HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 10:11

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 1:05

Ugy néz ki a nyomtatás, hogy frankón elindul, hajigálja kifelé a lapokat, majd a 10-20. oldalnál abba hagyja, felpörög a tengely, és elkezd búgni (majd 10 másodpercnyi bénázás után leáll hibajelzés nélkül). Az első 10-15 oldalt mindig frankón felveszi, bármennyi papír van a tálcában. A tojásalakú izé csont tiszta. A nyomtató kábé két éves, de max havi 500 oldal készült el vele.
Szerinted hol lehet beszerezni ezt a gumitojást? Mert ha csak egy-két rugó, akkor szívesen kipróbálnám. A hp szervizzel nem tudok mit kezdeni, mert ott nagyon tudományos iso szisztem van foganatosítva. Ügyfélkód megad, szakértő kapcsolás, és a vége mindig az, hogy hozza be.

PS: hogyan tudna több lapot behúzni? Ez a felültöltős masinák specialitása :-)

swissparts.hu a kulcsszó.
Hp hivatalos alkatrészdisztri.
Írsz az info@swissparts.hu -ra egy levelet, aztán meglátod.
Mi is tőlük rendelünk alkatrészt, és nem feltétlenül barátságtalan áron!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2042 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 12:49

HP PSC 1410 multis készülékem van és szeretném ha be lehetne állitani rajta hogy egy x idő után kapcsoljon ki.nade sehol sem találok ilyen beállítást.tud valaki segiteni??
vagy van ehhez program?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2043 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 16:51

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 10:11

swissparts.hu a kulcsszó.
Hp hivatalos alkatrészdisztri.
Írsz az info@swissparts.hu -ra egy levelet, aztán meglátod.
Mi is tőlük rendelünk alkatrészt, és nem feltétlenül barátságtalan áron!

Köszi, holnap megyek a cuccért  :D
Csak ezer pénz lesz, beszarok, ha megoldom a problémát vele  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#2044 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 17:30

Csá!
Előfordult már valakivel a következő? :
HP PSC 1610-es nyomtató. Egy este nyomtatok ki két oldalt a suliba. Ezután kikapcsolom. Pár perc múlva ki kellett volna nyomtatni megint egy pár cuccot. Kapcsolom be, narancssárgán villog a panelen levő felkiáltójel. Mi a baj? Azt írta ki a kijelzőn, hogy vegyem ki és elenőrizzem a színes nyomtatópatront. Kivettem megnéztem, visszaraktam. Ugyanazt írja ki. A nyomtató még bőven garanciás volt, visszavittem a boltba. Ott meg két csajszi - szerintem azt se tudták, mit beszélek - átvette. 3 hét múlva visszamegyek, visszaadták a nyomtatót, a szervíz által tapasztalt hibajelentéssel együtt. Hibás a színes nyomtatópatron! Kiderült, hogy 6 hónap a garancia arra, nem pedig annyi mint a nyomtatóra. Vehettem újat. Azóta megy hibátlanul.
Érdekes, hogy mikor vittem be a szervízbe, a csaj azt kérdezte, hogy miért van újratöltve a fekete festékpatron. Ha újra volt töltve, akkor nem veszik be. Nem bírta megérteni, hogy a színessel van a gond. Minek ilyen eladók egy szaküzletbe?

#2045 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 17:30

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 17:51

... beszarok, ha megoldom a problémát vele  :D

Képet kérünk!

#2046 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 17:38

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 18:30

Csá!
Előfordult már valakivel a következő? :
HP PSC 1610-es nyomtató. Egy este nyomtatok ki két oldalt a suliba. Ezután kikapcsolom. Pár perc múlva ki kellett volna nyomtatni megint egy pár cuccot. Kapcsolom be, narancssárgán villog a panelen levő felkiáltójel. Mi a baj? Azt írta ki a kijelzőn, hogy vegyem ki és elenőrizzem a színes nyomtatópatront. Kivettem megnéztem, visszaraktam. Ugyanazt írja ki. A nyomtató még bőven garanciás volt, visszavittem a boltba. Ott meg két csajszi - szerintem azt se tudták, mit beszélek - átvette. 3 hét múlva visszamegyek, visszaadták a nyomtatót, a szervíz által tapasztalt hibajelentéssel együtt. Hibás a színes nyomtatópatron! Kiderült, hogy 6 hónap a garancia arra, nem pedig annyi mint a nyomtatóra. Vehettem újat. Azóta megy hibátlanul.
Érdekes, hogy mikor vittem be a szervízbe, a csaj azt kérdezte, hogy miért van újratöltve a fekete festékpatron. Ha újra volt töltve, akkor nem veszik be. Nem bírta megérteni, hogy a színessel van a gond. Minek ilyen eladók egy szaküzletbe?

