HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:50

Idézet: Csirke - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 10:14

Gratulálok.
Érdemes volt felkelned ma ilyen hozzászólásokért.

Bár a gugli még értelmes is lehetett volna.

Ha nem értesz hozzá kicsit sem, akkor ne próbálj segíteni, mert azzal félrevezeted!

Gratulálok.
Építő jellegű hozzászólás volt. Ha ilyenek böfögnek fel, inkább szívj el egy cigit, engem meg hagyj a francba békén. Hívd inkább fel, adj úgy tanácsot ,ehh... :omg:
Szerk.:
A szervizesek a szervízben dolgoznak. De lehet tévedek, és akkor valóban ne szervizest keressen. :mad:

Szerkesztette: carr 2008. 07. 15. 13:56 -kor

#2462 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:53

...

Szerkesztette: debaj 2008. 07. 15. 13:53 -kor

#2463 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:02

Ezért van neked 9xxx* hsz-ed. :omg:
S nem pattogok...
:fuck: :)

Szerkesztette: carr 2008. 07. 15. 14:03 -kor

#2464 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 21:12

Idézet: carr - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 14:50

Gratulálok.
Építő jellegű hozzászólás volt. Ha ilyenek böfögnek fel, inkább szívj el egy cigit, engem meg hagyj a francba békén. Hívd inkább fel, adj úgy tanácsot ,ehh... :omg:
Szerk.:
A szervizesek a szervízben dolgoznak. De lehet tévedek, és akkor valóban ne szervizest keressen. :mad:

Kettőnk közül én vagyok az, aki korrekt választ adott, és talán még segített is a problémában.
A Te válaszaid csak a hozzászólásod számát, meg a vérnyomásod emelték, de ezt betudom fiatal korodnak. ;)
Böfögni szoktam, cigizni soha, de olvasni igen. Ellentétben Veled. A google-ben tényleg nem szervizest kell keresni, hanem leírást arra, hogyan kell nullázni a hulladéktinta tartályának számlálóját. De akár a cseréjét is meg lehet oldani.
Azért olvasd már el az első reagálásod Edina beírására! Leteremted Edinát, hogy nem használja a google-t, aztán kiderül, hogy azt se tudod, miről van szó! Ezt mire kellene vélni?

Szóval: sokkal szerényebben! ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2465 Felhasználó inaktív   Viper007 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 02:40

Hi!

Tanácsot szeretnék kérni egy hozzáértőtől.

Nyakamba szakadt egy iroda, amiben rám hagytak egy Minolta Magicolor 2 típusú
színes duplex lézernyomtatót.
Beizzítottam, mire egy üzenetet dobott: -change OPC Belt-

Utánan néztem, és az "OPC Belt" 300 euro hozzá.

A kérdésem a következő lenne:

-Nem lehet netalán-tán megtisztítani v.hogy ezt, hogy eltűnjön a hibaüzenet, és ne kelljen kicserélni?

-A nyomtató belseje tiszta tintapor, elég gázul néz ki. Amit láttam, hogy van az  olajtartályban olaj.
(kb.ennyiben ki is merült a tudásom a lézernyomtatók terén)

Szóval megvan a para, hogy esetleg mind a 4 toner is beszáradt, vagy kiürült, és akkor fölöslegesen vettem bele OPC Belt-et.

Segítségeteket előre is köszönöm! :respect:

Attila

#2466 Felhasználó inaktív   nikiherceg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 17. 21:49

Sziasztok!

Következő lenne a kérdésem:

Egy Epson Dx4400 van boldog/boldogtalan tulajdonosa,

Na kérem szépen! Hát Még jóhogy senki nem tüntette fel,hogy ezek demo patronnal érekeznek,ekkora egy mocsokságot!

Aztán meg valami olyasmi rémhírt halottam,hogy ezek 5000 +- oldal nyomtatásásra vannak kalibrálva,aztán kiégeti magát :-s HA ez igaz,beperlem őket! Nem azért adtam ki a kemény pénzt érte,hogy dobhassam elfele....

Nem lehetne ezt számlálót lenullázni?

#2467 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 08:16

Idézet: nikiherceg - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 22:49

Sziasztok!

