Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2007. 10. 19. 07:52
Van egy töltőnyílásnak látszó tárgy rajta, de az megközelíthetetlen; nyilván van valamilyen trükkje a dolognak, hiszen néhány helyen töltögetik ezeket.
Mert ki látott már szőrös villát?!
Elküldve: 2007. 10. 19. 17:02
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 10. 19. 17:12
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 18:02
Samu 2010
Elküldve: 2007. 10. 19. 17:43
Van egy Lexmark E230 típusú lézerem.
Egyszer lett benne toner cserélve, ugyan úgy eredetire. Az első tonernél (1500 oldal kapacitás) nem jelzett, hogy kevés a por, csak halványan, csíkosan nyomtatott. Ki lett cserélve. Most az új tonerrel (2500 oldal kapacitás) 1387 oldalt nyomtattam ki, és világít a led a gépen, közölve, hogy fogytában van a por. Az össz oldalszám 2629.
Normális ez?
Nem kellett volna a toner cserénél valamit resetelni, vagy ilyesmi?
Ja, és ha vissza teszem a régi kezdő tonert, akkor nem világít a led.

Elküldve: 2007. 10. 21. 19:22
Nekem Lexmark Z33-as nyomtatóm wan, de mitől wan az hogy miután vettünk bele újra festéket és beleraktuk azt írja hogy nincs patron, színes az van még benne kicsi de a fekete tele van de nem ismeri fel!
Előre is köszi a segítséget!
Elküldve: 2007. 10. 25. 16:34
Ma vettem egy használt Epson R200-as nyomtatót. Mi okozhatja az alábbi jelenséget:
szöveg+kép beállítás esetén 2cm-es kört nyomtatva (szürke, piros, sárga, kék, zöld) 2db halvány csíkot látok. Ezek a csíkok egész sűrűvé válnak, ha fénykép módban nyomtatok. A legjobb minőséget választva a szürke, kék, zöld körben vannak nagyon sűrű vonálkák (szinet összemosódnak, de látszanak).
Köszönöm a segítséget, mert néhány nap garit vállaltak rá.
Elküldve: 2007. 10. 25. 16:51
Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 7:52
Van egy töltőnyílásnak látszó tárgy rajta, de az megközelíthetetlen; nyilván van valamilyen trükkje a dolognak, hiszen néhány helyen töltögetik ezeket.
Üdv!
Én elég sokat töltöttem már, van egy kis trükkje...

Elég sok toner megy bele, most fejből nem vágom, asszem 360 gramm.
Szóval a lényeg, hogy a kazi tetején két oldalt van két csavar, amit ha kicsavarsz, "szétesik" a kazi, miután kiszeded a rugós bizbaszt, amit a csavar fogott. Az egyik rész a kihulló tartály, a másik pedig a töltendő része a kazinak. Elég nagy átbaszás a töltőnyílás, ne foglalkozz vele!
Szal miután szétszedted, ki kell ürítened a kihulló tartályt, de ehez ki kell venned a dobot. Oldalt van befogatva egy bazi nagy stifttel, ami szintén egy csavar fog. Kihúzod a stiftet, óvatosan kiveszed a dobot. Ezután a dob alatt van a blade-nek nevezett tisztítókés, ami a dobon maradt fölös tonert szedi le. Ezt szintén két fekete csavar fogja. Kiveszed a blade-et, és kitakarítod mögötte, ill a blade-et is megtakarítod. Ha nagyon sárga a blade, akkor az már szar, hamarosan mehet a szemétbe. Blade vissza, dob vissza.
Na, most jön a lényeg... A kazi egyik oldaláról le kell szedni a burkolatot, ami asszem 2 vagy 3 csavar. Arról az oldalról szedd le, ahol nincsenek fogaskerekek, most nem vágom melyik oldal az. Utána ki kell szedned a mágneshengert, de készülj fel rá, hogy tiszta toner leszel. Nem olyan bonyolult, egy fehér színű távtartó műanyagot is le kell hozzá venned, rá lehet jönni hogy kell. Ezután ki tudod szedni a mágneshengert, megtisztítani és mögé óvatosan be tudod önteni a port a tartályba.
Összerakni ugyanez, fordított sorrendben...

