HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2191 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 07:52

Valaki nem tudna esetleg abban segíteni, hogy miképpen lehetne a HP5 92298X tonerjét újratölteni?
Van egy töltőnyílásnak látszó tárgy rajta, de az megközelíthetetlen; nyilván van valamilyen trükkje a dolognak, hiszen néhány helyen töltögetik ezeket.
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2192 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 17:02

Nem volt kedvem túl sokat olvasgatni nyomtató ügyben, meg nem is értek hozzá, tehát inkább kérdezek. Kellene nekem valami alap lézeres kacat, max. napi 100 oldal nyomtatására. Jó lenne ha azért 1-2 évig nem hullana darabokra, és a toner sem kerül kétszer annyiba mint a nyomtató. Best buy?  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2193 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 17:12

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 18:02

Kellene nekem valami alap lézeres kacat, max. napi 100 oldal nyomtatására. Jó lenne ha azért 1-2 évig nem hullana darabokra, és a toner sem kerül kétszer annyiba mint a nyomtató. Best buy?  :Đ

Samu 2010
Make love not Wor.

#2194 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 17:43

Sziasztok!

Van egy Lexmark E230 típusú lézerem.
Egyszer lett benne toner cserélve, ugyan úgy eredetire. Az első tonernél (1500 oldal kapacitás) nem jelzett, hogy kevés a por, csak halványan, csíkosan nyomtatott. Ki lett cserélve. Most az új tonerrel (2500 oldal kapacitás) 1387 oldalt nyomtattam ki, és világít a led a gépen, közölve, hogy fogytában van a por. Az össz oldalszám 2629.
Normális ez?
Nem kellett volna a toner cserénél valamit resetelni, vagy ilyesmi?

Ja, és ha vissza teszem a régi kezdő tonert, akkor nem világít a led.  :eek:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2195 Felhasználó inaktív   Rowle 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 21. 19:22

Hi
Nekem Lexmark Z33-as nyomtatóm wan, de mitől wan az hogy miután vettünk bele újra festéket és beleraktuk azt írja hogy nincs patron, színes az van még benne kicsi de a fekete tele van de nem ismeri fel!
Előre is köszi a segítséget!

#2196 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 16:34

Sziasztok!

Ma vettem egy használt Epson R200-as nyomtatót. Mi okozhatja az alábbi jelenséget:

szöveg+kép beállítás esetén 2cm-es kört nyomtatva (szürke, piros, sárga, kék, zöld) 2db halvány csíkot látok. Ezek a csíkok egész sűrűvé válnak, ha fénykép módban nyomtatok. A legjobb minőséget választva a szürke, kék, zöld körben vannak nagyon sűrű vonálkák (szinet összemosódnak, de látszanak).

Köszönöm a segítséget, mert néhány nap garit vállaltak rá.

#2197 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 16:51

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 7:52

Valaki nem tudna esetleg abban segíteni, hogy miképpen lehetne a HP5 92298X tonerjét újratölteni?
Van egy töltőnyílásnak látszó tárgy rajta, de az megközelíthetetlen; nyilván van valamilyen trükkje a dolognak, hiszen néhány helyen töltögetik ezeket.

Üdv!

Én elég sokat töltöttem már, van egy kis trükkje...  :)  :)
Elég sok toner megy bele, most fejből nem vágom, asszem 360 gramm.
Szóval a lényeg, hogy a kazi tetején két oldalt van két csavar, amit ha kicsavarsz, "szétesik" a kazi, miután kiszeded a rugós bizbaszt, amit a csavar fogott. Az egyik rész a kihulló tartály, a másik pedig a töltendő része a kazinak. Elég nagy átbaszás a töltőnyílás, ne foglalkozz vele!
Szal miután szétszedted, ki kell ürítened a kihulló tartályt, de ehez ki kell venned a dobot. Oldalt van befogatva egy bazi nagy stifttel, ami szintén egy csavar fog. Kihúzod a stiftet, óvatosan kiveszed a dobot. Ezután a dob alatt van a blade-nek nevezett tisztítókés, ami a dobon maradt fölös tonert szedi le. Ezt szintén két fekete csavar fogja. Kiveszed a blade-et, és kitakarítod mögötte, ill a blade-et is megtakarítod. Ha nagyon sárga a blade, akkor az már szar, hamarosan mehet a szemétbe. Blade vissza, dob vissza.
Na, most jön a lényeg... A kazi egyik oldaláról le kell szedni a burkolatot, ami asszem 2 vagy 3 csavar. Arról az oldalról szedd le, ahol nincsenek fogaskerekek, most nem vágom melyik oldal az. Utána ki kell szedned a mágneshengert, de készülj fel rá, hogy tiszta toner leszel. Nem olyan bonyolult, egy fehér színű távtartó műanyagot is le kell hozzá venned, rá lehet jönni hogy kell. Ezután ki tudod szedni a mágneshengert, megtisztítani és mögé óvatosan be tudod önteni a port a tartályba.
Összerakni ugyanez, fordított sorrendben...    :D  :D