Következő lenne a kérdésem:

Egy Epson Dx4400 van boldog/boldogtalan tulajdonosa,

Na kérem szépen! Hát Még jóhogy senki nem tüntette fel,hogy ezek demo patronnal érekeznek,ekkora egy mocsokságot!

Aztán meg valami olyasmi rémhírt halottam,hogy ezek 5000 +- oldal nyomtatásásra vannak kalibrálva,aztán kiégeti magát :-s HA ez igaz,beperlem őket! Nem azért adtam ki a kemény pénzt érte,hogy dobhassam elfele....

Nem lehetne ezt számlálót lenullázni?

Kizárt dolognak tartom, hogy van ilyen számláló benne! Abból azért nagy botrány lenne.
Az, hogy 5000 oldalt bír, nem tartom valósnak, de tény, hogy a mai nyomtatók közel sem bírnak annyit, mint a régiek.
Ez (talán) piacpolitika. Ha nem romlik el, miért vennél másikat? Ha nem veszel másikat, az miért jó a gyártónak?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2468 Felhasználó inaktív   nikiherceg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 18. 08:50

Értem. Köszönöm a megnyugtató választ. Ezt azt hiszem a hobby elektronika fórumán hangoztatta valaki,mert ő elvileg ott dolgozott... Nagyon megrémültem,mert ugyanis nekem főleg nyomtatott szöveg nyomtatására kellene. Főiskolai tanulmányaim során sok régi könyvel találkoztam,ami igen elősegítené a tárgyak megértését. Néhányat be tudtam szerezni antikváriumokból (online is), de a sláger könyvek amik már megjelenés pillanatában elfogynak,azokat szeretném,ha a fontosabb részeket kinyomtathatnám (szig. magán haszn!) Eddig elég sok oldal gyűlt össze, mert sok könyvről van szó.Itthon szeretném kinyomtatni, mert a nálunk a legolcsóbb nyomtatás is 6ft/lap, és ezt soknak találom. Szóval szerintetek merjek belevágni itthon? - kb 3000 lap

#2469 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 12:22

Sziasztok,

alábbi képen látható a probléma, Epson CX3650 nyomatató-szkenner-fénymásoló -> szkenner rész csinál ilyet, fizikai hatás nem érte, XP alatt, scannelő rész végigmegy, világít, szoftver rendben van fenn, fura hangot nem ad ki...

Gari?? KÖSZI

Csatolt fájl:

#2470 Felhasználó inaktív   Viper007 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 23. 12:26

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni egy hozzáértőtől.

Nyakamba szakadt egy iroda, amiben rám hagytak egy Minolta Magicolor 2 típusú
színes duplex lézernyomtatót.
Beizzítottam, mire egy üzenetet dobott: -change OPC Belt-

Utánan néztem, és az "OPC Belt" 300 euro hozzá.

A kérdésem a következő lenne:

-Nem lehet netalán-tán megtisztítani v.hogy ezt, hogy eltűnjön a hibaüzenet, és ne kelljen kicserélni?

-A nyomtató belseje tiszta tintapor, elég gázul néz ki. Amit láttam, hogy van az  olajtartályban olaj.
(kb.ennyiben ki is merült a tudásom a lézernyomtatók terén)

Szóval megvan a para, hogy esetleg mind a 4 toner is beszáradt, vagy kiürült, és akkor fölöslegesen vettem bele OPC Belt-et.

Segítségeteket előre is köszönöm! ico_respect.gif

Attila

#2471 Felhasználó inaktív   MVIPKing 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 30. 07:00

Létezik-e olyan szoftver ami a nyomtatás előtt megmutatja az oldal telitettségét, ha lehet akkor  színenként illetve a szürkeárnyalatok alapján kiszámolja a pontos telitettséget? Esetleg még költségeket is tud számolni.

#2472 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 22:05

Sziasztok!

Tudtok olyan típust, ami A3 méretben tud nyomtatni, és ésszerű áron lehet kapni?
Az sem lenne baj, ha multifunkcis lenne...

Végigtúrtam a gyártók honlapjait, de sehol sem találok ilyent: mindig csak az A4...
Én értem, hogy drágább lenne gyártani, mert kevesebb fogyna, de hogy egyáltalán nem is gyártanak!?
Őrület.