Így leírva gondolom elég durva de nem olyan nehéz mint aminek tűnik...
Remélem tudtam segíteni!
Üdv!
Elküldve: 2007. 10. 25. 17:21
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 11:55
Szerintem meg kellene próbálni fejet szerezni bele. Az a "legtisztább" megoldás talán.
Én nagynyomású gőzzel szoktam... sztem annál jobb nincs.
Elküldve: 2007. 10. 25. 17:26
Idézet: ravasz - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 15:48
alapvetően fekete-fehér lézernyomtatónak szánt gépbe lehet színeset tölteni?
Gondolok arra, hogy pl. a Konica 1300W gépembe, vagy a HP 1100-asba tennék valamilyen pirosat és erre mindent pirosban nyomtatna?
Lehet vajon kompatibilis toner színesben hozzá?
Vagy teljesen más a technológia a tipusok között?
Köszi,
Gábor
Ez hülyeség, felejtsd el!
Eleve más a technológia, minden típushoz a saját festéke jó csak! A HP-nak és a Samsungnak van univerzális pora, ami minden HP és Samsung-hoz jó, én is ezt használom, de pl a Samsungnál is van néhány típus (pl 2550) amihez még az se jó!!
Elküldve: 2007. 10. 25. 21:40
Q2612A toner van benne, még nem volt töltve, cserélve, szeretném megpróbálni otthon a töltését. A töltéséről gondolom már esett szó, próbáltam is átolvasni a régebbi fórum hozzászólásokat, de ez eszméletlenül sok. Szóval ha valaki segítene a töltés leírásában, azt nagyon megköszönném.
Elküldve: 2007. 10. 26. 05:26
Idézet: wital - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 21:40
Q2612A toner van benne, még nem volt töltve, cserélve, szeretném megpróbálni otthon a töltését. A töltéséről gondolom már esett szó, próbáltam is átolvasni a régebbi fórum hozzászólásokat, de ez eszméletlenül sok. Szóval ha valaki segítene a töltés leírásában, azt nagyon megköszönném.
Helló!
Pontosan nem ismerem a HP takarékos technológiáját, de a Samsung nyomtatóknál 40 %-ot emleget a gyártó, ami azért nem kevés. A 12-es kazi töltése szintúgy elég macerás, mint a fent említett 98-asé.
A dob két végén található stiftet ki kell szedni, egyszerűen ki kell feszíteni. A dob egyik végén van egy rugó, aminek a pontos szerepét nem tudom, gondolom valami elektrosztatikus dologhoz van köze, mondjuk raktam már össze anélkül is kazit és működött. Szóval ezt a rugót kiakasztod, ezután a kazi enyhe összenyomásával szét tudod kicsit nyitni azt és ki tudod venni a dobot óvatosan. A töltőhengert egyszerűen kipattintod valami kis csavarhúzóval vagy valamivel, majd megtisztítod valami tisztítószerrel, de ne valami brutális cuccal ami oldja a műanyagot. Most jön a neheze: szét kell választanod a kihulló tartályt meg a tölthető részét a kazinak. Ezt két stifttel oldották meg a HP mérnökei, amiket elég macera kiszedni, bár a 15-ös kaziknál még durvább, ott fúrni is kell. Ha benézel a töltőhenger alatti részre a lehúzókés (blade) két végénél, akkor láthatod a stiftek végét. Na, azokat kell vmi erre alkalmas célszerszámmal "kinyomni" annyira, hogy aztán kívülről meg tudd fogni a végét egy fogóval. Nem egyszerű, de ha ráérzel a tecnikára (úgy 10 töltés után