Ugyan nem ezzel a típusnál, de én is találkoztam a problémával. Patroncsere általában megoldja a dolgot.
A 6 hónap garancia szintén ismert dolog. Sőt! Néhány nagyker a hologrammos hp patronokra nem vállal garanciát, míg a töltött, v. utángyártott patronokra meg igen.  :confused:
Az utántöltött patron esetében pedig elképzelhető, hogy megvonják a garanciát! Bár talán épp a hp volt az, akit köteleztek arra, hogy a garanciajegyről távolítsa el azt a bekezdést, miszerint nem hp gyártmányú patron használata esetén megszűnik a garancia. Az is igaz, hogy a töltögetés megint egy más téma.
Na mindegy, gondoltam leírom.

#2047 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 19:31

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 17:38

Ugyan nem ezzel a típusnál, de én is találkoztam a problémával. Patroncsere általában megoldja a dolgot.
A 6 hónap garancia szintén ismert dolog. Sőt! Néhány nagyker a hologrammos hp patronokra nem vállal garanciát, míg a töltött, v. utángyártott patronokra meg igen.  :confused:
Az utántöltött patron esetében pedig elképzelhető, hogy megvonják a garanciát! Bár talán épp a hp volt az, akit köteleztek arra, hogy a garanciajegyről távolítsa el azt a bekezdést, miszerint nem hp gyártmányú patron használata esetén megszűnik a garancia. Az is igaz, hogy a töltögetés megint egy más téma.
Na mindegy, gondoltam leírom.

Mindenesetre kösz a választ! Azt eddig is tudtam, hogyha utánatöltök akkor gari veszlik azonnal, de ha a szervízben nyilvánvaló volt, hogy a színes nincs utánatöltve, akkor mit beszéltek rajta, meghát a nyomtató is írta mi a probléma. Amúgy erről a hologramos dologról még nem hallottam.

#2048 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 23:16

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 18:38

A 6 hónap garancia szintén ismert dolog. Sőt! Néhány nagyker a hologrammos hp patronokra nem vállal garanciát

6 honap gari?

Lejart HP patronra? :nevet2:

(Lejart patronra ugye beszol a nyomtato, hogy kuka, vegyel ujat. Akkor is, ha meg ki sem volt bontva.)

#2049 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 09:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 0:16

6 honap gari?

Lejart HP patronra? :nevet2:

(Lejart patronra ugye beszol a nyomtato, hogy kuka, vegyel ujat. Akkor is, ha meg ki sem volt bontva.)

Valahol elvesztettem a fonalat.
Lejárt patron?  :confused:
Az eredeti, hibátlan és hologrammos (még kapható) patronokra írtam. tehát kapugarancia van. Kilépsz az ajtón, aztán már nincs.

Egyébként lejárt patronra nem mindegyik nyomtató szól. Sőt. Sajnos, vagy szerencsére.

#2050 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 14:39

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 17:30

Képet kérünk!

Nos, nem tudok képet küldeni, mert nem találtam el a hibás alkatrészt.  :(
Most azon gondolkodom, hogy elvigyem-e szervizbe és fizessek 30 rugót, vagy vegyek egy brother lézert 19 900 ft-ért, és egy-két tonercsere után kidobom az ablakon.
Ráadásul a hp-javításért várhatóan fizetendő 30 ezer forint még nem biztos, hogy megoldja a problémát.
Valszeg a hp-t megtartom számlanyomtatásra, mert alkalmanként három oldalt faszán ki tud nyomtatni. Basszus, most jut eszembe, hogy nemrég vettem egy X-tonert 25 ezerért  :reklamacio:

Legyen az esetem intő példa mindenki számára.