Így leírva gondolom elég durva de nem olyan nehéz mint aminek tűnik...

Remélem tudtam segíteni!

Üdv!

#2198 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 17:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 11:55

a fúvókákat hamarabb tönkre lehet tenni, mint kioldani a festéket. Ismerősök tapasztalatai alapján áztatni messze nem olyan 2gyilkos", nyugodtan lehet, elvileg nagyobb bajt nem fog okozni. 1 ismerős annak idején kimosta a fejet izopropil-alkohollal. Pár oldalig jó is lett, utána viszont csurgott belőle mindenütt a festék... Azokat a kis fúvókákat iszonyú könnyű hazavágni.
Szerintem meg kellene próbálni fejet szerezni bele. Az a "legtisztább" megoldás talán.

Én nagynyomású gőzzel szoktam... sztem annál jobb nincs.

#2199 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 17:26

Idézet: ravasz - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 15:48

Sziasztok,

alapvetően fekete-fehér lézernyomtatónak szánt gépbe lehet színeset tölteni?
Gondolok arra, hogy pl. a Konica 1300W gépembe, vagy a HP 1100-asba tennék valamilyen pirosat és erre mindent pirosban nyomtatna?

Lehet vajon kompatibilis toner színesben hozzá?

Vagy teljesen más a technológia a tipusok között?

Köszi,
Gábor

Ez hülyeség, felejtsd el!

Eleve más a technológia, minden típushoz a saját festéke jó csak! A HP-nak és a Samsungnak van univerzális pora, ami minden HP és Samsung-hoz jó, én is ezt használom, de pl a Samsungnál is van néhány típus (pl 2550) amihez még az se jó!!

#2200 Felhasználó inaktív   wital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 21:40

A HP (1018) nyomtatónál a takarékos beállítással kb. hány %-al lehet többet nyomtatni?
Q2612A toner van benne, még nem volt töltve, cserélve, szeretném megpróbálni otthon a töltését. A töltéséről gondolom már esett szó, próbáltam is átolvasni a régebbi fórum hozzászólásokat, de ez eszméletlenül sok. Szóval ha valaki segítene a töltés leírásában, azt nagyon megköszönném.

#2201 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 05:26

Idézet: wital - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 21:40

A HP (1018) nyomtatónál a takarékos beállítással kb. hány %-al lehet többet nyomtatni?
Q2612A toner van benne, még nem volt töltve, cserélve, szeretném megpróbálni otthon a töltését. A töltéséről gondolom már esett szó, próbáltam is átolvasni a régebbi fórum hozzászólásokat, de ez eszméletlenül sok. Szóval ha valaki segítene a töltés leírásában, azt nagyon megköszönném.

Helló!