Vegyek A3 nyomtatót 75-ért, meg egy szar kis multifunkcist 15-ért???
Hát nincs senki, aki piacra dobna egy A3-as multifunkcist, lcd kijelző nélkül, mondjuk 45-ért???

:eek:

#2473 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 14:43

Sziasztok!

Hamár dőlnek a "Milyen nyomtatót vegyek..." kérdések, ezért én is idepofátlankodnék.
Nemtudom van-e valaki, akinek Epson Dx8400 típusú "multfunkcis" gépe van, ha igen, leírná hogy mik a tapasztalatok?! Megéri az árát? Nem kicsi az a 7.5ml-es tartály? Mennyire problémás, ha hosszabb időre nem nyomtatnak vele...akad-e idegesítő apróság (tudomisén, ha egyik tartály üres, akkor nem enged nyomtatni...), stb...

Nagyon jól jönnének ezek az információk, amiket olvastam róla, azok csak száraz tények, szépek/jók, de nem mindíg tükrözik a valóságot.

Előre is nagyon köszönöm!

Üdv.: Laca
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#2474 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 15:29

Idézet: MVIPKing - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 8:00

Létezik-e olyan szoftver ami a nyomtatás előtt megmutatja az oldal telitettségét, ha lehet akkor  színenként illetve a szürkeárnyalatok alapján kiszámolja a pontos telitettséget? Esetleg még költségeket is tud számolni.

Költségeket nem, de más nyomtatási segédleteket tud, és fekete fehér nyomtatáshoz szokták használni az alábbit: Quadtone RIP, illetve a nyomtató gyártója által készített rip szoftver.
Ha ellenben elégedetlen vagy a nyomatok színével, akkor inkább a színprofilok pontos beállítása lenne a megoldás a papírhoz és a tintához, esetleg egy kalibrálás.

#2475 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 09:20

Idézet: mckay - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 22:05

Tudtok olyan típust, ami A3 méretben tud nyomtatni, és ésszerű áron lehet kapni?

Itt a munkahelyen van egy par eves Epson Stylus Color 1160, mar a talcajan is latszik hogy viszi az A3-ast. Hasznaltan biztosan talalsz egy hasonlot.
Meg a HP-nak van egy OfficeJet K7100-asa, atszamolva olyan 50ezer forint lehet (most neztem Amazonon). Ezt viszont nem probaltam de gondolom nem lehet rossz (csak picit draga).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#2476 Felhasználó inaktív   zsloti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 11:34

Sziasztok
Kérdésemlenne adottegylexmark x2350
Abba 1. patron van
Fogyoban volt( már irta hogy lassan kimerül)
Feltöltöttem egyet nyomtattam vele és kiirta hogykimerült
Most mit csináljak
Hiába veszem ki és rakom vissza azt irja:nem támogatott patron
Kellene resetelni a kazettát?
Vagy nem lehet vele mit kezdeni esetleg nem lehet ujratölteni?
Zs

#2477 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 17:54

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 10:20

Itt a munkahelyen van egy par eves Epson Stylus Color 1160, mar a talcajan is latszik hogy viszi az A3-ast. Hasznaltan biztosan talalsz egy hasonlot.
Meg a HP-nak van egy OfficeJet K7100-asa, atszamolva olyan 50ezer forint lehet (most neztem Amazonon). Ezt viszont nem probaltam de gondolom nem lehet rossz (csak picit draga).

Furcsa tapasztalatom van a hp nyomtatókkal, nekem úgy tűnik, hogy az olcsóbb, kis modelljeiket nagyon jól összerakják és hibátlanul működnek /ellenben drágább a fenntartásuk/, míg a drágább, komolyabb modellekkel több gondom volt. Az irodai multifunkciósunk /tintasugaras/ pl 110e volt ha jól emlékszem, az első példány amit kihoztak az rögtön csere volt mert jópár dolog nem működött vele. A második készülékben már ezek működnek, de időnként nem nyomtat, különböző hibákkal leáll, illetve van egy olyan érdekes tulajdonsága, hogy bizonyos típusú nyomtatásoknál tuti fagy /pl: pdf dokumentum 2 oldalas duplex módban, vázlat minőségben nyomtatva: olyan fagy a nyomtató, hogy az lcd-jén szétesik a kép, és egy karakteres hibaüzenet jelenik meg/. Időnként elfelejti hogy van benne tinta, ilyenek.
A 20e ft-os kategória meg egyszerűen csak tette a dolgát és ment. Vagy lehet hogy kifogtam 2 készüléket egy elátkozott gyárból.

