HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2171 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 15:22

Idézet: uritojas - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 16:14

melyik betűtípus használja el a legkevesebb festéket.

Nyilván minél kisebb, meg kevésbé bold kivitel, annál kevesebb tinta, de azon már nem fog múlni, hogy arial-e, avagy más. Vagy ez valami kandikamerás kérdés?
Make love not Wor.

#2172 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 11:06

vettem egy lexmark x5450 multigépet és annyi bajom van vele, hogy ha nem rakom fel a saját képkezelő-nyüstölő-anyámkínja programját, csak a driverét akkor nem akar scannelni "cannot retrieve application list" hibára hivatkozva
nos a sok vackára nincs szükségem, nélkülük kéne dologra bírni :)
ötlet?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2173 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 16:54

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 11:06

a sok vackára nincs szükségem, nélkülük kéne dologra bírni :)
ötlet?

nincs hozzá WIA driver? Ha fel lehet varázsolni, hogy látszódjon a vezérlőpultban a képalkotó eszközök között, akkor általában a PS gond nélkül tud belőle importálni...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2174 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 16:59

Idézet: uritojas - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 15:14

elég sok szöveget nyomtatok. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon lehetne spórolni...l?

Ha vennél egy lézernyomtatót...

Idézet

Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy melyik betűtípus használja el a legkevesebb festéket.

Konkrétan a 3-as betűméretnél már számottevő a spórolás :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2175 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 17:25

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 17:54

nincs hozzá WIA driver? Ha fel lehet varázsolni, hogy látszódjon a vezérlőpultban a képalkotó eszközök között, akkor általában a PS gond nélkül tud belőle importálni...

Zsírul fel van rakva a drivere only...kicsomiztam az install pakkból és felraktam kézzel...minden mindenütt ott van de scannelni nem akar...a készülék lcd-jén írja ki amúgy a hibaüzenetet.
Ha fentvannak a kiegészítőprogik hozzá pl.: a lexmark imaging studio akkor megjelenik a tálcán egy kis ikon hozzá és írja is, ha kilépek, hogy meg fog szűnni a kommunikáció a készülékkel.
Lehet nincs mese fel kell hozzá pakolni mindent :think:
Ja meg remélem érthetően fogalmaztam :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2176 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 11:29

SziasztoK!

Szerintetek ez a nyomda mennyire "beteg"?

KÉP

Ilyet köpött ki nyomtatófej igazításkor. (canon i320)

Fej vagy tinta problem lehet?

Már régóta xar volt, de ma reggel kipucoltam. Az "A" oszlopon kívül nagyjából ok a dolog (bár a "keresztbe csíkozás" [D és F sornál jobban megfigyelhető] gondolom nem egészséges) de az az "A" oszlop nagyon "érdekes"...

Mit lehet ezzel csinálni? Kuka? (nem mondom hogy szépen nyomtat, de számomra még a türhető kategória)

Üdv!

megj.: másik oldalon is tesztnyomtattam, kipróbáltam a színeket... (csak mert átüt a lapon a sok "A"-betű :D )

Szerkesztette: lacam 2007. 10. 11. 11:34 -kor

-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#2177 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 11:38

én feladtam, inkább együtt élek a pár 10mb vacakkal amit belerak a memóriába de legalább minden működik jól :)

#2178 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 17:31

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni Epson DX5000-es nyomtatóval kapcsolatban?
A gond: nemrég vettem egy ilyen tiousú nyomtatót, és kifogyott az eredeti patron.
Sebaj, gondoltam, és vettem utángyártottat. 2 félét kaptam, és az egyik tipust el is fogadta, de a másikat nem. A fekete az eredeti maradt benne. Amit nem fogadott el helyette vettem G&G tipusút, amit már a 2007második félévben gyártott, ill. forgalmazott nyomtatókhoz ajánlanak. De ezzel sem megy. Ha a két G&G, és két másik utángyártott van benne, akkor egyiket sem ismeri fel. Ha a fekete eredeti, az egyik utángyártottat elfogadja, de a két G&G-t akkor sem! Mit lehet ezzel tenni? Persze nem a 'Vegyél eredeti patront!' megoldás érdekel.
Üdv.

#2179 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 18:55

Biztos vagy benne, hogy a második G&G már működik az április utáni nyomtatókkal? Nem csak az eladó mondta?
(mi sajna még nem kaptunk módosított ugy patronokat)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2180 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 19:22

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 18:55

Biztos vagy benne, hogy a második G&G már működik az április utáni nyomtatókkal? Nem csak az eladó mondta?
(mi sajna még nem kaptunk módosított ugy patronokat)

Biztos nem vagyok, csak írták. (patronok.hu) Remélem, hogy nem csak üzleti fogás volt. Bár működni az enyémmel nem működik.

#2181 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 19:45

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 11:29

SziasztoK!

Szerintetek ez a nyomda mennyire "beteg"?