Szerkesztette: Miki2 2007. 07. 17. 14:41 -kor

#2051 Felhasználó inaktív   Lupus01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:51

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy most vettem egy Minolta QMS Magicolor 2200 DL nyomtatót
és most ezzel a hibaüzenettel bombáz: Service call 14 xfer roller
A kézikönyv szerint ez a transzfer henger hibáját jelenti amit eggyütt kéne cserélni az olajozó
hengerrel. Akinek van ezirányú tapasztalata az kérem segítsen!
Azért is nagyon hálás lennék ha tudnám hogy ezeket az alkatrészeket hol tudom beszererezni!

#2052 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 17:13

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 15:39

Nos, nem tudok képet küldeni, mert nem találtam el a hibás alkatrészt.  :(
Most azon gondolkodom, hogy elvigyem-e szervizbe és fizessek 30 rugót, vagy vegyek egy brother lézert 19 900 ft-ért, és egy-két tonercsere után kidobom az ablakon.
Ráadásul a hp-javításért várhatóan fizetendő 30 ezer forint még nem biztos, hogy megoldja a problémát.
Valszeg a hp-t megtartom számlanyomtatásra, mert alkalmanként három oldalt faszán ki tud nyomtatni. Basszus, most jut eszembe, hogy nemrég vettem egy X-tonert 25 ezerért  :reklamacio:

Legyen az esetem intő példa mindenki számára.

Tiszteletem!

Intő példa? De mire is?

Mindenki megpróbál olcsóbban megjavítani egy hibás kütyüt, és ehhez segítséget kér klf fórumokon.

szvsz: Ez akkor is igy normális, ha esetleg még sem sikerül megoldani a problémát.

Ha a "tojás" gumija lenne kopott, akkor azt finom mozdultokkal odébb lehet "forgatni", hogy az esetleg meg/kikopott rész lehetőleg a tojás alak csúcsáról a talpára kerüljön.

Maga a gumi ugyanaz, mint a papírfelszedő görgő gumija, és több nyomtatóban és tálcában használják.
(2100-2200-2300-2420-4050 stb)

A szerelt változat, de nem tudom, hogy a tojás, vagy a köralakú

Az alsó tálcát is érdemes lenne leellenőrizni, mert esetleg nem emelkedik fel (eléggé), igy a tojás görgő nem tudja a tálcából kihúzni/elindítani a papirt, illetve (ezt már megint nem tudom), hogy van-e az alsó tálcában olyan szerelt görgő, mit amit belinkeltem, ha van, akkor azt is ellenőrizd le, esetleg cseréld ki a két gumit (csak a gumit)

Az most nem ugrik be, hogy a 1320 alsó tálcáján van-e jelző gombocska, mint pl a 4050 tálcáján, ami becsukott állapotban is jelzi, hogy a tálca mennyire van magasan/fent (tulajdonképpen mennyi papir van benne), de valószinüleg füllel is hallható, ha esetleg kimarad az emelés.

Próbáld meg, hátha sikerül, ha hibásan írtam valamit, akkor (remélem) a többiek majd kijavítanak (engem).

üdv. outsiheder

#2053 Felhasználó inaktív   Lupus01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 18:32

Köszönöm Outsiheder!

A hp 1320 kompatibilis a minolta-val?

#2054 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 20:35

Idézet: Lupus01 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 19:32

Köszönöm Outsiheder!

Jó estét kivánok!

Nem ismerem a minoltákat, de valószinüleg nem kompatibilisek. HP-kel foglalkoztam egy bankban sajnos csak külsős senkiként, kb egy évvel ezelöttig, nagyon nem akartak átvenni, bár szerintem a lézereket (ott) én ismertem a legjobban, ezért otthagytam őket (felemás sikerrel).
Kompatibilitás: általában nagyon ritka, esetenként azonos gyártó egy-egy tipuscsaládjánál jöhet szóba, itt és most HP 1160-1320, illetve van olyan multifunkciós (+szkenner és vagy +fax) amiben ugyanez a mechanika van.
Van olyan Cannon fax, amiben ugyanaz a mechanika van, mint a HP 2200-as nyomtatóban, sőt mintha a lapadagoló tálca is ua. lenne..

Még egyszer elovastam az eredeti hozzászólásodat, ez lehet, hogy nem is mechanikai probléma, tehát az első valamennyi oldalt kinyomtatja, de a végét már nem, és nincs hibaüzenet.