Ezért utálom a HP-t, kibaszott macerás megtölteni a kazijaikat, a Samsung kazik ezekhez képest gyerekjáték. Mondjuk a 12-est és a 98-ast (amiről már írtam) szeretem tölteni.
Üdv!
Elküldve: 2007. 10. 26. 16:56
tudom, hogy zűrös, ha gyíkok irogatnak a topicban, de gondolom tudtok segíteni. induló (lélekben dinamikus) cég vagyok, kb. havi 3-400 oldal nyomtatásra milyen feketefehér nyomtatót javasoltok? mondanom sem kell a költséghatékony működés a cél.... annnyi tanácsot már kaptam, hogy lasert....
éredemes esetleg kombi gépben gondolkodni? (ilyen nyomtat-masol-szeknnel ketyerében...?)
meg ha tudtok szkennert is javasolhatnatok (esetleg valami alap lapadagolósat..)
előre is köszi.
Elküldve: 2007. 10. 26. 17:03
Idézet: pepi69 - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 17:56
Samu 2010-esnek sima ügy ez a kis mennyiség, multiban meg teljesen jók a nagyobb Samuk, kb. 100ezer körül van másolós/faxos/szkenneres, aminek nagy trükkje, hogy USB drivera közvetlen tud szkennelni pdf-be, meg jpg-be a lapadagolóból, meg ilyenek.
Elküldve: 2007. 10. 26. 21:28
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 17:03
köszi a választ.
az a baj, hogy nem mindig tudom a söveget. ez a samu ugye a sams*ng md 2010 akar lenni?
Elküldve: 2007. 10. 27. 08:45
A multis Samuk közül a 4200-asra már többször volt panasz a scanner részére, megáll scanner hibával, mert valamiért megszorul a scanner kocsi.
Elküldve: 2007. 10. 27. 11:22
Idézet: harigabi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:45
Nálam is volt ilyen, de főleg új cuccoknál. Akkor kipatintottam a szállításbiztosítót, aztán kész is

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:31
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 11:22

Ennyire hülyének nézel???
Elküldve: 2007. 10. 28. 15:03
Annyi biztos, hogy nem a zsír új gyári tonerrel kisérletezek, csak majd akkor szedem szét, ha nem tudják megtölteni. Addig is milyen tonert érdemesebb venni (Q2612A) ? Az utántöltöttet (kb 6200 ft), vagy az utángyártottat, ami teljesen új. (kb 5500 ft) ?
Ha jól tudom, a fényhenger állapotától függ az, hogy mennyiszer lehet utántölteni. Ezen a hengeren mit kell nézni? Hogy lehet a legjobban vigyázni a fényhengerre?
Elküldve: 2007. 10. 29. 07:48
Idézet: wital - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 15:03
Annyi biztos, hogy nem a zsír új gyári tonerrel kisérletezek, csak majd akkor szedem szét, ha nem tudják megtölteni. Addig is milyen tonert érdemesebb venni (Q2612A) ? Az utántöltöttet (kb 6200 ft), vagy az utángyártottat, ami teljesen új. (kb 5500 ft) ?
Ha jól tudom, a fényhenger állapotától függ az, hogy mennyiszer lehet utántölteni. Ezen a hengeren mit kell nézni? Hogy lehet a legjobban vigyázni a fényhengerre?
Az utántöltött kazikban szerintem az a gáz, hogy nem tudhatod mennyi van a dobban. A HP-t nem tudom pontosan, de pl a Samsung kazikban található dob 10e példányt elbír. Ergó 3-szor meg lehet őket tölteni. A HP-t is szerintem. Utánygyártott kazikkal kapcsolatban annyit, hogy az utángyártott dobok a tapasztalataim alapján sérülékenyebbek, mint az eredeti HP dobok.
A fényhenger (dob) egy fényérzékeny réteggel bevont alumínium cső, ami elég sérülékeny. Vigyázni inkább akkor kell rá, ha szétszeded a kazit, ne karcold össze, ne fogdosd össze, ne érje erős fény, mert akkor "megvakul", vagyis elveszti azt a tulajdonságát, hogy fény hatására megváltozik az elektromos potenciálja, a lézernyomtatásnak pedig ugye ez az alapelve. A karcolások pedig azért ártanak neki, mert az apró barázdákban megtapad a festékpor, amit a lehúzókés nem tud leszedni, így gyakorlatilag minden nyomaton látható lesz a karcolás.
Elküldve: 2007. 10. 29. 17:33
Van egy problémám, melyet nem tudok megoldani. Hp 1020 as nyomtatóm van, és nagyon gyakran amikor reggel a gépet bekaocsolom, mégegyszer kinyomtatja, amit az előző nap utoljára nyomtattam. Már próbáltam, hogy a nyomtatót eltávolitottam, meg újra telepitettem, de nem segitett. Mi lehet a gond? Láttatok már ilyent??
Köszi előre is: Öcsi