Ellenben a canonokkal egész más tapasztalatom van. Ha kigyulladna az iroda, szerintem az akkor is nyomtatna. Egyszerűen totál megbízható valaminek tűnik.

Az epsonról csak hallomásból szerzett információim vannak, sajnos még nem volt epsonom, de mindenki dícsérte.

#2478 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 18:18

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 17:54

Az epsonról csak hallomásból szerzett információim vannak, sajnos még nem volt epsonom, de mindenki dícsérte.

HP-t en soha nem szerettem (szvsz egy ripoff az egesz koceraj), baratnom van erte oda ezert otthonra vettunk egy multifunkciosat. Olyan motor van benne hogy mikor sorvaltaskor nekicsapodik a fej az oldalanak szerintem helybol felszallna a nyomtato ha nem lenne akkora sulya. A szoftvere a szokasos, beleeszi magat mindenbe meg telepitsem ezt azt amazt. Egyebkent nagyon jo a minosege, fotopapirra is olyan szepen nyomtat hogy meg nem mondod hogy az vajon egy filmrol elohivott fenykep vagy digitalis fajlbol keszult. Kar hogy nehany kep alatt megeszik egy normal patront.
Lexmarkom volt elotte (olcsobb multifunkcios), hat ize... Meg nyomtatni sem igen birtam vele (ujrainditas utan nem ismerte fel a gep stb.) Pedig Amerikaban nagy markanak szamit.
Canonom nem volt de kiprobalnam bar anno a szamtechboltban ahol dolgoztam a multifunkcios fajtajaval eleg sok baj volt.
Epsonrol most itt is sokat hallani, nagyon felkapott ceg lett es a sajat, levedett nyomtatastechnologiajuk (piezo kristalyos) miatt is szeretik a fejlesztok/felhasznalok. Ez az - altalam fentebb emlitett - Stylus Color is ki tudja mar hany eves, be van sargulva a muanyag stb. de megbizhatobb mint a masik ket recsegos HP amikkel allandoan szenvedni kell.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#2479 Felhasználó inaktív   ns2550 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 25. 06:41

A HP Laserjet 2550 egyszer használatos szines lézernyomtató?

Fenti típusú nyomtatómmal főleg műszaki rajzokat nyomtatok és vásárlása óta kb 5000 normál oldalnak megfelelő fekete-fehér és 50-nél nem több szines oldalt nyomtattam. (Az induló készlet fekete tónerét nemrégen cseréltem, abból max 10-15% fogyott). A nyomtató leállt, és képalkotó henger cserét kér. A szines tónerek jelzőfényei is villognak, azokat is cserélni kellene hamarosan.
A teljes csere HP shop árakon áfával 106 650 Ft. Alig több mint fele ennyiért új szines lézert lehet kapni. Most dobjam ki a nyomtatót? Gyári adatok szerint legalább 4x ennyit kellene a képalkotó hengernek bírnia.
Úgy tudom hogy a képalkotó hengerben egy chip figyeli és számolja a nyomtatás mennyiségét. Nem ismeri valaki hogy lehetne ezt lenullázni és még 15 000 lap kinyomtatására bírni a képalkotó hengert hogy elérje a gyárilag megadott elhasználódási szintet? Mert az jelenleg tökéletes állapotban van, és nagyon sajnálnám a környezetet szennyezni egy kb. 25%-ban elhasznált képalkotó hengerrel.

Örülnék ha valakinek lenne meholdása a problémára.

#2480 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 09:05

sziasztok!

Lenne egy kérdésem, mi a véleményetek a köv. 2 nyomtatóról (főleg tapasztalatokra lennék kíváncsi, megéri-nem éri meg, jó,nem jó?...)
HP LaserJet 1020
HP LaserJet M1120

Köszi előre is!

Gyoma

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125