Pontosan nem ismerem a HP takarékos technológiáját, de a Samsung nyomtatóknál 40 %-ot emleget a gyártó, ami azért nem kevés. A 12-es kazi töltése szintúgy elég macerás, mint a fent említett 98-asé.
A dob két végén található stiftet ki kell szedni, egyszerűen ki kell feszíteni. A dob egyik végén van egy rugó, aminek a pontos szerepét nem tudom, gondolom valami elektrosztatikus dologhoz van köze, mondjuk raktam már össze anélkül is kazit és működött. Szóval ezt a rugót kiakasztod, ezután a kazi enyhe összenyomásával szét tudod kicsit nyitni azt és ki tudod venni a dobot óvatosan. A töltőhengert egyszerűen kipattintod valami kis csavarhúzóval vagy valamivel, majd megtisztítod valami tisztítószerrel, de ne valami brutális cuccal ami oldja a műanyagot. Most jön a neheze: szét kell választanod a kihulló tartályt meg a tölthető részét a kazinak. Ezt két stifttel oldották meg a HP mérnökei, amiket elég macera kiszedni, bár a 15-ös kaziknál még durvább, ott fúrni is kell. Ha benézel a töltőhenger alatti részre a lehúzókés (blade) két végénél, akkor láthatod a stiftek végét. Na, azokat kell vmi erre alkalmas célszerszámmal "kinyomni" annyira, hogy aztán kívülről meg tudd fogni a végét egy fogóval. Nem egyszerű, de ha ráérzel a tecnikára (úgy 10 töltés után  :D ) akkor már könnyen megy. Közben persze hullani fog a blade mögül a kihullóból a motyó ahogy forgatod a kazit, úgyhogy egy porszívót tarts elérhető távolságban, és ne a legdrágább öltönyödben fogj neki  :)  Szóval ha kint vannak a stiftek, akkor szétesik a kazi, kiveszed a blade-et, kitakarítod a fölös port mögüle, majd le kell csavarozni a kazi egyik oldalát. Azt, amelyiken látszik a beöntő nyílás, de vigyázz, mert ha lejön az oldala, a mágneshenger vége nem lesz lefixálva és mozogni fog, kieshet. Ami azért kellemetlen, mert tiszta festék leszel, ha esetleg ezidáig nem lettél volna. A mágneshenger végén van egy pici rugó, arra vigyázz ne essen le, mert azon kapja a Bias feszültséget, ami nélkül semmit nem fog nyomtatni. Nagyjából ennyi, visszafele ugyanez fordítva.

Ezért utálom a HP-t, kibaszott macerás megtölteni a kazijaikat, a Samsung kazik ezekhez képest gyerekjáték. Mondjuk a 12-est és a 98-ast (amiről már írtam) szeretem tölteni.

Üdv!

#2202 Felhasználó inaktív   pepi69 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 26. 16:56

sziasztok
tudom, hogy zűrös, ha gyíkok irogatnak a topicban, de gondolom tudtok segíteni. induló (lélekben dinamikus) cég vagyok, kb. havi 3-400 oldal nyomtatásra milyen feketefehér nyomtatót javasoltok? mondanom sem kell a költséghatékony működés a cél.... annnyi tanácsot már kaptam, hogy lasert....
éredemes esetleg kombi gépben gondolkodni? (ilyen nyomtat-masol-szeknnel ketyerében...?)
meg ha tudtok szkennert is javasolhatnatok (esetleg valami alap lapadagolósat..)
előre is köszi.

#2203 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 17:03

Idézet: pepi69 - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 17:56

tudom, hogy zűrös, ha gyíkok irogatnak a topicban, de gondolom tudtok segíteni. induló (lélekben dinamikus) cég vagyok, kb. havi 3-400 oldal nyomtatásra milyen feketefehér nyomtatót javasoltok?

Samu 2010-esnek sima ügy ez a kis mennyiség, multiban meg teljesen jók a nagyobb Samuk, kb. 100ezer körül van másolós/faxos/szkenneres, aminek nagy trükkje, hogy USB drivera közvetlen tud szkennelni pdf-be, meg jpg-be a lapadagolóból, meg ilyenek.
Make love not Wor.

#2204 Felhasználó inaktív   pepi69 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 26. 21:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 17:03

Samu 2010-esnek sima ügy ez a kis mennyiség, multiban meg teljesen jók a nagyobb Samuk, kb. 100ezer körül van másolós/faxos/szkenneres, aminek nagy trükkje, hogy USB drivera közvetlen tud szkennelni pdf-be, meg jpg-be a lapadagolóból, meg ilyenek.

köszi a választ.
az a baj, hogy nem mindig tudom a söveget. ez a samu ugye a sams*ng md 2010 akar lenni?

