírt tenni. legalább a próba idejére, a 1320 -nál gyakorlatilag csak egyedileg lehet adagolni.
Küldtem pm-t, nézd meg légy szíves (ezt tévedésből szintén elküldtem Lupus01-nek is(bocs))
Mára ennyi, jó éjt mindenkinek, outsiheder
Elküldve: 2007. 07. 17. 22:46
Idézet: outsiheder - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 22:14
Lehet, hogy az enyém is odakerül

Elküldve: 2007. 07. 17. 23:32
Idézet: Lupus01 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 23:42
5-7 Call for Service 14 XFER ROLLER (Transfer roller error)
Detection of image transfer roller pressure release position is performed during the pressure and release operations
before and after paper image transfer.
An image transfer roller operation error is detected when there is no change in the output of the image transfer roller
pressure sensor (PC7) after the specified time has passed since the image transfer roller pressure solenoid (SL7) was set
to on.
Image transfer roller operation error detection
1. Is the AIDC sensor dirty? Yes Operate unit release lever A (center) and
clean the AIDC sensor.
2. Does the image transfer belt rotate during printing?
(Open the front cover and check.)
Yes Replace the image transfer belt unit.
Replace the OPC drum.
Others Ensure the connection of the connector for
the high voltage unit is secure.
Replace HV1 (high voltage circuit board).
Replace PWB-A.
1. Does the image transfer roller pressure solenoid
one-way clutch have a hook? Check for wear.
No Replace the one-way clutch.
2. Remove the multipurpose tray cover and check
whether or not the image transfer roller pressure
sensor light breaker plate rotates.
No Replace the image transfer roller pressure
solenoid.
Yes Replace the image transfer roller pressure
sensor.
Others Replace PWB-A
Ez segít valamit?
Nézd meg:
Minolta Magicolor alkatrészek tartozékok képpel
Elküldve: 2007. 07. 18. 08:02
Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 23:46

Elképzelhető, hogy érdekelne a dolog.

I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2007. 07. 18. 12:37
Ha már ennyi szó esett a KonicaMinoltákról, akkor esetleg megkérdezném, hogy mi lehetett a probléma. Volt ugyanis egy ilyen márkájú multifunkciós nyomtató 130f, amit megkértek, hogy telepítsem fel a községháza irodájában egy másik számítógépre. Mondtam, OK! Igen ám, csakhát miután rendben végbement a telepítés, a fénymásoláson kívül semmit nem volt hajlandó csinálni (scan,nyomtatás). Máig nem tudom, mi lehetett a probléma. Esetleg, ha van valaki, akinek már volt hasonló tapasztalata, az leírhatná. Legalább abból is tanulnák.