Ha mechanikai hiba lenne (nem veszi fel a papírt), akkor ezt a ledek közül valamelyik változása jelezné (pirosan pislogna, mint amikor kifogyott a papír, és a zöld gombbal tovább lehetne folytatni)

Akkor az igazi kérdés: amit nem tud kinyomtatni az egy sok oldalas dokumentum (word), egy lista (text), vagy esetleg a pdf állomány, vagy egy rövid, esetleg néhány oldalas állomány sok pédányban nyomtatva?

Tipp A: kevés a nyomtató memóriája
Tipp B: a dokumentum valamilyen kompatibilitási hibával rendelkezik (több pdf-fel találkoztam már, ami hasonlóan viselkedett, csak néhány oldalas szekciókban lehetett kinyomtatni)

Nézd át még egyszer, remélem segítettem:
üdv. outsiheder

#2055 Felhasználó inaktív   Lupus01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 20:46

Köszönöm!

Sajnos egyáltalán nem nyomtat!
Az alsó lapadagoló-ból sem,és a hátsóból sem
Valahol vagy elakad a papír, vagy fel se veszi.
A ledekről annyit hogy nem nagyon vannak, egy kis lcd panel van rajta,3 gombal!
és se textet se wordot,se semmit nyem nyomtat ki!
Remélem találok rá megoldás!

#2056 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 21:20

Idézet: outsiheder - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 17:13

Az alsó tálcát is érdemes lenne leellenőrizni, mert esetleg nem emelkedik fel (eléggé), igy a tojás görgő nem tudja a tálcából kihúzni/elindítani a papirt, illetve (ezt már megint nem tudom), hogy van-e az alsó tálcában olyan szerelt görgő, mit amit belinkeltem, ha van, akkor azt is ellenőrizd le, esetleg cseréld ki a két gumit (csak a gumit)

Az most nem ugrik be, hogy a 1320 alsó tálcáján van-e jelző gombocska, mint pl a 4050 tálcáján, ami becsukott állapotban is jelzi, hogy a tálca mennyire van magasan/fent (tulajdonképpen mennyi papir van benne), de valószinüleg füllel is hallható, ha esetleg kimarad az emelés.

Próbáld meg, hátha sikerül, ha hibásan írtam valamit, akkor (remélem) a többiek majd kijavítanak (engem).

üdv. outsiheder

Kösz a segítséget, mert nem  tojással van probléma, és nem is a tálca magasságával, mert a papír mennyiségétől függetlenül azonos a hibajelenség: elkezd nyomtatni, az első 15 oldalt mindig gyönyörűen kidobja (hidegen), majd (függetlenül attól, hogy tele van a tálca vagy sem) kb 15 oldal után elkezd búgni, mintha szorulna valami tengely. Ezután már csak kb 3 oldalt hajlandó nyomtatni egyszerre. Ha kikapcsolom, és hagyom egy órát békében, akkor utána ismét 15 oldalt tud egyszerre nyomtatni, és ismét jön a búgás. Valami melegedési dolog lehet.

#2057 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 21:27

Intő példa? De mire is?

Arra gondoltam, hogy nem érdemes 100 ezer ft-ot kiadni fekete-fehér lézerre, mert (a hp 4p-vel ellentétben) a mai cuccok nem nyújtanak semmit a felárért (lapsebességet nem számítva).
95-ért vettem, mert minőséget és sokéves megbízhatóságot vártam, hiába.

#2058 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 21:28

Idézet: Lupus01 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 18:32

Köszönöm Outsiheder!

Neked is 1320-asod van?  :Đ

#2059 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 21:28

Utálom ha megszivat a fórum-motor! Begépelem még egyszer.

Válasz Lupus01 Hozzászólás 2007. júl. 17., kedd - 21:46 -ra
Jaj bocsáss meg, eltévesztettem a hozzászólást, amire választ adtam, erre akartam válaszolni:
(Miki2 @ 2007. júl. 17., kedd - 15:39) --> HP 1320

Sajnos nem ismerem a Minolta nyomtatókat, tehát csak az általános tanácsokat tudom adni: nézd végig a papirutat kivett tonerrel, nagyon alaposan, aprólékosan, lehet, hogy egy fecni valahol benne maradt korábbról, és ez bolondítja meg a nyomtatót.
Ha van gyári beállító/menedzselő program hozzá, akkor tedd fel egy gépre, hátha ad valamilyen státusz/hiba jelzést/kódot.

Több ötletem sajnos nincs, üdv. outsiheder

#2060 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 21:43

Itt az alsó tálca, nem látok benne gumigörgőt

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.