#2205 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 08:45

Valóban, a Samsung lézerei tényleg jók, az eddigi tapasztalataim szerint legalábbis. Jól tölthetőek, a fényhenger kb. 10000 példányt bír, ami azt jelenti 3-szor elvileg meg lehet tölteni a kazikat. Bár az utántöltött festékporral szoktak gondok lenni, van a kaziban egy "doctor blade"-nek nevezett alkatrész, ami a hengerre felvitt toner mennyiségét szabályozza. Utántöltés után néha előfordul, hogy a toner kicsit "megkövesedik" és beszorul valamennyi a doctor blade alá, de valami nagyon lapos tárggyal (én hézagolóval szoktam) be lehet nyúlni mögé és ha egyszer-kétszer végighúzod elmúlik. Ez a probléma a nyomaton úgy jelentkezik, hogy sávokban halványabb a nyomat, mert oda ugye kevesebb festék jut.
A multis Samuk közül a 4200-asra már többször volt panasz a scanner részére, megáll scanner hibával, mert valamiért megszorul a scanner kocsi.

#2206 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 11:22

Idézet: harigabi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:45

A multis Samuk közül a 4200-asra már többször volt panasz a scanner részére, megáll scanner hibával, mert valamiért megszorul a scanner kocsi.

Nálam is volt ilyen, de főleg új cuccoknál. Akkor kipatintottam a szállításbiztosítót, aztán kész is :-)
Make love not Wor.

#2207 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 11:22

Nálam is volt ilyen, de főleg új cuccoknál. Akkor kipatintottam a szállításbiztosítót, aztán kész is :-)

Ennyire hülyének nézel???

#2208 Felhasználó inaktív   wital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 15:03

Harigabi, nagyon köszönöm a részletes leírást (Hp toner töltés) !
Annyi biztos, hogy nem a zsír új gyári tonerrel kisérletezek, csak majd akkor szedem szét, ha nem tudják megtölteni. Addig is milyen tonert érdemesebb venni (Q2612A) ? Az utántöltöttet (kb 6200 ft), vagy az utángyártottat, ami teljesen új. (kb 5500 ft) ?
Ha jól tudom, a fényhenger állapotától függ az, hogy mennyiszer lehet utántölteni. Ezen a hengeren mit kell nézni? Hogy lehet a legjobban vigyázni a fényhengerre?

#2209 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 07:48

Idézet: wital - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 15:03

Harigabi, nagyon köszönöm a részletes leírást (Hp toner töltés) !
Annyi biztos, hogy nem a zsír új gyári tonerrel kisérletezek, csak majd akkor szedem szét, ha nem tudják megtölteni. Addig is milyen tonert érdemesebb venni (Q2612A) ? Az utántöltöttet (kb 6200 ft), vagy az utángyártottat, ami teljesen új. (kb 5500 ft) ?
Ha jól tudom, a fényhenger állapotától függ az, hogy mennyiszer lehet utántölteni. Ezen a hengeren mit kell nézni? Hogy lehet a legjobban vigyázni a fényhengerre?

Az utántöltött kazikban szerintem az a gáz, hogy nem tudhatod mennyi van a dobban. A HP-t nem tudom pontosan, de pl a Samsung kazikban található dob 10e példányt elbír. Ergó 3-szor meg lehet őket tölteni. A HP-t is szerintem. Utánygyártott kazikkal kapcsolatban annyit, hogy az utángyártott dobok a tapasztalataim alapján sérülékenyebbek, mint az eredeti HP dobok.
A fényhenger (dob) egy fényérzékeny réteggel bevont alumínium cső, ami elég sérülékeny. Vigyázni inkább akkor kell rá, ha szétszeded a kazit, ne karcold össze, ne fogdosd össze, ne érje erős fény, mert akkor "megvakul", vagyis elveszti azt a tulajdonságát, hogy fény hatására megváltozik az elektromos potenciálja, a lézernyomtatásnak pedig ugye ez az alapelve. A karcolások pedig azért ártanak neki, mert az apró barázdákban megtapad a festékpor, amit a lehúzókés nem tud leszedni, így gyakorlatilag minden nyomaton látható lesz a karcolás.

#2210 Felhasználó inaktív   ocsike8 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 29. 17:33

Hali!

Van egy problémám, melyet nem tudok megoldani. Hp 1020 as nyomtatóm van, és nagyon gyakran amikor reggel a gépet bekaocsolom, mégegyszer kinyomtatja, amit az előző nap utoljára nyomtattam. Már próbáltam, hogy a nyomtatót eltávolitottam, meg újra telepitettem, de nem segitett. Mi lehet a gond? Láttatok már ilyent??

Köszi előre is: Öcsi

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.