KÉP

Ilyet köpött ki nyomtatófej igazításkor. (canon i320)

Fej vagy tinta problem lehet?

Már régóta xar volt, de ma reggel kipucoltam. Az "A" oszlopon kívül nagyjából ok a dolog (bár a "keresztbe csíkozás" [D és F sornál jobban megfigyelhető] gondolom nem egészséges) de az az "A" oszlop nagyon "érdekes"...

Mit lehet ezzel csinálni? Kuka? (nem mondom hogy szépen nyomtat, de számomra még a türhető kategória)

Üdv!

megj.: másik oldalon is tesztnyomtattam, kipróbáltam a színeket... (csak mert átüt a lapon a sok "A"-betű :D )

:rolleyes:
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-

#2182 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 07:31

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 20:45

:rolleyes:

A fekete fej néhány fúvókája eltömődött. Ha a fejjel kijött már párszáz lap, illetve "száradt", akkor ez nem meglepő. Lehet próbálkozni pucolni tovább, de nincs értelme. Ha a csíkok ennyire "agresszívak", az azt jelenti, hogy bizonyos fúvókák eldugultak. Kidobni azért nem kell, főleg, ha patronnal együtt fejet is cserél az ember... A pucolás helyett meg lehet próbálni "kihajtani" a fejet, nyomtatni valami "sűrű" képet, bár ez eszi a tintát, talán "beindul". Ha nem, akkor nem nagyon lehet következmény nélkül tisztítani.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2183 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:11

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 7:31

A fekete fej néhány fúvókája eltömődött. Ha a fejjel kijött már párszáz lap, illetve "száradt", akkor ez nem meglepő. Lehet próbálkozni pucolni tovább, de nincs értelme. Ha a csíkok ennyire "agresszívak", az azt jelenti, hogy bizonyos fúvókák eldugultak. Kidobni azért nem kell, főleg, ha patronnal együtt fejet is cserél az ember... A pucolás helyett meg lehet próbálni "kihajtani" a fejet, nyomtatni valami "sűrű" képet, bár ez eszi a tintát, talán "beindul". Ha nem, akkor nem nagyon lehet következmény nélkül tisztítani.  :smoker:

HUh, köszi a választ! Most legalább már tudom mire számíthatok a nyomdámmal...nemmellesleg a patronnal csak tintát cserélek, ezeknél a típusoknál (300ft a patron) a fejet sajnos nem, úgyhogy nem tehetek mást, mint megúsztatok fekete tintában pár A4-est és remélem a legjobbakat.

Ha így sem sikerül, nincs valami spéci anyag, amivel nekieshetek a mosásnak? (ecet, vagy tudomisén, királyvíz  :D )

Üdv!

#2184 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:59

Eszedbe ne jusson akármilyen vegyszerrel, alkohollal mosogatni a fejet, kivéve, ha jobban tönkre akarod tenni!
Tisztításhoz forróvízbe (kb fél cm-nyi) kell állítani a fejet. Elektronikát ne érje víz. Hagyod ázni fél órat, esetleg órát, aztán valami nedvszívó anyagra (pzs, szilvia, stb.) állítod és hagyod, hogy egy kicsit kiszívja a fejből a feloldott festéket. Amikor már nem vizes a fej (törölgetés, kis szárítás), berakod a nyomtatóba, utána a patronokat, aztán teszt, meg fejtisztítás.

#2185 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:57

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 8:59

Eszedbe ne jusson akármilyen vegyszerrel, alkohollal mosogatni a fejet, kivéve, ha jobban tönkre akarod tenni!
Tisztításhoz forróvízbe (kb fél cm-nyi) kell állítani a fejet. Elektronikát ne érje víz. Hagyod ázni fél órat, esetleg órát, aztán valami nedvszívó anyagra (pzs, szilvia, stb.) állítod és hagyod, hogy egy kicsit kiszívja a fejből a feloldott festéket. Amikor már nem vizes a fej (törölgetés, kis szárítás), berakod a nyomtatóba, utána a patronokat, aztán teszt, meg fejtisztítás.

Huh, köszii szépen a tippet! Már úszik!  ;)  :D

Meg.: Felülről nézve, a színesek fölött már "áll" a víz (kis csepp jelent meg a tetejükön) de a fekete ennek ellenére száraznak tűnik...mintha nem itatódott volna át. Érdekes lesz az eredmény... :think:

Szerkesztette: lacam 2007. 10. 12. 11:03 -kor

#2186 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 19:15

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 11:57

Huh, köszii szépen a tippet! Már úszik!  ;)  :D

Meg.: Felülről nézve, a színesek fölött már "áll" a víz (kis csepp jelent meg a tetejükön) de a fekete ennek ellenére száraznak tűnik...mintha nem itatódott volna át. Érdekes lesz az eredmény... :think:

Esetleg cserélgesd a vizet alatta, mert gyorsan hűl.
Én már teljesen beszáradt fejet is hoztam vissza így, de az is igaz, hogy volt olyan, amit hiába áztattam, nem lett jobb.

#2187 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 19:32

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 19:15

Esetleg cserélgesd a vizet alatta, mert gyorsan hűl.
Én már teljesen beszáradt fejet is hoztam vissza így, de az is igaz, hogy volt olyan, amit hiába áztattam, nem lett jobb.

Hali

Igen, cserélgettem a vizet, meg időnként lötyköltem is, kíváncsi leszek az eredményre. Most munkahelyen vagyok, de  meghagytam az otthoniakat, hogy figyeljenek rá, s ha tehetik 10percenként kicsit mozgassák meg a vizét és ha merik ( :D ) cseréljék ki alatta forróra. Majd este 11-kor hazaesek és megnézem hogy milyen eredményt értünk el.

Trükköztem kicsit, mert van otthon süritett levegős sprém (messziről, még véletlenül sem akartam a kelleténél jobban "megkínozni"), kicsit átfújtam, így nemkevés dzsuvától sikerült megtisztítanom...egy idő után már nem lehetett tintát látni a tálban (amibe tettem) ennek ellenére 2-3órát úszott a fej. Ha jól gondolom, most már a száradási fázisban van a cucc...  ;)

Köszönöm szépen a segítséget, majd megírom az eredményt!  :D  ;)

Üdv!

#2188 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 11:47

A forróvizes "borogatás" nem segít. A színes nagyjából rendben van, de a fekete nagyon csíkoz. Egyéb a vizen kívül? Nemigaz, hogy semmi nem tudja feloldani a festéket....  :rolleyes: (nekiessek higítóval?!  :eek:  :D ) Az a baj, ha lecserélném, akkor canon IP1000vagy1500vagy2000 et vennék, de sajnos azokat már nem kapni (legalábbis nem találtam sehol) mert ezeket úgyszintén olcsó fenntartani. Nade nem mondok le ilyen gyorsan az i320-asomról...

Alkohol? ....valami mosószer? (tudomisén, PH 5.5-ös kézkímélő típusból, valódi citrommal? [ :D ] ) Semmilyen vegyszer nem segít? Ha áztatom, az bajt nem csinál, igaz? Lehet hogy az lesz, hogy egy napig úszik a táljában.  ;)

:think:

Szerkesztette: lacam 2007. 10. 13. 11:48 -kor

#2189 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 11:55

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 12:47

A forróvizes "borogatás" nem segít. A színes nagyjából rendben van, de a fekete nagyon csíkoz. Egyéb a vizen kívül? Nemigaz, hogy semmi nem tudja feloldani a festéket....  :rolleyes: (nekiessek higítóval?!  :eek:  :D ) Az a baj, ha lecserélném, akkor canon IP1000vagy1500vagy2000 et vennék, de sajnos azokat már nem kapni (legalábbis nem találtam sehol) mert ezeket úgyszintén olcsó fenntartani. Nade nem mondok le ilyen gyorsan az i320-asomról...

Alkohol? ....valami mosószer? (tudomisén, PH 5.5-ös kézkímélő típusból, valódi citrommal? [ :D ] ) Semmilyen vegyszer nem segít? Ha áztatom, az bajt nem csinál, igaz? Lehet hogy az lesz, hogy egy napig úszik a táljában.  ;)

:think:

a fúvókákat hamarabb tönkre lehet tenni, mint kioldani a festéket. Ismerősök tapasztalatai alapján áztatni messze nem olyan 2gyilkos", nyugodtan lehet, elvileg nagyobb bajt nem fog okozni. 1 ismerős annak idején kimosta a fejet izopropil-alkohollal. Pár oldalig jó is lett, utána viszont csurgott belőle mindenütt a festék... Azokat a kis fúvókákat iszonyú könnyű hazavágni.
Szerintem meg kellene próbálni fejet szerezni bele. Az a "legtisztább" megoldás talán.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2190 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 11:55

a fúvókákat hamarabb tönkre lehet tenni, mint kioldani a festéket. Ismerősök tapasztalatai alapján áztatni messze nem olyan 2gyilkos", nyugodtan lehet, elvileg nagyobb bajt nem fog okozni. 1 ismerős annak idején kimosta a fejet izopropil-alkohollal. Pár oldalig jó is lett, utána viszont csurgott belőle mindenütt a festék... Azokat a kis fúvókákat iszonyú könnyű hazavágni.
Szerintem meg kellene próbálni fejet szerezni bele. Az a "legtisztább" megoldás talán.

Akkor adok egy utolso lehetöséget a fejnek és ŕzik ma estétöl holnap délutánig. Mást nem tehetek :(

...már a sárga sem túl jó. Egy uj fej qrva drága, lehet jobban kijönnék ha uj nyomdát vennék.  :rolleyes:  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.